Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

ima za 170e Note 5 sa 3gb, po meni je to najbolja kupovina.

Hvala Klaus. Inače wifi sleep policy ti nije potrebno staviti da radi kako Viber hoće, jer će wifi u pozadini stalno raditi. Ovako je bolje da prati telefon, odnosno podešavanje telefona. Videćemo kako će biti. Sve mi je tako namešteno kao i kod tebe.

Nema na čemu druže. Vidi tako, ne bi smelo da bude problema. A za wi-fi da, verovatno si u pravu. Onaj "stari" MIUI bi verovatno gasio to sve i potiskivao u pozadini pa bi ovo "always connected" imalo više smisla nego sad kada su "pripitomili" MIUI al' eto, tako stavim, ne znam ni sam zašto. [emoji3]

Kupovinom RN5 vratio sam se na MIUI (koristio RR na RN4, nisam ga apdejtovao od kad sam ga namestio prvi put). Sada, na MIUI, već me nervira updater. Namestio kao na slici, a on ne samo što je skinuo apdejt nego će ga instalirati sa sledećim restartom. Pa čemu onda služi podešavanje sa slike ako on instalira kad hoće i šta hoće?
Trebaće meni unlock ovde...
4f3ddf597b56eb0cd27c186393d2d01c.jpg

Primetio sam da mi je najmanja potrosnja mb u BGu. Bio sam do Zlatibora i tu sam potrosio za par dana 4gb podataka iako sam ga koristio dosta slabije nego u gradu gde sam po ceo dan na mob netu. Da li je moguce tako nesto?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

provajder?

evo ja sam 2 nedelje na zlatiboru i ne trošim ništa više nego u bgdu

mts

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ma to normalno zbog nadmorske visine :)

Vip, zvuci glupo, ali Zlatiborski repetitori usisavaju mb [emoji16]

Nešto mi slaba baterija. Očekivao sam veći SOT [emoji1]
Neću na kraju ni 7 imati.

Toliko sam imao i na A1 [emoji848]
52ff88dacb7812f89551e4e220aa1db9.jpg
69a636cd9fa287337b0768b0159a75d5.jpg

Otkud da si uzeo Xiaomi a ne A6 ili A6+ :d

Preporučujem nešto da me manje boli glava [emoji1]

Pa ako posle skoro 6h sot-a imas jos 46% baterije, imaces sigurno 9h sot-a...xD

Treba mu malo vremena, par ciklusa baterije, da bi doslo u realno stanje :)

Ajde da vidim i to. Mada dropbox mi radio minut, a YouTube sat vremena i kao dropbox više pojeo baterije za jedan minut.

Ne vredi mora root, da se rešim djubreta i reklama, pa i da stavim Gcam.

Ajde da vidim i to. Mada dropbox mi radio minut, a YouTube sat vremena i kao dropbox više pojeo baterije za jedan minut.

Ne vredi mora root, da se rešim djubreta i reklama, pa i da stavim Gcam.
Ti bi ladno mogao da podešavas telefone ljudima, das oglas i na bateriju ima da zaborave ljudi [emoji4]

Poslato sa HUAWEI P9 lite 2gb

Malo pre primetim jako sitnu, minijaturnu ogrebotinu na ekranu (nemam staklo trenutno). Definitivno je nije bilo kad sam uzeo telefon u petak. A vodim racuna bas dosta, ne stavljam ga u dzep sa drugim stvarima. Plus ima corning gorilla glass koji je dosta otporan, sta ga je to izgrebalo onda. Mislim, ogrebotina je minijaturna i vidi se samo pod nekim uglom ako se bas zagledas kad ugasen ekran. Ali ono, aktivira mi OCD :d

I moj ima par ogrebotina, bas sam pazio... Bas se lako grebe ekran, ne znam

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ima Gorilla Glass, ne grebe se lako, ali svako staklo moze da se ogrebe.

Kod mene posle 2 meseca nema ogrebotina, nosim ga bez zastitnog stakla, ali ne trpam po dzepovima.

Evo nekoliko sample-a provucenih kroz PS... Moze da se uhvati dobra fotkica. Pod vestackim osvetljenjem pravi dobre fotke, u LL onako, ali danju, prikaz detalja je tuzan. U poredjenju sa iph 6s u DL , ubi ga iph, ali u LL RN bolji [emoji16] Stock app za kameru je u pitanju..
71c80501d2f7a0f3a1498e6a7c38f7c8.jpg
a9465c8f1c3a1252d0fe861958c8570c.jpg
ee5894113ee8c2d2f33d9d3bc60f233e.jpg
7e0fbff1e50273d4ef09c8f389030050.jpg

Poslednja izmena:
Sto se tice pokazivnja potrosnje baterije to sam ja pominjao jos pre mesec-dva, uopste nije tacno to sto pokazuje.
I ja ga koristim vec 2 meseca i nemam nikakvo zastitno staklo, stavljam ga u dzepove, ali odvojeno od kljuceva i ostalih stvari i nema ni najmanje ogrebotine.
Gorila glass jeste dobar i nece lako da se ogrebe, ali opet staklo je i naravno da moze da se ogrebe.

@Apo @ivanbass1 @MM. hvala momci. Znam da svako stalko moze da se izgrebe samo nisam ocekivao da ce ovako brzo :d Izgleda da sto vise pazis, vece sanse hehe. Svakako nije strasno. Hvala na odgovorima. :wave:

Jel ima ovaj fon step counter? Vidim na netu da neke verzije imaju ali ja ne mogu da nadjem na ovoj.

Nece nikad biti PRO model kod nas...to je indijska verzija, kod nas se prodaje globalna verzija, koja je skoro pa ista kao indijska, ali ima bolju zadnju kameru i podrzava band 20 i ima globalni rom.. :)

Nece nikad biti PRO model kod nas...to je indijska verzija, kod nas se prodaje globalna verzija, koja je skoro pa ista kao indijska, ali ima bolju zadnju kameru i podrzava band 20 i ima globalni rom.. :)

Znaci ovo sto se kod nas prodaje kao Note 5 ima isto sto i PRO verzija u Indiji?
- Snapdragon 636
- Octa-core 1.8 GHz Kryo 260
- Adreno 509
- Selfie je 20Mp (Sony IMX376), a zadnja dual (12Mp+5Mp)
- Gorilla glass

Otkuda onda verzija 32/3gb na KP, kada je PRO samo 4/64gb i 6/64gb?

Geeky Ranjit objasnjava da je PRO mnogo bolji telefon od osnovnog modela, po kameri i radu procesora...
https://www.youtube.com/watch?v=Wog7BnvJKZk

Poslednja izmena:
To sto on poredi kod nas su redmi 5 plus i redmi note 5. Samo sto se globalni redmi 5 plus u indiji zive redmi note 5. Ako shvatas [emoji26]

Ono sto se kod nas zove redmi note 5 kod njih je taj sa pro

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima u prvom postu sve objasnjeno oko naziva modela...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Vrh Dno