Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Slažem se sa custom MIUI romove. Jesi li probao još neke na petici? Xiaomi.eu, MIUI pro, mi-globe, koji beše sve imaju. Video sam što (ako ne grešim) si kačio ankete u kojima prednjači Masik, mada opet anketa na ruskom sajtu za ruskog developera... Ima tu i patriotizma. [emoji3]Apsolutno. R5+ po meni nebitan model. Nije vredelo prelaziti sa RN4 ili A1 na njega, kamoli ga sada uzeti pored RN5. Ne kažem da je loš, samo tako pozicioniran da je po meni sve vreme bilo boljih opcija.

Hvala ,narucio rn5 4/64

Moze li sa na Redmi Note 5 resetovati sve i instalirati Global Beta rom umesto Stable roma a da se ne odkljucava bootloader? Koliko inace treba da se odkljuca?
Inace, ne prepoznaje mi uvek wifi ni kad je metar od rutera, a drugi telefoni prepoznaju. Moze li to bit do roma?
Ima li neki nacin da se ubaci prepoznavanje lica za odkljucavanje?
Moze na dev sa stable bez BL unlock-a. Takodje i faceunlock radi kada se stavi region Indija (nisam siguran, listaj gore malo).

Sto se wifija tice moguce da je to roma, ali ja nisam imao tih problema na stable, tako da je vrv nesto drugo.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sad sam bolje pogledao fon pod uglom i svetlom, ima sitnih ogrebotina koliko hoces na ekranu :D

Ne bih ih video da nisam trazio.

Zato nikad nemoj da tražiš pameti. To ti je kao kad odeš kod doktora, nešto će ti naći sigurno, nema da omane, bolje ne ići :D

Sad sam bolje pogledao fon pod uglom i svetlom, ima sitnih ogrebotina koliko hoces na ekranu :D

Ne bih ih video da nisam trazio.

Tih sitnih uvek mora da ima, grebe se na vazduh, kakva god da je Gorila Glass. Ko kaze da nema grebanja na ekranu vrv to ni ne izvali jer mu je nebitno.

Drugar na iph 6 nije video brda mrtvih piksela dok mu nisam pokazao. Od tada mu bode oci, i za ovo je ista situacija [emoji23]

Ne smeta mi, na svakom telefonu sam imao te sitne ogrebotine kad sam odustao od koriscenja zastite za ekran. Mozda porucim onaj hidrogel ili neko bolje staklo..

Verovatno se izgrebao(mikro-ogrebotine, ne vide se bez direktnog osvetljenja i gledanja pod malim uglom) od tumbanja po torbici gde ima rajfeslusa i kljuceva i hemijskih olovki :D

Ne smeta mi, na svakom telefonu sam imao te sitne ogrebotine kad sam odustao od koriscenja zastite za ekran. Mozda porucim onaj hidrogel ili neko bolje staklo..

Verovatno se izgrebao(mikro-ogrebotine, ne vide se bez direktnog osvetljenja i gledanja pod malim uglom) od tumbanja po torbici gde ima rajfeslusa i kljuceva i hemijskih olovki :D

Gel je dobar, ali izgleda ruzno na ekranu, malo noktom nabodeš ostaje "ožiljak", inače prijanja bolje nego staklo.

Primecujem od ovog novog stable update-a da mi svi sagovornici govore da se ocajno cujem pa ko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ponavljam po nekoliko puta. Ima li jos neko tih problema?

Je l imate problem da na primer kad gledate fotke na instagraamu, konkretno storiju ne vidite delove slike, tj slika je suzena, dok na je na drugom fonu sve ok.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Je l imate problem da na primer kad gledate fotke na instagraamu, konkretno storiju ne vidite delove slike, tj slika je suzena, dok na je na drugom fonu sve ok.

Da, verovatno zbog 18:9 ekrana, i dalje 16:9 dominantan razmer

Ne koristim IG ali npr kada mi neko pošalje sliku na Whatsapp i ja je otvorim, slika je blago zumirana odnosno što ti kažeš sužena, pa je moram ručno "odzumirati". To je verovatno samo kada mi šalju sa 16:9 telefona. Kao što je njima npr kada im pošaljem ss sa strane crne trake kako bi po vertikali stala cela slika.

Da, to za whats se desava i meni, samo sto na instagramu ne moze da se odzumira [emoji16]
A ja bas nalazim primere masovonog preselienja korisnika fba na ig...I vi ce te polako [emoji28]

Ja FB koristim zbog grupa za faks i zbog kontakta sa ljudima, prvenstveno koristim Messenger.

Ne koristim IG ali npr kada mi neko pošalje sliku na Whatsapp i ja je otvorim, slika je blago zumirana odnosno što ti kažeš sužena, pa je moram ručno "odzumirati". To je verovatno samo kada mi šalju sa 16:9 telefona. Kao što je njima npr kada im pošaljem ss sa strane crne trake kako bi po vertikali stala cela slika.

Meni se to desavalo i na P9 Lite i na LG G4c. Mislim da nema veze sa time sto je 18:9 ekran, bar sto se tice WhatsApp-a.

Primecujem od ovog novog stable update-a da mi svi sagovornici govore da se ocajno cujem pa ko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ponavljam po nekoliko puta. Ima li jos neko tih problema?

Meni to isto kazu. Verovatno su cackali nesto oko mikrofona. Cekam unlock, pa da to sredim.

Ubacim twrp, magisk i camera2api, čekam već 30min da se digne sistem. Da čekam još il da flešujem rom ponovo? Samo zavibrira s vremena na vreme ali mi logo ne miče sa ekrana.

Упала си у бутлуп....држи тастер док се не искључи тј. поново покрене....

Купујмо домаће!

Упала си у бутлуп....држи тастер док се не искључи тј. поново покрене....

Купујмо домаће!
Da, ubacila sam drugi twrp i sad radi magisk ali se Camera2API sama ugasi. Preko magisk-a neće da instalira, preko kompa kad ubacim, radi neko vreme i samo se isključi.

Drustvo postavio sam ovo pitanje i u grupi za A2 ali me zanima i vase misljenje. Da li su fotke sa A2 toliko superiornije u odnosu na RN5 u nekim realnim situacijama? Hvala

Da, ubacila sam drugi twrp i sad radi magisk ali se Camera2API sama ugasi. Preko magisk-a neće da instalira, preko kompa kad ubacim, radi neko vreme i samo se isključi.

Skini buildprop editor i ručno dodaj persist.camera.HAL3.enabled=1

Klasika za plastiku, vec na donjem delu imam flekice od case-a koje ne mogu da se skinu. Jedina mana plastike kod telefona.

Da ali onda maska nema svrhu. Juce sam prodao bratov R5+ star par meseci, nikad ispadao, kao nov, sem plastikica unakazenih od maske, tuga..

Danas prelazim na A2, donose iz Vipa na kucnu adresu, i ko naruci online, ima 1gb mesecno vise nego ako se kupi u radnji. Ostace mi i RN5, bice nekih uporednih testova [emoji16]

Skini buildprop editor i ručno dodaj persist.camera.HAL3.enabled=1

Što bih to radila tako jednostavno kad može komplikovano.
Hvala. Nije mi pala na pamet ta opcija.

Da ali onda maska nema svrhu. Juce sam prodao bratov R5+ star par meseci, nikad ispadao, kao nov, sem plastikica unakazenih od maske, tuga..

Danas prelazim na A2, donose iz Vipa na kucnu adresu, i ko naruci online, ima 1gb mesecno vise nego ako se kupi u radnji. Ostace mi i RN5, bice nekih uporednih testova [emoji16]

I ja sam gledao A2 u VIPu, ali mi račun kaže da je dosta skuplji ako se tako uzima, jeste da ide na rate, ali ipak.... Lakše mi je da prežalim npr.200e u kešu nego 300e na rate.

Ima maskica svrhu itekako, stiti uglove telefona, stiti ledja, stiti kameru, stiti lajsnu, dobre maskice su izbacene malo iznad prednje strane takodje..

Bar može sve što se guli da pokrije maska. Videla sam mi note 3 koji je sav oguljen zbog igranja sa maskom skini-navuci. Kod mene svaki fon ostane 100% čitav ali zato ide u posebnu pregradu u torbi.

I ja sam gledao A2 u VIPu, ali mi račun kaže da je dosta skuplji ako se tako uzima, jeste da ide na rate, ali ipak.... Lakše mi je da prežalim npr.200e u kešu nego 300e na rate.

Izadje 29400din ili malo preko 240e kad se sabere, sto mislim da je na rate smesno. Takodje uz neo 4 preko neta kada se narici dobija se 1gb gratis na onih 4gb.. Ako imas i societe banci racun izadje te 200e na rate, sto je jeftinije nego bilo na koji nacin da uzimas i bilo gde. 4/64 ver je u pitanju.

Nazad
Vrh Dno