Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Drustvo, uskoro cu se ponoviti sa RN5 (trenutno koristim Lenovo P70a + Redmi 3 Pro, vreme je za upgrade).

Da bih bio 100% siguran, zanima me da li ova Global verzija koja se prodaje kod nas podrzava i LTE800 (band 20) ?

Prelistacu temu unazad da nadjem linkove koje ste stavljali za maske i stakla/folije.
Ali nisam nasao da je neko stavljao nesto za punjac. Da li je ovaj iz pakovanja OK, ili preporucujete da se uzme neki brzi sa Alija.

Podržava band 20. Ne treba ti bolji punjač od ovog u pakovanju...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ne treba ti brži punjač.
Kod mene puni normalno oko sat i po, malo jače. Za sat vremena ako je fon ugašen.

Krenuo Miui 10 global stable.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Verovatno ide po regionima, vidim da je i OTA krenula.

Jel ova fwless može preko twrp-a? Ili je to za miui recovery?

Da znam da čekam, pa da uporedim sa Masikom.

Inače gcam koristim svaki po malo, sad sam na arnova 8.2, a patch kroz twrp (940a)

Jel ova fwless može preko twrp-a? Ili je to za miui recovery?

Da znam da čekam, pa da uporedim sa Masikom.

Inače gcam koristim svaki po malo, sad sam na arnova 8.2, a patch kroz twrp (940a)
Da, instaliraš ga u twrp, instaliraš opet magisk i to je to. Ako ne instaliraš magisk mislim da će ti se izgubiti twrp, osim ako ne koristiš možda one specifične rikaverije. Možeš keš da izbrišeš posle toga. Jedino što se ne ažurira modem, ali okačiću ovde kada se pojavi ažuriranje za firmware bez ARB-a, preko toga može da se ažurira modem, bluetooth, dsp a da se ne dira bootloader I ARB.

A full verzija, jel i ona može preko twrp-a?

Mislim ja sam na arb4, tako da mi je ono svejedno, nego znam da ima caka neka da nešto neće preko twrp-a, nego mora mi recovery samo nisam znao za šta.

Trebalo bi da može ali nisam nikad instalirao tako, još uvek sam na arb3 za svaki slučaj pa instaliram samo te fw-less verzije a modem i ostale delove firmwera koji se ne tiču ARB-a ažuriram odvojeno, mada ne vidim razlog zašto ovaj lik koji kači ove fw-less romove nije spojio to. Poenta ovog fw lessa je da da iz zipa full verzije izbrišeš bootloader fajlove i to je to.

Kad izadje stable miui 10 full rom. Jel mogu da ga update preko update app sa bete? Zakljucan bootloader.

Ja cu da cekam ota update, tek nedelju dana imam telefon pa mi je jos zanimljiv ovaj trenutni sistem :D

Meni skida nesto ne znam da l je miui 10 [emoji2955]
c6845817d9a341ceaedf4f7f6728fb7a.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Skida ti ovaj koji već imaš, inače bi pisalo šta skida.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Zar ti nemaš twrp?

Pa sto ćeš onda preko update-era, možeš preko twrp-a.

Inače ja ću sačekati još koju verziju, pošto je na masiku sve obrisano, mrzi me da brišem one sve servise i bloat. Taman će i ispeglati malo još.

Masik koristim već nekoliko dana i za sada se baš dobro pokazao. Mislio sam da će baterija biti slabija od MIUI 9 Ali nema neke primetne razlike. Bloata nema nikako i stvarno radi za sve pare. Tako da i ja ostajem na njemu do daljnjeg, a svakako ću pre sačekati masik baziran na Miui 10 stable verziji.

Poslednja izmena:
Baterija je meni ista. Šta znam, možda odstupa 5-10%.

Sad ću i kernel da mu roknem da vidim kako ce onda da bidne.

Baterija je meni ista. Šta znam, možda odstupa 5-10%.

Sad ću i kernel da mu roknem da vidim kako ce onda da bidne.
Koji planiraš? Ja sam se na Miui 9 igrao sa kernelima i jednostavno uvek se vratim na stock. Koristio sam kriks 2.0 jedno vreme i bio je odličan ali je system usage bio na oko 2.2-2.5gb uvek i to se primetilo u multitaskingu.

Kirks 2.1 vidim da ga većina na Miui hvale. Ma probam vidim jel valja, ako ne valja vraćam se.

Da li su kamere iste u verziji 3/32GB i 6/64GB?
Postoji li uopste neka razlika izmedju ova dva modela, sem u brzini/velicini memorije?

Je l' ima još neko problem sa blicom na zadnjoj kameri? Budu mi izuzetno plave slike od blica. On dok podešava blic ide od plavog do normalnog a uvek okine dok je ta neka plava nijansa da slika pola sekunde kasnije imao bi normalnu sliku čini mi se. I postoji li neko rešenje?

Je l' ima još neko problem sa blicom na zadnjoj kameri? Budu mi izuzetno plave slike od blica. On dok podešava blic ide od plavog do normalnog a uvek okine dok je ta neka plava nijansa da slika pola sekunde kasnije imao bi normalnu sliku čini mi se. I postoji li neko rešenje?

Probaj hard reset, probaj drugi rom ako je problem prisutan onda je problem sa hardverom

Je l na 10 stable aktiviran cam2api kao sto je na poco?

Nazad
Vrh Dno