Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

b20 sam zaboravio da napomenem. Čajnezeri licidno sagledavaju tržište. Više nego jasno je da ćemo dobiti 'all in one' kada budu izvukli par advanced kečeva iz rukava, a do tada će pokušati da nam iscede i poslednji talant. Sorry matori, ali tada mi više neće trebati ni type-c, ni nfc, ni qc, a ni b20.. na Redmi seriji. All in all, kome je akcen'@ na semi-profi/amaterskom arčenju kamere, u toj klasi RN5 Global, is the best buy.

Za mene, koji sam off/on road, RN5 Global is like they want to play on us as a buffoons [emoji1304]

subjektivno ili objektivno?

rn 4x ima veći otvor blende, a manje piksele, dok r5+ ima manji otvor blende, a veće piksele.
+1

Takodje mnogo zavisi i od senzora kod rn4x... Evo ja imam sony senzor i u poredjenju sa r5+ i mi a1 (sva tri telefona imaju gcam) nisam video neku drasticnu razliku

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cak i da RN5 ima usb-c, ne verujem da bi otkljucali QC 4.0, a i sa micro usb portom vec ima QC3, koji je samo malo brzi od normalnog punjenja, tako da to sto nema usb-c, nije nista strasno, bar za mene...baterija traje 2 dana, a treba mu 2h da se napuni skroz...tako da to uopste nije strasno... :)

@spaxon
Kapaver odlican, ne nalazim ga na AE, a ni na Taobao..

Sto se ovog drugog tice, kako ti se cini kvalitet?

Kamera jedino nije zaštićena, a nalepnicu sam dobio od Kineskinje što prodaje stakla [emoji28], skroz gay varijanta dobro
c456b4ecc829ffcfb3e79e61b1c15568.jpg
52a32c82bb97718f9dcb55fbf4eacc12.jpg
fa4de0bcc302b408ae210a1f89ea502f.jpg
6bb888326d7ad90205335df0d98144bc.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
@spaxon
Kapaver odlican, ne nalazim ga na AE, a ni na Taobao..

Sto se ovog drugog tice, kako ti se cini kvalitet?
Pa sta znam, nije bas ni loseg kvaliteta, a ni visokog, nesto izmedju tj. srednjeg kvaliteta, vise vuce na low q, uostalom videcemo kako ce da "cuci" na samom telefonu..mogli su to ipak malo bolje da odrade recimo ove carbon kockice da budu izrazenije. @Duk samo da je ta linijica recimo plave ili neke razumnije boje :)IMG_20180516_161421.jpgIMG_20180516_161517.jpgIMG_20180516_162255.jpg

Poslednja izmena:
Evo moji neki predlozi:
for Xiaomi Redmi Note 5 Pro Case Tempered Glass Case For Xiaomi Redmi http://s.aliexpress.com/RVzQvuiu?fromSns=Copy
xiaomi redmi note 5 Case redmi note 5 pro prime case NILLKIN Super Frosted Shield http://s.aliexpress.com/RNrIRjUR?fromSns=Copy
redmi note 5 case cover MOFI redmi note 5 Global Hard PC Back http://s.aliexpress.com/MvAvYNRF?fromSns=Copy
A kapaver mi je favorit broj 1. Inace to je indijska firma koja pravi zastite za telefone, kablice.. evo ga sajt: http://kapaver.com/ valjda moze da se poruci preko amazona?

Poslednja izmena:
A i treba gledati da se zaštiti 2d staklo, onaj nilkin neće zaštititi ekran ako padne direktno, ispupčen je ekran na ivicama

Ja sam baš u dilemi da li da uzmem mi note 3 ili redmi note 5 4/64. Razlika je 30e, nije mnogo... Da ih bar negde mogu uživo videti pa da bolje procenim. Svakako je bolji mi note 3 al ovaj mi se isto sviđda.
Je l' na oba još nije izašao official android oreo? Nisam tip koji voli da otključava, rutuje...

Poslednja izmena:
Glupo je da uzmeš sad tel bez 16:9

Mislis 18:9? Zasto? Dao bi i 30e vise da je telefon egal kao rn5 a da je je standardan odnos stranica. I mene odbija najvise to sto mislim da je nezgodno drzati 18:9 telefon iako imam veliku saku.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Pa ja ne vidim nijedan razlog note 3, sem možda kamere, ako je uopšte bolja, a na sve se navikne, meni sad mi 5 izgleda kao igračka, a ako već koristimo dosta telefon, veliki ekran je najveći plus trenutno, ostalo su nijanse.I da, note 3 je lepši, ali kakve to veze ima kad stavljaš masku na njega
Moje iskustvo posle 5.15' je da se nikad ne bi vratio sa 6', a jeste malo glomazan, a i pored toga se ne bi vratio, navikao sam se posle jednog dana korišćenja

Poslednja izmena:
Misliš 18:9? Izgleda da si ti jedini koji ga ima ovde na forumu? xD

A i treba gledati da se zaštiti 2d staklo, onaj nilkin neće zaštititi ekran ako padne direktno, ispupčen je ekran na ivicama

U pravu si za NILKIN. Piše, kao, bulletproof, ako padne na staklo sa pola metra, sav se izlupa.

Da, mislim 18:9, i gledao sam 3-32 od Kineza za 17.500 rsd...to je stvarno dzabe za ovaj tel

Kineski sajtovi, Ali, Bangood....ukucaj u pretragu

Ja sam baš u dilemi da li da uzmem mi note 3 ili redmi note 5 4/64. Razlika je 30e, nije mnogo... Da ih bar negde mogu uživo videti pa da bolje procenim. Svakako je bolji mi note 3 al ovaj mi se isto sviđda.
Je l' na oba još nije izašao official android oreo? Nisam tip koji voli da otključava, rutuje...
Mikro USB naspram USB C, 6 naspram 4GB Ram, SD 660 naspram SD 636, stereo zvucnici na MN3... Kao sto neko napisao nema ni jedan razlog da kupis MN3 a i redmi note 5 pro ima 18:9. Takodje u MN3 stavljaju sharp i jdi ekrane u redmi barem do sada bilo lutrija sta ces da dobijes. Losa stvar na MN3 je sto nema dobri podrsku za global rom ( oficijalni).

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

Mi note 3 je vrh telefon, prelep, koji radi vrhunski. Par drugara ga koriste i prezadovoljni su.

Ljudi teze ka inovacijama, ka necemu novom na trzistu, a to je svakako 18:9 i veci ekrani od trenutnih. Evo ja bih prvi uzeo Mi A1 ili Mi Note 3 jer znam o kakvim se uredjajima radi, ali vise sam se zasitio standardnog 5.5" 16:9 ekrana koje vec nekoliko godina koristim i dobro je sto nisam jer zelim da srusim monotoniju koriscenja tih klasicnih ekrana, u prevodu hocu nesto novo i za nijansu vece. :)

Poslednja izmena:
Ne znam ja cime se ti vodis kod kupovine telefona, ali meni je velicina ekrana presudna. Probao sam da se vratim na malo ekran ali nikako mi nije odgovaralo, tako da telefone ispod 5.5" ne bih uzeo u razmatranje. Recimo drug mi voli menje ekrane tipa 5.2", ima S7 trenutno, i on recimo ne bi uopste uzeo u razmatranje telefon od 6". Tako da prvo vidi sta ti po velicini odgovara, posto je to bitna stavka. Uzmi u obzir da MN3 nema band 20.

Da, mislim 18:9, i gledao sam 3-32 od Kineza za 17.500 rsd...to je stvarno dzabe za ovaj tel

Nemoj lagati ljude po forumu da ce ih izaci telefon toliko..Prvo cene preko Alija i drugih slicnih sajtova su u dolarima.Drugo,hoce ako odes u Kinu avionom i kupis u njihovom Shopu,to je ta cena o kojoj ti sufliras.Ako narucis preko Alija na prodajnu cenu dodaj i porez,carinu (sto vec svi znamo),a to ti opet dodje isto kao da si kupio preko KP.To sto si ti nekim cudom izbegao placanje dazbina je 1:5000 slucaj..

Nazad
Vrh Dno