Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Bitno da si digao frku bez razloga,eto ispostavilo se na kraju.
Autonomija baterije jednostavno je izuzetna :) .

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Nisam digao frku ja,vec Android system,koji iz nepoznatog razloga trosi bateriju ko lud,pa se isto iz nepoznatog razloga smiri.

Gde je na ovom telefonu opcija Ultra usteda bateije na Miui 12?

Ziveces srećnije bez nesrećne aplikacije i jos nesrećnije društvene mreže.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

O ovome pricam.Pogledajte Android system sta radi sa baterijom.
ec6745cb1ce70d56cdf8e5982124c601.jpg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Pa nisi koristio telefon 2 dana. Sta očekuješ da se vidi?

Android radi i to je to.

Brate prodaj telefon i uzmi "glup" telefon de nema ni da pise sta trosi bateriju i resio si problem.
Ps kako ovde detaljno da vidim kao fanije potrosnju to je odkako mi se azurirao security app
84fb126c4fb94acb0153a9177a75be02.jpg

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Brate prodaj telefon i uzmi "glup" telefon de nema ni da pise sta trosi bateriju i resio si problem.
Ps kako ovde detaljno da vidim kao fanije potrosnju to je odkako mi se azurirao security app

Brate,da li ti mislis da mi je ovo prvi fon sa Android OS-om?Da ne duzim mnogo.Miui je uzasno bagovit.I nije problem do hardvera,vec do softvera.Ja da menjam fon po tvojoj logici,zbog bagova u softveru,ne resava nista,jer bilo koji da uzmes nesto ce da zeza.Ili posto znas kako ja koristim fon i sta zeza kod njega,a ne koristis ga umesto mene,ajde napravi jedan OS bez bagova,da ne kukamo vise ovde na forumu.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Ne mozes da vidis detaljne informacije o bateriji nego samo za poslednja 24 sata. Ranije si mogo da pratis info od poslednjeg punjenja dok se ne isprazni i prikazao bi ukupan SoT, i koliko je baterija ukupno dana trajala sada nema. Ja se samo nadam da ce da vrate onu staru statistiku sa miui 11 jer ovo na 12 je zesca glupost.

Jedino da instaliras Gsam battery monitor, ali da znas i kod njega je isto glupost... resetujes fon ode komplet statistika, stavis fon na punjac opet ode statistika.

Poslednja izmena:
Video sam tu opciju ali ne znam jel isto kao i ona gornja ako resetujem fon da mi se i podaci izgube i krene sve ponovo od nule. Desavalo mi se da treba nesto da prebacim u fon i samo sam ga prikacio na 30 sec i kada skinem punjac on ponovo od nule odbrojava.

Ja vise ne pratim sot, vidim da se telefon stabilizovao sto se potrosnje tice. 2 dana SOT oko 6h-7h je meni dovoljno da ne pratim vise. Jos pre neki dan sam imao na 50% baterije 4h sot...milina za ovaj piece of garbage miui.

Omasih temu skroz, ali isti je princip tj. OS je isti. Jos kad vidim danse neko zali na Note 9 Pro, a nije probao Mi9T. [emoji1787] Meni je na Note 9 Pro baterija bila top, doduse miui11.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma ja sam obrisao gsam battery monitor ali eto svremena na vreme bih voleo da mogu da bacim pogled cisto onako da vidim jel sve pod konac sto se kaze, a to mi trenutna statistika za pracenje baterije u telefonu ne dozvoljava.

Taj deo oko pracenja potrosnje baterije je bio bolje odradjen na miui 11 a sto su morali na miui 12 da izmenu to mi nije jasno? Bar da su ostavili sansu izbora pa da ljudi biraju kome sta vise odgovara.

Instaliraj AOSP ROM i uzivaj:

Prilozi

• Screenshot_20200813-200012.png
    Screenshot_20200813-200012.png
    152.8 KB · Pregleda: 179
Da li je neko uspeo da preko NFC-a prebaci neki fajl na drugi fon?Opcije u telefo nigde nema.

Poz,da li moze RN 9 s da se podesi da iako je ekran zakljucan mogu da dam tel. zeni da zove nekoga a da mi ne ulazi dalje u nista drugo? Znaci dam joj tel i ona otkuca broj koji hoce a da ne ulazi u poruke,pozive,viber i sk. ;)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Moze zastitis sifrom sve i onda te pita posle a sta ce ti tu sifra, ti nesto krijes od mene hahaha

Kako to da izvedem? Imam jedan mali Samsung i na njumu sam postavio sifru ali ona moze da vrti koga hoce bez da ulazi dublje u tel. ;)

Aktiviras dual space i stavis da recimo levim kaziprstom otvara njega a desnim standardni tvoj interfejs. Kad trazi da zove ti otkljucas levim prstom i tako udjes u dual space i miran si [emoji16]

Tacnije second space. Imas u opcijama pod special features

Poslednja izmena:
Aktiviras dual space i stavis da recimo levim kaziprstom otvara njega a desnim standardni tvoj interfejs. Kad trazi da zove ti otkljucas levim prstom i tako udjes u dual space i miran si [emoji16]
Hvala,gdje ta opcija dual space?

U opcijama pa special features
Ili samo udjes u opcije i u search-u kucas dual space

Redmi Note 9S mi se jako svidja posle pocetnog koriscenja. Aplikacije rade brzo, ucitavanja u igrama nisu duga, prebacivanja iz jedne u drugu aplikaciju savrsena... sta tek reci za bateriju, U ponedeljak ujutru se skida sa punjaca, u utorak vece stavlja. Koriscenje u toku dana visecasovno.
Veliki upgrade u odnosu na moj J7 iz 2017.
Ne znam ko osim Xiaomia moze za 200 evra naciniti ovakav telefon.

Zao mi je sto jos uvek uvidjam skepsu kod ljudi za ovu marku... neupuceni i u neznanju misle da je ovo neko kinesko cudo...

Ljudi, koje zaštitno staklo staviti na Redmi Note 9 Pro? Gde kupiti? Thx

Da pitam možda neko zna šta je. Majka mi u poslednje vreme ima konstantan problem sa pozivima na Note 9 Pro. Često ne čuje sagovirnika ili sagovornik ne čuje nju. Nekad je tako od uspostave veze a nekad se desi u sred razgovora. Još joj je danas jednom i pukla veza. Nije non stop problem ali je vrlo čest na dnevnom nivou i na obe korišćene mreže se javlja - Vip i Telenor. Sve ostalo radi kao treba. Zna li neko šta bi moglo biti ?

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Neka telefon reklamira tamo gde ga je uzela. Naravno ako je ta opcija moguca?

Neka telefon reklamira tamo gde ga je uzela. Naravno ako je ta opcija moguca?
Tako sam i mislio. Moguća je, u Vipu je uzet uz paket

Poslednja izmena:
vidim da su neki to rešili tako što su umesto global roma stavili xeu rom...nije isti xiaomi ali isti problem su imali...

Kažu da je poslednji update napravio problem. Kažu da su rešili tako da kad se javiš prvi put uljučiš i isključiš speaker i onda radi sve do nekog restarta telefona. Malo mi to čudno ali vredi probati.

Poslednja izmena:
Proveri da li proximity sensor gasi display tokom razgovora. Ako ne (a dešava se), moguće je da licem gasi mikrofon/zvučnik.

Kakve su kamere na ovom telefonu? Jel neko poredio možda sa Mi9 ili S10 lite? Pošto sam imao S10 lite, trenutno koristim Mi9 ali mi se baterija ne sviđa na njemu

Nece ti se svideti ips lcd na ovom telefonu posle amoleda na note 10 lite i mi 9

Nazad
Vrh Dno