Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ови ЕУ ромови мењају АРБ?

Купујмо домаће!
Ne bi trebalo. Iz svakog Xiaomi ROM-a se može isključiti Firmware, pa vjerujem da je to i na XEU urađeno.
Potvrdiće već neko sa XEU jer ja sam na Masik X.

Mada i ta promjena ARB je manje bitna jer ne vidim razlog zašto bi neko radio downgrade

Ima li ko ovaj novi magisk patch 1.035a za kameru, ne instalira mi se nesto telegram samo za to...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zašto parallel space kad možeš bez bilo koje aplikacije da ih kloniraš? Imaš u podešavanju duple aplikacije i tu biraš koje ćeš klonirati.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Zato što nisam znao, pa sam išao na ovu opciju, evo sad cu da ubijem one i Parallel Space i aktiviram ove, hvala na savetu [emoji4]

RN 5

Super je ova arnova gcam, a patch ne radi izgleda za miui, fc gcam...
Ako ti treba za MIUI, ja koristim ovaj i sve radi u potpunosti.

https://filehost.net/edb19bcaa50ef100
Odlicno, ovaj radi sasvim ok za miui, samo portret prvo mora zadnja kamera da se uslika sa njom pa tek onda radi prednja... Bitno da sve sljaka kako yreba ;)

Koliko vas koristi Xiaomi.Eu? Vredi li prelaziti sa global stable? Nisam ni rutovan ,nisam ni bootloader otkljucao(mogu ali se predomisljam)

Zasitio sam se budzenja,ne bi se zezao sa rutom,custom romovima (aosp). Najviše mi smeta bloat, ne koristim ni 5% onoga sto dolazi sa telefonom . Koliko Eu brise Xiaomi-jevih aplikacija ili brise samo Google a ove , uglavnom,ostavlja.

Da li da se bakcem ili da nahranim svinje i ostanem na global stable,zakljucan?[emoji23][emoji23]

Super je ova arnova gcam, a patch ne radi izgleda za miui, fc gcam...Odlicno, ovaj radi sasvim ok za miui, samo portret prvo mora zadnja kamera da se uslika sa njom pa tek onda radi prednja... Bitno da sve sljaka kako yreba ;)

Kod mene najnormalnije radi portret, iz prve. I na prednjoj i na zadnjoj. Treba clean install roma pre peča i peč se flešuje iz twrp.
Koliko vas koristi Xiaomi.Eu? Vredi li prelaziti sa global stable? Nisam ni rutovan ,nisam ni bootloader otkljucao(mogu ali se predomisljam)

Zasitio sam se budzenja,ne bi se zezao sa rutom,custom romovima (aosp). Najviše mi smeta bloat, ne koristim ni 5% onoga sto dolazi sa telefonom . Koliko Eu brise Xiaomi-jevih aplikacija ili brise samo Google a ove , uglavnom,ostavlja.

Da li da se bakcem ili da nahranim svinje i ostanem na global stable,zakljucan?[emoji23][emoji23]
Od Google gotovo ništa ne ostaje sem Play Store-a. Od Xiaomi ima sve koliko vidim kao i stock.

XEU mi je fluidniji i to je to. Nema bog zna kakvih dodataka. Prečišćen i optimizovan stock. To je to.

Kod mene najnormalnije radi portret, iz prve. I na prednjoj i na zadnjoj. Treba clean install roma pre peča i peč se flešuje iz twrp. Od Google gotovo ništa ne ostaje sem Play Store-a. Od Xiaomi ima sve koliko vidim kao i stock.

XEU mi je fluidniji i to je to. Nema bog zna kakvih dodataka. Prečišćen i optimizovan stock. To je to.
Znači,ako sam dobro razumeo,mislis da nije vredno podešavanja svega ispočetka? Benefiti mali?

Predji ne dev, mada brise ti sve.

Ako ti ne bodu oči mikroseckanja pri animacijama i fsg na stock, onda jok. Ništa spektakularno ne dobijaš. Ako ti trebaju neke dodatne opcije i podešavanja, onda je bolje da gledaš Masik, MIUI pro, itd.

Bio sam na proslom telefonu na global beti stalno.

Ne gori ništa,ne bi da ulazim dublje. Kad sam obrisao nalog na xda,pre 2,3 meseca, rekao sam sebi da je bilo dosta. Vreme je da taj deo života ostavim iza sebe.

Zato sam mislio da je Eu, otprilike,ono sto bi stari ja uradio ali bi bio cist pred sobom da nisam poklekao nego da je tako došao rom[emoji23][emoji23].

Zahvaljujem na savetima, probacu da ostanem dosledan.

Super je ova arnova gcam, a patch ne radi izgleda za miui, fc gcam...Odlicno, ovaj radi sasvim ok za miui, samo portret prvo mora zadnja kamera da se uslika sa njom pa tek onda radi prednja... Bitno da sve sljaka kako yreba ;)

Ja taj patch koji sam okačio koristim za Masik X i radi savršeno. Prednja kamera ne zahtjeva prethodnu upotrebu zadnje. Rade portreti na obje... prednji blic preko diode i ekrana... sveeee

Ja taj patch koji sam okačio koristim za Masik X i radi savršeno. Prednja kamera ne zahtjeva prethodnu upotrebu zadnje. Rade portreti na obje... prednji blic preko diode i ekrana... sveeee
Hmm i ja sam na najnovijem masiku, mozda sam trebao jos jedan restart....

Hvala za patch, kod mene sve radi odlično i portret i hdr + na prednjoj. Znači radi sve na EU beta romu.

Preporuka za EU rom, nema reklama, fluidnije radi sve uključujući i kameru, nema čekanja da počne da snima. Ispočetka dok se podešava fon ima bagova poprilično dosta (kažu zbog magiska) ja sam sve vratila na fabrička i još jedan restart posle nekog modula i tad je sve počelo da leti. Sad me smara ovo smanjivanje tona zvona, umesto obaveštenja što je bilo na miuiu 9 a taman sam se navikla na 10-ci.

Hvala za patch, kod mene sve radi odlično i portret i hdr + na prednjoj. Znači radi sve na EU beta romu.

Preporuka za EU rom, nema reklama, fluidnije radi sve uključujući i kameru, nema čekanja da počne da snima. Ispočetka dok se podešava fon ima bagova poprilično dosta (kažu zbog magiska) ja sam sve vratila na fabrička i još jedan restart posle nekog modula i tad je sve počelo da leti. Sad me smara ovo smanjivanje tona zvona, umesto obaveštenja što je bilo na miuiu 9 a taman sam se navikla na 10-ci.

Mislio sam da Eu rom nije pre rootovan?[emoji848]. Ako ima root,onda ga sigurno necu instalirati.

Kako se podesava da chrome recimo bude default browser?

Instalirane aplikacije - 3 tačke - zadate aplikacije

Hvala lepo!

Kako se podesava da chrome recimo bude default browser?

Ili ako si na engleskom
6c2bb01449062fd9afe0981b1600cc1d.jpg

Hmm i ja sam na najnovijem masiku, mozda sam trebao jos jedan restart....

Ja sam ostao na Masik X 1.3.
Kasnije verzije su imale problem baš sa kamerom i portret modom i fabričke kamere.

Generalno ne pratim svaki update. Najčešće ne donose neke prednosti.

Evo jedno poređenje, stock miui, hdr+ enhanced, night sight.
Stock miui
d7dfc4d5cdf729e76da549fa35b33663.jpg

Hdr+ enhanced
a1d4e875fda0453a2da0c643eb5d39fa.jpg

Night sight
1531a08e3669aef3668ab0a744f4551f.jpg

Poslednja izmena:
Upalio si svjetlo, nije fora... :troll:

Može da se koristi kao night vision bez problema, vidi bolje od mene, jedini izvor svetla je monitor od kompa [emoji23]

Stvarno neverovatno. To ne može da se dobije samo dodavanjem camera 2 API ? Zajteva jos gomilu magisk modula?

Au koje ludilo...sta softver uradi... :O
Bilo bi dobro kada bi Miui kamera dobila update sa onim nocnim modom, nije kao pixelov night sight, ali opet bi bilo mnogo bolje nego pre... :D

Ovo ne zahteva nikakve module, samo cam2api. Ali samo sa njim prednja kamera neće davati crne slike u uslovima slabijeg osvetljenja. Da se razumemo prednja inače može da radi samo na verzijama starijim od 5.3. na 5.3 i 6.1 aplikacija puca čim se prebaci na prednju.

Ovo ne zahteva nikakve module, samo cam2api. Ali samo sa njim prednja kamera neće davati crne slike u uslovima slabijeg osvetljenja. Da se razumemo prednja inače može da radi samo na verzijama starijim od 5.3. na 5.3 i 6.1 aplikacija puca čim se prebaci na prednju.

Koristiš arnova gcam i patch?

Edit: sad vidim da si okačio link.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno