Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Nema sanse da crkne, osim ako ti je elektronika na autu neispravna :). Naruci sa alija, meni led sijalice u autu traju vec godinama.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Je l' vama koji ste na Oreo romovima radi snimanje u 60fps sa magisk modulom? Meni na poslednjem LOS nightly nece nikako, nema razlike izmedju 30 i 60 kad se odabere u gcam.

Sent from my sub-etha-sens-o-matic

Mozes li da postavis modul koji si instalirao? Probao sam poslednji sa 4pda i neku stariju verziji i nikako da proradi.

Problem sa dometom, pa nedostupan ljudima pa me dobiju iz druge trece..u mkm stanu, gde ranije nisam imao probleme, vip isprobao, resetovali me, ja probao drugi fon, ubedio sebe da je i tamo isti problem, nadam se da je stv tako i da nisam sam sebe "ubedio", reinstal i los 15.1 i franco sveze od 0...zamenio karticu u vipu i cini mi se ok al evo malopre bio nedostupan..sad se plasim da nije do mog telefona, cini mi se da je bolje al opet.
Da li mogu nekako sebe da smirim, jel postoji neki test hardwera sto se tice kartice? iz telefona..znaci kao sto sam proverio mic i zvucnik..da pratim domet kroz neku app mozda :D

i ako je do telefona, sta mu onda tu fali, jel se taj deo menja i jel zna neko koliko bi kostao servis ako se ispostavi da je do antene, citaca kartice il sta vec tu ima :D
i jel moguce twk tako iz vedra neba bez pada bez tako nekih boljki

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moj sin ima Redmi Note 4. Boot nije otključan i naravno nije rutovan. Da li može da se fleša EU rom ili mora unlock i root? Pitam jer sam ja moj Redmi Pro otključao i rutao (odavno) i juče flešao MIUI 10, beta verziju koja je lepša i čini mi se da mi baterija duže traje, a inače sam i do sada punio na dva dana.

Moj sin ima Redmi Note 4. Boot nije otključan i naravno nije rutovan. Da li može da se fleša EU rom ili mora unlock i root? Pitam jer sam ja moj Redmi Pro otključao i rutao (odavno) i juče flešao MIUI 10, beta verziju koja je lepša i čini mi se da mi baterija duže traje, a inače sam i do sada punio na dva dana.

Moras otkljucati bootloader.

Aj javi, hvala.

Sad proverio, doduse nisam palio kola ali samo na kontaktu izmedju 1600 i 1650 mA dok je baterija bila na 52%. Kad prikacim na original punjac koji je stigao uz tel, dobijam izmedju 1700 i 1900mah. Ovo je i vise nego ok za te pare, a i verujem da bi se fon manje grejao ako se puni u kolima dok je npr aktivna navigacija i net/gps nego da ga siba sa 2A. Takodje sitan je dosta i ne strci, ima slabu diodicu taman dovoljnu da pokaze gde su portovi i ne smeta tj ne verujem da ce smetati tokom voznje nocu.
Ja super zadovoljan

Da li vi primećujete neke uspravne ljubičaste flekice oko sunca kada zumirate sliku? Ne sećam se da sam ranije to viđao. Ili nisam obraćao pažnju. U pitanju je poslednja verzija: GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.1
Šta to može biti? I to se vidi samo tako oko svetlih stvari kao što je sunce, jaka sijalica...

Prilozi

• IMG_20180729_193335.jpg
    IMG_20180729_193335.jpg
    1 MB · Pregleda: 92
  • Screenshot_Photos_20180730-002334.jpg
    Screenshot_Photos_20180730-002334.jpg
    167.1 KB · Pregleda: 93
  • Screenshot_Photos_20180730-002334.png
    Screenshot_Photos_20180730-002334.png
    769.2 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Niko se nije susreo sa problemom signala? ili neko da ima problem u vipu ovih dana.. evo lezim u sobi, ranije sve ok sad odjednkm prazan signal pa mrdnuo malo i isao airplain i nazad i vrati al nije pun..guglam malo i nadjoh ovo
http://s.aliexpress.com/vyIFfIZV?fromSns=Copy to Clipboard

jel to signal antena za mrezu posto pise wifi antenna ili to ide preko iste? :D vidim laka je zamena, pa mozda da porucim da se nadje

Ja imam slabu mrezu na vipu. Bude cesto jedna ili dve crtice, ali nikada ne ispadne sa mreze. Pozivi rade normalno. Internet je zezao, ali je bio problem do proxy-ja i to je sad reseno. Ako sam dobro ispratio temu, ti si na LOS-u? Sta ti je odabrano u podesavanjima, peferred network type?

@marcobuu, tako je kod svih sa ov i samsung senzorima. Samsung obicno kod narandzaste/zute boje tako reaguje, a ov jos kod plave i bele. To ima i na gcam, i na snap cam. Na novijim gcam imaju podesavanja za denoise koja mogu to da uklone, ali slika gubi na ostrini i boje postaju isprane.

Poslednja izmena:
@vlado3399 kako si rešio internet problem?
i mene drnda net na los 15.1 extended?

Obrisao sam proxy i port iz APN podesavanja i odabrao u preferred network type GSM/WCDMA preferred.

Da, jer ovde kod mene je 4G pokrivenost jako slaba, pa stalno prebacuje sa 4G na H+.

Jeste, los 15.1 pa probao sam sve varijante i to sto si naveo i lte wcdma gsm i samo wcdma ..u sustini seta mi mreza, al eto momente mi pokaze skroz prazno, nije kao da je iksic i izgubljena nego na 0. a evo dok kucam na nbg trenutak pun pa prepolovi..4g..nek bude i na 1 samo nek radi :D a to sa brisanjem proksija itd sam odradio i ja kad mi je bagovao net, samo vipmobile usern i vipmobile pass i apn mi rekli da ukucam i ostalo prazno i proradilo tad..

Ja imam slabu mrezu na vipu. Bude cesto jedna ili dve crtice, ali nikada ne ispadne sa mreze. Pozivi rade normalno. Internet je zezao, ali je bio problem do proxy-ja i to je sad reseno. Ako sam dobro ispratio temu, ti si na LOS-u? Sta ti je odabrano u podesavanjima, peferred network type?

Evo potrošnje sa stock kernelom:

7747654c64189d4d8374659b08a9c0aa.jpg
8c992e854a22eaead7e6556800bc8eff.jpg

Signal je sve vreme bio slab, 2-3 crtice, skoro nikad full. Mnogo bolje u odnosu na MIUI. Sa njim sam u proseku oko 6 ipo-7h izvlačio.

Da, dosta bolje. Sa interaction boost je skoro ista potrošnja, ali telefon mnogo dobro radi, čak i sam uključenim battery saver profilom prihvatljivo.

Probao sam sve, uvek se vratim na LOS. Kompletan ROM, sve je na svom mestu bez nelogičnih opcija, dodatnih menija, izmena AOSP interfejsa i glupih modifikacija skrola... jedinstven ROM. Još je weekly i ne čeka se na nove device specific izmene, zato i ostali ROMovi kasne sa izmenama. Probao i Omni, poslednji DU od Adesh-a i ne odgovaraju mi. Cardinal je baš clean AOSP rom, kao i AOSIP koji mi ne odgovara jer je sličan DU.

Možeš li da podeliš podešavanja za Kernel Adiutor?

Možeš li da podeliš podešavanja za Kernel Adiutor?

Koristim default podešavanja na stock kernelu.
Na Los-u neće da uđe tamo kad klikćem na kernel da vidim koji je senzor.. Ima neki drugi način?
Skineš Termux sa Playstore-a.

Otvori Termux i kucaj:

pkg install util-linux

Kada završi, kucaj:

for i in imx ov13 s5k; do dmesg | grep $i; done

Napiši ovde šta je output.

Piše "read kernel buffer failed: Permission denied"
Ma nema veze, opušteno. Mislim da je samsungov senzor, proveravao sam čim sam kupio telefon ali zaboravio posle..

Nekad se pojavljuju te ljubičaste flekice a nekada ne.

Nazad
Vrh Dno