Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Jel moguce da je riknuo mic?
I kad testiram na hardware test isto ne radi.

Da kad snima video radi ok i voice recorder isto radi normalno.
Ne radi kad zove nekog,al kad stavi na zvucnik radi.
Isto ne radi ni viber.
Koriste se oba mikrofona u sound i video recorderu.

Probaj da prekriješ gornji mikrofon kada snimaš video ili samo zvuk.

U speakerphone modu radi samo gornji mic.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Koji rom ? Global stable 8.5.8.0 ?

@Zile995

Zar ne menja mic u odnosu na polozaj telefona tokom snimanja videa ?

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da je taj novi update nesto zeznuo, ali u kombinaciji sa jos nekom app...
Nesto se tu cudno desilo jer vam je obojici u isto vreme prestao sa radom, na istom modelu, na istoj verziji softvera...previse velika slucajnost.

Ajde bacite pogled na Google play sta se sve update-ovalo juce od aplikacija...

Ja sam moj otvor za punjenje cistio kompresorom za vazduh i kolega sa posla mi je nagovestio da je mozda zbog toga otkazao.

Da nije Vas sin nesto cistio ili slicno? Malo mi je cudno da otkaze sam od sebe.

Sin mi kaze da je primeto pre nedelju dana,al on skoro da nikad i ne prica,a meni je tek danas rekao.
Kaze da nije nista dirao nit da mu je pao telefon.

Poslednja izmena:
Pa to se poklapa sa ovim update-om na 8.5.8.0, on je bio pre nedelju dana...

Tu su nesto cackali oko spikerfona...

Phone

Fix - Speaker turned on by mistake for video calls (09-19)
Fix - Speaker turns on for video calls only after they are accepted (09-19)

Ako je do ROM ili ROM + neka app, mora biti još slučajeva na drugim (stranim) forumima, sem ako nije neka app koja je specifična za naš region, recimo viber... Ta bi app onda trebalo da ima dozvolu za mikrofon.

Nije Viber jel to sam malo pre instalirao da testiram mic.Pre nije imao ni instaliran.

Koji rom ? Global stable 8.5.8.0 ?

@Zile995

Zar ne menja mic u odnosu na polozaj telefona tokom snimanja videa ?

Koliko znam, AOSP i MIUI su isti po tom pitanju, isto koriste hardware.

Dakle kod mene oba rade, samo što je gornji noise cancellation mic, a donji je glavni i ima jači gain.

Možda je do zadnjeg update-a, promene su vezane za speaker, tu su možda nešto zeznuli.

Treba proveriti permissions za sve aplikacije koje koristi mikrofon, mora da neka zeza. Ja bih recimo da imam problem sa mikrofonom iskljucio sve koje stvarno ne koristim. Evo kako to izgleda na Mokee romu, a pretpostavljam da je to za Miui u Security, a dalje stvatno ne znam. Neka neko navede precice za permissions u miui, pa iskljucite sve sto vam ne treba...Screenshot_20170929-205835.pngScreenshot_20170929-205853.png

Evo kako je kod mene.
27240cfc4e6a3372b0c244f957f3322d.jpg
1faf4ca47d71c07b89d671510b48434f.jpg
57abd47b21a3994125fd0140830ced59.jpg

Ajde ugasi google app da nema dozvolu za mic, pa probaj onda...
Meni lici da je neka google aplikacija napravila problem...

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
A kada si presao na dev, nisi vracao backup...probao si dok je sistem svez... ili ?

@Bobajakuda tebi isto ne radi mic u hardware testu?

Kako on ima u listi google play services obican, a ja nemam? Probaj i njega da iskljucis.
Mozda da pogasi sve osim osnovnih, pa restart telefona pa da onda proba.

Poslednja izmena:
@Kidence Isao sam "Set as new device".

@Zile Radi kad sam probao, samo nisam znao da ima i drugi tako da pretpostavljam da je to bio taj drugi.Aj sad cu opet da proverim.

@Edit
71b1937c8ec609e337bcd6a14e3353d3.jpg

Poslednja izmena:
Sve sam ugasio, restart i opet nece. Bice da je riknuo mikrofon.

a da probate da vratite na raniju verziju miui? ne znam da li je to veliki problem. ja sam na istoj ali za sad nema problema sa mic

i hvala na tips da ne instaliram gcam na miui :)

Jel moze da se vrati starija verzija miui,ako je bootloader zakljucan?
Ja imam mi4 tamo jos nije bio zakljucan pa nisam u toku.

Ja upravo skidam 8.5.4.0 pa cu videti da li je do toga.

@Edit. Sta mi je ciniti sad?
a5abe5b11a1defe0c2696c1359133f13.jpg

Poslednja izmena:
Ovo sam našao u vezi nekog baga kod mnogo models xiaomi telefona u vezi mikrofona.
How to Check Mic Problem Exists or not:

If your phone is brand new and don’t have any physical damage on the body but still another person complaint low volume then chances are high that your Xiaomi mobile has Mic problem. You can also check via hardware test.

Go to phone dialer and dial *#*#6484#*#*You will get the option to do an Automatic Test or Single Item Test. Here select Single Item Test.Look for Mic Speak Loop or Speaker & Receiver and follow the instruction.If the result is pass your hardware is working as it should and there is no fault. If there is any damage you can go to the Mi Service Center to get it diagnosed.

Normally this test is always passed Because Mic doesn’t have any physical damage. 

[emoji853] Nemam zivaca vise. Odoh u krevet, sutra je novi dan.

Pazite se miui 9 najnovijeg, jer menu dugme ne moze da se namesti da jedan klik bude menu. Meni je to bilo krucijalno da se vratim na mokee ponovo i da se mozda nikad vise ne vratim na miui ako ostave tako... Otkad koristim smartphone telefone (ko zna koliko godina), navikao sam da mi bude menu dugme > meni, home dugo drzanje > recents, jos da i ovo ukinu ne bi me iznenadilo, kakvi ******i developeri, uskracuju ti normalno koriscenje mob. telefona i izmisljaju toplu vodu sa nekakvim njihovim shortcutsima...

Cek, pod menu mislis na? Mislim da moze sta hoces.

Nazad
Vrh Dno