Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ovo je super Asus ..videcemo kakav je.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Uf ovaj Asus na papiru deluje bruka. Ako bi bio 200$ 4GB model, vrh.

Gledam sad neke testove i Redmi Note 5 ima bolju kameru od ovog Asusa...narocito prednju, a i potrait mode radi losije...i snimci na Asusu se tresu poprilicno u odnosu na Redmi Note 5...e sad, baterija je veca i ima cist android, pa kome kamera nije toliko bitna, a hoce cist android i bateriju, ovo je mozda bolji izbor... :)

Biće čistog Androida i na Note 5, pre ili kasnije, i još uz gcam aplikaciju, biće to odlična varijanta :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Stigla maskica za RN5, jos samo da stigne i telefon kod nas pa da uzmem... U stvari razmatram i jedan drugi, mnogo bolji i skuplji...IMG_20180424_140940.jpgIMG_20180424_141006.jpgIMG_20180424_141019.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Tu masku sam i ja video, odlicna je. Koji razmatras ako nije tajna?

Tu masku sam i ja video, odlicna je. Koji razmatras ako nije tajna?
Razmatram Mi Mix 2, mada videcu jos kakva cena ce da bude kod nas za RN5 u pocetku...
Maska je odlicna, a evo i link odakle sam je narucio:
Redmi Note 5 Pro Case 64GB Silicone Armor Bumper Shockproof Back Cover Rugged Case for Xiaomi Redmi Note 5 Pro Global 5.99inch
http://s.aliexpress.com/ErYNzA7Z?fromSns=Copy to Clipboard

jooj, ja sam takvu masku imao na 3s nisam se nasao sa njom ni vizuelno ni kako je napravljena...uz RN5 stize fabricki silikonac koji prelazi preko kamere malo tako da se ista ne grebe

A dobro mi mix 2 je bolji ali i skuplji naravno, sve zavisi sta ti je bitno. A recite mi je li debela maska dosta? Mislim na tu crnu. Volim sto tanje maske. Dobro izgleda samo da nije puno debela.

A dobro mi mix 2 je bolji ali i skuplji naravno, sve zavisi sta ti je bitno. A recite mi je li debela maska dosta? Mislim na tu crnu. Volim sto tanje maske. Dobro izgleda samo da nije puno debela.
Sta znam, onako srednje debljine, tako bih rekao...

Spaxone znaci ipak ides na RN5?Meni je u opticaju par telefona,cekam da izadju svi pa da izaberem..Kod mene u igri: A2,Max 3,Nubia z18 mini,Nokia 7+.

Ja imam takvu "istu" samo za A1, mislim isti proizvodjac... Deblja dosta telefon, ali i stiti super, i ekran izdignut i kamere pokrivene, jedino me plasi da jednog dana kada ga izvadim necu moci ove "dijamante" da obrisem sa aluminijuma jer je i dosta tvrda, do sad mi je uspevalo da se obrisu sa ledja telefona :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Spaxone znaci ipak ides na RN5?Meni je u opticaju par telefona,cekam da izadju svi pa da izaberem..Kod mene u igri: A2,Max 3,Nubia z18 mini,Nokia 7+.
Dodaj na sve to Asus Zenfone Max Pro M1, 5000mAh baterija, stock android, SD 636, 4/64, cena za nijansu manja od RN5, i bices u istoj situaciji kao i ja(samo sto cu ja izgleda zavrsiti na RN5) :)

Od N7+ sam odustao zbog cene, A2 verovatno nece da izadje na vreme, a kod nas ce biti skuplji(kupujem u CN preko druga), Nubia je na proslim telefonima imala bas iPhone-like softver, gledao sam klipove, bas mi je gadno ono, iako je Z18m perverzija.

Da,tu je i Asus,ali ne znam oko njega,mislim da si ti prokomentarisao da su skoro svi Asusi imali nekih problema,pa sam ga izbacio iz liste zelja.Nisam imao Asuse ranije..Sto se tice ove Nubie,ona je bezobrazno dobra,posebno bi bacio akcenat sa dizajn.Ne bi mi smetao "iphone-like softver"...Cekam i MAX 3 da izadje,imace skoro 7" ekran,ali bice dobar,ne bi mi licno prestavljao toliko problem,ali se sigurno nece moci koristiti jednom rukom..

Nokia 7+ je dosta dobar telefon i kompletan sto se mojih potreba tice, a i vecine ostalih sigurno, ali cena joj je dosta visa od RN5 npr. mozda cak i 2 puta skuplja. A Mi A2 sam gledao i cena ce isto biti visa, kod nas kad dodje mozda cak bude i oko 300e, po onim specifikacijama Mi A2 je dobar ali ne mogu da svarim onu bateriju od 3000mAh na 6" telefonu. Nadam se da nisu sve tacne pretpostavke i da ce imati vecu bateriju.

Znate li da je ZTE izgubio na sudu tj. povredio neka "sigurnosna pravila" u SAD (plus tramp krenuo "trgovinski rat") i sada vise nece moci da kupuje i uzima od Qualcomm-a cipove. Tako da buduce Nubie nece vise videti Snapdragone (na veliku zalost) i morace da se opredele za neki drugi SOC... *mjau**mjau**mjau* Dakle i u sadasnjim Nubia-ma verovatno ce izostati buduca podrska, tako da razmislite dobro o toj kupovini... https://www.reuters.com/article/us-...s-zte-another-blow-for-qualcomm-idUSKBN1HO0XT
ZTE can no longer buy Qualcomm chips after US ban https://www.theverge.com/2018/4/16/17242664/us-uk-china-smartphone-zte-security-risk-sanctions

Poslednja izmena:
To je odlicna informacija,ako zaista bude tako onda ce podrska biti izostavljena,i dzaba ovoj nubiji onakav izgled i sd660..

Ovo je veliki udarac i za sam Qualcomm, zamislite samo koliko ce oni izgubiti miliona $...

Taj asus ima tipa 1h duzu bateriju, ali i ocajnu prednju kameru...zadnja je takodje bolja kod xiaomija...sad sve zavisi sta kome treba, ali cini mi se da je i izrada na strani RN5, tako da mi je on nekako i dalje 1. na listi telefona koje zelim da kupim :D

To je odlicna informacija,ako zaista bude tako onda ce podrska biti izostavljena,i dzaba ovoj nubiji onakav izgled i sd660..
Ajd objasni kako ovo moze biti dobra vest? Ovo moze da se odrazi na sve, ukljucujuci i xiaomi, vivo i ostale...

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Nije dobra vest, nego odlična (korisna) informacija.

Da, ja sam zato poceo da mjaucem-psujem (ono mjau) jer je jako losa vest. Pazite ovo:
“If you look at ZTE it sells around 45 million smartphones per year globally, and almost half of them have Qualcomm chips,” said Neil Shah, research director at Counterpoint Research. “So if you look at an average of 25 dollars per chip set that’s close to half a billion dollars in revenue.”
Dakle, da bi qualcomm to nadomestio, morace da uradi nesto, a ja mislim da ce poskupeti njihovi cipovi za ostale kineze, pa i za Xiaomi. E sad to je prednost za Huawei i njihove Hisilicon Kirin i za Samsung Exynos SoC jer mogu dalje da manipulisu...

ZTE mora uzeti čipove od nekoga a baš i nema puno biranja. Moja pretpostavka upravo od Huawei, lakše će se nagoditi nego sa Samsungom.

Qualcomm bi se mogao naći u situaciji da ima viška procesora koje mora nekome prodati, čak je realno da spuste cenu samo da se prodaju.

Samo da ne uzmu od MediaTeka i sve ce biti ok :D

Kirini su odlicni.

Poslednja izmena:
Xiaomi mi A1 ili redmi note 5pro?
Kamera mi je recimo najbitnija

Ovaj Asus nema LED notification, ne kapiram zašto proizvođači sklanjaju to u poslednje vreme, zgodna je stvar...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno