Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Cesto mi se desava ne custom romovima da mms nece da ide ili da se skine preko wifi-ja..jel ima neka fora da se to resi?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Možda ti je 'zabagovao' ulaz za slušalice,probaj da ga očistiš nekako.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Prijatelju daj mi adresu gde zivis da ti donesem bar litar domace rakije za ovu ideju!?
Ili vodim na pivo u zavisnosti sta vise preferiras.

Juce sam u kolima pokusao da pustim muziku sa telefona preko AUX kabla, ali iz nekog razloga nije prepoznao da je ukljucen kabl, a kada sam pustio muziku nista se nije culo.
U medjuvremenu sam na to naravno potpuno zaboravio i setio se sad kad si ti spomenuo.

Procackao malo port cackalicom, izvadio mrvicu prasine i sada sve radi normalno!
Bukvalno se za dva zivota ne bih setio ovoga, a sto je najgore od svega na proslom telefonu sam imao slican problem da slusalice nisu mogle da udju do kraja u konektor i tada na netu nasao da je za to kriv bumper jer "skuplja" prasinu po dzepovima i talozi je u portu. Tada sam iscackao prilicno veliki komad prasine pa mi je bilo jasno zasto je blokirao konektor kompletno, ovo sada je nekako uspelo da prespoji ali da ne prijavljuje da su slusalice ukljucene nego samo blokira zvuk.

Hvala ti kao najrodjenijem!

Ceo dan se drkam sa telefonom koji ne radi normalno (pricao na spikerfon), na kraju uspeo i drugi ROM da instaliram, error 7 je bila zbog ostecenog ZIP fajla, ocigledno nije dobro skinuo fajl. Hvala i ostalima za pomoc oko ovog problema!

Poslednja izmena:
Tu smo da se medjusobno pomažemo :) Drug je imao isti problem,samo je njemu zarđao ceo džek i morali smo da stavljamo novi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Meni su izgleda riknula svijetla na ovim dole harverskim tipkama,vidim ne svijetle odavno ni na jednom romu :)

par pitanja:

1) pixel cam 6.1 sa night sight radi samo na pie romovima?
2) da li ima neka 6.1 night sight gcam a da radi sa omnivision senzorima?
3) da li je neko imao iskustva da na miui poslednjem romu u roku od 5min iz cista mira ima nenormalan battery drain, telefon se usijava (nije bio na punjacu, niti se bilo sta radilo na njemu) i posle zeza ekran ne daje sliku, itd?

Imao sam ja za bateriju i grijao se, odradi ciscenje zatim resetiraj uredjaj i to je to..

Za probleme sa displayom nisam imao

Ja sam imao problem sa baterijom, ne sećam jesam li pisao ovde. Bio sam poludeo, morao sam mu fabrički reset raditi na svakih par dana. Na kraju je zakucao i samo se pokušavao upaliti al samo je ispisivao "mi" i ponovo restart, svakih 10 sekundi tako. I na kraju sam poludeo i :

Sad radi normalno već jedno vreme bez ikakvih problema, bio je i mali problem sa google duo al se i to izgleda rešilo.

Prilozi

• IMG-d2735028bba91a2409a211c870139896-V.jpg
    IMG-d2735028bba91a2409a211c870139896-V.jpg
    144.4 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Ljudi ga hvale, meni nije nešto.

Po meni najbolja tri roma neprevaziđena koja rade bez greške, brzo i sa odličnom autonomijom baterije
1.Xiaomi.eu-weekly-8.4.26+stormguard kernel
2.AospExtended-5.8+francoR13 ili Žile kernel
3.Los15.1+franco ili žile kernel
Sve drugo kratkog daha i jednostavno nije to to.
Laku noć.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Po meni najbolja tri roma neprevaziđena koja rade bez greške, brzo i sa odličnom autonomijom baterije
1.Xiaomi.eu-weekly-8.4.26+stormguard kernel
2.AospExtended-5.8+francoR13 ili Žile kernel
3.Los15.1+franco ili žile kernel
Sve drugo kratkog daha i jeenostavno nije to to.
Slažem se. AEX je od samog starta bio odličan izbor za ovaj fon.

Aex fenomenalan...los extended sam terao letos..dobar rom..sada sam na RR..isto dobar rom

Taj ROM je closed source, dev pokupi od svakog po nešto i rešava probleme i ko zna šta menja.

Meni je Pixel Experience dobar, ali ima pogrešne maintainer-e za mido.

Meni na pixel e oreo..ne odlaze sms i mms..a na svim ostalim pomenutim romovima na wifi ne radi mms..inače pixel rom radi extra

A MMS je u 21. veku najvažnija stvar na svetu, posle toga da li je FP unlock delay 0.6s ili 1.8s...

Meni na AospExtended-5.8 u opšte ne radi FP unlock, na XDA je neko napisao da treba istalirati ponovo, reinstalirao par puta i svaki put isto.
Da li je neko imao sličan problem i kako ga je rešio?

Koji Xiaomi ili neki drugi fon preporučujete do 200e? Koristim RN4X više od godinu i radi odlično, pa sad i brat traži neki.

Imas RN5 3/32 za oko 170€ i MiA2 4/32 za oko 200€. Oba modela su odlicna.

Javlja mi se jedan problem u vezi slanja obicnih sms poruka..Radi se o sledecem,kad posaljem nekom obican sms i dobijem odgovor od doticne osobe,zatim napisem opet poruku da bi odgovorio tad mi stigne obavestenje da se poruka ne moze poslati,probam par puta na send ali nista,ne moze da se posalje,moram da izbrisem celu poruku sa tom osobom iz sesije pa da kreiram novu poruku za taj odgovor i tad se posalje bez problema,ako me razumete,ne radi "reply" odgovor..Ali zanimljivo je da je to randum problem,nece sa svakim kontaktom da izlazi error pri reply odgovoru..Sta mislite o cemu moze da se radi,bas je iritantno,negde radi bez problema slanje sms a negde zakuca na prvom slanju odgovora a negde na trecem..

Ljudi zna li neko da mi pomogne oko problema,i dalje imam isti problem i javlja mi se skoro svakom broju kad vratim trecu-cetvrtu poruku kao odgovor,umesto da ode poruka javi se error pa moram da izbrisem celu prepisku pa posaljem novu poruku i tad je ok,razmenim par poruka pa opet isto.Telefon nije rutovan,MTK soc.Brojevi su memorisani sa +381,i svi su na gmailu..

@Pavell koju aplikaciju za poruke koristiš? Možeš drugu aplikaciju da koristiš kao podrazumevanu, umesto MI Message.

Zile koristim stock aplikaciju,cini mi se da nisam imao ovaj problem ranije kad sam kupio telefon,masovno poceo da izbacuje greske zadnjih 5-6 meseci..Koju mi predlazes aplikaciju za slanje sms,koja je dobra i kako se postavlja za podrazumevanu aplikaciju za slanje?

p.s.sta mislis dal bi hard reset resio problem?

Možda je do aplikacije, wipe data od MI Messages možda može rešiti problem. Factory ako je do sistema.

Ne znam kako se na MIUI menja default app. Probaj Messages aplikaciju od Google-a.

LOS 15.1 + Franco r13

49f33e5ea4cb85a24988af8241157d38.jpg

adf2737aaf7e3c177a4e3aa9437f6552.jpg

Odgovorio mi Franco da nema seckanja UI sa r14. :D

Šta ti kažeš @r!sc! ?

Ma gde nema, stradao mi očni živac [emoji1] .
Zato vratih r13, monumentalno [emoji18]

Nazad
Vrh Dno