Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ako imate MIUI 8 stabilnu globalnu verziju mozete preci na Developer ali samo Globalni preko Recovery Update-a...

Koliko vam pokazuje za android system potrosnju, poslednji miui stable ,meni je stalno oko 30%, jel to ok?
e2fffb89ec90c41bee40664e09292282.jpg
c74f8c29d8c02ffc7debf87afaea3892.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Tebi telefon ne ide u deep sleep. Nesto mu dozvoljava da se uspava.Awake linija ti je puna, probaj da restartujes telefon, pa isprati kako se ponasa.

Sent from my Redmi Note 4X

Evo restartovao sam, uopste nisam primetio to, imam neki ss od pre 3 nedelje, isprekidan awake noemalno, drzao sam par aplikacija zakljucanih u memoriji,jel moglo to da utice?

Ne znam zbog čega bi sada išao na developer kada će uskoro stići stable MIUI 9?

Odgovor na 2. pitanje ti je ne... ko je na developer-u ne dobija stable.

Možeš bez problema da se vratiš na MIUI 9, samo nisam baš siguran da li je baš na isti način... proveri pre eventualnog flešovanja.

Za bootloader lock kucaj *#*#6484#*#*, pa proveri tamo.

pod kojom tačkom se nalazi informacija o bootloaderu?

Moras otkljucati bootloader ako zelis miui 9, ili moras biti beta tester.
Neces dobiti stable ako si na dev.
Mozes. Kad otkljucas bootloader, posle se mozes zezati koliko god hoces.
Neko je rekao da treba sacekati Miui 9 stable jer ce uskoro, pa msm da nece tako skoro. Mozda tamo oko Nove [emoji13]

hvala za informacije ;). a da li developer miui 9 dobija OTA ažuriranja ili se svaka nova verzija posebno flešuje?

Ako imate MIUI 8 stabilnu globalnu verziju mozete preci na Developer ali samo Globalni preko Recovery Update-a...

ček, zar to nije u suprotnosti za gornjim odgovorima? :)

Koliko vam pokazuje za android system potrosnju, poslednji miui stable ,meni je stalno oko 30%, jel to ok?

pisao sam o tome na prethodnim stranama, i meni 8.5.8.0 troši više bateriju, čak sam primetio i da manje rama imam slobodno u pozadini.

na 8.5.4.0 je sve bilo bez greške.

Poslednja izmena:
pod kojom tačkom se nalazi informacija o bootloaderu?

hvala za informacije ;). a da li developer miui 9 dobija OTA ažuriranja ili se svaka nova verzija posebno flešuje?

ček, zar to nije u suprotnosti za gornjim odgovorima? :)

pisao sam o tome na prethodnim stranama, i meni 8.5.8.0 troši više bateriju, čak sam primetio i da manje rama imam slobodno u pozadini.

na 8.5.4.0 je sve bilo bez greške.
Da, dobija se OTA nedeljno, trenutno ne idu jer imaju nekih problema pa su povukli ali trebaju ici nedeljno.
Sto se tice prelaska sa Stable na Dev/Beta, moguje je bez otkljucavanja bootloadera, preko Updater aplikacije, ali sa MIUI 8 na MIUI 8 ili 9 na 9. Sa Stable 8 na Dev/Beta 9 ne moze bez otkljucavanje bootloadera.

8.5.4.0 SOT 14h
Da li postoji opcija da se na RR smanji jačina svetla na fizickim tasterima? Na max ubi

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Kod gcam morate da vodite računa o podešavanjima. Nisu za sve telefone ista(ako preuzimate ona na xda, univerzalna), takođe i na istom modelu ako menjate settings hoće da crashuje u smislu ako ste recimo jednu stavku povećali, to mora da prati i povećanje drugih u suprotnom crash. Nema konkretnog uputstva, bukvalno mora da se eksperimentiše. Ja sam se baš namučio dok nisam otkrio šta je otprilike za moj telefon najbolje.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Probacu open camera, uspeo sam lepe macro slike sa njom uraditi

Nisam probao MIUI v1.7 kameru, gcam mi je bolja. Na starijim verzijama je radilo ok.

Ja sam probao googlu cameru, onu sa hdr+, v4.4 valjda, i miui modovanu sa manual mode, sa 4k, sa hdr,... I msm da mi se svidjala vise miui hdr nego google hdr, pa sam nju ostavio. Sve je to bilp na brzaka jer mi nema kljucnu ulogu kamera.

