Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ma kamera je uvek bila dobra, barem za taj novac. Nego smo mi razmazeni drugim delovima telefona koji su sjajni a kamera jeste malo slabiji deo celine, ali opet, za taj novac je super, ne mozemo da ocekujemo previse. Ovo pricam uopste za Xiaomi modele, ali ja sam odusevljen kamerom na RN4X, naravno uz Gcam.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Djilkosh, još razmišljam šta da radim. Ali danas na netu vidim da masa ljudi sa RN5 ima problem... I dosta njih je promenilo telefon, i ista stvar.... Meni ovo izgleda da je neminovno... I imam utisak da ne koristim tapatalk da ovo ne bih ni primetio, jer koristim tamnu temu, a ona nije baš crna, nego nekako svetlija. U onom programu za proveru ekrana, kada je crna, ništa se ne vidi... nisam optimista da će sa drugim RN5 da bude bolje, pade mi napamet da li da menjam za mi mix 2...ili da probam sa custom romom, ali sam baš u gužvi i nemam vremena....

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

U pravu je Djilkosh uopste nije normalno da se to desava, pogotovo posle par dana upotrebe. Zameni telefon bez razmisljanja.
Ja sam imao razne telefone vecina sa lcd ekranima i nikad nisam imao takav problem, takodje i niko koga ja znam iz okruzenja nije imao taj problem.
EDIT: Ok problem postoji i javlja se na nekim telefonima iz odredjenih razloga, ali da se javi tek tako iz cista mira posle par dana nije normalno.

Poslednja izmena:
Znači nisam pametan... na primer, sad sve je kako treba...sada na ekranu nema ništa, ili ja ne vidim....

To je do kalibracije ekrana. Dešava se na Tianma panelima, ništa čudno. Isti problem imam na RN4 i rešio sam ga smanjivanjem RGB vrednosti za ~10%.

Na marshmallow MIUI nije postojao taj problem.

Žile, naleteh danas na tvoje postove na xda [emoji3] i videh da si rešio problem na RN4, ali i videh da je tema bila baš živa i posećena [emoji23] da li je neophodan custom rom za menjanje parametara ekrana, ili je to moguće nekako odraditi i bez njega?

Zvuk mi je dobar i na sluskama i bez, samo u PUBG je slabiji i to dosta. Probao sam i druge slusalice i isto je. Cak sam malopre primetio da mi nestane zvuk u sred igre i onda se posle par sekundi vrati.

Malopre probao kameru i bas slabom osvetljenju i dobra je. Objekat koji slikam ekstra ispadne, jedino pozadina ima malo suma.

Baterija mi je na 51%, a ceo dan sam ga cackao, odigrao dve partije pubg, razgovarao nekih pola sata i slikao dosta.

Takodje primecujem frame dropove, valjda ce da ispeglaju to kako treba.

na pubg upisan salEEE, samo mi se nesto ne igra sa ovim zvukom, bas me iritira. Na RN3 sam morao da utisavam da mi ne osteti sluh dok pucam, bas se jako culo :)

Zvuk mi je dobar i na sluskama i bez, samo u PUBG je slabiji i to dosta. Probao sam i druge slusalice i isto je. Cak sam malopre primetio da mi nestane zvuk u sred igre i onda se posle par sekundi vrati.

Malopre probao kameru i bas slabom osvetljenju i dobra je. Objekat koji slikam ekstra ispadne, jedino pozadina ima malo suma.

Baterija mi je na 51%, a ceo dan sam ga cackao, odigrao dve partije pubg, razgovarao nekih pola sata i slikao dosta.

Takodje primecujem frame dropove, valjda ce da ispeglaju to kako treba.

na pubg upisan salEEE, samo mi se nesto ne igra sa ovim zvukom, bas me iritira. Na RN3 sam morao da utisavam da mi ne osteti sluh dok pucam, bas se jako culo :)

Igrao sam pubg malo i recimo kod mene na telefonu je zvuk znao da secka i da nestane povremeno kad je ukljucen mikrofon. Da li je tebi ukljucen mikrofon u toku partije?
Ako jeste iskljuci ga i vidi kako se onda ponasa.

Mislim da je bio iskljucen. Proverio sam odmah juce kada sam instalirao i na najjace mi je zvuk u podesavanjima. Gledam po netu se isto zale na slab zvuk u PUBG i to kazu da je posle ovog zadnjeg updateo nastao taj problem

Žile, naleteh danas na tvoje postove na xda [emoji3] i videh da si rešio problem na RN4, ali i videh da je tema bila baš živa i posećena [emoji23] da li je neophodan custom rom za menjanje parametara ekrana, ili je to moguće nekako odraditi i bez njega?

Da, postoji problem i na RN4. Potreban je custom kernel koji podržava KCAL. Za MIUI, prebacivanje na Cool opciju bi trebalo da reši problem.

Koristim ova KCAL podešavanja sa custom kernelom.
Screenshot_Kernel_Adiutor_20180608-014212.png

Cool podesavanje je nezdravo za oci, vuce na plavu boju, ne bih preporucio, pogotovo za one koji gledaju u telefon u mraku.

Ja drzim Eye Comfort na Huawei 24/7, zuckasta slika(smanjuje plavu svetlost), ali od kako koristim to i f.lux na racunarima, ni jednom me glava nije zabolela od mobilnog/racunara.

Poslednja izmena:
Nisam razumeo, je li svaki RN5 i RN4 sa Tianma displejom ima taj problem ili samo poneki?

Generalno tianma paneli imaju problem. Mada opet i na A1 postoje sa istim panelima, nisam video da se neko žalio.
Verovatno prve serije su takve. Možda kasnije bude bolje. Možda i ne bude.

Jel se dešava još nekom da senzor brljavi tokom poziva? Upali se ekran, pa se ugasi, pa ne čujem sagovornika kao da je poziv prekinut, pa ga opet čujem a na ekranu nigde da je poziv još uvek uspostavljen. Mreža mi je takođe lošija, ne znam jel to do fona ili ne.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Inače ovaj retention na ekranu je stvarno čudan. Čas se pojavi, čas nestane. Juče sam odradio apdejt, i dok ga je radio sve vreme je bilo ono "mi" na ekranu. Posle apdejta, u tapatalku se videlo to "mi", a posle nekog vremena je i to nestalo.....

menjaj ti taj svoj primerak, ne znam šta si čekao do sada, kada ti se tako često to pojavljuje.

A note ti stuca, ne radi kako treba?

ne, nego jednostavno miui nije još ispeglan za ovaj soc, što nije toliko ni čudno jer im je ovo prvi fon sa sd636.

najveća mana je po meni što autoosvetljenje u zatvorenom ne radi kako treba, a i baterija bi mogla biti malo bolje optimizovana.

Ko hoce da testira MIUI 10 Global beta, ovde moze da aplicira i procita uslove...

MIUI 10 Global Testers Wanted: Requirements, Privileges and More!:http://en.miui.com/thread-2739256-1-1.html

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

To je normalno. Tel se skoro pojavio. Bolje nego da bude kao huawei. Izbaci tel od 1000e i onda kamera pravi krs slike. Pa onda peglaju pola godine.
ne, nego jednostavno miui nije još ispeglan za ovaj soc, što nije toliko ni čudno jer im je ovo prvi fon sa sd636.

najveća mana je po meni što autoosvetljenje u zatvorenom ne radi kako treba, a i baterija bi mogla biti malo bolje optimizovana.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ne pricaj ti gluposti. Nexus 5X sa gugl hdr daje bolje slike nego stock miui kamera na note 5 sa hdr

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Ma on je mislio na note 5 da se stavi gcam pa da se uporedi. Jer stock na miui je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* kad se uporedi sa gcam.

Ja sam imao 5X pa posle četiri Xiaomi telefona, njegove slike su klasa za svaki Xiaomi, imam ih sve na hardu i klaudu i kada naiđem na slike sa 5X, kapa dole.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Nexus 5x ima superiorniji i hardver i nativno podržava Gugl kameru, nije baš za poređenje :D

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Baš gledam sad, po čemu je taj tel superiorniji, aj mi malo pojasni

Superiorniji hardver kamere*

Nexus 5x/6p imaju za nijansu slabiju kameru od pixela prve generacije koji su i dalje u samom vrhu, može gcam sa hdr+ da popravi stvari ali toliko nema šanse.

Baš gledam sad, po čemu je taj tel superiorniji, aj mi malo pojasni

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno