Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Jedino ako je Viber nesto ludovao, krenuo da trosi bat i onda ga MIUI utihnuo, imaju sada neki novi algoritmi, dosta toga se sada razvija u smeru ovog njihovog "pametnog algoritma"... Meni sve lepo radi na miksu, ali ja radim na 3-4 dana max reboot...

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Pa samsung samo na telefonu kada se gleda i ima dobre slike, na monitoru....no comment.

JMeni sve lepo radi na miksu, ali ja radim na 3-4 dana max reboot...

Vidim ja da cu ostati na A1. Ne mora nikakav reset danima, ni mesecima. Kakav je taj krs Mix 2 :p

Mora i na A1, mora na svakom Android-u. To je tako i tu nema price.Vidim ja da ljudi guraju i po 30 dana bez gasenja, restarta...ali meni cim krene malo zasecka prilikom svajpa ili skrola, ja odmah reboot i nikada nemam problem sa curenjem bat, sa pregrevanjem, sa ovim ili onim.Kada uzmem tudji telefon u ruke, odmah znam da mu je uptime 100h+... tacno se oseti razlika.

Curenje nema (bar kod mene) mada opet kažem ja radim full wipe mesečno kad izadje update, tako da nemam problem. Desi mi se jednom ili dva puta mesečno da se ugasi telefon (*mjau**mjau**mjau* nestane baterije). Ovako da radim reset. Ne moram. Ne vidim razlog.

Jesi automatizovao taj reset? :p
Ako te mrzi , ima resenje i za to :)

Security app, gore desno na zupcanik- shedule power on/off i podesis dane i vreme kada ce da se iskljucuje i ukljucuje... :) sve ima :D MIUI je to ;)

Poslednja izmena:
moze pomoc, imam los 15.1 i franco r6 valjda, davno stavio vise se ni ne secam :D i poceo je zvucnik da zeza kad me neko zove ne zvoni, nije nista u podesavanjima samo odjednom nece...npr koristim ga, zvoni i sve ok i onda odjednom dobijem npr 2,3 poziva ne radi, pustim muziku, zvucnik radi..znaci nije crkao. valjda?
Jedina razlika sto koristim masku na preklapanje od skoro pa ima onaj mali magnetic al i on je na pola ekrana daleko od zvucnika, uostalom realno svi koriste te maske i tesko da taj magnet utice al otkud znam, nemam drugu ideju? kad ugasim upalim tel bude ok...
i desilo mi se to kad sam koristio slusalice pa izvadim i onda sam bio u fazonu da ne registruje da su izvadjene, ubacim izvadim pa radi..al sluske nisam koristio bar 15 dana. Tel nije padao.
reinstal cu ovih dana los al dal neko zna sta je problem?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Tacnije "realan mladic" .

"fora" je uraditi prave slike u fotoradnji, a potom ih staviti u pravi album (galeriju)... ;)
Tek onda se vidi kakve su ispale
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ma MiUI me zeza nešto, baš srče bateriju od zadnjeg updatea. Ako posle hard reseta ne bude bolje, probaću LOS. Hvala za info.

Podesio Memory Optimisation na High, restartovao fon, baterija se vratila u normalu, aplikacije ostaju u RAMu kako treba, telefon radi kao prvog dana. Śajomi rulez :)

2 problema,

1. MIUI 9/10: wifi brzina je ogranicena na 40Mbps??? Telefon konektovan na 5G mrezu, pola metra od rutera i brzina ne prelazi 38Mbps, a isti telefon sa LOS 15.1 ide full brzina 110Mbps... Ima li leka?

2. LOS15.1: whatsapp i viber poruke kasne po nekoliko minuta...

2 problema,

1. MIUI 9/10: wifi brzina je ogranicena na 40Mbps??? Telefon konektovan na 5G mrezu, pola metra od rutera i brzina ne prelazi 38Mbps, a isti telefon sa LOS 15.1 ide full brzina 110Mbps... Ima li leka?

Cime si povezan? Wifi ili mobilni net? Ako je mobilni net kako to mislis pola metra od rutera? Ako je wifi kakve veze ima 5g?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

2 problema,

1. MIUI 9/10: wifi brzina je ogranicena na 40Mbps??? Telefon konektovan na 5G mrezu, pola metra od rutera i brzina ne prelazi 38Mbps, a isti telefon sa LOS 15.1 ide full brzina 110Mbps... Ima li leka?.

Kako bre, nema šanse, mislim da naš telefon hardverski ne noze toliko da izgura? Jesi li siguran za los i 110mbps?ja imam omnirom i na 5ghz brzina mi ne prelazi 50.

Naravno da sam siguran, merio sam mali milion puta... Proveri da li ti je bandwidth u podesavanjima modema na 40mhz, ako je na 20, tad ti je kao 2.4ghz

Cime si povezan? Wifi ili mobilni net? Ako je mobilni net kako to mislis pola metra od rutera? Ako je wifi kakve veze ima 5g?

Kako kakve ima veze 5ghz kad na 2.4 ne možeš više od 40-50 mbps dok na 5ghz možeš 100/200/300 u zavisnosti od rutera naravno.

Napisao je greskom 5g pogledaj malo bolje.

Meni poludela baterija. Čini mi se od zadnjeg updatea. Evo sad 2h sot a baterija na 81%.
Svaki dan ni ostane 30-40%
Malo precistio procese, ustedu baterije itd i ima vajde.

2 problema,

2. LOS15.1: whatsapp i viber poruke kasne po nekoliko minuta...
Kako bre, nema šanse, mislim da naš telefon hardverski ne noze toliko da izgura? Jesi li siguran za los i 110mbps?ja imam omnirom i na 5ghz brzina mi ne prelazi 50.
Naravno da sam siguran, merio sam mali milion puta... Proveri da li ti je bandwidth u podesavanjima modema na 40mhz, ako je na 20, tad ti je kao 2.4ghz
Kako kakve ima veze 5ghz kad na 2.4 ne možeš više od 40-50 mbps dok na 5ghz možeš 100/200/300 u zavisnosti od rutera naravno.
Probaj ovaj magisk modul:
7c2cdbf0c47e13aa3e24ed375cc22349.jpg
566522cca70ff078bd309f234023ccc6.jpg
30082b6425272209aba7c21d2154d54c.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ubacivao sam taj modul odmah nakon prvog bootovanja telefona dok se jos nisam konektovao ni na jednu wifi mrezu, tako da mislim da je to to, al opet mi je max brzina bila 38Mbps... Najvise me buni to sto na LOS kad se konektujem i na 2.4G mrezu opet izguram oko 52Mbps...

Vrh Dno