Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Nakon s7 par dana koristim rn5pro(ai)...
Ako napišem iskrene utiske bojim se da bi ovi sa Samsunga mogli da navale i da podignu cijenu kod domaćih švercera...
Dok Xiaomi pravi ovakve uređaje mene više flagship modeli neće vidjeti. Nadam se samo da se neće uskoro popišmaniti kao njihov kineski brat...

Burazer kupio valjda cefele ili kako se vec zove maskica...ok je, bolje stiti telefon, ali je klizavija...ova koja se dobija uz telefon jeste malo labavija, ali i meni je par ljudi reklo, zasto mu ne uzmes maskicu... :D I manje klizi u rukama od cefele maskice.. :D
Naravno, vec sam odabrao par sa alija, samo da uplatim pare i da narucim... :D

Meni se ona fabricka nikako ne svidja, jedva sam izdrzao sa njom dok nisam kupio drugu, mogo mi bila gadna na dodir, iako sam do sad uvek koristio te silikonske.
Lepo naleze na telefon i lepo je isecena to stoji, ali jeste malo labava, jer sam ga jednom bacio na krevet i ona fabricka maska spala sama.
Ali opet svaka cast sto ubacuju maskicu, znaci dok se ne snadjes i kupis nesto bolje.

Nakon s7 par dana koristim rn5pro(ai)...
Ako napišem iskrene utiske bojim se da bi ovi sa Samsunga mogli da navale i da podignu cijenu kod domaćih švercera...
Dok Xiaomi pravi ovakve uređaje mene više flagship modeli neće vidjeti. Nadam se samo da se neće uskoro popišmaniti kao njihov kineski brat...

Ja sam koristio S7 pre ovog, i da budem iskren uvek bih izabrao ovaj pre s7.

Poslednja izmena:
Dajte poređenja sa S7, utiske vaše ako moze, mene najviše interesuje kamera, na S7, dvostrukim klikom na home dugme kamera za slikanje je odmah u pripravnosti što znači za slikanje dece i ljubimaca, kakva je tu situacija sa RN5 Ai?

Poslato sa HUAWEI P9 lite 2gb

Dajte poređenja sa S7, utiske vaše ako moze, mene najviše interesuje kamera, na S7, dvostrukim klikom na home dugme kamera za slikanje je odmah u pripravnosti što znači za slikanje dece i ljubimaca, kakva je tu situacija sa RN5 Ai?

Klik dva puta na volume down pali kameru :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zasto mi se Gsam battery ne pali pri booto iako je chekirana opcija? Npr od paljenja sam potrosio 20% reko da vidim i sve na 0 i tek krece da broji..i reinstall sam app i isto i sad cu jos da probam u battery da mu dam slobodno :D pade mi na pamet dok kucam ovo

edit..isto

Poslednja izmena:

Na RN5 mozes da palis kameru duplim klikom na power dugme ili na volume dugme, sta ti volja.
Po danu slike nemaju razlike, u kuci takodje skoro da nema neke razlike, prednost S7 je veci otvor blende i opticka stabilizacija, tako da u uslovima slabijeg osvetljenja pravi bolje slike, ali i RN5 je daleko od loseg pri manjem svetlu, bar za mene. RN5 moze porteret mode da radi na obe kamere, s7 ne moze, kome je to bitno.
Baterija mnogo bolja na RN5, ulaz za slualice dobar na oba, nisam primetio neku razliku. Takodje nisam primetio neku razliku ni u brzini.
Za sta sam najvise bio skeptican je ekran, ali sam prijatno iznenadjen ekranom na RN5, iako sam presao sa S7 koji ima 2k amoled ekran, nisam ni osetio taj prelaz, koristio sam i Lg g4 koji takodje ima odlican 2k ali LCD ekran.
Sve u svemu odlicna kupovina bez ikakve dileme. Retko kompletan uredjaj za malo novca.

