Šta je novo?

Xiaomi Redmi Pro (aka Redmi Note 4)

Opusteno momci,nema razloga za nervozu :) Btw,imao sam priliku da koristim S5 od Samsunga,star par meseci,koji je popio solidan burn-in,pisao sam vec o tome,i takodje Huawei Mate-s,star svega nekoliko nedelja,sa vec urezanim not-barom,oba telefona sjebao vlasnik(drugar) koji przi osveteljenje non stop na max.....tako da dosta moze biti i do korisnika tog telefona.....I imao sam priliku da drzim jedan pored drugog RN3,moj sa Tianma displejom,i drugarov sa Boa,i Boa definitivno ima jaci kontrast i jace boje,nema sta,mada i Tianma je daleko od loseg,koliko god ga neki pljuvali....sto se mene tice,ako ovaj Redmi Pro bude NE losiji od RN3,uzimam! :)

Dobro na snimku deluje ok.. a to što će da popije burn in za 1m i to što je bela na nekim delovima roze a negde bela to ništa ,a siva koja potencijalno ima tufne kao na lg g flex, potrošnja energije / baterije dok je upaljen.. ?
evo ga stručnjak iznad da objasni kako Kinez za 1god izbacuje ekran kao Samsung koji razvija tu tehnologiju skoro 10,15god.

Šteta što svako ima pristup netu .

P.s. da li si ti uopšte video boe ekran na rn3 ? Bolji je i od onog na mi4 ( koji je šatro flagship ) i onog na nexus5.

Sent from my Redmi Note 3

Prvo si pisao da ce ovaj (BOE) OLED biti los i ****** jer ga po prvi put prave Kinezi. Sad odjednom deluje OK (na snimku), na kraju ces verovatno raci i da je odlican. :) Sacekajmo neki test/review, kako bi saznali sta mozemo da ocekujemo od tog ekrana, tj. kakav je (ne)kvalitet istog. Ja nigde nisam napisao da sam strucnjak, a ti si ocigledno ubedjen da jesi zato sto si se, kako kazes, nagledao ekrana i ekrana i zato sto post-ujes u gotovo svim thread-ovima posvecenim mobilnim telefonima.

P.S. Da, video sam (vise puta) ekran na RN3 i vec sam napisao ranije, fino izgleda za tu cenovnu klasu telefona i to je to.

Šteta što svako ima pristup netu .

Dobro je sto si samokritican. ;)

Sto se mene tice, mogli bi da zavrsimo sa ovim prepucavanjem i da ustipimo mesto post-ovima koji imaju veze sa telefonom iz naslova ovog thread-a. A ti, posto vidim da (bez razloga) imas veliki animozitet prema ovom modelu, jer od (mog) otvaranja ove teme imas samo kritike na njegov racun, slobodno mozes da preskocis ovaj thread i nastavis da pises u nekom drugom.

Poslednja izmena:
Svakako ce biti bolji od ekrana na RN3(Pro). ;)

Kažem ja šteta što svako ima pristup netu ,iq mi polako opada zbog vas..

Ja napišem džaba mu to sve AKO(čak sam i napisao da bolje da se sačekaju ozbiljni testovi) ekran bude na nivou galaxy s3 a ti ovo odg.. dovoljno iz ovog posta da vidim o kakvoj je personi reč .

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Opa, ne samo da si strucnjak za telefone i ekrane, vec si i psiholog sa natprosecnim IQ-om za ovaj forum. :d OK, sve mi je jasno, ne bih da vise idem(o) u offtopic.

Razmišljam o kupovini ovog telefona, samo da skupim pare (a to je najveći problem).
Znate možda gde može da se kupi?
I ako ga neko uzme neka podeli utiske ovde, bilo bi lepo.

Pozdrav

Iako je tema poprilicno mrtva, da prenesem svoja iskustva. Posto cesto mijenjam telefone, skoro svaka 2-3 mjeseca, odlucio sam da pucam po kinezima ovaj put. Skoro sam radio neki servis na Mi4 telefonima i odusevio se kvalitetom izrade, pa reko da i sebi kupim neki Xiaomi. Prije ovog telefona sam imao Nexus 5X. Jednostavno cijena Redmi Pro telefona je smijesna za ono sto nudi. Ja sam svoj primjerak sa Helio X25 na 2.52GHZ, 3GB RAM-a i 64GB interne memorije, kupio za 430KM, ili nekih 220€. U poredjenju sa nexus 5x telefonom ovo je nuklearna fizika za nexus. Jedina stvar gdje je nexus 5x zaista bolji u svim uslovima je kamera.
Kvalitet izrade ovog telefona je stvarno vrh. Imao sam u rukama sve premium telefone poznatih brendova od huaweia, samsunga apple itd. ovo je zaista premium telefon kada je kvalitet kucista u pitanju.
Display telefona je takodjer vrhunski. Nije na nivou QHD Super Amoleda na S7 zbog gustine piksela, ali sve ostalo ne vidim da uopste zaostaje. Na MIUI interfejsu se daju primjetiti pixeli zbog tankih fontova, antialiasinga ili sta vec. Ovo je totalno zanemarivo jer se ne primjeti uopste dok se covjek bas dobro ne zagleda. Crna je crna, nema nikakvog probijanja ili nesto slicno, sve ostalo boje su mi takodjer super, iako je ovo subjektivno misljenje, ali meni se svidja ova vivid reprodukcija boja. Imao sam i LG Flex 2 sa oled panelom i mogu reci da je flex 2 imao uzasan display posebno na minimalnom osvjetljenju sa nekakvim gradingom i flekama, posebno na sivoj podlozi. Ovde to nije slucaj, sigurno mogu tvrditi da je za 5 klasa bolji nego onaj na flex 2.
Performanse telefona su isto odlicne, nema trzanja, zastajkivanja, multitasking je super, benchmark rezultati me ne zanimaju ali eto postavit cu i par slika cisto radi komparacije sa drugim SoC rjesenjima. Sve igrice se vrte uredno bez trzanja, telefon se ne grije nista vise od nexus 5x telefona, cak naprotiv i manje s obzirom da metal bolje provodi toplotu od plastike na nexusu. 4K reprodukcija radi savrseno. Zvucnik je izuzetno glasan i poprilicno dobre kvalitete, bas sam iznenadjen. Bolje mi zvuci nego stereo ili dual mono mod na nexus 5x.
Baterija telefona isto tako odlicna, 6 sati SOT je sasvim realno. Trenutno je mana standbuy time, koji mi tokom noci potrosi i do 10%. Za ovo postoji patch koji ne mogu da flesham jer cekam otkljucavanje bootloadera od strane xiaomia.
Kamera je na dnevnom svijetlu odlicna, iako sam imao neke top telefone kad su kamere u pitanju, na dobrom dnevnom svijetlu ovaj telefon radi odlican posao. Video iako je samo full HD moze se reci da je zadovoljavajuci. Selfie kamera u navedenim uslovima isto tako radi odlican posao. Eh kada se udje u indor okruzenje i kada je lose svijetlu tu je vec kvalitet fotki dosta losiji u odnosu na malo bolje telefone. Sa blicem slike nisu lose, pomaze malo i HDR ali to nije na nivou recimo jedne lumie 950 ili nexus 5x koji se mogu kupiti za iste novce.
Sto se tice softwera ja sam dobio neki fake rom na njemu, odmah sam stavio zadnji stable oficijelni rom. Trenutno postoji samo kineska verzija bez global roma smo trenutno. Cim otkljucam bootloader idem na fleshanje TWRP i ROM-a sa xiaomi.eu foruma, i mislim da ce tada situacija biti jos bolja bez bloatwera i nekih kineskih servisa i gluposti koje trenutno smetaju. Obrisao sam sto sam mogao, a ove sistemske aplikacije se ne mogu disableati bez roota.

Da napomenem da sam ja uzeo crnu/gray verziju koja je jednostavno prelijepa s prijeda sa ovim home dugmetom i crnim 2.5D staklom naprijed.
Eto malo poduzi post, ako sam sta zaboravio, pitajte koga interesuje :)

Screenshot_2016-12-24-08-58-45-404_com.primatelabs.geekbench.pngScreenshot_2016-12-24-08-51-16-576_com.antutu.ABenchMark.png

Poslednja izmena:
Čini mi se da drain možeš da rešiš ubacivanjem 4g kartice... Imaš to na njihovom forumu, ako se dobro sećam...

Znaci da nema global rom, vec neki Kineski ili koji vec?

Na KP oglasima citam da nema kineskih servisa i aplikacija u njemu.

Poslednja izmena:
Ma na KP piše i za Redmi 4 Pro da ima globalni ROM sa OTU nadogradnjom, a za taj telefon takodje nije još izašao Globalni ROM, tako da ne treba verovati tim prodavcima oko romova.

Ja sam ga dobio sa custom romom za koji neces nikad dobiti update. Lako ih je provaliti, imaju u verziji jednu cifru viska :)
Vjerovatno preprodavaci stavljaju te romove zbog podrske za jezike i google play servise, jer realno lakse ih je tako prodati. Ja sam evo na stock kineskom snimio google servise i play store za 2 minute.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Mali update:

Xiaomi odobrio unlock bootloadera. Nabacio sam TWRP, xiaomi.eu ROM 6.12.29 sa fixovima za standbuy batery drain.
Ovo je sada vec puno bolje, nema kineskog smeca ni traga. Puno fluidnije, sve sljaka savrseno. Evo update dva benhmarka i trajanje baterije. Steta sto telefon nema 4K snimanje, bio bi stvarno top telefon.
Screenshot_2017-01-05-19-08-41-947_com.primatelabs.geekbench.pngScreenshot_2017-01-05-18-57-06-955_com.antutu.ABenchMark.pngScreenshot_2016-12-31-16-07-17-397_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2016-12-31-16-07-14-688_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2016-12-31-16-07-09-629_com.miui.securitycenter.png

Poslednja izmena:
Interesuje me,posto pise da ima podrsku za fast charging a ima i usb c ,dal ako ga nakacimo na neki punjac sa 3A (od 5x ) ,ce i puniti brze nego sa njegovim standardnim punjacem ili ...? Malo mi se 5x dosadio pa razmisljam da za kratko( ili dugo) odleprsam na neki od xiaomi telefona,cisto da vidim o cemu se radi :) . I sta je pametnije juriti,redmi pro ili redmi note 4 ? Kod note 4 mi se vise svidja dugme za otisak pozadi,a na snimcima sa yt,mi se cini kao da i ima malo bolju kameru,ostriju..

Ja sam presao sa 5x i jedino sto mi fali je dosta bolja kamera. Da je bar video ostriji, stvarno je previse soft za full hd snimak. Nadam se da se moze popraviti kroz neki update, cak sam pokusavam da napravim neki mod za kameru.
Ovaj punjac koji dodje uz njega je 2A i ekstra brzo puni. Mislim da mora imati neki pump expres ili kako se vec zove fast charging za mediatek. Mozda taj od 5x sa 3 ampera bude i sporiji zbog nedostatka te tehnologije.

Kamera i deluje da je prilicno bolja na 5x,pogotovu kad je mracnije.Kolko ti traje baterija,pogotovu kad uporedis sa 5x ?

Baterija je bolja nekih 30% to je sigurno, 5x se praznio puno brze, i grijao vise...
9688768bd297aba43c0cfdc91e894580.jpg
fc94fff1d47aa456d458b64cdbde742a.jpg

Poslednja izmena:
Jel vredi preci sa redmi note 3 pro na ovaj tel? Da li je kamera stvarno bolja kao i displej ...i jel ok procesor u odnosu na SD? Hvala.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sve je bolje osim kamere, mislim da je kamera tu negdje. U odlicnim uslovima osvjetljenja kamera pravi dobre slike, sve ostalo je prosjek. Ja sam najvise razocaran u video koji je poprrilicno soft. Mislim da RN3 snima bolje posebno jer se moze otkljucati opcija 4K. Sto se ostalih stvari tice ovo je vrlo ozbiljan i dobar telefon. Ja sam ubjedjen da ovde samo fali softwerske optimizacije za kameru, jer ima jos telefona sa Sony IMX 258 koji rade odlicne slike i video.

Meni je bitna kamera zbog toga bih i menjao...msilio sam mi5 da uzmem ali ne bih isao ispod 5.5" displej.

Evo dvije slicice, ako naletim na jos nesto fino za slikati postavit cu ovde, da ne stavljam neke bezveze privatne slike :)... Cisto da imate uvid o kakvoj se kameri radi. Jedna je kao sto se vidi slikana po dobrom svijetlu, suncan dan, druga je po jako oblacnom i tmurnom vremenu.

Prilozi

• IMG_20170129_132237_HDR.jpg
    IMG_20170129_132237_HDR.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 228
  • IMG_20170102_155051.jpg
    IMG_20170102_155051.jpg
    1 MB · Pregleda: 212
Kupio sam dva Redmi Pro telefona sa custom MIUI verzijom 8.0.6.0.0 (MHQCNDG). Jedan radi normalno, dok se drugi restartuje cesto ili izbacuje iz aplikacija i pokaze crni ekran kao kad se instalira sistem. Je l' se jos nekom desavalo ovo? Neki savet? Kako mogu da proverim da li mi je otkljucan bootloader da bih instalirao eu rom?

Mnogo bolja kamera nego na redmi note 3 pro

KOji je najbolji rom za Redmi Pro i da ima srpski u njemu?

Ja sam u medjuvremenu promjenio telefon. Ali sam uvijek instalirao xiaomi.eu zadnji developer ROM uz ona dva battery drain in standbuy fixa koja se vrte tamo po forumu.

Danas sam otključao Redmi Pro, na stable romu sam. Da bih instalirao TWRP i root, pretpostavljam da moram da flešam developer rom?
https://www.youtube.com/watch?v=LhtiaNAurRk
Malo mi je nejasno posle toga, sa TWRP flešam bilo koji custom rom za Redmi Pro, čak i ove MIUI china dev, ili je poseban postupak za vraćanje na MIUI?
Ranije sam na LG G2 sa TWRP flešao custom romove, ali sam za stock koristio LG Flash Tool 2014. Da li je slično, da ne zeznem nešto!

Ja sam otkljucao bootloader, odmah flesovao twrp i instalirao eu rom. Nisam pre flesa twrp prelazio na china, developer, vec sam sa roma koji je bio u tel. neki 8.0.4.0 fleshao twrp i evo sve radi super.

Ja sam otkljucao bootloader, odmah flesovao twrp i instalirao eu rom. Nisam pre flesa twrp prelazio na china, developer, vec sam sa roma koji je bio u tel. neki 8.0.4.0 fleshao twrp i evo sve radi super.

Kako si flešao TWRP i koji eu rom?

Rom je weakly 7.6.8
On se kod mene pokazao najbolji.

Nazad
Vrh Dno