Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Da

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Koji je patch za front hdr fix za AOSP romove???

Otključao sam pre neki dan Bootloader, podesio telefon iz početka da bude kako meni pase I odgovara, znaci gotovo isto kao pre, međutim provalio sam da hvata WiFi signal kao blesav. Elem ruter je isti već godinama, na istom mestu, a sad ga hvatam, kako u zgradi gde nikada pre nisam imao signala, sad ga hvatam i po parku. U odnosu na moj S7 bivši ovaj je kao i svi Kinezi svuda imao bolji prijem signala, ali sad je pozitivno preterao u svakom pogledu [emoji4]
Jel ima neko podešavanja za GCam da okači, nisam rutovan i ne želim da ga rutujem, vidim da sam na Beti Global Miui, od kada pojma nemam, a ne sećam se da sam se negde prijavio za Betu, možda se prebacio kad sam podneo zahtev za otkljucavanja BL.

RN 5 Pro

Da li mogu da instaliram global beta rom na xiaomi telefonu gde nije otkljucan bl?

Послато са MI 8 Lite уз помоћ Тапатока

Dvoumim se izmedju prelaska sa mcaosp na rr ili havoc, iz vasih prica...da li to uraditi i koji odabrati i zasto? I moze uz to gcam i patch koji rade...
Prioritet mi je baterija...
Na mcaosp sam zadovoljan, baterija ok, gcam od kako sam namestio nema problemr...
novo sto me podstaklo na razmisljanje, osim radoznalosti i virusa "instaliraj, sto da ne", desilo mi se da mi ostane smanjen ton za alarm iz meni nepoznatog razloga, i u poslednjih par dana zna da mi zabode po negde i izbaci not responding ili tako zakoci, msm to je minimum, i to sa alarmom mi se desilo par puta, al eto jednom mi je napravilo problem sto je dovoljno da se posvadjam sa mcaosp :D neki predlog?

Za početak možeš da probaš neku drugu aplikaciju za alarm, ako ne bude išlo, preporuka za Havoc. Brz je, battery friendly, ima gomilu custom-izacije, najkompletniji rom koji sam koristio na RN5.

^Slažem se s Edijem. RR ima odličan pedigre ali je relativno nov za nas model, pa mu treba dati malo vremena i par verzija da prođe. Do tada je oprobaniji Havoc.

Uspešno su napravili energy model za sdm660/636 tako da sada imamo i EAS. Već ima par kernela sa tim ali je još u test fazi. Inicijalni rezultati su super. Zaista lepo radi uz uštedu na bateriji.

https://www.google.com/amp/s/www.xda-developers.com/google-pixel-fastest-android-phone-eas/amp/
4ebe3d90b69dbfb5b7681be8a51686de.jpg

Kupio sam caletu ovaj telefon, sve je super ali pojavljuje se battery drain, skine preko noci po 30-40 %. Cackao sam i vidim da to trosi aplikacija za obnovu sistemskih aplikacija, ubijao sam je ali ozivi i opet isto. Kako resiti problem bez rutovanja?

I kod sestre je, zato što kod nje nije mogla da obavi apdejt. Već je stalno drljala apdejt u pozadini. Ne znam zašto ali ni jednu sistemsku aplikaciju nije apdejtovao

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Nece da odradi update ako imate ad bloker.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima ad blocker, znaci nema rešenja osim da ugasi ad blocker?

Ili da stavi taj proces na white listu. Ugasis,update,upalis. Najlakše.

Kod mene puca updejter čim instaliram magisk... Ima neko rešenje za to?

Pa stavis updater u Magisk hide kao sto stavis play store i framework da bi bio sertifikovan na play store.

Već sam to probao ali ne pomaze, meni bas pukne updater kao da pukne app... A to počne da se dešava kad ubacim Magisk.

Znači pokušao sam hide, ne radi.
Pokušao disable adaway, ali j8 to ne reši problem.
4f725b4f431f6b0d150e8c3a6238a3af.jpg

Kod mene puca quick apps. Zeza me Bluetooth posle restarta neće da se upali i rotacija ekrana je stalno uključena bez obzira na podešavanja. Opet će da padne neki custom rom.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Meni bluetooth nekad neće poslije isključenja da se uključi bez restarta, xeu rom.

Već sam to probao ali ne pomaze, meni bas pukne updater kao da pukne app... A to počne da se dešava kad ubacim Magisk.

Znači pokušao sam hide, ne radi.
Pokušao disable adaway, ali j8 to ne reši problem.
4f725b4f431f6b0d150e8c3a6238a3af.jpg

Ne znam kako stoje stvari sa EU Rom ali ja sam uvek radio i wipe sistema. Ako nista ne smeta ,na sledecem updejtu odradi wipe svega sem data pa vidi.

Ukoliko neko zeli da proba EAS kernel. Koristim ga na MIUI vec par dana bez problema. Ima verzija za pie i miui.
Kernel za pie/miui se instalira kao i svaki drugi a nakon toga se flesuje i odgovarajuci magisk modul koji dodaje podrsku za EAS romovima. Tako da je potrebno imati i magisk instaliran, Takodje postoji verzija za miui i aosp. Za sada najfluidnije iskustvo sa ovim telefonom, takodje google kamera bar duplo brze obradjuje slike, verovatno zato sto svi pixeli imaju eas pa je i prilagodjena tome. Cak mi se i baterija cini boljom ali za to je potrebno vise testiranja.

https://drive.google.com/open?id=1r_EG3H4T5X-3aQGiH9j-QqGzECHrvnYj

Mogu li da promenim izgled navigacionih dugmica? Oblik? Boju? Sad su sivi a hteo bih u belo.
fad42d91946d327f711d5c6dd82147e9.jpg

Kod mene puca quick apps. Zeza me Bluetooth posle restarta neće da se upali i rotacija ekrana je stalno uključena bez obzira na podešavanja. Opet će da padne neki custom rom.

I kod mene puca jednom dnevno QuickApps

@coavasic96 : flesovao sam, procesuiranje HDR na Gcam jeste brže, ostalo za sad sve isto makar na prvi pogled.

Ukoliko neko zeli da proba EAS kernel. Koristim ga na MIUI vec par dana bez problema. Ima verzija za pie i miui.
Kernel za pie/miui se instalira kao i svaki drugi a nakon toga se flesuje i odgovarajuci magisk modul koji dodaje podrsku za EAS romovima. Tako da je potrebno imati i magisk instaliran, Takodje postoji verzija za miui i aosp. Za sada najfluidnije iskustvo sa ovim telefonom, takodje google kamera bar duplo brze obradjuje slike, verovatno zato sto svi pixeli imaju eas pa je i prilagodjena tome. Cak mi se i baterija cini boljom ali za to je potrebno vise testiranja.

https://drive.google.com/open?id=1r_EG3H4T5X-3aQGiH9j-QqGzECHrvnYj
Koji je postupak instalacije kernela, flešuje se u twrp kao rom? Da li treba raditi ikakav backup I briše li podatke? Potrebno je ponovo instalirati Magisk nakon flešovanja?

Možeš uraditi backup boot.img particije u slučaju da primetiš neki bug ili ti se ne svidi. Flešuje se kao rom. Ako imaš već instaliran magisk flešuj kernel pa ovaj perfboost I ne moraš magisk opet. Ako nemaš magisk ides prvo kernel, magisk pa perfboost. Ne briše nikakve podatke. Ako ti se ne svidi uradiš restore boot particije a iz magisk managera isključiš perfboost modul.
Bitno je samo da imaš magisk pre instalacije ovog perfboost fajla jer je to magisk modul.

Poslednja izmena:
Da, po želji, ne, da.

Nazad
Vrh Dno