Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Potrebna mi je pomoc/misljenje oko kamere. Napominjem da sam potpuni laik sto se tice naprednijih podesavanja telefona, ali slike slikane na dnevnom svetlu imaju žuti ton, kao da je ukljucen neki filter (a podesavanja nisu menjana od kupovine telefona - pre par dana). Takodje ni boje nisu realne, kao da su pojacane. Ako neko ima iskustva, ima li sanse da se ovo resi? Hvala unapred :) IMG_19700214_051724.jpgIMG_20171128_172801.jpgIMG_20171128_123616.jpg

Za blic nisam primetio, ali baterija nikako ne drži duže, čak je i nešto kraće. Trebalo bi sačekati barem do narednog ažuriranja da poprave bagove

Potrebna mi je pomoc/misljenje oko kamere. Napominjem da sam potpuni laik sto se tice naprednijih podesavanja telefona, ali slike slikane na dnevnom svetlu imaju žuti ton, kao da je ukljucen neki filter (a podesavanja nisu menjana od kupovine telefona - pre par dana). Takodje ni boje nisu realne, kao da su pojacane. Ako neko ima iskustva, ima li sanse da se ovo resi? Hvala unapred :) Pogledajte prilog 241538Pogledajte prilog 241539Pogledajte prilog 241540
Rekao bih da ti je ostrina i zasicenje pojacano... Pokreni kameru, klikni na options pa u gornjem desnom uglu na settings i skroz pri dnu imas saturation i sharpness, stavi oba na normal

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Evo tri slike
1 Gcam5
2 Gcam4
3 Origig miui
Sve tri sa hdr pa sada ko se razume neka kaze sta je bolje.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

najbolja zadnja, miui kamera.

Pitanje ovaj zadnji 9.0.5.0 miui 9. Stable dali je popravio nešto.
Da li baterija drži duže.
Neko rece da je žut blic na 9.0.5.
Vredi li ažurirati.

vredi, sve radi bez problema, evo ja u četvrtom danu baterije (3 dana, 19h).

Lepo, sot 4-5 sati, i baterija traje 3-4 dana, i kod mene isto...

I ja sam izvukao ovih dana bateriju 4 dana i 20h, ali sam ga stvarno slabo koristio, SOT je bio nesto preko 7h. Dok na pocetku je bila preterana upotreba i punjenje svake veceri. Mada tad je bio koristen od 80 pa do 20 %. Sad je isa do 2-3 %.

Na miui forumu pričaju da je velik odliv baterije na poslednjem update.
Meni na 9.0.3 fino drži baterija.
Još neki komentar bi mi pomogao.
Miui 9 stable je u pitanju.

Joj ja sam to imao na Redmi 1S i nisam dugo izdrzao sa tim.
Oces da se javis moras da otvoris
Oces da zoves moras da otvoris
Primis poruku moras da otvoris
Oces da kucas poruku moras da otvoris
Jos sam ja imao prorez za otkljucavanje vodoravan kasnije tj vrlo brzo updejtovase rom i promenise iz vodoravnog u horizontalno i cao ja je skinuo nikad vise.
Drug je imao za htc neki original nilkinovu sa kruznim otvorom ali je taj telefon podrzavao takve futrole citave opcije mu je izbacivao u tom krugu e sada ne znam da li to i takvu futrolu podrzava i ovaj sadasnji nas telefon.

Poslednja izmena:
Nillkin moze sa prozorom. Instalira se njihova aplikacija.

LOS15.0 29/11 Build

Changelog

* Improvements to fingerprint (should be lot stable now)
* fixed Bluetooth mac address
* Fixed performance & battery issues

Ljudi treba mi hitna pomoć. Update mi se neki xposed modul i telefon je upao u bootloop. Vrti mi logo pa onda pređe na onu skalu koju popuni do kraja pa se opet vrati na logo i tako u nedogled ponavlja.
Mogu da isključim telefon i da pređem u twrp. Probao sam da uninstall xposed, ali i dalje postoji problem. Probao sam da ga vratim takođe bez uspeha.

Stvarno bih hteo da izbegnem flash telefona.

To sam imao i ja, moraće da radi miflash ;)

Pitanje ovaj zadnji 9.0.5.0 miui 9. Stable dali je popravio nešto.
Da li baterija drži duže.
Neko rece da je žut blic na 9.0.5.
Vredi li ažurirati.
Ja sam na 9.0.5.0 , sve normalno, za blic nisam primetio nista, ne koristim ga cesto, evo 6.5 h sot,ostalo 47% jos ,a i ovo unlock sam pratio, mora da se stavi u autostart, nije mi pratio otkljucavanja od nekih 12h-16h instalirao sam oko 11 juce app, znaci ima blizu 100 otkljucavanja verovatno.
73e6328ffa5e42a3d0b7fc93713de642.jpg
933e240bcf324a1365ad6015a59ca324.jpg
cb150c5d5e11bfbf19870a59a748895b.jpg

Poslednja izmena:
Koja fora sa tim unlock brojačem? Šta ako je podešeno da zaključa ekran 10min nakon gašenja ekrana, a u međuvremenu koristiš telefon? Evidentira li te slučajeve?

Ljudi treba mi hitna pomoć. Update mi se neki xposed modul i telefon je upao u bootloop. Vrti mi logo pa onda pređe na onu skalu koju popuni do kraja pa se opet vrati na logo i tako u nedogled ponavlja.
Mogu da isključim telefon i da pređem u twrp. Probao sam da uninstall xposed, ali i dalje postoji problem. Probao sam da ga vratim takođe bez uspeha.

Stvarno bih hteo da izbegnem flash telefona.
*** tek sad videh poruku. Postupak je sledeci: udjes u twrp pa u advanced -> file manager i obrises "enabled_modules.xml" ovde: /data/data/de.robv.android.xposed.installer/conf/enabled_modules.xml , a posle uspesnog buta uradis uninstall modula koji ti pravi problem u xposed instaleru, a ostale enable-ujes ponovo, pa opet restart telefona...
32d03fb2e60bab8691b67ea4b52fe3db.jpg

Poslednja izmena:
*** tek sad videh poruku. Postupak je sledeci: udjes u twrp pa u advanced -> file manager i obrises "enabled_modules.xml" ovde: /data/data/de.robv.android.xposed.installer/conf/enabled_modules.xml , a posle uspesnog buta uradis uninstall modula koji ti pravi problem u xposed instaleru, a ostale enable-ujes ponovo, pa opet restart telefona... []https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171130/32d03fb2e60bab8691b67ea4b52fe3db.jpg[/IMG]

nisi zakasnio, još uvek nisam flashovao.
Hvala ti puno, ali rešenje nije pomoglo. Verovatno sam ujebao stvar time što sam radio uninstall i install xposed kroz twrp pre ovog rešenja.
Da li se može uraditi još nešto? Ne znam koji deo njega buni, da li da brišem xposed skroz pa neke foldere ili šta?

Da li mogu da uradim update celog softvera bez da upropastim aplikacije u podešavanja? Isto kao kroz updater app, samo preko twrp i update.zip.
Zapravo, znam da se može uraditi update tako, ali ne znam da li će zbrisate sve. Takođe nisam siguran šta će se desiti pošto sam jop uvek na miui 7 :D

Poslednja izmena:
Da li neko koristi ovaj los oreo 15.0 kakav je rom kakva je baterija i stabilnost,da dzaba ne flesujem ovaj red recovey?

nisi zakasnio, još uvek nisam flashovao.
Hvala ti puno, ali rešenje nije pomoglo. Verovatno sam ujebao stvar time što sam radio uninstall i install xposed kroz twrp pre ovog rešenja.
Da li se može uraditi još nešto? Ne znam koji deo njega buni, da li da brišem xposed skroz pa neke foldere ili šta?

Da li mogu da uradim update celog softvera bez da upropastim aplikacije u podešavanja? Isto kao kroz updater app, samo preko twrp i update.zip.
Zapravo, znam da se može uraditi update tako, ali ne znam da li će zbrisate sve. Takođe nisam siguran šta će se desiti pošto sam jop uvek na miui 7 :D

Mozes. Nadji tu verziju koju imas Miui, skines recovery file. Obrises sve sem data i internal i flesujes taj zip. Kad završi,odma flesuj twrp img pa lazy flasher pa bootuj.

Mozes. Nadji tu verziju koju imas Miui, skines recovery file. Obrises sve sem data i internal i flesujes taj zip. Kad završi,odma flesuj twrp img pa lazy flasher pa bootuj.

uh, isam baš najbolje razumeo sve.
Imam stari rom i dalje na kompu, kao i sve fajlove koje sam tada koristio, uključujući i custom recovery.
Odake da obrišem sve sem data i internal?

Napravi nandroid backup preko TWRP-a(za svaki slučaj), obriši dalvik cache i cache i flešuj zip.

uh, isam baš najbolje razumeo sve.
Imam stari rom i dalje na kompu, kao i sve fajlove koje sam tada koristio, uključujući i custom recovery.
Odake da obrišem sve sem data i internal?

Iz TWRP brises sve. Razumeo sam da ga imas. Zile kaze bez sistema,ja kažem da i sistem obrises. To je najblize clean flašu. Nekada sam i ja sam kao i Zile ali zadnjih meseci radim tako. Od volje ti. Ne mozes pogresiti. Ako nešto zapne,uvek te ceka najgori scenario,sve iz početka.

Nazad
Vrh Dno