Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Telegram grupa za Gcam, koga zanima:
https://t.me/rn8pro_gcam
Ja imam novi problem na MIUI 11 sa 6.1gcam_x6final_2.1
Moram dva puta da tapnem okidač da bi slikao. Nadam se da će polako srediti stvari i sa Gcam 6.1 i Gcam 7.2.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Merkam ovaj telefon zadnjih dana, od Mi 9 Lite me najvise odbija sto citam da se ljudi dosta žale na probleme sa notifikacijama, ne znam kakav je RN8Pro sto se tice notifikacija? Inače volim velike telefone. A Mi9T nema IR blaster, a ja navikao da koristim fon umesto daljinskog [emoji23] RN8 Pro mi se cini najisplativiji.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nije problem telefona nego MIUI.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Stigao mi miui 11 sinoc na rn 8 pro 😀

Nije problem telefona nego MIUI.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Istinaa, deluje mi sad kao da notifikacije kasne malo, ne puno al nije to to kao sto je bilo kad sam ga kupio... a miui je sad i na mi 9 lite tako da eto toliko

Gde da ubacim ovaj konfig?

Iskopiraš ga u folder gcam/configs u internoj memoriji, pa u aplikaciji dva puta tapneš na crno polje oko okidača. Izabereš ovaj config, pa restore.

Iskopiraš ga u folder gcam/configs u internoj memoriji, pa u aplikaciji dva puta tapneš na crno polje oko okidača. Izabereš ovaj config, pa restore.

E ziv bio

Nzm al cini mi se da mi se vise svidja mi kamera, nekako su mi boje koje dobijem kad ih uporedim sa realnim predmetima realisticnije...a ovaj gcam kao da nudi vise detalja al zato brate mili sporo slika sacuvaj boze

isto sam i ja to primetio, nisam jos probao na dnevnom svetlu, ali ovo u kancelariji dosta losije od mi camere

Na dnevnom svetlu je svaka dobra. Gcam ima HDR+ Enhanced i svoj noćni režim, pa treba baš probati kakva je u kojoj situaciji, za koje situacije je bolja od stock, a za koje nije. Sporo slika kada je uključen HDR+, kada je isključen slika normalno. Ali HDR+ stvarno znači u nekim situacijama pri slabom veštačkom svetlu ili u mraku. Korisna je i opcija Motion function, sa kojom mi se čini da bolje slika objekte u pokretu. Širokougaona i makro su, po meni, bolje na stock kameri.

Poslednja izmena:
Ma jasno je da je gcam malo sporija u startu, isto je tako i na Poco bila pa su je opeglali. Sredice i za R8P. Nisam ni ovo ocekivao ovako brzo.

Tapatalk from Poco loco

Pošto mi trebaju i dve sim kartice i memorijska, stavio sam ovaj kineski adapter, i radi super. Jeste malo ružan sa providnom maskicom, ali čekam da stignu sa AliExpress-a neprovidne, pa će biti lepše. U svakom slučaju, ako nekome treba da zna da radi lepo. Prve dve slike su bez maskice, a treća je sa njom.
0a85c86842badd1be0d232c78aaef7fe.jpg
bbae0d54f8d775184c950375064e40fe.jpg
7d30bdd75a71cf7ea47dc16d683dbced.jpg

Pošto mi trebaju i dve sim kartice i memorijska, stavio sam ovaj kineski adapter, i radi super. Jeste malo ružan sa providnom maskicom, ali čekam da stignu sa AliExpress-a neprovidne, pa će biti lepše. U svakom slučaju, ako nekome treba da zna da radi lepo. Prve dve slike su bez maskice, a treća je sa njom.
0a85c86842badd1be0d232c78aaef7fe.jpg
bbae0d54f8d775184c950375064e40fe.jpg
7d30bdd75a71cf7ea47dc16d683dbced.jpg

Ja ovo prvi put vidim [emoji23]

ima i fora da se isece i sd i sim kartica da obe pasu u kombo port.

Ja ovo prvi put vidim [emoji23]

Stavi se ispod memorijske kartice i napolju se dobije drugi sim slot. Jeste malo ružno sa ovom providnom maskom, ali je korisno.
fb043e8771811024413a81abbcb7de85.jpg
ed56aeedcfc6ff34bb14cb950af9121e.jpg

ima i fora da se isece i sd i sim kartica da obe pasu u kombo port.
Ima, da se zagreje kartica, popusti lepak i odlepi se čip. Samo se posle malo isturpija i zalepi na micro sd.

Ima, da se zagreje kartica, popusti lepak i odlepi se čip. Samo se posle malo isturpija i zalepi na micro sd.

Sad sam gledaoo...svaka cast za ljude kojim ovo pade na pamet [emoji1]
Vise mi se svidjaju te opcije (iako sigurno necu koristiti nista od ovog) od ove sa adapterom jer generalno naruzni telefon...

Moj prelazak na novi telefon nije prošao nikad jeftinije. Posle pola godine korištenja prodao sam svoj stari "Redmi Note 6 Pro" za 150€ da bih kupio novi "Redmi Note 8" za 169€. Znači novi telefon me koštao punih 19€ [emoji23]. A za tu sitnu cenu, osetna razlika u svemu. Ljepši norch, ojačano staklo, o kameri sa kombinacijom Gcam-a da i ne pričam, selfiji mi oštri ko za bilboard [emoji3]. I autonomija baterije je dosta bolja. Zvuk u razgovoru je puno bolji, na šestici je bar u mom slučaju bio grozan od prvog dana, kao da svaki sagovornik drži krpu preko usta.. Što se brzine tiče, tu se ni na prvi mobitel nisam žalio pa ne bi trebalo ni na ovaj, za divno čudo još nisam upalio neku igricu.. Sve u svemu ja zadovoljan [emoji106]

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Super si poslovao. Jedino mi hit kome si uvalio rn6 pro za 150e i to polovan. [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno