Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Izasao update za Magisk na verziju 17.1.
Kako da se najbezbednije odradi, direktno iz Magisk Manager-a, ili zip kroz TWRP?
Magisk Manager nudi ove opcije kad idem na update:
9a163a3c1001f06041dabb31fceed026.jpg

Sent from my sub-etha-sens-o-matic

da direktno..bez greske..prošao i sejfti...miui 10 eu rom

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

jel ima neka kamera za miui 10 da radi..stok je bzvz

Za ove koje koriste miui 10 beta, razlike spram miui 9, kakva je stock kamera, kako radi face unlock(jel su uopce dodali opciju), kako potretni nacin radi, kako je stanje s baterijom?

face unlock radi dobro..baterija po meni isto kao i na 9ci..kamera je tuga..isprobao neke modove sa portretom..osrednje..nista bez gcam..koja ne radi jos uvek tj. camera2api ne radi ..miui10 eu rom

Meni sa za sad baterija cini malo bolje, ali videcu za koji dan...
Našto me zezaju mail i skype notifikacije, moram da istrazim sta je.

notifikacije rade sve..ja ubacio poco launcher tako da nemam notifikaciju na ikonama..i da igrica hoce da zasecka ponekad (golf clash)

Meni Miui 10 zadnji weekly 8.8.30 sa xiaomi.eu radi bruka. Battery life je odličan. Sve radi brzo i glatko. Kamera radi lepo ali je kvalitet slike užasan naspram gugl kamere. Notifikacije su sve ok. Jako lepo su ga ispeglali. Ne kontam samo zar je toliko teško uraditi taj camera2api... Kad bi to uradili sve bi bilo savršeno.

Nije izašao novi build. Nisu sredili, sve je isto.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Francisco Franco :)

RN4 grupa.

7f6723d12c10445abe14d8ef854446b9.jpg

0efd38234e5762f2911b574ef01174da.jpg

dc5d91176e4043d858c9aec31ac21f41.jpg

b8ab6db34ed5f5f6b3dd564a411c0b16.jpg

1ac18ae9fac939193275676b3967acd3.jpg

^Znaci Franco dominira.[emoji1]

Ma da :D. Evo pustio r10 update.

Je l' neko prešao na današnji LOS15.1 build? Update-ovao sam i Magisk 17.1, ali otvaranje aplikacija (Telegram, Viber i slične) je za skoro 2s sporije.

Poslednja izmena:
@Zile995

Sad cu da instaliram pa javljam:)

Ma da :D. Evo pustio r10 update.

Je l' neko prešao na današnji LOS15.1 build? Update-ovao sam i Magisk 17.1, ali otvaranje aplikacija (Telegram, Viber i slične) je za skoro 2s sporije.

Za nijansu je veci delay pri otvaranju aplikacija, i ja primecujem.

Kakav je Franco kernel? [emoji2]

Meni se nesto cini da LOS sveobuhvatno(brzina plus battery life) bolje ide uz stock kernel nego uz franka ili feather

LOS stock koristi 1.6GHz interaction boost. 1.6GHz je 87% max snage S625 SoC-a. To je oko 37% uštede energije, ako koristimo tu freq umesto 2GHz. Kada se pogleda tabela napona, 1.6GHz koristi samo 5mV više od 1.4GHz. Inače je predviđen na 2.2GHz max kao S626, to je siguran clock. Svakako je to razlog zašto je smooth, i zašto je brži od ostalih.

Koji Feather? Onaj od Adesh15 možda dodatno ubrza LOS, jer ne dira 1.6GHz frekvenciju. Onaj što sam ja odradio, ima manji CPU boost, 1GHz. Mislio sam da će biti uštede... ali nije bilo puno. Neverovatan SoC, jedino je GPU slabašan.

Za nijansu je veci delay pri otvaranju aplikacija, i ja primecujem.

Kakav je Franco kernel? [emoji2]

Viber otvara 3-4 sec :D

Franco, ništa posebno. Eno ga lik bukvalno spamuje Telegram: "Kupite, kupite moju app FK Kernel Manager, best kernel menađer". I ponižava druge kernele... samo što to sve radi na indirektan način.

Inače, radi bolje kada se promeni u ramdisk init fajlu, default_pwrlevel, na 4. Jedino mi je zanimljiv memory usage. zRAM i stock 3.18 LMK, trebalo bi više aplikacija da drži u RAM-u. Definitivno se oseti manji system usage.

Poslednja izmena:
Lik je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* tezak... Odlican dev i tu se zavrsava sve sto je dobro oko njega xD

Da li je uopšte moguće na miui videti procese koji rade u pozadini?
Iskaču mi zadnje vreme fullscreen reklame iz čista mira a ne mogu da ih pobijem?

Danas mi stigao veci updejt od 1.4gb,instalirano..Pise optimizacija sistema.Ovo je drugi updejt takve velicine od kako sam na Miui 10,dev rom..bilo je i sitnijih.

Sent...

Ma ne,nisam ni instalirao gcam,niti sam ovaj primerak rutovao jer je MTK verzijaJa licno nemam potrebe za boljom kamerom od ove stock,za moje ootrebe ok,kamera mi je zadnja rupa na svirali,bitna mi je fluidnost telefona.Ovaj procesor Helio X20 odlicno odradjuje posao ali stvarno steta sto pojede bateriju dok pucnes prstima,izvucem SOT 2-3h [emoji23]..Imam i ovaj drugi SD verziju ali telefon je kod klinje.

Sent...

Još nisu sredili Gcam da radi na MIUI10?

Ubacio Conservative optimizacije od Franca u kernel. Dobro radi uz zRAM.

Je l se desava nekome da telefon zvoni sam od sebe?
Pocelo je danas da mi se desava,krece da zvoni ali je ekran ugasen,zvoni dva puta i prekine. Nema nikakve notifikacije.
Jako cudno.

Baterija nakon 10mj intezivnog koristenja, padova i slicno.. Od covjeka koji je zanat izbrusio na HTC HD2 sa kuhanim romovima i po 2 operativna sustava.. Nisam imao potrebu mjenjati MIUI jer radi sve kako treba,

Baterija na 9.6.2.0

32d97ff61cc49cf2d69de68536a7b3cb.jpg
4f341e1c7f9c2bc9d2775e6de1e0fe91.jpg
9801ee41095e7ff0ec4af8957da79c30.jpg

Je l se desava nekome da telefon zvoni sam od sebe?
Pocelo je danas da mi se desava,krece da zvoni ali je ekran ugasen,zvoni dva puta i prekine. Nema nikakve notifikacije.
Jako cudno.
Meni se to dešava. I posle toga blokiraju phone service-i, mora restart

Vrh Dno