Zna se kada MIUI 10 stize na ovaj fon ? Gledao malopre video sta donosi i bas super izgleda, pogotovo gestures da se mogu iskljuciti ona grozna softverska dugmad dole sto samo zauzimaju ekran :D

Zna se kada MIUI 10 stize na ovaj fon ? Gledao malopre video sta donosi i bas super izgleda, pogotovo gestures da se mogu iskljuciti ona grozna softverska dugmad dole sto samo zauzimaju ekran :D
Pa ugasi i na miui 9 ko ti brani[emoji16]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Na RN5 mozes da palis kameru duplim klikom na power dugme ili na volume dugme, sta ti volja.
Po danu slike nemaju razlike, u kuci takodje skoro da nema neke razlike, prednost S7 je veci otvor blende i opticka stabilizacija, tako da u uslovima slabijeg osvetljenja pravi bolje slike, ali i RN5 je daleko od loseg pri manjem svetlu, bar za mene. RN5 moze porteret mode da radi na obe kamere, s7 ne moze, kome je to bitno.
Baterija mnogo bolja na RN5, ulaz za slualice dobar na oba, nisam primetio neku razliku. Takodje nisam primetio neku razliku ni u brzini.
Za sta sam najvise bio skeptican je ekran, ali sam prijatno iznenadjen ekranom na RN5, iako sam presao sa S7 koji ima 2k amoled ekran, nisam ni osetio taj prelaz, koristio sam i Lg g4 koji takodje ima odlican 2k ali LCD ekran.
Sve u svemu odlicna kupovina bez ikakve dileme. Retko kompletan uredjaj za malo novca.
Hvala na detaljnom poređenju [emoji846]

RN5 + Pixel Experience ROM = Pixel/Nexus za SD slotom i baterijom of 4000mah...

I sve to za cc 200€!!

Poslednja izmena:
130-140eur na Aliu, 3/32, 4/64 prelazi 150eur zbog carine.

260KM bzvz, kontam naruciti 3/32 dok je ostalo viska novca na kartici i ne potrosim na druge stvari, pa ako mi ne bude odgovarao (vise od Nexus6) proslijedim ga...

Ne bih na SD 625 tako da otpadaju Mi A1, A2 Lite, A2 je preko 150eur...itd.

Meščin do 150 da je ovo najbolja kupovina.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Mislim da je sad u BiH drugačiji zakon i da se do 150e ne carini, prije je to bilo 25e.

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

E ne znam za BIH, ja sam u Srbiji [emoji3]

Sta 150e zbog carine? Meni juce carinili mi band 3 od 30$. Stavili 512 din da platim.

Covek mislio na carinu+pdv, tebi su samo naplatili pdv.

Бољи је од ранијих верзија, али 9тка ради боље и има добру батерију. Једино што је 9тка ружна к'о пас.

Купујмо домаће!
Kakav je ovaj masik x? Nešto me vuče da pređem na miui 10 ali ne bih da izgubim bateriju od miui 9 :D

Evo ga masik gotovo isto trajanje baterije imam. Sredili su konačno bug da može lepo da se vidi screen on time, jer na Miui 9 je ubagovan, pa moraju programi da se instaliraju.
0a302af3534a2fe0bca29aaee4ea1d75.jpg
f82256fa13eeabcbc899e43685b87cd1.jpg
702a5026cd0a07c707265e128a648492.jpg

Стигла 5-ца. Извадио сам из кутије и одмах ставио стакло и покренуо. Прво подешавање је трајало 15 ак мин. Муке живе да прелистам горе-доле да подесим регион и језик. Једва да препознаје додире. Дал' је до стакла или до мене!?

Do stakla verovatno.

Čudno da bude uključeno to po pokretanju prvi put telefona.

Ne rade mi mobilni podaci, pre su radili okej zadnja 2 dana nikako, iaoko pise h+.Zvao sam mts kazu da podesim parametre, ja podesio ono isto...Do cega moze biti?

Da li miui 10 utice na trajanje baterije? Razmisljam dal da ostanem na 9 ili da radim update..prvenstveno zbog baterije..

Vjerovatno je to do mts-a, drug iz BGa se isto zalio na IPhone da se zna desiti isto.

Meni se na mtel CG sad u CG isto desavalo.

Mora airplane mode on/off.

Ako ne proradi posle airplane on/off do tela nesto.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno