Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Pogledaj na xda, ali slaba vajda da je išta valjano za taj soc.

Novi franco odlican + kamerica sto je okacena u nekom od prethodnih postova me teraju da uopste ne razmisljam o menjanju ovog telefona. Šljaka bas kako treba.

E ja imam problem sa video snimanjem. Gcam je ona _08. Pri startu snimanja zakoci, desi se lag, i to ostane na snimku kad se kasnije pusti. Los 15.1, i francov kernel.sam.stavio, isti problem.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li se isto ponaša sa drugom Gcam ili drugim kernelom?

Pa bio je stock kernel do skoro, isti problem je bio. A isto i verzije Gcam, pre ove je bila ona Arnovina valjda za 8.1, pre toga 06.
Taj problem nisam imao sa ranijim verzijama.

Na LOS15.1 (11.9 build + Magisk stable 17.1) sa zadnjom SerJo fix gcam verzijom nemam problem sa lagom prilikom snimanja. Je l' imaš neki magisk modul?

Meni je build 14.08 msm, Magisk je neka v16.0 verzija, i on mi i ne radi kako treba. Imam Camera2api i YT Vanced.
Mislim, znam da treba sve staviti ispocetka, uraditi clean flash i srediti sve kako treba i updateovati, al me mrzi.

Magisk možeš update-ovati. Ne trebaju ti spomenuti moduli. Camera2api je po default-u omogućen na custom AOSP romovima.

Jedna totalno noob molba za pomoc. Hteo bih da uradim root na rn4x(MIUI global 9.6.3.0) radi isprobavanja gcam. Otkljucan mi je bootloader, ali sta dalje? Nasao sam raznorazna uputstva, ali ne umem da razgranicim sta je neophodno samo za root(ne treba mi flashovanje drugih romova), kao ni to da li je bitno uopste koji rom je trenutno na telefonu u odabiru prave metode. Ako uspem da podesim root, koju verziju gcam koristite i odakle mogu da je skinem? Hvala.

Jedna totalno noob molba za pomoc. Hteo bih da uradim root na rn4x(MIUI global 9.6.3.0) radi isprobavanja gcam. Otkljucan mi je bootloader, ali sta dalje? Nasao sam raznorazna uputstva, ali ne umem da razgranicim sta je neophodno samo za root(ne treba mi flashovanje drugih romova), kao ni to da li je bitno uopste koji rom je trenutno na telefonu u odabiru prave metode. Ako uspem da podesim root, koju verziju gcam koristite i odakle mogu da je skinem? Hvala.

Po meni najsigurnije da pratiš uputstvo sa xiaomi.eu sajta. Flešneš twrp iz fastboot-a i onda flešneš magisk iz twrp-a.
Skineš magisk i ubaciš ga u memoriju telefona.
Skineš ADB drajvere za tvoj telefon, preimenuješ twrp imidž u npr. twrp i ubaciš ga u folder gde ti je instaliran ADB u pc-u. Konektuješ telefon na pc, ubaciš ga u fastboot mod, desni klik u tom prozoru i klikneš na open command prompt.
Onda kucaš "fastboot devices" pa enter
pa "fastboot flash recovery twrp.img" pa enter
pa kad završi kucaš "fastboot boot twrp.img" pa enter.
Tada će ti telefon ući u taj custom recovery i u njemu ideš na "install" pa nađeš onaj magisk fajl i prevučeš u desno na install. Kad instalira ideš na reboot system. To je to. Rutovao si telefon.
Ako neko misli da sam negde pogrešio neka me ispravi. :)

Poslednja izmena:
Proveri samo ako imaš snapdragon verziju da skidaš twrp za mido. Ako imaš mtk verziju onda skidaš za nikel.
Kameru skidaš sa https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-arnova8G2/
Meni lično, najstabilnije radi
GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.2.apk.
Kada pokreneš aplikaciju magisk odradi update koji ti ponudi a onda idi gore levo u download pa nađi camera2api enabler i to instaliraj. Pa onda instaliraš google cameru i omogućiš joj sve dozvole.

Poslednja izmena:
Jel primetio neko da je povecana potrosnja baterije na 9.6.3.0?

