Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ne moze, kacio sam ss ovde, vrati se par stranica u nazad pa pogledaj. Uostalom evo vidi: http://en.miui.com/thread-847300-1-1.html
Pod "Menu" mislim na Meni odnosno Settings dugme, tri crtice horizontalne tj. skroz levo donje dugme.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Drugi petak bez updejta na dev miui9 romu ...jel to normalno ili?

Praznici su u kini, a tad ne izbacuju update

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Slucajno ukljucih performance mode na poslednjem los nightly-u. Ovo je druga dimenzija sto se tice fluidnosti. Sta radi? Kuca jezgra? Ubija li mnogo bateriju? Kako vi podesavate te modove?

Poslednja izmena:
Hvala za info. Video sam da je neko ranije spomenuo praznike ali mi je bilo cudno da to bude razlog :)

Poslednja izmena:
E al' to ti je isto (po meni) kao kad bi zamenili recimo volume dugmice da koristis ne za upravljanje jacine zvuka, vec za smanjivanje i povecavanje recimo svetline ekrana i da nemas mogucnost promene funkcije istih. Kriminalno los potez jer veliki broj ljudi je naviklo na stare komande androida, ja npr. jos od davne 2010 kada je bila Gingerbread 2.3 verzija androida koristim takve komande. Dakle, koristis 7 godina takve komande i onda dodje neki "pametni" kinez developer i primorate da koristis menu dugme kao recents dugme bez mogucnosti promene kao u ranijim verzijama miuija. Mozes da promenis ali kao dugo drzanje dugmeta, uzasss :(. Ljudi se zale i kukaju, stavljaju to kao bug, ali ove zabole ona stvar za njih pa da vrate kao sto je ranije bilo. Eto sad i taj Xenon, *** pa sta je to sa tim developerima, nasilno menjaju ljudima komande uredjaja. :(

Poslednja izmena:
Evo jedna noćna HDR on.
5a28e44ecd18bc6415c4d4772643b4d2.jpg

Miui pro rom...beta 9. Point and shoot sllka.
d11c380134b7e7fe55f5f04ea6856eb0.jpg

Evo jedna od jutros :D Xiaomi.eu rom
a362db959ee05e9a224cfdb651e18dad.jpg

Dakle, koristis 7 godina takve komande i onda dodje neki "pametni" kinez developer i primorate da koristis menu dugme kao recents dugme bez mogucnosti promene kao u ranijim verzijama miuija. Mozes da promenis ali kao dugo drzanje dugmeta, uzasss :(. Ljudi se zale i kukaju, stavljaju to kao bug, ali ove zabole ona stvar za njih pa da vrate kao sto je ranije bilo.

To je recents dugme.

Nekako mi je logično da otvara recents na single tap, a na long press da bude split screen.

Tako funkcioniše navigation bar na android-u, samo što su kinezi zamenili pozicije hardverskih back i recents dugmića.
Slucajno ukljucih performance mode na poslednjem los nightly-u. Ovo je druga dimenzija sto se tice fluidnosti. Sta radi? Kuca jezgra? Ubija li mnogo bateriju? Kako vi podesavate te modove?

Držim balanced i ne diram. Ima opciju da sam prepoznaje i menja, kada aplikaciji treba jači ili slabiji profil.

Oduvek je to dugme na androidu bilo za menu do pojave MM cini mi se kada je promenjeno u recents, a od tada prilikom flesovanja bilo kog roma, prva stavka mi je bila da promenim rucno da mi bude menu tj. settings, a ne recents. (logicno jer godinama od pojave androida tako su SVI koristili to dugme, a bilo je i ono search dugme ako se secas koje je u medjuvremenu izbaceno iz upotrebe). Ovako ja drzim od uvek setovanja: kratki klik na menu (recents) dugme mi je za meni (settings), dugi klik na menu je last app (previous app), kratki klik na home je home logicno (dok i to jednog dana ne s'ebu), dugi klik na home je recents (sto je UVEK pre bilo pa su to promenili i stavili kratki klik na menu tj. recents, a dugi klik za google home iliti sad asistent), back je back (dok i to jednog dana ne s'ebu) i dugi klik na back mi je kill app.... Split screen koristim tako sto udjem u recents i onda odaberem aplikaciju na dugo drzanje i prebacim na gornji deo ekrana.

Poslednja izmena:
Pa sada su to verovatno izbacili jer double tap na recent button salta izmedju dve zadnje app...zato kratak tap na recent mora da radi recent apps, a ne moze da radi nesto drugo...
Ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se :)

Sent from my Redmi Note 4X

Ne vredi, navika je cudo... Zamisli da ti promene dovoljno je samo jedno dugme na tastaturi, pa da te izbace iz koloseka za brzo kuckanje. Npr. da ti slovo "A" stave skroz desno, a slovo "L" levo. Ili "Esc" dugme da postave skroz desno na tastaturi. :) To je po meni isto.

Pa kada su uveli softverske dugmiće, promenili su dosta toga. Meni je logično da hardverski dugmići prate funkcije navigation bar dugmića. Sa nougat-om su uveli više funkcija za navigation bar.

Ne znam, ako je predvidnjeno da recents navigation bar dugme na long pres otvara split screen, što ne bi i hardversko dugme imalo istu funkciju? :D I dupli tap je predviđen za last app. Nije odrađeno samo da prevlačiš aplikacije u recents-u kako bi imao podeljen ekran.

Ali dobro, ti si tako navikao i glupo je stvarno što su to promenili.

Ma ja tebe razumem, ali ti ionako nisi koristio def. setovanja...vec si sam podesavao...
A da li si probao neku app, kao Button Mapper da izmenis setovanja...ili neku slicnu?

U vezi mikrofona,ovo je neverovatno danas radi mikrofon bez problema.Šta je bilo ne znam ,bitno da radi sad.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Jeste, glupo je sto nisu stavili opcije i da mozes da koristis kako tebi odgovara, a ne ovako si uslovljen da koristis kako su oni zamislili da treba i mora da se koristi. Takodje, telefoni za zapadna i istocna trzista, back i recents dugme je obrnuto, pa mozes misliti kad je neko koristio recimo godinama back dugme na levoj strani telefona, a recimo kupi neki Xiaomi telefon, tu tek nastaje picv'ajz. [emoji1] Takodje ne bih mogao vise da se vratim na softverske dugmice (Iuni U3 zadnji) ali nikako. Kapacitativni su zakon [emoji6] Opet, navika pa to ti je...

@spaxon
Pazi, u podesavanjima mozes da menjas kako hoces [ bar na xenon ] , Ali izaslo je dosta telefona bez hw dugmica I uglavnom se softver pravi tako da imaju svoje menu dugmice :) imho ne smeta za normalno funkcionisanje. Jedan OT :) jesi li jos uvek na win xp ili win 10 I kako je proslo navikavanje :)

RN4

Poslednja izmena:
Ma ja tebe razumem, ali ti ionako nisi koristio def. setovanja...vec si sam podesavao...
A da li si probao neku app, kao Button Mapper da izmenis setovanja...ili neku slicnu?

Probao sam pro verziju, ali to nije to jer s vremena na vreme zna da pobrljavi. I razne xposed module sam probao, ali ne vredi, nece da promeni za to dugme pa to ti je...

@spaxon
Pazi, u podesavanjima mozes da menjas kako hoces [ bar na xenon ] , Ali izaslo je dosta telefona bez hw dugmica I uglavnom se softver pravi tako da imaju svoje menu dugmice :) imho ne smeta za normalno funkcionisanje. Jedan OT :) jesi li jos uvek na win xp ili win 10 I kako je proslo navikavanje :)

RN4
Pogledaj moj post jedan pre tvog :) A privikavanje na win10 mi je ok bilo sa win7. Bas gotivim novi win10, ali uz neke moje izmene na task baru da bude kao winxp [emoji4] Na poslu takodje imam win10 i dan danas muku mucim sa novim taskbarom, totalno nefunkcionalno kada otvoris gomilu word ili excel dokumenata, pogubim se totalno, za razliku od winxp varijante taskbara i tacno znam gde je koji dokument,.odnosno koji je program gde otvoren...

Poslednja izmena:
A dok sam ja smislio I napisao neko vec odradio :)

RN4

Na RR je zvuk bas jak, poredjenja radi, na MIUI sam držao do kraja, max. Sada na pola jer kad zvoni razbija. Skinuo sam gcam, ne diram nista, fotka ok

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Za jacinu zvuka proverena varijanta je uvek bila Dolby Atmos (fles iz twrp ili modul iz Magiska), na svakom telefonu koji sam koristio u zadnjih par godina...

Ja danas prodao svoj Redmi Note 4 global verziju. Čim riješe problem s proširivim notifikacijama na lock screen i u sistemu da se može direktno odgovarati, vraćam se sigurno (znam za proširenje s dva prsta). Isključujući ovo, mobitel je stvarno bio zvijer za novce koje košta. Inače ako to riješe sigurno ću se vratiti na Mi Note 3 ili MI6.

je l' može nekako u miui da se isključi spell checker na gboard? da mi ne izlaze one crvene linije. nigde ne mogu da nađem opciju za gašenje

Juce sam za drugara uzeo RN4 i bas se sa tim zezao pola sata

Edit: nije mi TT izbacio celu poruku...

Active input method - Alphabet QWERTY

Poslednja izmena:
Vrh Dno