Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

U vezi papirnih tacni, narucio sa temua pakovanje od 100kom, taman pasuju za xiaomi od 6.5l, samo sto ne pecem u njjma nego su mi podmetac da ne curi/pada u posud. Resetku properem na ruke ili masina, isto i za nosac ako mora

Uzmi i stonu mašinu za sude.

Nemamo gde da spustimo posuđe da se suši, gde tek da smestimo mašinu? 😳
U vezi papirnih tacni, narucio sa temua pakovanje od 100kom, taman pasuju za xiaomi od 6.5l, samo sto ne pecem u njjma nego su mi podmetac da ne curi/pada u posud. Resetku properem na ruke ili masina, isto i za nosac ako mora

Ovo zapravo ima smisla.
Rešetke nisu problem za pranje, posuda je nezgodna.

Ja sam se iznenadio koliko su te stvari male, a ko koristi kune se u njih.

Ne može da bude manje od Air Fryer, a za nju postavljamo dodatnu custom policu. I to na mišiće.
Indukcijska ploča već levitira između visećeg i radnog dela. Jedna koleginica se penje na prste kada je uključuje, a nismo mogli niže, jer je ispod, na radnom delu, polica.

Eventulano da prepravimo sifon, pa da je uguramo u pola radnog dela ispod sudopere, ali sada gledam dimenzije, dve dimenzije su problem.

Zaista imamo dosta prostora u objektu, ali je kuhinja takva, kakva je, jer je ideja bila da se skuva čaj/kafa, a ispade da se stalno sprema ili greje neka hrana :LOL:
Da sam to shvatio, dodao bih joj još najmanje 3-4m2 ispred. Sada nije nerealno da to uradimo, ali je generalno baš cimanje.

Već neko vreme pečem krompir u gaćama,bude odličan.

@PJ
Rekao sam u jednom od prethodnih postova, meso mora na rešetku. Ne samo zbog okretanja nego i da ne krene da se krčka u svojoj vodi. Fryer pomaže jer isuši tu vodu malo bolje od rerne, ali ipak nije dovoljno. Pogotovo ako hoćeš da staviš i krompir ili povrće pored mesa. Prvu turu krompira sam bacio jer se lepo nabljackao u čorbi.
Papire sam max prestao da koristim i prihvatio sam pranje, tek za neke stvari, poput hleba koristim papir. I to sam prestao tanjire, već sam prešao na običan papir za pečenje iz rolne. Fryer jako duva pa savija papir preko hrane.
Ono što kolega reče da se tanjir stavi ispod rešetke radi posao odlično, to i ja radim. Glavna posuda i ona manja donja budu čiste pa ostane samo rešetka za pranje.
Ako imam i povrće ili krompir pored mesa, to stavim na mali komad papira da ne propadne kroz rešetku, bukvalno 10cm šlajfna.

Da, shvatio za meso. Meni je do sada sve što sam spremao ispalo u najmanju ruku ok, ali ostade problem što nemamo mogućnost da lako peremo fioku u sudoperi na poslu. Jeste duboka, ali je slavina niska 🙄

Pekao sam više tura pomfrita i pošto ga odokativno prospem iz kese, ne bude uvek isto. U zavisnosti od količine (bez da ga potresem) je bilo potrebno 15 do 19 minuta. Količina se nije značajno razlikovala, maks 10-20%.

Probaću sa papirom na dnu fioke, ispod one donje police, da probam da rešim to održavanje, ali recimo krompir presipam tako što nagnem posudu, pa opet hrana bude u kontaktu sa zidom fioke.

Meso viljuškom, krompir na papiru. Pošto je bez ulja, i to presipanje nije strašno, to možeš ubrusom da obrišeš. Povremeno je svakako potrebno oprati fioku.

• Like
Reagovanja: PJ
200 na 40 min.Budu krupniji krompiri ali su prelepi.Mekani,ma kao nekada iz smederevca.Namažemo maslaca i navali.

Haha ja mislila zezate se da se to zove krompir u gaćama. Imaju 2 solucije jedna je svež na 40 minuta a druga je da se blago skuva krompir pa ispeče u air fryeru 20-ak minuta. Isto bude jako dobar.

Može i pole sa slaninom,preseče se krompir u ljusci po pola i stavi slanina odozgo.Još ako ima i kiselog kupusa za salatu,milina jedna.

Zdravo, može li još neka potvrda da nema prevelike razlike u veličini između 5.5 i 6l modela?

Potrebno nam je da stane što više hrane za spremanje, ali vidim po upisima da dosta vredi imati prozorčić.

Uzeo nedavno 3,5 litra model, odlican je, hrana skoro kao s rostilja.

Ako nekoga interesuje, sad u lidlu ima da se kupe u pakovanju 2 mini pleha iliti kalupa za pečenje pizze kako oni to zovu.500din koštaju. Obima 17cm. Idealni su za pečenje mini pizza u air fryeru.

U kom tačno,za koju veličinu odgovara?

Odgovara za svaki jer su mali plehovi. Ima verovatno u svakom lidlu. Ima i u katalogu.

Prepopruka za neki model air koji ima i druge opereacije neka vrsta pecenja?

ili su ovi xiaomi sasvim ok

Vidim da sad ima i model od 6l?
Jel koristio neko kakvi su utisci?
Ipak je znacajna razlika u ceni izmedju njega i onog od 6.5l

Pripremao sam piletinu začinjenu i namazanu pavlakom, stavio na papir i probao par različitih temperatura. Ćevape probao i na papiru i bez.
Meso se zalepi na papir ako je "čisto" bez ikakvih dodataka i na visokoj temperaturi.

Meni je lepo da se krčka u svom soku, stvar ukusa. Svakako, poželjno je da se okrene 1x.

Probajte nekad sa manjim temperaturama. Ja uglavnom zapinjem, zbog uštede vremena, pa stavljam više od 200 stepeni, pa je onda veća verovatnoća da nešto se zalepi/zagori.

Vidim da sad ima i model od 6l?
Jel koristio neko kakvi su utisci?
Ipak je znacajna razlika u ceni izmedju njega i onog od 6.5l
Nisam koristio ali ovako gledajući mislim da je glavna razlika novi UI i potpuni manjak smart funkcija - sve je na dugme i ikonicu, ništa remote. Dodali su i 6L Essential koji nema ni displej, samo dva točkića, za vrijeme i temperaturu. Realno, oba su otprilike šta svako od nas koristi 95% vremena, ali meni bi falio prozorčić.

Pripremao sam piletinu začinjenu i namazanu pavlakom, stavio na papir i probao par različitih temperatura. Ćevape probao i na papiru i bez.
Meso se zalepi na papir ako je "čisto" bez ikakvih dodataka i na visokoj temperaturi.

Meni je lepo da se krčka u svom soku, stvar ukusa. Svakako, poželjno je da se okrene 1x.

Probajte nekad sa manjim temperaturama. Ja uglavnom zapinjem, zbog uštede vremena, pa stavljam više od 200 stepeni, pa je onda veća verovatnoća da nešto se zalepi/zagori.
Skini teflonsku rešetkicu pa stavi skroz na dno ako hoćeš da se krčka u svom soku. Meni i dalje papiri ničemu ne služe jer se sve zalepi na njih. Možda je do fryer-a nemam pojma.

A može i tako. Al onda moram dno da perem :D

Npr, ponekad jedem one medaljone ćureće ili pileće, panirane. Oni ne moraju da se okreću, ispeku se lepo, a mrve se dosta.

Npr, ponekad jedem one medaljone ćureće ili pileće, panirane. Oni ne moraju da se okreću, ispeku se lepo, a mrve se dosta.
Koje uzimaš? Ja ih stalno pečem ali mi se nikad nisu mrvili. Uglavnom ćureće cordon bleu ali i piletinu par puta.

Ćureće u Lidlu, pileće u Univeru. Nije strašno, al se mrve jer u samom pakovanju ima dosta i zavisi da li si istresao lepo kad vadiš, da prostiš :D

Počeli su da izbacuju smart termometre za hranu. Sinhronizuju se kroz aplikaciju sa air fryer-om i fryer se sam isključi kad hrana dostigne zadatu temperaturu.

Kakva je junetine iz airfryera? Jel bude zilava? posto kod nas u mesnicama sve sto kupimo bude neko matoro june ili kravetina 😅

Čekić u ruke i udri

Kakva je junetine iz airfryera? Jel bude zilava? posto kod nas u mesnicama sve sto kupimo bude neko matoro june ili kravetina 😅
Kao što reče kolega, moraš da izlupaš. A air fryer ne promeni ništa u odnosu na prženje ili rernu.
Ja redovno pečem juneće šnicle i ispadnu mi vrh. Dok lupam, prekrijem prijanjajućom folijom da ne prska, to traje manje od minuta.

Nazad
Vrh Dno