Pa i nisu favoriti za opstanak, naprotiv, vise su favoriti kao "brend". Sony i LG i ne kriju da su u gubicima, mada Sony je ove godine jos i dobar sa mid rangeom, L2 i XA2 su dobri telefoni a Q7 donosi i QuadDAC i "mid-range".LG kome su svi ispod flagship telefona krsevi, a prvi normalan flagship posle G2 je G7, HTC i Sony koji su prakticno napustili mid-range segment sa hardverom i/ili dizajnom, ne znam kako to nekom mogu biti favoriti za opstanak
Ja bih vise voleo da nosim Sony, HTC ili Nokia telefon, kad budu ponudili i priblizno ono sto Xiaomi nudi za ulozen novac, u rangu do 250-300e(6" ekran, 4000mAh bateriju, podrska od barem 2 godine, chipset koji nije iz 2015-2016 sa 8 A53 jezgra, konkurentnu kameru, 4/64), doci ce u obzir![]()
Jeste a Xiaomi mlati pare na 5A za 90 evra. Svi telefoni u proizvodnji kostaju 30 evra a onda Apple naplati 1200.Pa nokia jeste kineska kompanija
Apsolutno ispod ocekivanja telefoni za ono sto nude, ali imaju nokia na sebi
Bas me zanima koji je to bolji UI od miui-a?Ja prihvatam losije performanse za neke druge kvalitete koje Xiaomi ne poseduje (a za te pare bi bilo i previse). A MIUI varijanta bukvalno ne dolazi u obzir.
Evo ga Loznica u kamikaza napadu na vucju jazbinu...tacno skuplja ove crvene kockice kao hrcak :dTačno .
Meni je samo čudno kako je xiaomi za relativno kratko vreme dobio veliki broj fanbojeva , nekada LG sada xiaomi.
Razumem dilere sa foruma koji žive od preprodaje xiaomija , ali ostale članove teško ..
To ja pišem a imao sam mi4 , redmi 1s, redmi 3, rn4, rn4pro , mn3 i sada mi8se
Sent from my MI 8 SE using Tapatalk
Inace, rado bih cuo i alternativu u klasi ~200 evra(+-15/20%), ako postoji.
S obzirom da je rekao da može 15-20%+-, u radnjama SE 32GB vakuum se uklapa tu jer je ~250€. Rekao bih da se dobijaju bolje performanse, bolji displej, o podršci i servisu da ne pričam. Sa druge strane prednja kamera je dosta slabija na SE kao i baterija. Za zvuk i zadnju kameru ne bih znao. E sad, nekome je 4" premalo i demode, a meni je taj 5s/SE dizajn možda i najbolji ikad. Međutim to je stvar ukusa i o tome ne vredi pričati.IPhone 5s, SE (oba po 16gb)
Samsung J5 17, J7 17, A5 17, A6
Honor 7x, Honor 9 lite, Honor 8, P10 lite
Nokia 6
LG Q6
Sony Z5
To ti je onako ukratko što mi pada na pamet.
Tri drugara, baš smo juče bili na kafi, jedan ima Redmi 3, drugi P9 Lite i treći onu Nokia 5 (iz 2017). Ajde da kažemo da su svi približno istog cjenovnog ranga, P9 Lite je skuplji bio.
Nokia 5 ĐUBRE neviđeno, Redmi 3 ga kolje u svemu, i dan danas nakon 2.5 god korišćenja radi fluidno, kamera nije ništa posebno, ali bolja od Nokia 5. P9 Lite je značajno skuplji bio, ima bolju kameru, ali tu se sve završava, Redmi 3 bolji u svakom pogledu (baterija, brzina, softver).
A Xiaomi u 2018? Vjerujem da će svaka peta osoba u Srbiji do sredine iduće godine nositi Redmi Note 5 ukoliko bude kod operatera po normalnim uslovima.
@Migrant, pljuvanje bez osnova.
Hajde mi daj nešto po čemu je Nokia 5 bolja, a da to nije izrada ili ažurirani Android.
Od navedenih jedino Honor 8 ima prolaz, ostalo je kršwareIPhone 5s, SE (oba po 16gb)
Samsung J5 17, J7 17, A5 17, A6
Honor 7x, Honor 9 lite, Honor 8, P10 lite
Nokia 6
LG Q6
Sony Z5
To ti je onako ukratko što mi pada na pamet.
P.S. Da vam neko nudi Note 9 ili Mi8/MiMax3, sta biste radije uzeli? Bez mogucnosti da preprodate telefon.![]()
Ja sam uzeo tu nokiu u ruke i culo se skriputanje i ugibanje. Uostalom te nokie da nemaju nokia logo bi bile bar 50eura jegtinije, ali znaju Kinezi šta rade
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari