Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

MIUI 9.5.8.0 stable

malopre mi se u sred razgovora zvuk u slusalici skroz utisao ( a tel max pojacan), mozda je usla voda (znoj)? Posel 10 min se unormalio...

Ljudi, jedno glupo pitanje. Da li je teško otključati Boot loader na našem Redmi Note 4x?

Jer bi hteo da rootujem fon... I stavim mu TWRP recovery.

E sad drugo pitanje, da li se ROOT-om gubi pravo na update, kada se pojave nove verzije MIUI?

Gesendet von meinem Redmi Note 4 mit Tapatalk

unlock nije tezak. imas na njihovom sajtu uputstvo, a imas i temu na forumu. Generalno, moras da posaljes zahtev njima i kada odobre, dobijas mogucnost download aplikacije koja to radi. Vrlo je jednostavno, bez brige.

Root kao takav ti ne oduzima apsolutno nista. Samo dobijas mogucnost da cackas root folder. E sad, da bi dosao do root, treba ti twrp kao sto si rekao. On moze da smeta prilikom update. Nije da gubis pravo, nego samo moze da ne radi OTA, odnosno automatski update. Update proba da uradi nesto preko recovery, a twrp mozda radi malo drugacije nego originalny recovery.
I dalje ti ostaje opcija da sam flesujes sistem koji zelis. Samo ne bi uradio update kroz sistem nego bi prvo download update i pustio ga iz twrp.

Ono sto sam primetio je da mi nekada update radi kroz twpr, a nekada ne. Mislim da zavisi od skoka verzija. Sa 7 na 8 nisam mogao auto vec flash i isto tako za 8 na 9. Kada sam flash miui 9, posle par dana se javio novi build koji je odradio sve sam.
Tipa ako imas 9.5.1, moci ces na 9.5.2.

unlock nije tezak. imas na njihovom sajtu uputstvo, a imas i temu na forumu. Generalno, moras da posaljes zahtev njima i kada odobre, dobijas mogucnost download aplikacije koja to radi. Vrlo je jednostavno, bez brige.

Root kao takav ti ne oduzima apsolutno nista. Samo dobijas mogucnost da cackas root folder. E sad, da bi dosao do root, treba ti twrp kao sto si rekao. On moze da smeta prilikom update. Nije da gubis pravo, nego samo moze da ne radi OTA, odnosno automatski update. Update proba da uradi nesto preko recovery, a twrp mozda radi malo drugacije nego originalny recovery.
I dalje ti ostaje opcija da sam flesujes sistem koji zelis. Samo ne bi uradio update kroz sistem nego bi prvo download update i pustio ga iz twrp.

Ono sto sam primetio je da mi nekada update radi kroz twpr, a nekada ne. Mislim da zavisi od skoka verzija. Sa 7 na 8 nisam mogao auto vec flash i isto tako za 8 na 9. Kada sam flash miui 9, posle par dana se javio novi build koji je odradio sve sam.
Tipa ako imas 9.5.1, moci ces na 9.5.2.
Aha. Hvala.

Ja imam verziju sa 3 GB RAM i 32 GB interne. Qualcomm 625 čip.

A da li se gube svi podaci kada se update ne odradi preko Ota?

zavisi kako uradis.
ja sam azurirao par puta isve mi je ostalo. aplikacije, fajlovi, podesavanja...
Ali ja sam koristio update zip, a ne full. takodje, imam mtk verziju, mada mislim da to nema nikakve veze sa time.

al_ro je poceo da cacka gcam MGC_5.1.014_v.1.5f. Ima 4 ver: original libs, libs 6 - 5.1.018.177470874.41362666, libs 7 - 5.1.018.177624777-41364271, i ver sa libs od 5.1.018.177624777-41364271 + neke libs od 5.2. Za sada nema front hdr i portreta (pitanje da li ce i biti).
Ko zeli da testira licno: https://yadi.sk/d/BhgSGrE_3Ujnxx
Jesi li testirao ove verzije, ja sam ver orginal testirao i mogu reci da je stabilna, za ostale nisam vremena imao, i mozes li mi navesti razlike?

@mad_sam, danas sam malo testirao kloniranu ver libs7, par puta je pala, jednom nije htela da slika. Pa sam na kraju presao na 3.2, koja mi je drzala i po 2-3 slike zaredom ne cekajuci obradu. Slikao sam jpeg+raw. Probao malo ver sa libs 5.2 (nije mi otkazivala, ali nije ni bila u takvim uslovima), jer je Rusi sa 4pda.ru najvise skidaju, ma da al_ro pretpostavlja da je nesto veca ostrina na libs7. Za sad ne mogu nista detaljnije reci.

Koliko se može izvući dodatnog života baterije, na root-ovanom Redmi Note 4x?

A da se ne žrtvuje brzina i fluidnost rada mnogo.

Kakvu aplikaciju? Ubaci neki custom kernel i cackaj do mile volje, neces videti razliku, tj mozda i hoces ako ti znaci +/- 15-30 min sot-a

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@Zile995

Znas li nesto vezano za podesavanje mikrofona? MIUI 9.5.8.0 stable je u pitanju

Jesi li siguran? Koja podešavanja i koju app si koristio?

A kad bi se malo više žrtvovala brzina rada?

Ne možeš dobiti ništa. Ja sam na global beti izvlacio vise nego na bilo kojem custom romu.

Eventualno da smanjis max clock na 1600 pa da i ovako spor telefon bude još sporiji.
Ako ti to ne smeta, mislim da ces dobiti mozda sat Sot a više.

Ako imaš root, probaj da otvoriš /system/etc/mixer_paths_mtp.xml fajl preko text editora sledeće linije:

IMG_20180501_095332.jpg IMG_20180501_095258.jpg

Hvala, probacu cim nadjem neki normalan editor

I ovo. Nisam testirao detaljno u LL uslovima. Malo mirnija ruka je potrebna za 1/10 sec min exposure mod, jedina mana.

d5462335eeb9ffc01b1b730bf671dcaa.jpg

IMG_20180427_163102.jpg

Poslednja izmena:
Meni ta ver kamere sa tim podešavanjima nije niti jednom pukla na LOSu 14.1 (stock kernel). Nakon eskurzije sa raznoraznim Oreo based ROMovima, iz mog ugla je LOS 14.1 najbolji ROM definitivno [emoji4].

Evo jednog testa (nista posebno, prosto demonstracija)
gcam5.14_libs7, nexus5x\nexus6p, hdr+
gc5.jpg

gcam3.2, nexus5x\nexus6p, hdr+
gc3.2.jpg

snap 8.1.4, llm32
snap8.1.4llm32.jpg

snap 8.2.5, llm+15 (bracketing expozicije, t.j. 3 slike, posle u photomatix nabrzaka napravljen hdr, samo demonstracija radi testa, nije pro skill)
snap8.2.5llm+15.jpg

Trenutno koristim MGC_5.1.018_FinalMOD_All_Inc i zadovoljan sam kvalitetom fotografija, ali je video prilično mračan. Može li neko da mi preporuči neku verziju za kvalitetnije video snimke?

Ne znam da li ste znali, ali ipak na Franco kernelu nije uključen zRAM. On jeste podešen, ali sistem posle flešovanja kernela ne primećuje swap. To možete proveriti free komandom. Treba samo promeniti zRAM slider sa 510MB(to je default, tačnije 512MB, ali KA ga tako vidi)) na 520MB i vratiti opet na 510MB, onda će se uključiti zRAM. Ako na LOS14.1 uključite tako zRAM, system usage padne sa 1-1.2GB na 800-1000MB.

Juče sam pročitao na XDA. Oseti li se u radu aktivuranje zRAM-a? Koji KA koristiš?

Ne utiče na performanse, bolji je multitasking. KA bilo koji, možes sa store-a free verziju.

Ako imaš root, probaj da otvoriš /system/etc/mixer_paths_mtp.xml fajl preko text editora sledeće linije:

Pogledajte prilog 250521 Pogledajte prilog 250522

Deluje da je bolje, ali i dalje druge (a onda i mene) nervira noise cancellation tokom poziva. Jel može to još više da se eliminiše, da zvuči što prirodnije? I, takođe, ima li leka za noise cancellation u toku snimanja videa? Jednako je neprirodno kao kod poziva.

Jel i ostalima audio bit rate kod snimanja videa samo 96kbps?

Primetio sam još jedan detalj, a više nisam siguran kad se tačno pojavio. Tokom snimanja videa (GCam, MotoCam) se čuje neki kao clicking zvuk, nije većeg intenziteta, ali tipa 500bpm pa isto ume da nervira.

Evo videa gde se lepo čuje i noise cancellation i taj clicking zvuk. Telefon je na 30ak cm od laptopa, i to je jedini izvor zvuka u sobi.

Evo prati ove izmene za zvuk kod videa https://github.com/Zile995/android_...mmit/d0689e003b80f756c56ee3593aaef6cb0f80fa4c

Zeleno su dodate ili ispremeštane stvari.

Noise cancellation u toku poziva možeš iskljičiti ovako, ako u build.prop promeniš liniju na false

IMG_20180503_154126.jpg

Ali onda u mixer_paths xml fajlu koristi druge linije, za podešavanje DEC vrednosti mikrofona u toku poziva. Ne sećam se tačno koje koristi.
Može li da se uključi zRAM na stock kernelu [emoji4] ?
Može, ali nije brži jer koristi drugi algoritam (LZO koji je sporiji) i druga zRAM stream podešavanja. LZ4 je bolji kod FK. Nisam siguran da stock kernel ima sve zRAM optimizacije, mada može se proveriti na GitHub-u, ali ko će tražiti sada to pored silnih commit-a :D

Poslednja izmena:
da li neko koristi los 15.1 kakav je s obzirom da nije stable? negde sam naisao na post sa ss sota 6h na 50% i kaze da ne to kombinacija 15.1 i franco kernel r6...probao bih tu kombinaciju al mi takodje treba pomoc i objasnjenje za kernel? posle ciste instalacije samo flesujem preko twrp ili? trenutno imam omni i nisam zadovoljan sotom, na 14.1 sam izvlacio priblizno 7 a na omni bas manje...ugl zelim da se vratim na los, pa me zanima dal pokusati s 15,1 i kako i da li ubaciti kernel...hvala :))

Ostani na LOS 14.1. Ubaci Franco za probu i aktiviraj zRAM po Žiletovom uputstvu. Nema bolje [emoji41]

Ubacen 14.1 I Franco..jos zram da ukljucim al to nisam uspeo da nadjem gde se menja ono sto je zile nap..?
A sta je ovo, pokusao sam da skinem neki dokument sa fb msngra i iskoci mi prvo potvrda da kliknem download a onda ovo gde nesto fali, i rekao bih da je to izbor aplikacije...imam instaliran wps office i restartovao sam i tel i nista, cak sam negde naisao na komentar da treba disable Downloads i nista...i onda mi je trazio da stavim cm browser za default i kad u opcijam kliknem na to i tu mi je izbacio ovo...sta je problem? pretpostavljam da kao na ovoj slici treba d stoji cm browser kao izbor

75673565f3cf398f0a0d89a7c62e290a.jpg
cd4b07b31f1ebe2c20d143add174e0fd.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno