Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Pa pazi, to je na alie-u tu negde, znaci oko 230$ dolara, nije mnogo bila ispod, ako je uopste i bila.

Gledao sam ovih dana, poskupeo je, sad 3 32 košta koliko 4 64 pre 20 dana tu je, oko 240$

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Jel velika razlika u tih giga rama izmedju 3/32 i 4/64 ako vec imam memorijsku vecu, sad kad znamo da dolazi sa 8.1 androidom i da su optimizovali miui 9.5 kad je u pitanju ram menadzment? Posto vidim da nece biti mala cifra ako je vec poskupeo, kad nasi na to dodaju carinu i svoju dobit..

pratio sam temu periodično:
dva pitanja, kada izađe zvanično-
vredi li
prelaska sa mi a1 4/64
2. uzeti u wiwninu uz mts postpaid, /produžavam mix xl/...

pre a1 sam imao redmi note 4x ...
hvala

Dobija mnogo vise od samo malo boljr kamere. Mada i to malo bolja kamera je upitno. Vrhunska je na RN5, u ovoj klasi za sada deluje bez premca.
Konkretno dobija osetno jaci cip, 18:9 ekran, nesto bolju autonomiju, itd...Sad nekome je odbojan MIUI, to je vec subjektivna stvar.

Drugo je sad pitanje, dal je sve to potrebno, posto je mi a1 stvarno vrh fon.

Ok kamera bi trebala da je bolja, ali sve ostalo je proizvoljno. Meni prvom, iako nameravam da kupim rn5, smeta tj ne prija 18:9 ekran. Koliko i u cemu je 636 jaci je takodje proizvoljno. Ako ne igra igre ili igra nezahtevne, razlika skoro i da nece biti.

50% jaci CPU deo je malo? Quick charge 4 podrska(zavusi od telefona doduse), jaci GPU deo?

SD 636 je dosta bolji od SD 625.

@unique93 Ne bih rekao ;)

@fkloznica Citao sam ili gledao negde da je Adreno 509 bolji GPU od Adreno 506, nemam vremena sada da trazim, pogledacu veceras.

Poslednja izmena:
Slazem se sa svime sto pisete ali ne vidim upotrebnu vrednost tj poboljsanje. Kao sto rekoh, ako se ne razbija od zahtevnih igrica u ostalom radu ce videti mala poboljsanja. Jednostavno ne vidim po cemu bi se videla tolika razlika izmedju 636 i 625..cak sam spreman da kazem da ce 625 na klotu na a1 raditi fluidnije nego 636 na miui.

Poslednja izmena:
Možda si upravu ali sigurno video snimanje nebi bilo toliko dobro da ima 625 soc, i brži ram je dosta bitan u radu da ne pričam o drugim malim poboljšanjima

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока
A što se tiče miui, to je stvar čistog ukusa i ama baš ništa drugo

Ne znam, ja sam video kako lepo radi MiUI na RN4X posle nekoliko meseci koriscenja, daleko, ali daleko bolje nego EMUI na P9 Lite, ne deluje mi to nista previse sporije od A1 koji sam cackao takodje.

@unique93 Ne bih rekao ;)

@fkloznica Citao sam ili gledao negde da je Adreno 509 bolji GPU od Adreno 506, nemam vremena sada da trazim, pogledacu veceras.

SD636 podrzava QC4, ali RN5 podrzava samo QC3(i za to treba da se kupi punjac), a nisam ni siguran da QC4 moze preko micro usb-a.. :)

Slazem se sa svime sto pisete ali ne vidim upotrebnu vrednost tj poboljsanje. Kao sto rekoh, ako se ne razbija od zahtevnih igrica u ostalom radu ce videti mala poboljsanja. Jednostavno ne vidim po cemu bi se videla tolika razlika izmedju 636 i 625..cak sam spreman da kazem da ce 625 na klotu na a1 raditi fluidnije nego 636 na miui.

SD636 je osetno brzi od SD625 i bice jos brzi kako vreme bude prolazilo i kada se uradi full optimizacija za taj cipset...ima mnogo testova na yt gde se poredi brzina RN5 i Mi A1 i RN5 je brzi uvek...Miui je poprilicno optimizovan OS, skroz lepo radi i iskreno, ako ti ne treba cist android, RN5 je bolji uredjaj od Mi A1...bolja kamera, i prednja i zadnja, bolji cipset, stedljiviji ram, veci ekran, brzi citac otisaka prsta, itd, itd... :)

Pricam za RN5 Kinesku i kasnije Global verziju, a ne PRO Indijsku verziju... :D

Da li vredi prelaziti sa mi a1 na RN5 zavisi od potrebe korisnika. Brzi cpu, brzi ram, kamera verovatno bolja, veci 18:9 ekran, bolja autonomija. Tako da ima dosta stvari zbog kojih vredi prelaziti ali je pitanje da li je to ptrebno svakome. Meni odgovara sve to i ja bih presao u svakom slucaju.

A zvuk? A1 ima odličan zvuk, baš jako zvono, zvuk u toku razgovora izuzetno glasan, na slušalicama jak izlaz... ima Dirac HD Sound. Šta ima RN5?

RN5 ima isti zvuk kao R5plus...nije na nivou MI A1, ali ne moze ni da se kaze da je los... :)

Onaj ko hoce 32bit dac, ide na MI A1 i to je to... :)

Jel velika razlika u tih giga rama izmedju 3/32 i 4/64 ako vec imam memorijsku vecu, sad kad znamo da dolazi sa 8.1 androidom i da su optimizovali miui 9.5 kad je u pitanju ram menadzment? Posto vidim da nece biti mala cifra ako je vec poskupeo, kad nasi na to dodaju carinu i svoju dobit..

Ajde nemoguce da ovo nikoga ne interesuje osim mene :D

Sto li uopste raspravljate kad je ocigledno bolji telefon od Mi A1, gotovo svaki segment je za nijansu bolji, nesto gore sitno. Ali mislim da nije neki napredak, prodati A1 i dodati 100e da se kupi ovaj telefon mislim da se ne isplati jednostavno. Ko kupuje sad i razmislja se izmedju ta dva, ja bi mu rekao da saceka 2-3 meseca i kupio bi RN5 pre A1 iako i sam imam A1 :) Uopsteno svaki telefon promeniti samo jednu generaciju i nije neki napredak mnogo osetljiv, jer je sad prelazak bukvalno stvar ukusa a ne toliko realnosti i isplativosti. Skok 2 generacije je osetniji napredak i znaci nesto. Uzmite npr Samsung s8 i s9 obican, nema nekog napretka koji je vredan prelaska i te razlike u ceni (izuzev fanatika koji uvek kupuju koji izadje najnoviji tel)...

@StefanL Ako planiras da imas telefon duzi period tipa 2god onda po meni vredi ici na 4GB rama. Ja gledam u Dev Opt. da je prosecno iskorisceno oko 2.5GB a nisam neki zahtevan korisnik. (FB,inst, messenger, po neka igra ne previse zahtevna...) Tako da mislim da ce 3GB rama biti malo mozda vec na Androidu P kroz par meseci ili da stucne po malo...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Lepo ce raditi i sa 3gb rama, ali je ipak bolje na duze staze ici na 4gb verziju...a opet, smatram i da je bolje imati 64gb interne memorije, za aplikacije i ostale gluposti, posto kako se telefon puni to je vise tromiji, pa bolje imati i visak prostora, a svakako u 64gb model mozes staviti i memorijsku, mada sada sve fotke i slicno idu na cloud, pa nema vise potrebe za sd karticama...ali opet, ti mozes da imas bekap i na cloudu i na kartici, sto je duplo sigurnije... :D

Hvala vam na odgovorima, s obzirom da idem na duze staze, istalicu se onda jos tih 20/30e za 4/64 verovatno, za ne daj boze, nisam heavy user ali da ne razmisljam :D

@kosta4f ako smem da pitam, zasto si rekao da ko razmislja sad izmedu RN5 i A1 saceka 2,3 meseca? Mislis da ce se brzo spustiti cena i to dobro ili? :D

Ne verujem da ce padati nesto, nego cisto da se ustali Global varijanta i prostudiraju telefon strucni ljudi za xiaomi pa da se vidi skroz konkretno kakav je telefon iz svih mogucih aspekata :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Uh, nadam se da im nece trebati bas 2-3 meseca s obzirom da ga cekam od februara hahah ali otom potom, cenis da ce otici na android P?

Dolazi sa oreom, morao bi da ode bar na adroid p.

Redmi note 5 bolji zvuk u videu, mnogo bolja stabilizacija, vise detalja sa prednjom kamerom, poprilicno jednake fotke po dobrom svetlu sa Mi Mix 2s, koji je jedino bolji poprilicno u slabije osvetljenim uslovima...sto ce verovatno moci da se popravi na Redmi Note 5 instalacijom GCam-a...plus Redmi Note 5 ima blic sa prednje strane... :D
Iskreno, Redmi Note 5 je bas bas dobar telefon...jedan od najkopletnijih u ovom cenovnom rangu, ako ne i u malo visem rangu... :)

Nazad
Vrh Dno