Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Cak i kad oslabi toliko, odlicno drzi, car 4000mAh baterije :D

Jel uzimao neko ovu xiaomi-jevu maskicu?
US $3.99 | Original Xiaomi Redmi Note 5 Pro Redmi 5 Case Shockproof Phone Back Hard pc + Soft Fiber Cover Original Xiaomi Redmi 5 Plus
https://s.click.aliexpress.com/e/dWA8js4
Kakva je?
Dosadile mi stare pa da promenim malo.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

O izem ti ove romove. Sad sam poludeo, vratim se na mcaosp i sve super i sad iz nznm kog razloga puf, nece snimak kamera, i gasio palio tel, reinstalirao kameru i nema trika..zabada i stop working i gasi je i nista nece...odlepio iz nepoznatog razloga...
A danas sam pominjao kako bih mogao upgr na note 7, cuo me i buni se :D

Ja ovoliko jedan rom nisam koristio još od onih 15 dana kad sam čekao da otključam BL hahaha. Xeu sa stock kernelom radi kao blesav. I makar kamera radi bez crnih slika u potpunosti.

I kod mene radi super na xeu a znale su da ispadaju crne fotke na prednjoj i da gasi apk u toku slikanja po nekad. Eto, rekla sam, sad ću da izbaksuziram.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Hahahaha :D mene je 100% cuo za note 7 i kraj...:D nznm, meni baterija na xeu nije bila nesto

Ja ovoliko jedan rom nisam koristio još od onih 15 dana kad sam čekao da otključam BL hahaha. Xeu sa stock kernelom radi kao blesav. I makar kamera radi bez crnih slika u potpunosti.

Na onoj GCam 6 što si postavio ne pravi crne slike, ali mi pravi crno zelene slike. Prvih par slika se nije tako ponašala.
Vratio sam se na GCam 5.
Hvala na Patch-u svakako!

Na onoj GCam 6 što si postavio ne pravi crne slike, ali mi pravi crno zelene slike. Prvih par slika se nije tako ponašala.
Vratio sam se na GCam 5.
Hvala na Patch-u svakako!
Prebacio si model za prednju kameru na Nexus 5x?

Da.
Ovako to izgleda:IMG_20190504_084112.jpeg

Ima li kakve koristi od kreiranja i sinhronizacije Mi naloga na Xiaomi telefonu? Ako dobro razumem, u pitanju je samo backup podataka na cloud, sto u sustini Google vec radi...

Hahahaha :D mene je 100% cuo za note 7 i kraj...:D nznm, meni baterija na xeu nije bila nesto

Meni baterija inače nije nešto jer je punim brzim punjačem. Dopunjavam je 2x dnevno pa ne osetim da je uopšte bio na punjaču.

Hoce li taj Android Pie napokon na OTA ili nece?

Jel uzimao neko ovu xiaomi-jevu maskicu?
US $3.99 | Original Xiaomi Redmi Note 5 Pro Redmi 5 Case Shockproof Phone Back Hard pc + Soft Fiber Cover Original Xiaomi Redmi 5 Plus
https://s.click.aliexpress.com/e/dWA8js4
Kakva je?
Dosadile mi stare pa da promenim malo.

Ne preporucujem ovakve maske bas, imao sam jednu - vode se kao liquid silicone, ali u principu je rec o tankom sloju plastike koji je prekriven nesto debljim slojem silikona, a iznutra je oblozena mikrofiber tkaninom koja je zalepeljena za plastiku. Silikon se dosta lako oguli prakticno sa plastike a i lepak ume od topline uredjaja da se oseti.
Ja sam mislio da je u pitanju silikon 100%, samo deblji nego inace, ali nazalost nije.

Ima li neko da je menjao displej na telefonu, ako moze neka preporuka odakle da narucim zamenski?

Ima li neko da je menjao displej na telefonu, ako moze neka preporuka odakle da narucim zamenski?
Pre mesec dana sam naručio kopiju nažalost ponovo mi ćerka polomila ekran, pa sam ovaj put odlučio da uzmem original. Nekoliko evra je skuplji ali verujem da vredi. Prethodni nije baš legao top. I malo je bio tamniji:

https://s.click.aliexpress.com/e/b6vyRmaG

Odma uzmi i ovo :
https://s.click.aliexpress.com/e/2faJgSM
Lako se zezne a ovde je 500 din

Sve ćeš zameniti sam za nekih 30 min prvi put

Odlicno, hvala za linkove!
Bas ovaj displej sam i gledao...
Znaci nema potrebe da placam nekoga, moze se zameniti i u kucnoj radinosti?

Mi Note 3 via Tapatalk

Ima nekoliko dana baterija se troši baš brzo. Vidim da "Android sistem" vuče najviše i da CPU stalno radi. Šta može biti problem? xeu 10.2 stable I KangarooX 3.9 kernel su u pitanju.
a575431764aee9e2cfbb14cf4234f45c.jpg
366200d7a6fe7419f83bf4e50c48989f.jpg

Imas neki kernel menadzer? Pogledaj koliko ima deep sleep a koliko tandrlja u pozadini.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo slika.
03ad933754fe4a567a19a53fa558f4b7.jpg

Ne može tako,vidis da ga.ne gasis uopšte. Pitaj boga kad je pocelo. Aj ti uradi restart pa prati do kraja dana sta se dešava. Možda ce samim restartom problem biti rešen.

A i custom kernel je u pitanju. Stavi stock cisto sve, pa vidi.

Ne dodaje skoro uopste gabaritu telefona, lagana je (laksa od Mofi maskica), dobar je grip, osecaj u ruci verovatno najbolji od svih koje sam koristio, mada je i Mofi odlican, ali je skroz drugaciji.

Ne stiti kameru koliko i Mofi, takodje manje strci iznad ekrana, ali definitivno vredi uzeti. Evo kako lezi:
https://photos.app.goo.gl/etAsJe3dqZfSccgbA

Uzeo sam frosted za LG G7 i uopste nisam zadovoljan, masaka lepo lezi i izgleda, ali je suvise plasticna, telefon jako nesigurno lezi u ruci u odnosu na to kada je bez maske, staklo se bolje "lepi". Videcu za par dana nosenja kakva je situacija ali klasican glatki silikon ima bolji grip od Nillkin-a.

Izgleda da je restart riješio problem. Odmah se osjeti da baterija bolje drži a evo i slika iz kernel menadžera, valjda je ovo ok.
3b21351f53dbd9298bb7464213fc2193.jpg

Ok je valda,ti najbolje znaš. Pokazuje 13 minuta max frekvencije a secas se da si ga toliko opteretio? Ostalo je ok,za sada.

Ne znam šta ga je moglo opteretiti da radi punom brzinom. Ništa zahtjevno nisam koristio (da ja znam).

Ne moraš ništa zahtevno,mozda je kernel podesen da gruva max frekvenciju da bi sve islo glatko i sa manjim opterećenjem. Nisam upoznat sa kernelom pa ti ne.mogu reci sta je developer radio ali znam da nisu dzabe Franco i Ex bili neprikosnoveni. Ovi Indijci ne znaju gde udaraju[emoji6]

Ima nekoliko dana baterija se troši baš brzo. Vidim da "Android sistem" vuče najviše i da CPU stalno radi. Šta može biti problem? xeu 10.2 stable I KangarooX 3.9 kernel su u pitanju.

Izašao je xeu 10.3 stable [emoji16]

Znam, ne mogu se nakaniti da odradim update. Btw updater ne prikazuje ništa, mada svakako ručno radim update.

I KangarooX 4.2 je najnoviji. xD

Vrh Dno