Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ali to nije obicno staklo, to zaboravljas..to je GG staklo :) Reklama je cudo :)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Uz svako GG staklo dolazi i nevidljiva gorila koja dežura i munjevitim refleksima hvata telefon svaki put kad ti ispade pre nego što "blebne" o beton :d

Najverovatnije zbog debljine telefona je manja i baterija.

Optimizovan SOC+bolje optimizovan softver(android) = "manja baterija" = dobar SOT=lepsi-tanji-moderniji telefon

To oko debljine telefona da nije mogla malo jaca baterija ne pije vodu..Ovaj A2 ima 7.3mm debljinu i bateriju od 3010maha..A vidite na primer: https://www.gsmarena.com/huawei_honor_8_pro-8568.php

Honor 8 pro,njegova debljina 7mm a ima bateriju od 4000maha..Sto znaci da kinezi namerno nisu hteli da pojacaju bateriju barem 3200maha,svakako ne bi promenilo debljinu i izgled telefonu..Nadamo se samo da ce iz tvojih usta Kide u programerove usi da to bude sto bolje optimizovano da ima barem 7h SOTa.

Nije sve u debljini, ima nesto i u tezini telefona. Sve to ima svoje "zasto".
Drugo, manji proces izrade cpu-a, manje zagrevanje procesora, manji naponi, napredniji ekrani, evo Xiaomi upravo testira novu opciju(ima na dev rom-u 8.4.10+) za najcesce koriscene app, pokretace ih mnogo brze nego sada jer ce telefon uciti tokom koriscenja telefona sta najcesce koristite od app i to ucitatavati mnogo brze i trositi manje resursa za iste...Sve to ima uticaja...stize i MIUI 10...Ali da ne idemo u off, nije sve u sirovoj snazi i kapacitetu baterije... ;)

Poslednja izmena:
Ok ako je sve tako kako si napisao ali bilo je reci da u A2 nije mogla jaca baterija zbog debljine telefona,ja sam to demantovao sa honor 8 pro..Sta mislis kakva su tvoja nadanja kako si sve to ispricao sa SOTom?

Nije dobra tema, ali ja ocekujem sd636 u A2, sot 6-7h na auto osvetljenju.

Ima li neko Info kada će note stići kod naših sa kp i cena okvirno, i da li definitivno global dolazi sa identičnim hardverom kao i na kineskoj verziji.

Ja sam se zagrejao za note, čekaću i A2 da vidim da li je 6x ili će da menjaju nešto, kontam da će biti bolja kupovina ako bude jača baterija od ove,mada sam siguran da neće, ko bi onda note uzeo.

Ima li neko Info kada će note stići kod naših sa kp i cena okvirno, i da li definitivno global dolazi sa identičnim hardverom kao i na kineskoj verziji.

Ja sam se zagrejao za note, čekaću i A2 da vidim da li je 6x ili će da menjaju nešto, kontam da će biti bolja kupovina ako bude jača baterija od ove,mada sam siguran da neće, ko bi onda note uzeo.

Ja pitao par prodavaca sa KP ali oni nista ne znaju. Ma bice ti A2 kao 6X 99%.

Ja pitao par prodavaca sa KP ali oni nista ne znaju. Ma bice ti A2 kao 6X 99%.
A2 će takođe imati qualcomm 660, baš kao i varijanta za Kinu Mi 6x.

Baterija je 3030 mAh, ako vam je bitan vek trajanja baterije, onda bolje uzmite Redmi Note 5 Pro, jer on ima 4000 mAh

Gesendet von meinem Redmi Note 4 mit Tapatalk

I jos jednom..necemo moci da uzmemo pro varijantu, ona je samo za indijsko trziste. Za nas su ili kineska ili global varinanta koja ce i biti kod nas u maloprodaji. Inace, kod sve tri varijante baterija je ista tj 4000mah.

Ovo je ipak kompletniji telefon od Zenfone Max Pro M1, dual band Wi-Fi, bolja kamera, brzi FP.

Jedina prednost Zenfona je baterija, eventualno stock android, ali ne sumnjam da ce za RN5 biti gomila romova.

Ma nema sta Toni novo da kaze. Sve se zna. Samo da dodje sto pre i da se nadamo da ce biti za oko 200e cena za 4/64 verziju na oglasima pa da se uzima.
P.S. Mada volim Tonijeve recenzije. Sa ovih prostora je definitivno najbolji i najdetaljniji i sto je najvaznije ne uvlaci se kompanijama u d*pe jer su eksluzivno ustupile mob na recenziju pa onda ispada da je svaki tel super...

200e je bez carine i poreza, teško će biti toliko

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Pa pocetna nece sigurno. Nego mislim mesec-dva od pojave. Ma koju carinu i porez placaju nasi sverceri...to sve duplo dno. [emoji3]

Gledao i ne valja ništa. Kao da je nije radio uopšte. Ništa nisam novo saznao o uređaju posle njegove recenzije nego što sam pre znao.

Sent from my Passport using Tapatalk

Ja uglavnom pratim Chrisa na TechTablets jer je zgodno što zbog prethodnih recenzija može da uporedi iste stvari, plus je otvoren za prijedloge, porukali smo se nekoliko puta na Twitteru.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ima globalna verzija koja dolazi sa B20 i global romom... :)

Počela reklama na fejsu
45edeac0674997d3674f2f4a7b6749aa.jpg

Koju li ce cenu staviti samo me zanima.

S obzirom da je N7+ 400e, 280-300e je moja slobodna procena :D

270e je minimum koji ce staviti za 4gb model, samo da vidim da li ce ici i preko toga :D

sta mislite ako bude 270+ evra, postoji li sansa da se kroz mesec dana spusti za 50ak evra ili ce ipak za nesto manje, tipa 20e? :D

Biće na KP za tih 50e jeftinije čim se pojavi...;)

Ovaj pocetno moze biti oko 230, ali zato ce A2 biti oko 270.

Nece biti ista cena i jednog i drugog.

Nazad
Vrh Dno