Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

To je ono kad ima bele fleke kad je displej beo,
Ili crvenkasto na crnoj pozadini, to, ili nestručno stavljen displej a pre će biti visoka temperatura, imao sam to na mi5

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ne, nego mesto gde je staticna slika na ekranu, recimo kao top bar ili navig.bar se "ucrta" u ekran.
I onda kada je na ekranu neka svetlija boja recimo bela, primetis obrise top bar-a ili nav.bar-a...

bb501ff93570dde2a145daf0e30580a6.jpg

Poslednja izmena:
Vidim da Indusi kukaju po forumima, posle par dana se pojavljuju burn-in -ovi. Ako moze neko neka proba neku apk, tipa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigtooth.apps.burncheck

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
KCAL -> Smanjiš RGB slajdere za 5-10% i problem će nestati.

@Zile995 sta li bi to moglo biti, mozda ti znas?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
1bd5b9ca89c1aa37f7db7e37d0774367.jpg

Promeni black level. Valjda na nekom levelu proradi.

Poslednja izmena:
Evo pa probajte mozda radi a mozda i ne. Sve radite na sopstvenu odgovornost ovo je magisk modul flesuje se kroz twrp.

Prilozi

• GCam_FIXPORTRAIT_HDR_JASON.zip
    24.6 KB · Pregleda: 12
Evo pa probajte mozda radi a mozda i ne. Sve radite na sopstvenu odgovornost ovo je magisk modul flesuje se kroz twrp.
Nema problema i ako bude bootloop jer imam mount-magisk zip, pa lako moze da se obrise u twrp file manageru bilo koji magisk modul... Hvala, probacu bas da vidim da li radi.
Edit, probao i lepo instalira ali nikakvog efekta na zalost, ne mogu prednju kamericu namestiti da radi hdr+ nikako. Probacu kasnije razne verzije gcam...

Poslednja izmena:
Evo rusu sve radi i prednja hdr, a u opisu slika na mod 1 i 2 su koje je gcam kamere koristio: detaljan opis gcam na RN5 https://youtu.be/62K1jtOPKhk probacu bas kada dodjem kuci

64/4

175 € (NOV: 230*)

star 1 dana, garancija radnje dve godine.
lepo. krenulo da pada

Evo ja uzeo danas redmi 5 plus 64/4, i moram reci da sam prezadovoljan, stvarno mi se svideo fon, mozda cak i miui ostavim

Ja mislim da je greška, poslao sam juce sms da mi potvrdi o kom telefonu se radi i nema odgovora

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ne mora da znaci, mnogi nece da odgovore na sms. Ne znam da li je Gremlin sa KP clan ovde, ni on ne odgovara na sms, tj viber.

ma nosim neki RN5,stalno nedostupan[emoji23]
Nego sta ste hteli da me pitate

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad nista, bilo je to pre mesec dana :) hteo sam kupit telefon :)

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno sta ocekujete, da pada 10e dnevno? Cena hoce padati ali ne onom brzinom koju neki ocekuju.

Upravo tako. Mada na ne znam gde vise kod nas...za 200 i 230e, zavisno od verzija, mada ralno treba ici na onu sa 4GB rama, ovaj telefon nema konkurenciju.

Na ali-u je rrcimo fino pala cena prethodna dva dana, pa se 4GB/64GB model moze uzeti za 200-205$ zavisno od boje. To je 20k dinara, sto je neverovatno dobra ponuda.
Ne za nas naravno:d

4gb rama je neophodno sto se mene tice, doplata je mala a dobija se vise rama i vesi rom memorije. 4 gb rama postaje neki minimum sad.
EDIT: Racunaj oko 4000 carine na to. Plus dok on stigne do nas i ovde ce opasti cena dovoljno.

Poslednja izmena:
Odlučno radi i sa 3GB RAM, kome nije potrebno više mesta, svakako će i tako sa 4GB da zaključa u memoriju app kao i onaj sa 3GB.

Ako nekog zanima, oba slota 4G:
a85fb9b73bb27797b24fb1627ac35a4a.jpg

Jel neko uporedjivao kameru sa Xiaomi Redmi Note 5 sa Mate 10 lite?

Koja je bolja?

Vi koji koristite telefon neko vreme, kako vam se cini fluidnost?

Mada, racunam ako RN4 radi ekstra sa 3GB ram, ocekujem da RN5 radi barem podjednako dobro.

Poslednja izmena:
Vi koji koristite telefon neko vreme, kako vam se cini fluidnost?
Sasvim fino radi. Nemam zamerki za sada sve radi glatko, pre njega imao A1, on je znao po nekad da stucne, ovaj ne, lepo su ispeglali miui.

Nisu nego je SD636 skoro duplo moćniji od 625 :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Vrh Dno