Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Za zRAM ideš u KA, pa Virtual Memory, pomeriš slider na 520, vratiš na 510, tapneš da aktiviraš Apply on boot, pa full restart telefona. Za ovo drugo je verovatno u pitanju izbor podrazumevane app. Idi u settings, Apps, pa zupčanik gore desno. Pogledaj oko aplikacija i dozvola.

A gde je KA :DD a dok sam guglao pokusavajuci da nadjem gde se nalazi, pre nego sam pitao :) videh da je to u korist brzine a na stetu baterije..ako stv umanjuje bateriju bolje da ne diram, jer sam zadovoljan sto se tice brzine i te neke male razlike i ne primecujem jer nisam zahtevan korisnik..

probao sam sve, i oko dozvola, i reinstal aplikacija i u settings pa apps odem na default apps pa tu izaberem npr browser i onda kad opet odem u pretrazivac i kliknem ovo za default on opet izbaci ovo belo, to je neki bug kao d mi ne pokazuje izbor...i nmg da skinem dokument isto tako, kao da tu npr treba da izaberem da hocu da otcorim sa wps office al mi ga ne nudi

edit: evo upravo sam uspeo prekp pretrazivaca..znaci nesto fali kad treba da mi ponudi aplikaciju

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvalaa! Evo ipak odradio sve od pocetka.. los, gapps, magisk, kernel ubacio r5, podesio aplikacije itd odradio i ovo za zram..pa cemo da vidimo :) a nemam vise onaj problem, to sto je bilo je bio taj menu gde on treba da ponudi da izaberem aplikaciju i ono always ili just once..nesto se izbagovao, al sad je ok

Poslednja izmena:
Vec drugi put mi se desava da pise odredjen broj procenta baterije duze vreme i na kraju se samo ugasi telefon.

Los 14.1 + ElectraBlue
95428aa0c8c224ab34788c72136d5a14.jpg

Problem je taj ElectraBlue kernel. Znam jer sam pre par meseci ga koristio i imao isti taj problem... i od tad ga ne koristim više tj ne koristim ni jedan custom kernel već stock LineageOS 14.1 kernel.

Da, to je do EB kernela. Ili probaj drugi kernel ili vrati stock (uzmi boot.img iz LOS14 zip-a i flešuj iz twrp kao img, posle toga root-uj opet).

Evo jednog testa (nista posebno, prosto demonstracija)
gcam5.14_libs7, nexus5x\nexus6p, hdr+
Pogledajte prilog 250540

gcam3.2, nexus5x\nexus6p, hdr+
Pogledajte prilog 250541

snap 8.1.4, llm32
Pogledajte prilog 250542

snap 8.2.5, llm+15 (bracketing expozicije, t.j. 3 slike, posle u photomatix nabrzaka napravljen hdr, samo demonstracija radi testa, nije pro skill)
Pogledajte prilog 250543
Hvala Caridze na demonstraciji, solidno posao obavlja gcam 5.14_libs7

Za low light uvijete koristit snap cam dobra je..

Kod mene nema sanse da uslikam sa snap cam 32llm. Mozda jedna od 10. Puca non-stop a imam oko 1gb rama slobodno prilikom silkanja. Jel ima neka mozda stabilinija verzija od gore okacene?

danas poludeh sto mi je pukla kamera...bas smara ovo vise :(
jel zna neko gde mogu da skinem MGC_5.2.019_FINAL_1.2 nju sam imao na omni i sad listam forum i nmg da nadjem gde sam skinuo...a ona mi je radila ok, a drugu na los 14,1 kad sam ubacio nije..al ajd da probam..ako neko moze samo link da da

edit: da sam sebi i odg...nasao, pa mozda nekom posluzi
Sent from my Redmi Note 4 https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

Tapatalk

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Upravo je install i isto kao i mom drugu, crno skroz i ne reaguje...znaci na omni radi a na los ne?

@justoneue, premalo slobodnog ram izgleda, treba uraditi 32 raw snimka i obraditi to... Kod mene je 1,4gb ram slobodno i ne puca uopste, ponekad pukne kad radim bracketing sa 15 llm, ali to je vec 45 slika odjednom + 3 obrade zaredom. Mozes probati ver snap 8.8.0, kod nje obrada brze traje, i mozda su malo optimizirali potrosnju ram za obradu. Ali ako ti puca pre nego sto pocne obrada, znaci jednostavno nemas dovoljno ram za 32 slike. I tu nema pomoci osim optimizacije da se vise ram oslobodi (bolja varianta) ili ukljuciti zram (gora varianta).

Bice da je do rama, puca pre obrade. Al mi nije jasno kako uvek imam oko 900 do 1gb slobodno kada ugasim sve aplikacije u pozadini. Ne znam sta mi skida ram.

Stavio sam memory optimization na high, sad ima vise slobodnog rama.

Evo dvije sa snap 8.1.4p, sta kazete, moze li bolje sa ovim senzorom..?

40963fd2dd2b59c61798d10b5f454303.jpg

0c48da86ca43cab2962e778b6d791ab6.jpg

Poslednja izmena:
Imam problem sa gcam. Do skoro sam imao neku verziju koja mi je savrseno radila. Odradim full wipe i skinem ove al_ro( i jos probao barem 10) jer ne znam sta sam imao pre i sada svaki put u low lightu imam ovu pink liniju sa desne strane.

Igram se sat vremena sa black lvl offset ali ne mogu da je uklonim.

Neko resenje? Novi cam libs? Neki fix?

Ne verujem da je hardverski jer bukvalno do ful vajpa je sve radilo bez problema.

5a6178969b27fe9381997443ecd79590.jpg

Al vas muci ta kamera, zadnjih sto strana pokusavate da nakrpite da radi :)

Probao sada scrubber i radi ok ali on nema zsl. Ali ajde prezivecu :\. Dok se ne smislim da uzmem telefon sa boljom kamerom, mora stap i kanap.

Jel neko od vas snima po svadbama sa rn4x? [emoji23][emoji23][emoji23]

Ne slika kamera vec fotograf.. Nekom dzaba i hasselblad. A rn4 kao igracka za 150$, koja je uvek uz tebe, je sasvim ok. Dovoljno ubaciti gcam i snap cam.

Poslednja izmena:
Osjecaj za dobar tajming, ruka, njeznost i oko plus uredjaj jest jednako fotografija puna osjecaja a to je naš RN4X [emoji5]

Gcam 5.0.14 libs_7
1a7812911b7f505cacdb936647313487.jpg

Poslednja izmena:
Vec mi se par puta pojavljivalo da nudi update ali nisam hteo da uradim jer me mrzi da ponovo uradim twrp, build.prop, gcam...uvece stavik na punjenje a jutros kad sam ga skinuo sa punjaca bio je upaljen twrp. Ja idem na reboot i zaglavi se na pocetni ekran gde ima Mi i unlocked. Kako da upalim tel a da ne obrisem postojeci sistem i sve sto imam na telefonu. Posto se vidi da je zauzeto 10gb. Telefon je RN4x.

Hvala.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno