Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme ZAP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako imas root, onda si verovatno radio sa Magisk. Ako nemas root, onda prvo procitaj proces za root 🙂

Sent from my MI MAX using Tapatalk
pa imam magisk instaliral preko twrp, ja kako sam shvatio to mi je root 😀 al nisam koristio magisk, da sam nesto iz nkega radio...ulazio sam u njega u nadi da cu pronaci opciju kao open file itd al nema..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ovako
6b980cf84b6d6a5bb1c327f348758497.jpg
1eccaf1b241f89ce1a60039d1540f072.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk

@mad_sam, da nije ver telefona sa 2gb ram? llm32 odradjuje ok, ako ima ~1gb ram slobodno (ja cistim pred start snap, pa imam obicno ~1,3gb)
p.s. ne morate koristiti bas nexus6p/nexus6p za gcam al_ro ili bilo koji drugi, to ja koristim kad testiram, inace ponekad menjam 🙂.
Telefon je sa 3gb ram-a, nisam cistio memoriju prije upotrebe snap-a..

Tako sam neodlucan koju ver gcam koristit puno verzija, puno opcija nekad mi na nekoj bolja slika ispadne pa budem na statusu quo..

Ova gcam 3.2 mi najmanje crasha vjerovatnu cu je koristit najvise.. nema mi gore slikam krene odradjivat u pozadini i crasha e onda bi razbio telefon..

@mad_sam, mozes probati i pixel configs kod gcam5, oni su koliko se secam nesto stabilniji. Naravno uz lowest hdr sve. A inace i na 4pda.ru su dosli do zakljucka da se nesto kod gcam5 pokvarilo od kad je izasla 5.16 ver. 5.14 je stabilnija (ali nema front hdr i slow shutter za nju). I meni je gcam3.2 stabilna. Mozda se nesto izmenilo kod svezih gcam5.19/5.22 od B-S-G, njih nisam testirao.

Poslednja izmena:
Ja ubacio kod sebe nakon prezentovanih slika od mad_sam-a MGC_5.1.018_v2d.apk (al_ro) sa ovim podešavanjima (već data prerhidno u ovoj temi) i to mi radi oke.
836b1e3dcac18212679e8bc53d2a8579.jpg

Poslednja izmena:
Mene je smorilo više da podešavam.

Ova nova od al_ro SerJo87 mi se sviđa: SerJo87_1.6RC2_test2_april_21_clon.apk

Default podešavanja (jedino za front cam black level postavljen na 64). Dobro obrađuje šum. Po mom mišljenju bolje od UriKill 6p + low hdr.

Probaćemo [emoji57]

Dobra je. Sviđa mi se što ima malo (naprednih) podešavanja [emoji851]

Zile stavi 5x za modul zadnji za probaj.

Poslednja izmena:
https://yadi.sk/d/Vh_N0krC3RvFFU dodao i te modifikacije al_ro (SerJo, 13 i 21 aprila)
I al_ro savetuje za maksimalnu stabilnost koristiti gcam 3.2; ove doradjene od SerJo su odlicne za slikanje pri vestackom osvetljenju, imaju doradjen algoritam da se izbore sa pulsacijama svetla (50\60Hz) + gomila drugih podesavanja..

Poslednja izmena:
Da, ali SerJo ima i jak upliv HDR-a. Najprirodnije boje daje kombinacija app i podešavanja sa screena koji sam okačio par postova ispred.

@r!sc!, ali kod SerJo imaju dopunska podesavanja za hdr (ekspozicija) + boje se steluju kako god. Nego dosadi da se cacka sve to, i ne mislim da ima mnogo entuzijasta ovde kome je to potrebno, pa zbog toga i nisam odmah SerJo ubacio u spisak, pa i snap cam iz istih razloga sam tek skoro dodao (a koristim ga odavno). Glavno je da imamo izbor i da svako moze da nadje sta mu treba.

Sredili su 60 frejmova snimanje sa gcam...

Od kad sam instalirao MGC_5.1.018_v2d.apk promenila mi se ikona kamere. Mogu li nekako da promenim ovu ruznu ikonu?
d1c36c25ac36398ad1c18aef666f58f7.jpg

Imao sam dugo verziju MGC_5.1.016_7.0+C2API_v.1.3_AllinOne_HDR+_front.apk s kojom sam bio skroz zadovoljan, sad ovu instalirao,jer vidim da se pise da je dobra i zbog ikone cu je obrisat[emoji3]

Ma dodije štimati sve, jedan config drugi model, boje, hdr+, lens blur, ekspozicija, LL uvijeti,slow shutter, satro sam se.. cini mi se da cu profi fotograf postati 🙂

Neka je i malo lošija slika hoću stabilnost a to je gcam mgc 3.2.. kao i sa ženama bitno je stabilnost mašine odrzat 😉

@mad_sam, ne bi rekao da 3.2 gore slika, prosto malo drugacije, ima svoje osobine. Mnogima se 3.2 vise svidja, pa su terali B-S-G da je doradjuje, tako smo i dobili ver sa front hdr, slow shutter i td.

Poslednja izmena:
Skini fajl i ubaci ga kroz magisk manager, trebalo bi da radi na miui ako ti vec radi gcam 🙂

Opet nece, sada sam izbrisao podatke kamere na 30 snima ali kada prebacim na 60 nece..

Volim vidit gore oznaku 60 iako ne snima [emoji3] , sada je na starom ali zasto kod mene puca to me sad kopka hmm

Zbog toga i cutim za tih 60/90fps.. Razne komplikacije budu. Kod mene je prva ver boltishok, davno sam kacio post. Mnogo suma, ali stabilno 30fps u miui kameri, i ne dira boje. A kako god sve je to kompromis: sum ili tamnija slika. Cackaju dosta, uvek nesto kao nadju najbolje resenje, pa posle ispadne da nije bas, i moze bolje. Ali neka, meni se ne zuri. Mozda nekad i stvarno nadju nesto stabilno.

Ok je 30 stabilnih frejmova, ali ovo sad je velika razlika...

Jel ovo samo za RN4 ili bi možda radilo i na A1?

@Djilkosh_Ns Samo za RN4 jer sadrži RN4 camera lib fajlove.

Pretpostavio sam, ali pošto vidim da piše gcam, ponadao sam se. [emoji16]

Nije da mi video treba, ali bio sam na nekoj svadbi za vikend i preko dana je bilo sasvim okej, ali kad su malo zamracili u sali kasnije, pao je i meni mrak na oči [emoji58]

Nazad
Vrh Dno