Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

@mixi73

Izaberi neki od custom romova i kad za njega izadje update, samo iz twrp-a uradis dirty flash i sve ostaje kao sto je bilo.
Ako voli miui onda preporuka za xiaomi.eu, kad izađe update dirty flash i vozi. Mada tako može i sa global stable

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ima ovaj twrp u .img formatu ali ga u twrp ne vidi, stavim ga u zip isto

Ima ovaj twrp u .img formatu ali ga u twrp ne vidi, stavim ga u zip isto

U twrp ideš na install pa na image i izabereš img fajl. Zar se sa takvim predznanjem ide u kafanu? [emoji23]

Au pa ovaj xeu je brutalan
front hdr radi[emoji106]
@coavasic Posle 2 godine windows phone-a dobro je

Poslednja izmena:
Ako voli miui onda preporuka za xiaomi.eu, kad izađe update dirty flash i vozi. Mada tako može i sa global stable

Šta ti je dirty flash?

Ja instaliram iz twrp-a onu njihovu aplikaciju official TWRP app i kad mi zatreba flešujem iz nje, ne treba mi komp.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Šta ti je dirty flash?

Ja instaliram iz twrp-a onu njihovu aplikaciju official TWRP app i kad mi zatreba flešujem iz nje, ne treba mi komp.

To je kada se neki rom flešuje bez brisanja podataka. Npr kad izađe nova verzija roma, nema smisla raditi factory reset već se samo sistemska patricija ažurira a data ostaje netaknuta.

Jel na miui bolji zvuk zvucnika ili mi se cini?

Poslednja izmena:
Aleksandre, reci mi molim te koja je točno razlika između gcam patcha od nhappymann-a koju ja koristim stalno (1.035) i ove tvoje BBD_AI_MIUI verzije?
Razlika u veličini je velika, 32 naspram 6 MB.

Razlike su novi libovi od rn6pro, WB sa pixel 2 i za mene lepse/prirodnije boje. 4k sa stabilizacijom ne secka. Takodje je razlika u tome sto pec od nhappyman blokira miui kameru (mozda ne uvek) a i kad ne blokira limitiran je shutter speed na 1/24 tako da je slikanje po losijem svetlu u bilo kom modu osim u hdr+ enhanced prakticno nemoguce. Na ovom poslednjem su i prednju kameru usrali, nekako je previse tamna. Fajl je dosta veci jer je ubacen AI za miui kameru koji takodje skroz fino radi. Evo ti link za ispravljene verzije tog mog peca. U prethodnoj verziji sam zaboravio da ubacim liniju koja ukljucuje cam2api

https://drive.google.com/open?id=1F464QDR7hzW3vB3N7D4J2Eyg1RPXTMHI

Razlike su novi libovi od rn6pro, WB sa pixel 2 i za mene lepse/prirodnije boje. 4k sa stabilizacijom ne secka. Takodje je razlika u tome sto pec od nhappyman blokira miui kameru (mozda ne uvek) a i kad ne blokira limitiran je shutter speed na 1/24 tako da je slikanje po losijem svetlu u bilo kom modu osim u hdr+ enhanced prakticno nemoguce. Na ovom poslednjem su i prednju kameru usrali, nekako je previse tamna. Fajl je dosta veci jer je ubacen AI za miui kameru koji takodje skroz fino radi. Evo ti link za ispravljene verzije tog mog peca. U prethodnoj verziji sam zaboravio da ubacim liniju koja ukljucuje cam2api

https://drive.google.com/open?id=1F464QDR7hzW3vB3N7D4J2Eyg1RPXTMHI

Dobro, konkretno ako imam mcaosp i samo gcam, miui ili AI me ne zanima koji patch da stavim?
I da radi front portret hdr+ :) bez crnih slika

Dobro, konkretno ako imam mcaosp i samo gcam, miui ili AI me ne zanima koji patch da stavim?
I da radi front portret hdr+ :) bez crnih slika
U tom slučaju probaj pa koji ti se više svidi. Front portrait radi podjednako dobro tj podjednako loše pošto nhappyman koristi iste libove za to. Ni jedan peč ne sređuje portret prednji kompletno.

U tom slučaju probaj pa koji ti se više svidi. Front portrait radi podjednako dobro tj podjednako loše pošto nhappyman koristi iste libove za to. Ni jedan peč ne sređuje portret prednji kompletno.

A gle, mcaosp+taj 1.035a+Arnova zadnji 5.1 radi front 99%.
Jedino se zna dogoditi da ne okine front hdr+portret, onda samo okrenem na back-okinem i onda nazad na front i radi, ali to je vrlo rijetko.
Za crnu sliku neznam već dugo vremena, čak i u mraku bez flasha.

Znači ovaj tvoj AOSP instalira i MIUI kameru sa AI-em ili stavlja samo podršku?
Sorry šta te zezam ali nitko baš ne objašnjava to do kraja.
Thx : )

@9800pro ako si na mcaosp upravo si opisao najbolju kombinaciju.
Koji će ti q... MIUI ako imaš GCam koji radi?

A gle, mcaosp+taj 1.035a+Arnova zadnji 5.1 radi front 99%.
Jedino se zna dogoditi da ne okine front hdr+portret, onda samo okrenem na back-okinem i onda nazad na front i radi, ali to je vrlo rijetko.
Za crnu sliku neznam već dugo vremena, čak i u mraku bez flasha.

Znači ovaj tvoj AOSP instalira i MIUI kameru sa AI-em ili stavlja samo podršku?
Sorry šta te zezam ali nitko baš ne objašnjava to do kraja.
Thx : )
Ne instalira. Kasnije ću dodati i to. Isto tako radi i ovaj peč. HDR+ 99% vremena. Za portret je potrebno okrenuti na zadnju nekad. Svodi se razlika na to kakve boje/wb/kontrast voliš.

To je kada se neki rom flešuje bez brisanja podataka. Npr kad izađe nova verzija roma, nema smisla raditi factory reset već se samo sistemska patricija ažurira a data ostaje netaknuta.

Aha mislila sam da je to flešovanje nekog zip fajla.
Jel se dešava još nekom da se često ne odaziva ovaj magisk verzija 18? Moram da ga pokrenem u pozadini da bi reagovao i obično tek uspe iz drugog puta da pita za pristup rutu.

Krivo si shvatio, baš ne želim MIUI kameru pa pitam da mi se ne instalira bezveze.

@Aleks
ok, probam da vidim ako će mi se boje više sviđati :)
Do mene je onda.
I ja koristim isto to rješenje bez MIUI, pa se začudi zašto bi i htio dodatnu aplikaciju, slabiju a iste namjene [emoji1]

Stiglo ovo, javljam kakvo je
2485f93856ec8d8d548dd0054dcc57f3.jpg

Kažu da možeš da bacas telefon kad imaš to. Grebanje isto može do sutra da se grebe, kažu neće se izgrebati.

Taman da preneses utiske ako preživi, onda ne lažu.

Evo ga Djilke stari hejter. [emoji23]
Ajde bas javi, ako iole sluzi svrsi da uzimam i ja.
Iskreno, stakla su mi dodijala, ovaj hidrogel jos nekako i da svarim. Mada sam najblizi tome da sve poskidam.

Evo ga Djilke stari hejter. [emoji23]
Ajde bas javi, ako iole sluzi svrsi da uzimam i ja.
Iskreno, stakla su mi dodijala, ovaj hidrogel jos nekako i da svarim. Mada sam najblizi tome da sve poskidam.

Ja tako uradio, smirilo me staklo i rekoh ajde da skinem i posle 3 dana ispadne i pukne ekran. Marfijev zakon je čudo [emoji23][emoji23]

Za sad bih ipak ostao na MIUI, dobra info za dirty flash. Valjda će moći i kad bude veća razlika između postojećeg i novog, npr. kad izađe MIUI baziran na pie.
Uradiću tako mada me sad kopka nova varijanta, probaću da flasham magisk iz twrp ali da ne instaliram twrp, samo fastboot boot twrp (ovako nešto). Tako mi ostaje stock recovery i ROM (rutovan).

Poslednja izmena:
Ja sam na Aliju kupio konačno staklo koje mi se u potpunosti sviđa i koje odlično izgleda.
Ide od ivice do ivice, olefobski premaz odličan, i nema one famozne fleke duginih boja na sredini. Trenutno ima po neki balončić vazduha ispod, ali kako vreme prolazi nestaju sami od sebe.
Ostaviću link ako nekog zanima.

Za sad bih ipak ostao na MIUI, dobra info za dirty flash. Valjda će moći i kad bude veća razlika između postojećeg i novog, npr. kad izađe MIUI baziran na pie.
Uradiću tako mada me sad kopka nova varijanta, probaću da flasham magisk iz twrp ali da ne instaliram twrp, samo fastboot boot twrp (ovako nešto). Tako mi ostaje stock recovery i ROM (rutovan).
Ja uvijek samo bootujem twrp i radi svaki put bez problema, čak i ROM flešujem tako što samo bootujem twrp.

Vrh Dno