Šta je novo?

xiaomi revolucija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma da, sad su A53 jezgra dovoljna za sve, kako da ne :)

A1 radi mnogo bolje jer je Android One, ali opet - ljudi vise vole Samsung i njihov GUI, koliko god da je spor.

Nemoj da preterujes. 99% ljudi kupi samsung zato sto je samsung, pa onda cujes kako kukaju. Ja znam brdo njihkoji kupi slabije samsunge pa posle proklinju, ali para za jace nisu imali. Ali da im je neko dao telefon koji ce raditi bolje ne bi uzeli jer nije samsung

Od s1, kada sam ga platio 500 eura do danas, znaci skoro 9 godina, iste price se pricaju za samung ui, i nista se nije promenilo samo se hardver pojacao.

Moji matorci za zivu glavu ne bi uzeli nesto sto nije Samsung, imaju 50+ pa ih bas i ne zanima prestiz brenda.

Kazu navikli su se na UI, sve im je logicno pa nece da se zezaju da se prebacuju na nesto drugo (iako je evo EMUI, dosta slican, da ne kazem identican za te lajt stvari koje oni koriste)

Apsolutno se slazem da velika vecina ne gleda procesor, brzinu rama, brzinu interne memorije i tako te stvari. 32gb je 32gb, da li je EMMC ili UFS2.1 nije bitno. Morate da shvatite da svaki forum na kome se pise o tehnologiji NE predstavlja dobar uzorak na osnovnu koga bi trebali da se izvlace zakljucci.

Ja sam Xiaomi izbegavao samo iz razloga jer nije bio dostupan sa full garancijom od operatera na KP. Sada kada su uvrstili A2 u ponudu, postao mi je dosta zanimljiv i rado bih ga uzeo.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Imao sam mnogo telfona, i to su uglavnom bili flagshipovi. Prvi Windowsmobile Samsung omnia, pa htc diamond, pa onda iPhone 4, pa Samsung Note 2, pa Xiaomi mi2, pa lumiu 830 pa mi4, pa iphone 6s, pa iphone 7, pa huawei mate 10 pro, i sada xiaomi mi mix2s. Najvise sam zadovoljan sa xiaomi i sa iphone telefonima.

Mozes li dati poredjenje Mate 10 Pro i mi mix2? Tvoja iskustva kao korisnika i koliko je para bio mix2?

Mix 2s je upitanju. Pisao sam malo poredjenje na temi o mix 2s. Oba su dobra po trenutnim cenama na KP. Ako gledas cene po prodavnicama, Huawei Mate 10 Pro ne vredi te pare. Huawei ima losu podrsku, telefon se jako lako brickuje cak iako se instalira treble ROM. I nemogucnost otkljucavanja bootloadera. To su razlozi zbog kojih ja vise nikad necu uzeti neku huawei telefon u razmatranje.

Ali to, recimo, više nikad nećemo videti na flagship-ovima, jer je to ispod njihovog nivoa, ne izgleda "skupo", koliko god bilo korisno. Sve i da je najkorisnije na svetu.

Moram i ja da se slozim sa navedenim - polikarbonat je ubedljvo najbolje resenje za "ledja", zajedno sa metalnim ivicama. Nesto sto je Lumia serija gurala do samog kraja pa se ljudima nije dopalo (Lumia 950/XL). Prakticnije ne postoji. Staklo mi je na drugom mestu pa metal tek na trecem jer mi se ruke jos kako-tako i "lepe" za staklo ali metal mi je kao sapun da drzim u ruci a nisam ljubitelj raznih case-ova. A sa plasticnim ledjima za tim i nema potrebe.

Vratice se to kad tad u modu, kada ovaj trend da je mobilni telefon prakticno "nakit" prodje. Nadam se i sa ovim odvratnim notchom, pravda za bezele tipa Sony XZ Premium :)

Nemoj da preterujes. 99% ljudi kupi samsung zato sto je samsung, pa onda cujes kako kukaju. Ja znam brdo njihkoji kupi slabije samsunge pa posle proklinju, ali para za jace nisu imali. Ali da im je neko dao telefon koji ce raditi bolje ne bi uzeli jer nije samsung

Od s1, kada sam ga platio 500 eura do danas, znaci skoro 9 godina, iste price se pricaju za samung ui, i nista se nije promenilo samo se hardver pojacao.

