Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

To dobijam i ja.

Našao sam ovo:

Je l može još neko da okači šta mu izbacuje provera IMEI-a.

Onda ti je global ako slova nisu na kineskom. 4g na mts pripejdu nema.

Radi 4g na 1800mgz, ne radi na 800. Vip ima najviše baznih stanica na 1800 pa najčešće kod njih radi 4g.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Par pitanja:

1) Zna li neko gde se u BG mogu naci folije tj. staklo (da mi neko zalepi) po ovim servisima i radnjama a da nije nesto preskupo, tipa vise od 300din? Strpicu se ja mesec dana za folije da stignu sa alija, nego nov telefon pa zato, da ga ne koristim tek tako bez zastite ako cu vec da ga koristim.

Ili jos bolje ako neko od forumasa iz BG-a (Zvezdara, Vracar) ima neku masku ili foliju viska da je kupio a ne koristi, pa da se dogovorimo oko cene?

2) Telefon je updateovan na poslednji MIUI, da li to znaci da ne moze da se otkljuca bootloader, tj onaj anti-rollback ima, ili sta?

3) Ako je odgovor na 2) da ne moze, da li moze bar gcam da radi na miui10?

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, Vince je u pitanju, obicna 5ica RN5 tj Redmi 5 Plus. Izgleda da nema ARB?

Takodje, da li funkcionise onaj trik sa 2 naloga za unlockovanje bootloadera odmah?

Pozdrav. Moze li mala pomoc, pao mi je telefon i polomio se ekran, tač radi, sve ostalo radi izgleda da se polomilo samo staklo. Može li neko da mi kaze sta da naručim sa ovog linka:
https://www.aliexpress.com/item/Ori...lgo_pvid=66ce5b39-346d-41b6-951a-dfc0ccbae338
Buni me ovo, lcd no frame, ili lcd with frame, black frame n glass. Kazem meni radi sve ostalo samo je staklo puklo. Hvala.

Ako ti je crni model telefona narucis taj black with frame. Menjao sam dosta ekrana i mnogo ti je lakse zameniti ako je ekran vec fabricki zalepljen sa okvirom. A razlika u ceni minimalna.

A zasto ja ovakve linkove nmg da otvorim, uvek mi izbaci error, negde sam neki uspeo tako sto zadrzim pa pise otvori sa aliexp i onda mozda uspe, sad evo ni ne nudi aliexp nego google chrome i kaze kako nije dobra addresa...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@GR-44: AliExpress linkove koji sadrže "s.click" blokira AdAway npr.

Kod:
https://s.click.aliexpress.com/e/A7MQ3Zm

@GR-44: AliExpress linkove koji sadrže "s.click" blokira AdAway npr.

Kod:
https://s.click.aliexpress.com/e/A7MQ3Zm
Moguce da je to,koristim adaway...hvala, dugo sam se pitao šta je, al sam sve u fazonu nije nesto vazno, prezivecu :D

Onda ti je global ako slova nisu na kineskom. 4g na mts pripejdu nema.

Radi 4g na 1800mgz, ne radi na 800. Vip ima najviše baznih stanica na 1800 pa najčešće kod njih radi 4g.

Kupicu telenor karticu da probam 4g, kod njih ima na 800 mhz?

Moguce da je to,koristim adaway...hvala, dugo sam se pitao šta je, al sam sve u fazonu nije nesto vazno, prezivecu :D

Evo ti moj whitelist iskopiraj.
7d703385d1567dc20e514ab6eb15b51e.jpg

Meni telefoj ozbiljno poceo zabada. Imam nula pustoz ugasi se. Nakon toga ukljucim ga pise mi 41posto i to se isprazni brzo jako. U cemu li je problem? Takodje u pola aplikacija mi iz nekog razloga ne radi internet

Najvetovatnije loša baterija. Brlja ti i štednja baterije zbog toga pa gasi u pozadini aplikacije.

Poslednja izmena:
Sa telenor pripejd karticom imam 4g po celom Beogradu ali na 1800MHz tj. band 3, bar tako pokazuje Network Cell Info Lite aplikacija.
Nada polako opada da imam Global verziju. :S:
Šta još mogu da proverim da budem suguran koju verziju imam, pa da probam da reklamiram jer sam ga kupio kao global.

Idi u neko selo pored, ako budes hvatao 4g onda je global ako bude h+ onda je znas vec [emoji3]

Ukoliko nekoga zanima ova kombinacija radi i na najnovijem Xeu 10.2.2.0.
Za hdr+ na prednjoj sa ovim patchem radi 100% i portret i sve.Ali radi samo na Miui ne na aospima! Gcam 5.1 bez problema ikakvih

https://ufile.io/yqgus

https://drive.google.com/file/d/10qed7a5WRf0lIXUjXwKo6Qf4ru-_aKrK/view
Ovo ti je bbd 3.3 preko twrp fleshujes, boostuje kameru pravi nesto bolje slike.
Sto se tice samo gcam ja koristim ovu https://f.celsoazevedo.com/file/gcamera/GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.2.apk

Najzad otključan bootloader, ne bih ga rutovao jer se u to ič ne razumem a i mator sam za silna isprobavanja ali bih voleo kameru da unapredim pa ako moze neki link ka stabilnoj verziji da sve radi kako treba [emoji16]
Unapred zahvalan [emoji8]

RN 5

Najzad otključan bootloader, ne bih ga rutovao jer se u to ič ne razumem a i mator sam za silna isprobavanja ali bih voleo kameru da unapredim pa ako moze neki link ka stabilnoj verziji da sve radi kako treba [emoji16]
Unapred zahvalan [emoji8]

RN 5
Jel obrisao sve podatke u telefonu prilikom otključavanja?

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Update-ovao sam se na Havoc 06.02., sve su ispravili i ispeglali, radi night light, u levom uglu sad stane i do sedam notifikacija, super brz i fluidan rom baš po mojoj meri [emoji41]

Dobro si mi i rekao da je dosao apdejt, evo i na eu sam morao cekirat
Kliknem download on kaze da sam updated, sta sad? :/
)
931adc05655c13ae835985f1560b6894.jpg

Poslednja izmena:
Skini ručno sa sajta i flešuj u twrp.
Edit: izgleda da su samo nešto ažurirali link posljednje verzije, sve je isto kao što imam instalirano ali nudi update. Bilo mi je čudno da je već tako brzo izašla nova stable verzija.

Poslednja izmena:
Jel postoji neka aplikacija za navigacijske tastere ? Hteo bih da dodam taster za spuštanje trake sa obaveštenjima.

Na havoc romu, imam magisk.

Da li je dovoljan factory reset za brisanje podataka od aplikacija?

Nazad
Vrh Dno