Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

@morbidus Znas kako, ni ja nisam od onih sto na rn4 uspe da izvuce 10h sota. Meni je uvek sve popaljeno, osvetljenje max auto, location histroy, bluetooth itd. I tako navucem nekih 5 sati na dva dana.

On ima tek neku aplikaciju ali cesto i po sat vremena razgovora dnevno. Ja obicno do 30min. Sto ljudi sto cudi, pa ne znam uopste da li su tvoje i njegove navike slicne.

Poenta moje price da sam od 5k ipak ocekivao malo vise.

Sve u svemu telefon je solidan, kao mane bih naveo samo kameru i velicinu/tezinu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

,kao mane bih naveo samo kameru
Moze se reci da je kamera jedan od slabijih segmenata telefona, ali uz Gcam taj problem nestaje, dobija se mnogo bolja kamera i za taj novac jednostavno ne postoji bolji deal.

Kamera sa stock app je zaista osrednja. Ali ne moze Gcam da napravi nesto iz ničega. Odnosno, sama kamera je vrlo dobra ali je sw kamere fabricki los

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Interesantan Meizu m6 note. Sd 625, 4000mah, dual cam, type C. Malo jaca cena. 32/3 je 160 na oglasu. Nov.
Kome je najmanje bitan cpu ovo je bolje od xiaomi note 5.

Poslednja izmena:
@svi: uzeo Samsung J5 (2016) dual kojem je ista cena što mi je malo bilo čudno i radi kako treba. Uvažili su reklamaciju za zamenu ili za povraćaj novca, ali mi nisu rekli šta je bio problem.
Mislim da "valjaju" refabrikovane telefone. Dobio sam garanciju 2 godine kao i za Xiomi.
Pozdrav svima.

Mogu li se animations iz dev options smanjiti na ispod 0.5x? Build prop ili negde...

Poslednja izmena:
@svi: uzeo Samsung J5 (2016) dual kojem je ista cena što mi je malo bilo čudno i radi kako treba. Uvažili su reklamaciju za zamenu ili za povraćaj novca, ali mi nisu rekli šta je bio problem.
Mislim da "valjaju" refabrikovane telefone. Dobio sam garanciju 2 godine kao i za Xiomi.
Pozdrav svima.

Šta ti je čudno, uzeo si duplo slabiji telefon... Možda ti je zapao loš primerak rn4x, što ne znači da su loši telefoni...

Neka koristi ko sta hoce, Samsung sam jednom koristio i to silom prilika kao sluzbeni. U pitanju je bio S4, i moram reci da vece dj*bre od telefona nisam koristio. Sad sam za sluzbeni uzeo Nokia 5, i preporodio sam se. Za privatni se zna, nema mu premca :)

Sve mi se manje svidja trajanje baterije.
Kad je ekran ugašen troši 4.5% na sat. Sa upaljenim 9%. Previše je to. Viber dosta troši i nova launcher.
750a7086e0f4119f6a3ea0705197f2d7.jpg
dc4e6ee95371117c7a38140ec44125d9.jpg

Na mi max sledeća situacija
59ec19e62f66d0f81078f7abca96d714.jpg

Los 15.1 poslednji official build + franco.
3 dana - 12h sot-a... 80% wifiScreenshot_Settings_20180602-200834.jpegScreenshot_Settings_20180602-200902.jpegScreenshot_Settings_20180602-200847.jpeg

Ja ću probati Advanced LineageOS 14.1. Čini mi se jako dobar ROM.

Nema greske ni sa 15.1. Primetio sam da gcam ne puca uopste, a cak ni pri snimanju u 60fps ne puca.

Da, ali nekako je usporen, skrol u nekim aplikacijama secka(default aosp galerija, play store, app drawer), animacije nisu fluidne kao na drugim treble romovima. Non-treble rade bolje po mom mišljenju, Omni i MiracleDroid.

PE, Cardinal imaju CPU boost. Kada se podesi na 1GHz, radi mnogo bolje.

Koji oreo rom preporucujete, a da sve radi ok? Dugo sam na xiaomi.eu pa rekoh da promenim malo. [emoji4]

Danas ne radim. Ni jedan poziv. Nisam usao da proverim mail ni jednom. Samo sam visio na FB i KP. Radnim danom bi do sad baterija bila na 40%.
Način korišćenja utiče neverovatno. Ovako cu imati i 9h SOT ali meni treba radnim danima da izdrži i ima bar 4h SOT što je teško.
Svi koji se hvale satima ne znaju šta je heavy usage.
03f76238f4566413a4473f9724763aef.jpg

Valjda je poenta to da ovaj telefon pod istim uslovima korišćenja će da ima bar 25-30% duže trajanje od drugih (i da se telefon neće "zapaliti" kad sastaviš 2 sata non stop jašenja po internetu koristeći 4G net) , a ne to ko ima 3,6,8 ili 13 sati SOT?
Svako koristi telefon onako kako mora / kako želi. (ja npr 3 godine u nazad nisam upalio Bluetooth ni 5 puta... ne treba mi, nemam naviku da razgovaram dok vozim kola kao što nemam naviku & ne volim da je upaljen radio u kolima dok vozim... a tebi eto radi dok si u kući).

Nemaju svrhe te prozivke ko na kakvom brightness drži telefon.

Sad što neki imaju nerealna očekivanja pa se sve isčuđavaju da telefon u varijanti gde se koristio GPS + max brightness par sati spuca pola baterije... taj nek pokaže prstom na drugi telefon koji to podnosi drastično bolje pa da svi kupimo taj drugi telefon ;)

Poslednja izmena:
Nosim ga bez one debele obloge
Klot. Bez išta. Imam neku teoriju da se sporo hladi u njoj pa mozda i to utice na trajanje baterije. Sutra cu ga nositi tako pa ćemo videti. Samo je klizav opasno.

Ovo je za poželeti. 4h SOT i ima još 50% baterije

Ajde kad ste krenuli. Ovo je cisto na wi-fi,kad je na 3g onda bude oko 5h sve ukupno od ujutru do veceri. RR u kombinaciji sa Franko,baterija 15meseci [emoji39][emoji39]
4e08b264663472554531b37d768cba30.jpg
db2a54a754c011557dd72cb4e2d6f991.jpg

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno