Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Da ne kacim ss bezveze. Na jedan dan i 18h od punjenja 11h sot-a i 3% ostalo. Doduse vise od 80% na wifi ali ja prezadovoljan.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

3 i po sata mi je SoT za sad, nije loše ali signal mi je očajan baš, malopre pogledam -105 dBm.
33a708b0ecec902612e2fed6a61d08a3.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Koju sms app koristite. Miui mi je bzvze googlova je spora?

Textra.

Koliko je koristim dobra je i stock od miui-a.

Sta fali toj stock? Što kaže Djilkos, koliko se koristi i odlicna je.

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

Sta fali toj stock? Što kaže Djilkos, koliko se koristi i odlicna je.

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
Material design je mama :)

Textra je lepsa mnogo meni.

Meni ova stock ok skroz, lepa, pregledna, funkcionalna. Nema sta ja vise da trazim od sms aplikacije.

Evo i mog rezlutata :

wYAK0eL.png

Sve je fabrički na fonu, stock, bez modifikacija.

Nije lose za 200 evra[emoji854][emoji854][emoji16]
730261a16421ffad9a90fd7d0d7b34e4.jpg
56e79267cb2783385054813bc403a8e2.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Odlicne fotke daje stvarni, cak i u lowlightu da se odusevis za ove pare :D

Kao sto neko rece, odlicno zaokruzen telefon za ove pare (cak i za poprilicno vece), pravi "svajcarski nozic".

Pa sad baš da je zaokružen i nije. Dešava se da zabode, sagovornik se malo slabije čuje ponekad, senzor blizine i da ne spominjem. Ne očekujem ništa previše za 250 evra ali naravno da za te pare idealno ne postoji. Da je izvučeno maksimalno iz tog segmenta, verovatno jeste.

Na kojoj si verziji softvera?

Meni nije zaboo ni jednom za >2 meseca koriscenja. Stucne nekad, retko, ali nista strasno. Niko se nije zalio da me lose cuje, a sa proximity senzorom ni najmanjih problema, mada se vidi da odredjeni % ima problema sa senzorom, ne znam do cega je.

Za ovih mesec i po dana od kako ga imam radio je skroz fluidno. Bukvalno jedina zamerka je senzor za osvetljenje koji ne ubode baš uvek pravi stepen, ali zanemarljivo je skroz.

Senzori samo prve serije su pogodjeni mislim za proximity.

Kako 250e, kad je 200e telefon.

Zabo nije nijednom, barem nisam video. Prešao sa stock android telefona i nisam video neko trokiranje ili neki lag.

Sagovornik se super čuje kod mene, nije baš kao na A1, ali sasvim korektno.

Poslednja verzija 9.6.4.0 stable. Ja sam Note 5 u Gigatronu platio pre 3 meseca kada je izašao 33k ili 34k, tako nešto, zato sam napisao da je 250+ :). Meni se recimo desi da kada izađem iz neke app, bilo koje, uzme i zabode, pa zaključam i otključam i radi. Sa pozivima mi se dešava isto. Zvoni telefon ali nema ni ko zove ni ništa dok ne zaključam pa opet unlock.

Ja ga imam vise od 2 meseca i nije mi se desavalo tako nesto. Da sam na tvom mestu uradio bih factory reset, mozda pomogne.

Uradio sam već jednom factory ali nije se ništa promenilo. Ono što je najgore su self testovi koji uredno prolaze kako treba. Od aplikacija ne koristim ništa što nisam koristio ranije na telefonima na kojima nije bilo problema. Čak sam i Kasperksy skinuo jer sam mislio da me on zeza ali nije ni do njega.

Poslednja verzija 9.6.4.0 stable. Ja sam Note 5 u Gigatronu platio pre 3 meseca kada je izašao 33k ili 34k, tako nešto, zato sam napisao da je 250+ :). Meni se recimo desi da kada izađem iz neke app, bilo koje, uzme i zabode, pa zaključam i otključam i radi. Sa pozivima mi se dešava isto. Zvoni telefon ali nema ni ko zove ni ništa dok ne zaključam pa opet unlock.
Ne znam sta bih ti rekao, ali kao da imamo različit telefon :)

A to što si platio u Gigatronu, to nije realna cena ;)

Danas sam primetio da postoji neki delay sa prednjom kamerom, tipa, pomerim fon i na ekranu se pomeri tek nakon ~jedne sekunde. Ne dešava se uvek, samo povremeno.

Brzopletost mi je "vrlina" :).

Ja takođe mogu da pohvalim fluidnost u radu. Nikakav veći lag za ovo vreme kako ga koristim. A imam instalirano mnogo aplikacija. Baterija fenomenalna. Nemam zamerki...

Zvuk prilikom razgovora odličan. Ako je i bilo problema nije bilo do mene...

Postojao je neki mikro lag prilikom otvaranja app drawer-a ili zatvaranja aplikacija ali na poslednjem update-u je i to sređeno. Ne primećujem da mi išta smeta...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
Možda previše tražim posle S8. Inače koristim Nova Launcher Prime ali ne verujem da mi on zadaje muke.

Vrh Dno