Ja sam probao googlu cameru, onu sa hdr+, v4.4 valjda, i miui modovanu sa manual mode, sa 4k, sa hdr,... I msm da mi se svidjala vise miui hdr nego google hdr, pa sam nju ostavio. Sve je to bilp na brzaka jer mi nema kljucnu ulogu kamera.

A kako ti uopste radi HDR na miui modovanoj kameri za custom romove? Probao sam na raznorazne nacine da je instaliram i nikada nije proradio pravi HDR (doduse uslikana fotka pise da je hdr, ali to nije slucaj).

Aaaa, izvinite ako sam se lose izrazio, ja sam na MIUI 9, nisam na custom ROMu.

Aaaa, izvinite ako sam se lose izrazio, ja sam na MIUI 9, nisam na custom ROMu.

E pa to je vec druga stvar. Miui kamera na Miui romu je sjajna i hdr radi odlicno, slike su takodje odlicne...

Da, to sto sam se malo zezao je bilo super. Super slike daje. Ono sto sam video jest da ima dosta razlicitih verzija i portova kamera, pa ko zeli da se zeza, imace s cim.
Ono sto mene malo nervira jest to sto od 16gb dobijam nekih 7-8gb slobodne memorije. Ali sam sam kriv, hteo sam da prodjem sto jeftinije. [emoji3]
Mada mi to i nije neki problem, mozda ce mi i zavrsiti, a ako nece, tu je cloud, micro sf ...

Poslednja izmena:
Mala pomoć. Ne stiže mi obaveštenje za viber. Samo se upali ekran i to je to. Radilo je sve normalno do danas.

Mala pomoć. Ne stiže mi obaveštenje za viber. Samo se upali ekran i to je to. Radilo je sve normalno do danas.
Proveri sve permissions za viber i ukljuci ih, takodje proveri draw over other apps u advanced settings...

evo i mene u klubu zahvaljujući kidencetu :D 64/4 global ver. za sad mi je osveženje nakon nexusa i ostaću na miui neko vreme. jedino što bih promenio je dpi koji je prevelik za moj ukus ali dobro. uopšte nisam očekivao da je ovoliko dobra mašina za ove pare. pitanje jedno: pošto led lampica ima više boja, radi li neka custom aplikacija za podešavanje? light manager pro ne funkcioniše

evo i mene u klubu zahvaljujući kidencetu :D 64/4 global ver. za sad mi je osveženje nakon nexusa i ostaću na miui neko vreme. jedino što bih promenio je dpi koji je prevelik za moj ukus ali dobro. uopšte nisam očekivao da je ovoliko dobra mašina za ove pare. pitanje jedno: pošto led lampica ima više boja, radi li neka custom aplikacija za podešavanje? light manager pro ne funkcioniše
Sa kog Nexusa si presao?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

5x sa bootloop problemom :D a pre njega 4ka koji je imao sleep of death problem i na kraju mu crklo pola toucha. nikad više LG

To imas u podešavanjima, aditional settings pa notification light. Poruke, pozivi i notifikacije. Zeleno, plavo, crveno... Mada meni za viber svetli ljubicasto a nista nisam podesavao.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5228801

Neke app kao sto su Viber i WA imaju vec podesene boje po def..Za propustene pozive, poruke i ostale notifikacije(jedna je boja za sve ostale notifikacije, tj.za sve app koje nemaju po def.podesenu boju) mozes podesiti.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, isti izgled futrole, razliciti prodavci, razlicite cene od 1.7$ do 4+$, ima li razlike? Ili je to jedan isti proizvodjac a prodavci sami pisu neki "brand name"? Cak sam kod nekoliko njih na slikama u komentarima video i isto pakovanje...a kod nekih nije ali nije tresko samo prepakovati. To je ova https://goo.gl/mBqMyR

Drugaru sam narucivao, iste su svuda

rade lepo boje led-a i na fabrici kad se podesi, nema potrebe za eksperimentisanjem. hvala :)

Ja prodao svoj 5X pre neki dan, i taman hteo da narucim note4 global...i brat mi pokaze njegov p10 lite...i sad ***, ne znam sta cu...

Vrh Dno