Ozbiljno se preteruje i sa tim usporavanjem Samsunga. Jeste, nije brz kao konkurencija i razlika se jasno vidi (a cesto je i skuplji od njih) ali nije to ni BAS toliko sporo. Njega cesto porede sa iPhoneom, koji je druga dimenzija za TW/Experience ali po meni to radi sasvim solidno.

Xiaomi dolazi u obzir sada kada je prisutan na nasem trzistu, sa garancijom i kao Android One varijanta, upravo sam preporucio A2 svom prijatelju koji gleda VIPovu ponudu. MIUI i celokupan Apple dizajn je licno previse za mene i vise cenim Samsung koji je ostao svoj.

No, opsta stednja na J i A seriji koji nemaju senzor za osvetljenje (a ni LED notifikaciju) ove godine je prava katastrofa, solidno brz i stedljiv SD 450 je najmanji problem tih modela.

Poslednja izmena od urednika:
Ozbiljno glupa tema :)

Xiaomi je tu gde jeste jer gura reklame u svoje romove i dosta jeftine delove u svoje uređaje.
Kako niko da se seti mi5 koja je umirala u ozbiljnom broju slučajeva , pa mrtvi pixeli na rn4 u velikim količinama ?
Da bi imali nisku cenu prvi su krenuli da guraju tianme u svoje uređaje, verovatno drugi proizvođači nisu ni znali šta je to..

I dalje je u ovoj industriji koliko para toliko i muzike , xiaomi ima svoju politiku prodavanja preko neta i niskih/malih zaliha uređaja i to im za sada prolazi.

Kada smo kod mix2s on nije bolji ni od op6 kamoli s9

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Tema je Xiaomi revolucija, tj. popularnost Xiaomi uredjaja u Srba, zbog svog odnosa cena/kvalitet, to sto su Samsungovi fanbojevi poceli usporedjivati ovde Samsung i Xiaomi ne cini temu glupom nego samo pokazuje koliko u svakom slicaju mora neko nekom nesto da dokazuje kako je "uspesniji" zato sto drzi Samsung i/ili Iphone a mi ostali smo eto glupi i sirotinja (dobro ovo drugo jesmo ali glupi sigurno nismo).

Xiaomi master race, pomirite se s tim [emoji14]

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Mnogo se ljudi prepirete oko obicnih telefona, to su samo uredjaji koji treba da koriste nama, svi kupupuju ono sto vole i ono sto im odgovara. U vezi teme, mi smo siromasni i gledamo da prodjemo sto jeftinije ali opet da kupimo koliko toliko kvalitetan uredjaj, Xiaomi kompanija nas je tu "kupila", imaju svoje nedostatke naravno ali imaju i mnoge kvalitete. Kome se svidja kupice ga, kome se ne svidja nece i to je to, nema dalje rasprave i svadje.

Tema je Xiaomi revolucija, tj. popularnost Xiaomi uredjaja u Srba, zbog svog odnosa cena/kvalitet, to sto su Samsungovi fanbojevi poceli usporedjivati ovde Samsung i Xiaomi ne cini temu glupom nego samo pokazuje koliko u svakom slicaju mora neko nekom nesto da dokazuje kako je "uspesniji" zato sto drzi Samsung i/ili Iphone a mi ostali smo eto glupi i sirotinja (dobro ovo drugo jesmo ali glupi sigurno nismo).

Problem Xiaomi "sekte" je u tome sto misle da su zaj**** sistem i da su mnogo pametni sto su kupili duplo jeftiniji telefon, a JEDNAKO dobar. Ok, Srbija je siromasna zemlja i kupovna moc je slaba, ali to ne znaci da je Xiaomi najbolji (najpovoljniji jeste i ima dobar odnos ulozeno/dobijeno). Da biste udovoljili svom egu govorite (i uvereni ste u to) kako ne biste kupili nista bolje od Xiaomija od 200-300e. Tako sam i ja mislio da je glupo davati 100 evra za slusalice dok nisam imao para, a sad vec razmisljam o onima za 200e.
P.S. Da vam neko nudi Note 9 ili Mi8/MiMax3, sta biste radije uzeli? Bez mogucnosti da preprodate telefon. :)

