Šta je novo?

xiaomi revolucija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nokia jeste kineska kompanija

Apsolutno ispod ocekivanja telefoni za ono sto nude, ali imaju nokia na sebi

LG kome su svi ispod flagship telefona krsevi, a prvi normalan flagship posle G2 je G7, HTC i Sony koji su prakticno napustili mid-range segment sa hardverom i/ili dizajnom, ne znam kako to nekom mogu biti favoriti za opstanak :)

Ja bih vise voleo da nosim Sony, HTC ili Nokia telefon, kad budu ponudili i priblizno ono sto Xiaomi nudi za ulozen novac, u rangu do 250-300e(6" ekran, 4000mAh bateriju, podrska od barem 2 godine, chipset koji nije iz 2015-2016 sa 8 A53 jezgra, konkurentnu kameru, 4/64), doci ce u obzir :)

LG kome su svi ispod flagship telefona krsevi, a prvi normalan flagship posle G2 je G7, HTC i Sony koji su prakticno napustili mid-range segment sa hardverom i/ili dizajnom, ne znam kako to nekom mogu biti favoriti za opstanak :)

Ja bih vise voleo da nosim Sony, HTC ili Nokia telefon, kad budu ponudili i priblizno ono sto Xiaomi nudi za ulozen novac, u rangu do 250-300e(6" ekran, 4000mAh bateriju, podrska od barem 2 godine, chipset koji nije iz 2015-2016 sa 8 A53 jezgra, konkurentnu kameru, 4/64), doci ce u obzir :)
Pa i nisu favoriti za opstanak, naprotiv, vise su favoriti kao "brend". Sony i LG i ne kriju da su u gubicima, mada Sony je ove godine jos i dobar sa mid rangeom, L2 i XA2 su dobri telefoni a Q7 donosi i QuadDAC i "mid-range".

Ako je tebi ocigledno SoC najvazniji, ne mora da znaci da je svakome. Ja prihvatam losije performanse za neke druge kvalitete koje Xiaomi ne poseduje (a za te pare bi bilo i previse). A MIUI varijanta bukvalno ne dolazi u obzir.

Pa nokia jeste kineska kompanija

Apsolutno ispod ocekivanja telefoni za ono sto nude, ali imaju nokia na sebi
Jeste a Xiaomi mlati pare na 5A za 90 evra. Svi telefoni u proizvodnji kostaju 30 evra a onda Apple naplati 1200.

Odjavljujem se, nema poenta dalje objasnjavati bilo sta.

Bas tako, to sto je njima CEO finski, to me ne zanima. Ulozeno-dobijeno sedi 1.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Cekaj zar stvarno mislis da bilo koja kompanija pravi uredjaj cijom ce prodajom biti u gubitku. Zanemira ipo, placene tekstove itd...

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ako je neko bio nexus freak to sam ja, miui je tri koplja ispred svakog custom ui na androidu.

Stock android je i dalje nabolja opcija, ali polako postaje dosadan, a i guglova brzina dodavanja opcija je krajnje komicna

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Au sunce ti, Saomisti kao Samsungovci tamo 2013/2014. Spremni da kolju [emoji16]

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Tačno .
Meni je samo čudno kako je xiaomi za relativno kratko vreme dobio veliki broj fanbojeva , nekada LG sada xiaomi.
Razumem dilere sa foruma koji žive od preprodaje xiaomija , ali ostale članove teško ..

To ja pišem a imao sam mi4 , redmi 1s, redmi 3, rn4, rn4pro , mn3 i sada mi8se

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk
Evo ga Loznica u kamikaza napadu na vucju jazbinu...tacno skuplja ove crvene kockice kao hrcak :d

a sto se teme tice, rekao bih da je jasno kao dan. Imaju dupli sweetspot. I ranije je na izlasku iz klase 200-300 evra (kako kad) bilo malo procenata dobiti u odnosu na procenat doplate, a ovi su sada bas zakucali, jer vec na donjem nivou tog raspona imaju i vise nego pristojne uredjaje (bar "na papiru". nisam vlasnik)
Koliko je uopste potrebno doplatiti u procentima da bi se dobilo nesto znacajno bolje od rn5, sto nije kinez. Deluje mi, jako, jako mnogo, a na forumima ovog tipa se uvek lovio bestbuy za sve, otud je i logicno da se formira sekta. Ne verujem da su "forumski dileri" presudno uticali na klimu u ovom slucaju.

Inace, rado bih cuo i alternativu u klasi ~200 evra(+-15/20%), ako postoji.

Pa ne postoji,u tome i jeste caka :)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Bivsi nexus korisnik, miui je odlican skin za android, uz odredjena podesavanja savrsen...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Inace, rado bih cuo i alternativu u klasi ~200 evra(+-15/20%), ako postoji.

IPhone 5s, SE (oba po 16gb)
Samsung J5 17, J7 17, A5 17, A6
Honor 7x, Honor 9 lite, Honor 8, P10 lite
Nokia 6
LG Q6
Sony Z5

To ti je onako ukratko što mi pada na pamet.

Većina njih uopste nisu u klasi rn5, neki su prastari uredjaji.

Sem Z5 i iPhone-a su svi srednja klasa. Uglavnom bazirano je na ceni 200e 20% +/-

Nokia 6
LG Q6
Sony Z5

S obzirom da je rekao da može 15-20%+-, u radnjama SE 32GB vakuum se uklapa tu jer je ~250€. Rekao bih da se dobijaju bolje performanse, bolji displej, o podršci i servisu da ne pričam. Sa druge strane prednja kamera je dosta slabija na SE kao i baterija. Za zvuk i zadnju kameru ne bih znao. E sad, nekome je 4" premalo i demode, a meni je taj 5s/SE dizajn možda i najbolji ikad. Međutim to je stvar ukusa i o tome ne vredi pričati.

Od ostalih koje si nabrojao, Nokia 6 i A5/6 deluju najbolji konkurenti Xiaomi-u. Mada, svi pomenuti modeli uključujući i Xiaomi imaju neke nedostatke, pa čovek mora birati na osnovu svojih potreba/ukusa i praviti određene kompromise. Teško je naći smartfon bez kompromisa, čak i među flagship modelima. Mislim da je glupo pričati o univerzalno najboljim modelima za neki rang. To što je najbolje za mene, ne mora biti za Peru.

Kao neko ko je koristio RN3, R4P, RN4, Max 1 i sada RN5 mogu da kažem da Xiaomi zaista nudi dosta za svoju cenu. Međutim, daleko od toga da su bez nedostataka i mana. Od žutih fleka na displeju, mrtvih piksela, senzora... Mada je za njih karakteristično i to da što važi za jedan primerak nekog modela ne mora da znači za sve. Zavisi dosta od primerka do primerka što je opet dosta glupo po meni.

Poslednja izmena:
Tri drugara, baš smo juče bili na kafi, jedan ima Redmi 3, drugi P9 Lite i treći onu Nokia 5 (iz 2017). Ajde da kažemo da su svi približno istog cjenovnog ranga, P9 Lite je skuplji bio.
Nokia 5 ĐUBRE neviđeno, Redmi 3 ga kolje u svemu, i dan danas nakon 2.5 god korišćenja radi fluidno, kamera nije ništa posebno, ali bolja od Nokia 5. P9 Lite je značajno skuplji bio, ima bolju kameru, ali tu se sve završava, Redmi 3 bolji u svakom pogledu (baterija, brzina, softver).
A Xiaomi u 2018? Vjerujem da će svaka peta osoba u Srbiji do sredine iduće godine nositi Redmi Note 5 ukoliko bude kod operatera po normalnim uslovima.

Hoće, kako da ne. Kad se nakalemi milion birokratskih troškova oko uvoza plus alavost operatera taj rn5 bi bio daleko od isplativog telefona.
Kupovina švercovanih telefona sa kp je nešto drugo.

Tri drugara, baš smo juče bili na kafi, jedan ima Redmi 3, drugi P9 Lite i treći onu Nokia 5 (iz 2017). Ajde da kažemo da su svi približno istog cjenovnog ranga, P9 Lite je skuplji bio.
Nokia 5 ĐUBRE neviđeno, Redmi 3 ga kolje u svemu, i dan danas nakon 2.5 god korišćenja radi fluidno, kamera nije ništa posebno, ali bolja od Nokia 5. P9 Lite je značajno skuplji bio, ima bolju kameru, ali tu se sve završava, Redmi 3 bolji u svakom pogledu (baterija, brzina, softver).
A Xiaomi u 2018? Vjerujem da će svaka peta osoba u Srbiji do sredine iduće godine nositi Redmi Note 5 ukoliko bude kod operatera po normalnim uslovima.

Nokia 5 "djubre" i Redmi 3 ga "kolje u svemu"...
U sta se pretvorio ovaj forum, nije ni blizu onog iz 2005-2007 kad sam ga stalno posecivao... Izjaviti ovakvu glupost, pa toga nema ni u B92 Tehnopolis komentarima.

@Migrant, pljuvanje bez osnova.
Hajde mi daj nešto po čemu je Nokia 5 bolja, a da to nije izrada ili ažurirani Android.

@Migrant, pljuvanje bez osnova.
Hajde mi daj nešto po čemu je Nokia 5 bolja, a da to nije izrada ili ažurirani Android.

Pljuvanje bez osnova je sa tvoje strane. Nisi naveo zasto je Nokia 5 "djubre nevidjeno". Evo za pocetak ti mogu reci da ima bolje kamere i ekran i da fluidnije radi, izrada je takodje bolja, OS i azuriranje...

Nokia 5 izgleda uzasno uzivo. Krcka. Ono prednje dugme i uopsteno izgled je katastrofa. Brzina i osecaj u radu i nisu neki. Realno preskup telefon za ono sto nudi

Ja bagovitiji telefon nisam vidio, čak i touch neviđeno loš, fascinantno koliko loš telefon. Zadnja kamera je užas, jedini način da se napravi dobra fotografija je da se fiksira telefon i okine, tako da ne bih rekao da ima bolje kamere. Dostupno svega 8GB interne memorije (ne znam otkud sistem zauzima 7+), sve štuca, a factory reset odradio u petak. Uzeo telefon u mts-u, jedino je zadovoljan sa baterijom. Izvinjavam se moderatorima, offtopic.

Nokia 6
LG Q6
Sony Z5

Od navedenih jedino Honor 8 ima prolaz, ostalo je kršware :D

Ajde i matori Z5 nek bude za prolaz, sa svojim A57 chipsetom..

Poslednja izmena:
@telep
@vladix
Ja i dalje ne mogu da verujem kakve *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stine citam. Telefon izradjen od komada aluminijuma KRCKA? Hahahaha, odjavljujem se sa teme.
Vladixove komentare ne bih vise komentarisao.

Ja sam uzeo tu nokiu u ruke i culo se skriputanje i ugibanje. Uostalom te nokie da nemaju nokia logo bi bile bar 50eura jegtinije, ali znaju Kinezi šta rade

Ti telefoni su podjednako kineski i generički ko xiaomi a ti ih predstavljas kao da su stigli direktno iz finske

Pritom uživo izgledaju grdobno

Poslednja izmena:
Nazalost,Nokia nikada nece vise biti kao sto je bila iz Finske,ne znam sto je uopste pominju kao relevantan brend jer to nije ono sto je nekad bila.

Nokia pravi odlicne telefone sa odlicnim softverom, izrada je dobra(ne znam sta im znaci da na X6 stave staklo pozadi). Podrska im je najbolja posle Pixela takodje, za sada. Licno mi se i dizajn N6.1 i N7 Plus mnogo svidja.

Ako nista drugo, telefoni imaju svoj stil :)

Pre bih uzeo neki Nokia fon nego Samsung/Huawei/LG/Sony(preterali sa cenom u midrange, iako su dobri uredjaji)/HTC(nema midrange).

Drugi pik posle proizvodjaca iz naslova bi bio Motorola, samo da se malo pokazu da su sredili podrsku, iako imaju close-to-stock softver, podrska je losa za prethodne modele.

Ja sam uzeo tu nokiu u ruke i culo se skriputanje i ugibanje. Uostalom te nokie da nemaju nokia logo bi bile bar 50eura jegtinije, ali znaju Kinezi šta rade

*mjau**mjau**mjau* nekome na jeftinom telefonu skripi nekome na onom od oko 400e. :)

Na 7min i 10sek klipa

https://youtu.be/8tJCl2LH0AU

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno