Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Da li može ova kamera na stock ROM?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hmmm, nisa nesto odusevljen sa ovim zzmoove, zakucana su jezgra veoma i to cesto do kraja. Probacu neki drugi governer. Screenshot_20170919-114905.pngScreenshot_20170919-114915.pngScreenshot_20170919-114943.pngScreenshot_20170919-114948.png

Pozdrav društvo.

Pre par dana sam uveo internet preko IKOM-a i dešava mi se da se telefon sam otkači i neće ponovo da se zakači... Stalno traži šifru da mu kucam, nekad se dešava da kucam po 10 puta... Ostali telefoni se normalno kače i sve radi bez problema...

Šta može da bude? Fon je Redmi Note 4x

Poslednja koju sam nasao za mido, ima za mi5s novijih verzija ali je dosta oguljena aplikacija, nema pola opcija

Pozdrav društvo.

Pre par dana sam uveo internet preko IKOM-a i dešava mi se da se telefon sam otkači i neće ponovo da se zakači... Stalno traži šifru da mu kucam, nekad se dešava da kucam po 10 puta... Ostali telefoni se normalno kače i sve radi bez problema...

Šta može da bude? Fon je Redmi Note 4x

Probaj da izbrišeš tu mrežu pa je ponovo nađi. Ako neće, podesi ruter - MAC adrese fona i fiksna IP (podesiš fon takođe). Ako je otključan fon, ubaci neki nov firmware. Ako si na MIUI8, probaj dev MIUI9... Ako si na custom, probaj neki drugi ROM...

Da li ima nekih informacija o redmi note 5? Može li se pretpostaviti sada već da li se isplati sačekati izlazak novog modela u smislu povećanja performansi i uticaja na cenu postojećeg?

Ovo za mjui? Žile rešio te probleme za LOS/AOSP romove [emoji56], srč fix-audio-aosp-nougat-v5.zip.
Aha, ovo se odnosilo na mene...Da, za MIUI 8.2 verzije. Pročitao sam par tema na XDA forumu, u vezi tog problema s mikrofonom, za Note 4X i Note 4 SD, @žile je i tamo sudjelovao.
Problem je izgleda malo složeniji, jer ako riješiš tim nekim postavkama mikrofon u tijeku poziva, onda se zbog te promjene pojavi problem sa zvukom speakerfona i na slušalicama, naravno također samo tijekom telefoniranja.

Kad nema buke meni i sugovorniku u blizini, oboje čujemo savršeno čisto, pa i mala buka sa strane ne smeta. Meni konkretno za sada ne radi dobro samo snimanje tel. razgovora ugrađenom aplikacijom. Snimljeni zvuk je loš čak i ako smo pričali oboje u tihoj okolini. Na snimci ispadaju škriputavi glasovi, slabije se razumije. Telefoniranje sušalicama mi je iznimno rijetko, tako da mi se to niti ne da provjeravati, a snimljeno telefoniranje preko speakerfona ispada podjednako loše kao i obično telefoniranje.

- Audio tijekom snimanja video kamerom mi je dobar i čist, probao sam snimati video i uz buku iz laptopa, plus ja istovremeno pričam, sve ok, čuje se oboje.
- Recorder app snima zvukove u sobi također dobro.

E sad, ne znam koliko mi se da zezati samo zbog tog snimanja telefonskih razgovora, jer sve ostalo je ok.
Za snimanje nisam, stavio sam ipak mnogo jak gain :D Moram da smanjim acdb_id za HANDSET MIC u audio_platform_info.xml
Možda 4 ili 1. Na 1 ima više šuma.

Uskoro fix, eksperimentišem sa mikrofonom u toku poziva.

4b9b931a1c8df42a2ca7d458a5490d38.jpg

Kako je moguće da se taj problem provlači kroz Xiaomi već par godina, kroz razne modele ? Skoro nevjerovatno. Izgleda da nije samo do noise cancelationa, jer bi njegovo isključivanje onda sve riješilo.

Iako mi se sviđa MIUI i Xiaomi modeli mobitela, podbacuju sa tim zvučnim problemom, zatim zaglavljenim pikselima i senzorom kamere drugačijim od reklamiranog.

Zavisi koja verzija. Ove nove što izbacuje BSG svakodnevno imaju problema sa RN4 kad se setuju neka podešavanja, pa ne obradi sliku kako treba i vide se greške. Evo rusa, sve testiraju: https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=833225&st=1560
Moja preporuka su one full verzije od 36 mega, tipa GCam_4.4.012.156195200-41155109_7.0H_PIXEL_XL2_Full_v2.2

Evo sinda nek napiše koju verziju koristi, slike su korektne.

Evo dve sa 2.2 verzijom, samsung senzor, smanjene na 1600x1200 zbog hostinga:
http://fs5.directupload.net/images/user/170919/8byourqv.jpg
http://fs5.directupload.net/images/user/170919/6fcux86a.jpg
Kod mene 1.1 verzija,isto ta od 36mb...
Btw,jel moze neko da okaci stock Miui kameru,da probam nesto?Ona mi je pravila najbolje snimke,dok sam jos bio na miui8...

Poslednja izmena:
Ta 1.1 je možda i najbolja što se tiče slika ☺. Za MIUI app imaš gore link (v2).

Pre 1h sam do dobio obavestenje da uradim update na 8.3.5.0 i evo sad sam kod kuce i nema nikakvog update-a. Mtk 3/64

Da nisu mozda povukli ili sta?

jel ima negde F.A.Q.
u ovoj temi?
tražio sam al ne nalazim
sutra mi stiže Xiaomi Redmi Note 4X SD 625 sa global romom
jel obavezno to flešovanje koje svi spominjete....? da li će raditi sve aplikacije sa play storea(googlovog) ? ako ne flashujem... izvinjavam se na noob pitanju, molim za odgovor...hvala...

Sad vidim gore da je neko dobio update na 8.5.3.0. Mozda se radi i o toj verziji, nisam siguran ali svj updatea nema.

jel ima negde F.A.Q.
u ovoj temi?
tražio sam al ne nalazim
jel obavezno to flešovanje koje svi spominjete....? da li će raditi sve aplikacije sa play storea(googlovog) ? ako ne flashujem... izvinjavam se na noob pitanju, molim za odgovor...hvala...
Druze, ne brini nista, sve ce ti raditi :) ako ti sam telefon ponudi update na noviju verziju, ti download-uj i instaliraj, u suprotnom uzivaj u telefonu i ne brini

Probao stock Miui kameru,jako losa u odnosu na ovu hdr+ 1.1 :) btw,koja se vama pokazala kao najbolja opcija sto se tice snimanja videa? Ova 1.1 nekada nece uopste da sacuva video,snima sve ok,medjutim kad se zavrsi snimak,nema ga nigde u galeriji...ne desava se uvek,ponekad samo.

jel ima negde F.A.Q.
u ovoj temi?
tražio sam al ne nalazim

Ma koristi MIUI i ne boj se, ako je Global radi kao doksa :) Ako ponudi update prihvati i predji na nougat i odlicno, ako resis da ga otkljucas i to je lako samo malo strpljenja
evo 2 linka da otklonis strahove

http://en.miui.com/thread-667496-1-1.html

https://forum.xda-developers.com/re...p-step-guide-to-flash-android-n-beta-t3551221

Meni licno MIUI odgovara ali sam stari flashoholic maniac pa mi djavo ne da mira da ga ne probam :)

Poslednja izmena:
Kad smo kod kamera, sto je onako los blic na Google Camera-i kada je ukljucen HDR+, uglavnom fali svijetla na slici kada se slika u potpunom mraku. Kada je prisutno malo svijetla sa HDRom ispadne bolja slika ipak nego bez, HDR ubije ono bljestavilo od blica.

@Vojkan to zna sigurno. [emoji1]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni licno MIUI odgovara jer radi savrseno,navikao sam se na njega,ima nekih stvari sto cisti android nema a koje meni idu na ruku,odvikao sam se od obicnog androida..i sledeci telefon merkam takodje da bude Xiaomi,razmisljao sam o ovom MI A1 kad je izasao,ali najverovatnije ce to biti MI MAX 2,jos malo da mu spadne cena,vrhunski telefon..

Јел има аекс подешавања контраста или сам то видео на РР

Preko njegovog kernela možeš da podešavaš

fa4fc4fac387c3b26fb0855f143dd264.jpg

Nazad
Vrh Dno