Meni probio displej. Sa desne strane zuckasta vertikalna traka vidljiva na belim povrsinama. Drugarici isto pre 2 meseca. Je li se desilo jos kome?
Mislim, ne smeta u radu ali ne bi trebalo da se desava, samo jos fali da se prosiri...

Poslednja izmena:
Meni probio displej. Sa desne strane zuckasta vertikalna traka vidljiva na belim povrsinama. Drugarici isto pre 2 meseca. Je li se desilo jos kome?
Mislim, ne smeta u radu ali ne bi trebalo da se desava, samo jos fali da se prosiri...
Mojoj hanumi ali sa leve strane. Ima telefon godinu i koji mesec.

Već par dana vozim crDroid rom..i mogu reći da sam iznenađen..rom radi fenomenalno sa ziletovim kernelom..smatrao sam da je aex anfakabl..ali crDroid preporučujem..za gejmere sa pomenutim kernelom je mašina

Misliš na crDroid Pie?

crDroid Version: 5.0
Build Type: Official
Build Date: 10/13/2018
Maintainer: @Soubhik_sk83

Zaboravih to da dodam..ja koristim 8.1 treble rom.
[emoji869]

Ne experimentišem više sa pie romovima..jedva sam popravio particije posle zadnjeg pie fleša...zamalo da bacim fon

@Zile995

Kada će novi Underground kernel biti dostupan za download?[emoji4]

Sent from my sub-etha-sens-o-matic

Ja se vratio na Miui. Milina. Samo sto ne mogu da izbrisem Hangouts. Sve ostalo nestalo a ovo smece nece.

@Zile995

Kada će novi Underground kernel biti dostupan za download?[emoji4]

Sent from my sub-etha-sens-o-matic
Dostupan je :)

- Upstream-ovan kernel (v3.18.124) i ubačen zadnji CAF tag. Od LA.UM.6.6.r1-09600-89xx.0 do LA.UM.6.6.r1-09900-89xx.0
- Ugašen MAPLE I/O scheduler
- Gaming profile ispravke (sada je gpu idle freq za jedan step veća: daje bolje performanse, ako treba niža freq, spustiće gpu governor).

Screenshot_20181014-122119_Settings.png

Poslednja izmena:
@vladax10, i kod mene isto, i sa leve i sa desne strane. S tim sto mi je i pukao (ima jednu liniju preko celog ekrana), pa mi sve jedno, resio sam da ne menjam (ne isplati se), dok radi radi, kad prestane - kanta. Ali ako ti je za utehu: i kod lg g2 sam video slicno probijanje, tamo je od pregrevanja. Valjda lepak zuti ili sta vec.

Ako imaš root instaliraj 3c toolbox pro i možeš da freez-uješ ili da deinstaliraš svaku apk bez problema.
Imam root, ali nesto zeza, ne znam sta.
System app remover nije hteo nijednu da izbrise, onda probao Titanium backup, pobrisao sve osim Hangouts, i sad probao 3C toolbox (nije pro), nece. Probacu sad pro.
PS: Probao i pro, uninstall nece, freeze radi.

Poslednja izmena:
@vladax10, i kod mene isto, i sa leve i sa desne strane. S tim sto mi je i pukao (ima jednu liniju preko celog ekrana), pa mi sve jedno, resio sam da ne menjam (ne isplati se), dok radi radi, kad prestane - kanta. Ali ako ti je za utehu: i kod lg g2 sam video slicno probijanje, tamo je od pregrevanja. Valjda lepak zuti ili sta vec.
Pa i nije bas za utehu. Mislim nije da sam ja ovaj telefon mnogo platio pa sad da kukam nesto ali ovo mi je poljuljalo veru u brend. Mislim ako ne mozete da stavite displej koji nece probijati za tu cenu onda nemojte telefon ni nuditi po toj ceni, samo ste neiskreni prema sebi i kupcima. Inace, sa ostalim delovima telefona sam zadovoljan da ne bude da sam hejter.

To se desava kod 80 posto brendova, meni se i na lg-u i na samsungu pojavila zuta fleka

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno