Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Jel zna neko zasto ne radi selfi stap na miui-u? Msm ja to i ne koristim, uzela sestra sebi, al me kopka sto nece. [emoji4] Sve sam podesio sto treba, probao nekoliko aplikacija ali ne radi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

^Pretpostavljam da sam uvek natrcavao na takav build, losa sreca :)

Koja je fora sa onim LOS for microG sto si kacio?

Evo ukratko o LineageOS for microG:
520e18ad4426e00012d12703ffa55687.jpg
6dc6ab2886aed49de4e34d8eb6ec16af.jpg
2e2fd8282d35d03cd10fc15c842c4aba.jpg
a9b21961ef0f993f5a600b67dd78a59c.jpg
1660c2e8548e33c59fcfa5c0267c5cbb.jpg

Sent from my Redmi Note 4x

Samo mi je problem sinhronizacija kontakata sa Google naloga kod microG LOS 14.1 kojeg koristim na Redmi 2. Aplikacije skinem sa apkmirror.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ja koristim LOS 14.1 bez Gappsa. Nikad nisam imao ni najmanji prob sa notifikacijama ukoliko ne zavise od G, kao recimo Tapatalk - tu radi refresh s vremena na vreme. Dakle, Whatsapp, Viber, Gmail acc (AquaMail koristim)... sve radi vrhunski.

Posle duze vremena ponovo sam na mi-globe rom. Kod mene nema nikakvog frejm dropa... Super je miui, dobra promena i prijace mi posle ko zna koliko meseci. Xposed (sdk 24) modul iz magiska radi kako treba, sve je odlicno i bas mi se sve svidja na Miui...

Sent from my Redmi Note 4x
I meni, lepo radi, brz je i stabilan. So far so good

Sent from my MI MAX using Tapatalk

A sinhronizacija sa Google Kalendarom, Kontaktima, Drajvom, itd. nije moguća ili?

Mislio sam na ovo kada ne flešujem Gapps uz neki rom, da li rade sinhronizacije na neki način.

Moze mala pomoc.Telefon je stajao na stolu i kad sam pogledao u njega situacija na ekranu sledeca,crn ekran na sredini logo "MI" na dnu android i tackice ocitavaju...Kao kad ga pokrenes ponovo,ali fora je u tome sto je ova situacija zadnjih sat vremena,nepromenjeno..niti mogu da ga iskljucim,niti da udjem u boot,nista ne reaguje a nikako da podigne sistem telefona..MTK verzija..O cemu se radi?

Je l' si probao da drzis power dugme dok se ne ugasi/restartuje?

jesam i nista,i dalje stoji i mota,ne reaguje..nesto sam od sebe zabagovao.

Onda fastboot i flesuj nanovo stock rom

Da javim,posle 1h i 50min konstantnog ocitavanja kao sto sam opisao u gornjem postu,telefon se ugasio i posle toga ga normalno upalio i radi..Sta god bilo zna samo telefon o cemu se radilo.

Zdravo,
da li neko zna kako da ukljucim 4g mrezu na Redmi Note 4 Global?
Operater je mts.
Global verzija valjda podrzava 4g i na 800 MHz, ali kod mene ne radi.

Pretpostavljamo da su ti dali USIM karticu, koja podrzava 4g, i da ti je operater aktivirao?

Hahaha... Ja ih kontaktirao da mi puste 4G. Već sam korisnik BOX starog paketa nekih 8+ godina, pa reko velim ajde taj 4G. Stiže email, hvala što ste se javili, trtemrte... , ali vi imate stari BOX te ne možemo vam priuštiti 4G, sem ako ne sklopite novi ugovor na tucmuc godina... Reko fala vi lepo, nećem se vežem za vas novih tucmuc godina, 3G mi radi gotovo besprekorno [emoji16]...

Zamisli to, u Vip samo zamenio karticu.

Pa i u MTS besplatno menjaju karticu, i to poslednjih godinu dana, nezavisno od tipa ugovora koji je potpisan.

Resio sam problem u medjuvremenu. U pitanju je bila stara kartica. Kad sam probao sa novom karticom (prepaid koju su mi dali na poklon) proradio je 4g. Idem danas do mts-a da zamenim karticu.
Bas sam se iznervirao jer sam mislio da me je prodavac na KP zavrnuo iako sam naglasio da hocu Global verziju. Sumnju mi je napravio i punjac koji nije za Eu trziste nego sam dobio van kutije adapter.
Ipak, hvala na savetima.

Je l' znate mozda kojim programom se moze videti koje LTE Bands podrzava telefon, posto i dalje sumnjam? :D

Meni radi 4g na svi xiaomi, narocito na redmi note 4x(x)

Jel ovaj 9220 nightly poslednji? Imai nešto novije?

Azurirao mi globe rom, ukinuli su governor i Viper4arise. Umesto superSu, sada je tu Magidisk. Iskreno, i vise mi se svidja, jer sam jedino preko njega uspeo namestiti Viper4arise

Moze li pomoc. Hocu da instaliram "cist" rom, jer sam svasta nesto cackao po sistemu. Skinuo sam miui_HMNote4XGlobal_V9.2.1.0.NCFMIEK_095a79e80a_7.0.zip usao u TWRP obrisao sve sem internu mermoiju i probao da instaliram zip koji sam skinuo ali nije prosao. Kako je da instaliram "cist" rom?

Moze li pomoc. Hocu da instaliram "cist" rom, jer sam svasta nesto cackao po sistemu. Skinuo sam miui_HMNote4XGlobal_V9.2.1.0.NCFMIEK_095a79e80a_7.0.zip usao u TWRP obrisao sve sem internu mermoiju i probao da instaliram zip koji sam skinuo ali nije prosao. Kako je da instaliram "cist" rom?
Ako oces bas cist rom skini fastbootrom i preko kompa i programa miflash instaliraj poslednji miui rom 9.2.2.0.

Lakse mi re preko recovery ali ako je ovo najbolje resenje, tako cu. Samo jos jedan info. Znam da je bilo price da je moguce da se zakljuca bootloader kad se tako flesuje. Na sta da obradtim paznju da se ne zeznem.

Vrh Dno