Uzivaj onda. Ne moras da spuštas druge da sebe ubedis u ispravnost svoje kupovine.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mnogo se ljudi prepirete oko obicnih telefona, to su samo uredjaji koji treba da koriste nama, svi kupupuju ono sto vole i ono sto im odgovara. U vezi teme, mi smo siromasni i gledamo da prodjemo sto jeftinije ali opet da kupimo koliko toliko kvalitetan uredjaj, Xiaomi kompanija nas je tu "kupila", imaju svoje nedostatke naravno ali imaju i mnoge kvalitete. Kome se svidja kupice ga, kome se ne svidja nece i to je to, nema dalje rasprave i svadje.

Ne, tema je "Xiaomi revolucija" a mi, koji se malo bolje razumemo u materiju, smo samo odgovorili da od nje nema nista niti ce je biti. Ljubitelji brzine za male pare neka uzivaju u notchu i MIUI za sve pare jer ako Xiaomi poraste, to ce tada biti i neka druga cena, bas kao Huawei danas.

Ipak ima i dosta ljudi koji cene upravo taj osecaj kompletnog uredjaja kakav nude Samsung, Sony pa i pokojni HTC i jos jednom - nije sve u sintetici i ne mora sve da radi brzo ko munja, samo da radi pristojno a to danas radi bukvalno svaki novi telefon koji sam ja video (osim Honora 7S).

A modele poput Xiaomi A2 covek moze samo da pozdravi i da se nada da ce ih biti i vise u buducnosti na nasem trzistu.

A ti si kao neki ekspert ahahahah daj spusti se

Problem Xiaomi "sekte" je u tome sto misle da su zaj**** sistem i da su mnogo pametni sto su kupili duplo jeftiniji telefon, a JEDNAKO dobar. Ok, Srbija je siromasna zemlja i kupovna moc je slaba, ali to ne znaci da je Xiaomi najbolji (najpovoljniji jeste i ima dobar odnos ulozeno/dobijeno). Da biste udovoljili svom egu govorite (i uvereni ste u to) kako ne biste kupili nista bolje od Xiaomija od 200-300e. Tako sam i ja mislio da je glupo davati 100 evra za slusalice dok nisam imao para, a sad vec razmisljam o onima za 200e.
P.S. Da vam neko nudi Note 9 ili Mi8/MiMax3, sta biste radije uzeli? Bez mogucnosti da preprodate telefon. :)
O svasta, da li si procitao moj drugi komentar, to je samo Telefon, obican uredjaj, ja licno ne pripadam nikakvoj sekti, niti sam ego-manijak, niti sam rekao kako je Xiaomi "najbolji", cak sam u drugom postu i rekao da i oni imaju svoje nedostatke. Ali ti si toliko zaslepljen potrebom da druge ubedjujes da si video samo ovaj moj prvi komentar koji te je nekako uvredio ali ne i ovaj drugi gde objasnjavam svoje misljenje. Citiracu sebe "svako kupuje ono sto voli i/ili ono sto mu je potrebno, to ne moze biti razlog za svadju".

Šta zna sirotinja kako trza premium Samsung. :)

Xiaomi je sjajno pokrio tržište od 100-500 EUR, i jako je teško pronaći neku alternativu u smislu uloženo - dobijeno u njihovom cenovnom opsegu. Bili su dovoljno otvoreni da ponude sjajne Android One telefone, i time su prigrabili dodatan deo kolača. Nije tačno da su samo za sirotinjska tržišta, u Norveškoj su počeli polako da ih uvoze, kao i OnePlus, i ti telefoni će vremenom biti sve popularniji, kako ih tržište bude prihvatalo.

Ne, tema je "Xiaomi revolucija" a mi, koji se malo bolje razumemo u materiju, smo samo odgovorili da od nje nema nista niti ce je biti. Ljubitelji brzine za male pare neka uzivaju u notchu i MIUI za sve pare jer ako Xiaomi poraste, to ce tada biti i neka druga cena, bas kao Huawei danas.

Ipak ima i dosta ljudi koji cene upravo taj osecaj kompletnog uredjaja kakav nude Samsung, Sony pa i pokojni HTC i jos jednom - nije sve u sintetici i ne mora sve da radi brzo ko munja, samo da radi pristojno a to danas radi bukvalno svaki novi telefon koji sam ja video (osim Honora 7S).

A modele poput Xiaomi A2 covek moze samo da pozdravi i da se nada da ce ih biti i vise u buducnosti na nasem trzistu.
Jesi ti uopste procitao/la prvi post ove teme ili sad lupas napet, covek je dao zapazanje kako su Xiaomi teme popularnije na Benchmarku i dao neko svoje misljenje zasto je to tako, a ti od toga pravis nekakvu tehnolosku i super mega Xiaomi revoluciju u citavom svetu. Zar je moguce da vam je toliko razum pomucen. Smiri se malo, ima valjda svako pravo da kupi sta zeli. O svasta.

Poslednja izmena:
@gagi95

Koji ti je akaunt pod permabanom ?
Novi korisnik a tako drzak , ne ide ..

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

@fkloznica Ja drzak. Za iznosenje svog misljenja bez psovki i bez uvreda ispadam drzak. Ok druze tvoje misljenje

Mislim da je tema zrela za lock :)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Nesto vrlo interesantno .Na prvoj strani foruma ima 25 tema o uglavnom telefonima.Od toga 9 tema su o Xiaomi telefonima sa cak 38.950 poruka.Sve ostale teme o telefonimaimaju oko 43.000 poruka.Temu o manje poznatim kineskim brendovima nisam uvrstio ni u jednu grupu.Nekada su po broju poruka prednjacili Nokia telefoni ,pa Samsung,pa veliko interesovanje je bilo za LG G2 i ovo za Xiaomi telefone je bas u ekspanziji.Neko bi rekao verovatno i zasluzuju toliku paznju.Da li je u pitanju samo kvalitet ili ima i kvantiteta,odnosno veliki broj modela koji su prihvatljiviji za nas dzep.
Dakle ovo je cisto zapazanje popularnosti Xiaomi telefona na Benchu, koje je pretvoreno u thread i nazvano Xiaomi revolucija, pa kome je jos uvek nesto nejasno nek se podseti.

Poslednja izmena:
O svasta, da li si procitao moj drugi komentar, to je samo Telefon, obican uredjaj, ja licno ne pripadam nikakvoj sekti, niti sam ego-manijak, niti sam rekao kako je Xiaomi "najbolji", cak sam u drugom postu i rekao da i oni imaju svoje nedostatke. Ali ti si toliko zaslepljen potrebom da druge ubedjujes da si video samo ovaj moj prvi komentar koji te je nekako uvredio ali ne i ovaj drugi gde objasnjavam svoje misljenje. Citiracu sebe "svako kupuje ono sto voli i/ili ono sto mu je potrebno, to ne moze biti razlog za svadju".
Moj komentar se odnosio sve na ucesnike ove teme koji dizu Xiaomi u nebesa.

Jos jednom: Xiaomi - dobar odnos ulozeno/dobijeno, ali ne JEDNAKO kao osetno skuplja konkurencija.

Ne treba biti doktor nauka da se shvati da xiaomi radi ono sto su radili svi pre njih, pa i taj samsung (znam da vecina ovih sto su sada eksperti ovde) se ni ne seca vecine njihovih telefona pre s6, a to je da ce prvo da zasite trziste pa da postepeno dizu cene. Sasvim logicno. Samsung, huawei su to isto radili.

Apsolutno ne tvrdim da je xiaomi neki ekstra kvalitet da su sada kriptonit za sve druge, i razumem i znam da samsung ima najbolje memorije, najbolje ekrane, ok kamere itd. Ali mi pokazite koji to telefoni u tom nekom mid-range segmentu nude vise od xiomija. Samsung high end posle mesec dana krene da stateruje i krza sa snapdragon 835 ili sta god, mogu misliti kako oni njihovi do 200 ojra sa spreadtrum i slicnim cipsetima rade

Jesi ti uopste procitao/la prvi post ove teme ili sad lupas napet, covek je dao zapazanje kako su Xiaomi teme popularnije na Benchmarku i dao neko svoje misljenje zasto je to tako, a ti od toga pravis nekakvu tehnolosku i super mega Xiaomi revoluciju u citavom svetu. Zar je moguce da vam je toliko razum pomucen. Smiri se malo, ima valjda svako pravo da kupi sta zeli. O svasta.

Pa sta ima da citam prvi post, citao sam celu temu i sve postove, odavno se vise ne prica o tome zasto je Xiaomi popularan na Benchmark forumu vec da li je Xiaomi najbolji izbor na nasem trzistu i da nase trziste nije tako nemocno, da li bi ga kupovali i da li bi bilo toliko postova na forumu o Xiaomi modelima. To su teme. Odgovor je naravno jasan i zato smo prikazali svetsku statistiku da su najprodavaniji telefonu zapravo oni najskuplji a posebno iPhone.

I tacno, nece Xiaomi napraviti nikakvu revoluciju, ne sa marzom od 5%.

Bez ljutnje ali obican korisnik ne gleda svetsku statistiku, ja iskreno nisam ni cuo za Xiaomi do citanja ovog sajta. Smatram da svako ima pravo da kupi ono sto mu odgovara, to je samo uredjaj, zasto bih na uredjaj A bacio 1000evra, kojih i nemam, ako mogu da kupim uredjaj B koji kosta 100-200 evra a koji ima koliko toliko dobar kvalitet i dobru podrsku. E zato meni nije jasno zasto se ovde ljudi prepiru i svadjaju, kad svako na kraju kupi ono sto mu odgovara i onoliko koliko mu budzet dozvoljava.

Poslednja izmena:
Одлична политика фирме која ће се променити када буду довољно ојачали, као и нексус-пиксел или гомила других, зато што њих заболе пиштољ да продају јефтин телефон неком Владимиру у Србији због ради мале плате коју он зарађује.
Са друге стране шаоми показује сав апсурд цена по којима се продају скупљи уређаји, искрено и сам сам био овца коју су шишали са разним шљамсунзима и лђијевима...који К нису вредели...Кварили су се и нису оправдали ни цену од 10 е ,а камо ли од 500. Оно што је био апл сада су постали СВИ јер су видели да телефон од 1000е пролази и да се купује и да је невероватно да је неко у стању да телефон стар месец дана мења новијим 95% истим уређајем...

Ne treba biti doktor nauka da se shvati da xiaomi radi ono sto su radili svi pre njih, pa i taj samsung (znam da vecina ovih sto su sada eksperti ovde) se ni ne seca vecine njihovih telefona pre s6, a to je da ce prvo da zasite trziste pa da postepeno dizu cene. Sasvim logicno. Samsung, huawei su to isto radili.

Ovo je moj prvi Samsung telefon - SGH-250. Nije imao sat ali je imao signalni LED. Imao sam nekoliko Samsunga, ali nikad u Android eri. Ima ih dosta mojih prijatelja i to su veoma zaokruzeni uredjaji - u skladu sa klasom cesto imaju prihvatljive performanse za nezahtevne korisnike, dobre kamere, dobar zvuk, vrlo dobru izradu, ogromnu podrsku i lakocu kupovine, posebno preko operatera i posebno ako zbog posla mnogo vremena razgovaraju pa su veliki paketi svejedno jedini izbor.

Ne, Samsung i Huawei nisu radili isto ovo sto i Xiaomi, Samsung je od starta imao i jeftine i skupe telefone ali je dve decenije imao za protivnika Nokiu, koja je bila prosto nepobediva. Huawei je vec bio gigant, mobilna divizija je imala znatno vise resursa od Xiaomija. To je jedan novi koncept za novo doba i jasno je zasto ima toliko uspeha u zemljama treceg sveta. Ali poenta je da kompanija ne zaradjuje od samog hardvera i da ako taj njihov softverski koncept usluga ne zazivi u Kini, brzo ce oni pod katanac.

Pa prosli kvartal su zabelezili ogroman gubitak od milijardu dolara i tek ce se videti da li ce biti uspesni ili ne.

Prilozi

• full-body-housing-for-samsung-sgh-250-blue-maxbhi-6-9-1.jpg
    full-body-housing-for-samsung-sgh-250-blue-maxbhi-6-9-1.jpg
    51 KB · Pregleda: 126
@sinda cekam
prvo da uleti @Kidence ovde i da objasni neke stvari, pa tek onda moze lock :p Inace ne znam ga licno nek se ne naljuti sto sam ga oznacio, ali ako neko zna o Xiaomi-u to je on :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno