Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

S tim novim verzijama na RN4 sve lošiji snimak. Po meni su najbolji oni prvi portovi od 36 mega, recimo verzija 1.1, 2.2.
Kod mene obrnuto, svaka sledeca je popravila nesto :) sad video nije taman sto je bio veliki problem

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Od svih miui romova najbolje radi ovaj miui pro, zadnji globe mnogo secka i koči šta su mu uradili nemam pojma, AEX se resetuje sam od sebe, Los dobro radi mada i on uspori prilikom skrola u hromu i da gubi GPS signal jako često, koristim runtastic...Slimrom posle par dana upotrebe počne da koči, paranoid svaki bild sve gori (ne radi ambijent senzor kako treba, loš WiFi signal), sve u svemu jedino RR vredi nečemu, jedino što mu baterija curka...

crDroid, MoKee... Ne znam koji je bolji od ova dva, prvi je brz kao munja, drugi je kineski LOS i takodje odlican. Volim ne izvikane romove i dajem sansu drugim developerima koji takodje rade dobar posao... Evo ja sam jos na Mokee, bez bagova i super radi (kinezi znaju najbolje [emoji6]) i nema potrebe da menjam u skorije vreme (barem dok ne zavse posten Oreo).

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
AICP takodje odlican sa onim elektra kernelom, trenutno najbolji battery life imam sa ovim romom, inace nedelju dana ga koristim. Iako ima dnevni nightly, uodejtovao sam samo jednom pre 4 dana i sve sljaka bez problema. I standbuy time je fantastican. Juce pre posla skinem telefon sa punjaca u 14h bio je na 92%, sada je na 70%.
Sot za to vreme 2h1m
Naravno nije bilo mnogo mobilnog neta ali i sa ovim nacinom koriscenja ja sam jedino na miui uspevao da se priblizim 10h sota, sto mi i nije toliko bitno ali cisto neka referentna tacka. Koji god drugi custom da sam probao, nije islo preko 7, 7 i po sati sota i standbuy je bio losiji.
Inace rom stabilan, jedini crash koji imam jednom dnevno je sa ovom google portovanom kamerom, sve ostalo radi zacudjujuce odlicno. Pa eto preporuka ako neko hoce solidan bat life a nece miui.

Ne znam kakav problema na zvaničnom LOSu, ROM kida kako radi.
Sedim napolju, nahvatao 12 satelita za 20 sek, 5 metara treshold...

Poslednja izmena:
Sutra izlazi crDroid novi build sa septembarskim security patch levelom, pa eto sanse ko hoce da proba najsveziji i veoma hvaljeni rom...

A možda i Mokee izbaci septembarski patch :D

Pogledaj XenonHD, dosta ga hvale.

Od svih miui romova najbolje radi ovaj miui pro, zadnji globe mnogo secka i koči šta su mu uradili nemam pojma, AEX se resetuje sam od sebe, Los dobro radi mada i on uspori prilikom skrola u hromu i da gubi GPS signal jako često, koristim runtastic...Slimrom posle par dana upotrebe počne da koči, paranoid svaki bild sve gori (ne radi ambijent senzor kako treba, loš WiFi signal), sve u svemu jedino RR vredi nečemu, jedino što mu baterija curka...

Hteo sam baš taj MIUI Pro da probam, nikako da ga skinem. Drugačija je baza, koriste kineski dev global rom.

AEX je isto dobar ROM, vratio bih se na njega, ali kao što si napisao, izgleda da se restartuje telefon sa poslednjim build-om. Šteta, dev je zauzet sa LOS 15, nikako da update-uje ROM.

LOS je ok. Chrome malo secka, ne stalno, mislim da je do aplikacije, kao i na svakom ROM-u. GPS tako kao ti nisam koristio, jedino sa Gmaps par km, hvatao je brzo i odlično.

RR BrateloSlava iz source: https://www.androidfilehost.com/?fid=889764386195930359

I AICP je isti LOS samo sa više opcija i posebnim panelom za podešavanje. Dolazi sa velvet kernelom.

Poslednja izmena:
Koliko vidim MIUIpro nema za Mi max
Trenutno sam na poslednjem Globe rom

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Pretražih temu, ali nisam nasao da se pisalo bilo šta o zameni ekrana.

Ja sam razbio touch, pa ću morati da menjam ekran. Planiram da naručim sa Alija i da sam odradim to. Ako neko ima iskustva sa tim, neka javi.

Gledaj samo kada porucujes, da porucis ekran sa ram-om u kompletu, mnogo je lakse da odradis zamenu...

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    305.9 KB · Pregleda: 226
Poslednja izmena:
Fabrika je fabrika, nikada ti ne mozes da zalepis ekran za ram kao oni.Razlika u ceni par $, a mnogo manje posla i lepse izgleda.

Sent from my Redmi Note 4X

Je l' imao neko problema sa zvukom za poruke, SMS radi najnormalnije dok Viber i WhatsApp sve normalno stiže samo bez zvuka i vibracije.

Daj mu potrebne dozvole za viber i WA u Security aplikaciji.... Mislim da je dozvola za Storage u pitanju...
Ako nije tu probem, onda podesi Notifikacije za te dve app u Setting-Notifications...

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Sve sam to već probao, do neki dan radilo sve normalno, a nisam ništa čačkao oko podesavanja da bi moglo uticati na zvuk :)

Danas sam sve riješio i podesio na mobitelu, provjerio većinu toga, i radi. Aplikacije i notifikacije sam si sredio, sve ok...Izgleda da su na MIUI 8 maknuli kontrolu nad ''message delivered'' izboru melodije, koja je osim toga jako tiha, ne vidim da se to nekako može kontrolirati ? A kontrola glasnoće ''ringtone'' kontrolira i glasnoću primljene poruke ? Ne znam, čini mi se da su i SMS i Viber poruke dosta tihe u odnosu na zvono telefonskog poziva. Šteta što kontrole glasnoće za poruke i pozive nisu odvojene

Imam taj jedan zaglavljeni piksel, koji ne smeta, pa sam išao iz znatiželje pogledati kako stoji s time godinu i pol stari Redmi 3 Pro. Mrtvih piksela nema, ali ima zaglavljenih barem 100 komada sve po središnjem dijelu ekrana, crveni, zeleni, žuti, nisam ni primjetio do danas. Na njemu možda i pokušam sa onom aplikacijom za odglavljivanje piksela....Xiaomi izgleda ima tradiciju sa nešto slabijim displejima, bilo bi zanimljivo vidjeti kako s time kotiraju druge kompanije

Poslednja izmena:
Danas sam sve riješio i podesio na mobitelu, provjerio većinu toga, i radi. Aplikacije i notifikacije sam si sredio, sve ok...Izgleda da su na MIUI 8 maknuli kontrolu nad ''message delivered'' izboru melodije, koja je osim toga jako tiha, ne vidim da se to nekako može kontrolirati ? A kontrola glasnoće ''ringtone'' kontrolira i glasnoću primljene poruke ? Ne znam, čini mi se da su i SMS i Viber poruke dosta tihe u odnosu na zvono telefonskog poziva. Šteta što kontrole glasnoće za poruke i pozive nisu odvojene

Jesu tihe, jako tihe, loše što ne mogu zasebno da se podešavaju. Na custom romovima je zasebno. Meni je i zvuk u globalu bolji na LOS-u.

crDroid, MoKee... Ne znam koji je bolji od ova dva, prvi je brz kao munja, drugi je kineski LOS i takodje odlican. Volim ne izvikane romove i dajem sansu drugim developerima koji takodje rade dobar posao... Evo ja sam jos na Mokee, bez bagova i super radi (kinezi znaju najbolje [emoji6]) i nema potrebe da menjam u skorije vreme (barem dok ne zavse posten Oreo).

Koliko sistem zauzme ram-a na njima?

Koliko sistem zauzme ram-a na njima?

Ne znam nista oko rama, ja to stvarno nikada ne gledam. Multitasking mi je u drugom planu. Gledam prvenstveno stabilnost sistema, fluidnost, autonomiju baterije, da nema velikih bagova tj. da radi sve kako treba i da ima dovoljno funkcija koje koristim. Evo ss...Screenshot_20170916-223453.png

Poslednja izmena:
Nahvalio si bas crDroid :) moracu da probam.

Nahvalio sam ga bas jer je dobar, tako da sutra skini novu verziju i probaj pa mi reci iz prve ruke. A Mokee mi se bas nesto ne napusta zbog baterije jer cr ne moze da izvuce kao Mokee, default stock kerneli.Screenshot_20170916-230447.pngScreenshot_20170916-230507.pngScreenshot_20170916-230454.png

Ne znam nista oko rama, ja to stvarno nikada ne gledam. Multitasking mi je u drugom planu. Gledam prvenstveno stabilnost sistema, fluidnost, autonomiju baterije, da nema velikih bagova tj. da radi sve kako treba i da ima dovoljno funkcija koje koristim. Evo ss...

Možeš li da ubaciš screen running services?

Skinut AEX v4.6, a zadnji LOS nightly još nisam probao. :D

Sviđa mi se na Mokee što koristi stock AOSP temu. Ostali koriste blue pixel.

Kod mene je na LOS-u usage za 100MB veći, a manje aplikacija koristim :)

Poslednja izmena:
Zadnji LOS. Sa ovim očitavanjem išla i instalacija sistema.

23c35911d7f684b5b8e09149ee0c887e.jpg
ac044f95208eeb494fcc287fc3719536.jpg
2ff9afc7d8aa8f1cfb9da03b2ac0b0bd.jpg

Imaš duplo više aplikacija od mene i manji usage na Mokee. :)

XenonHD septembarski update izašao, isto final.

Screenshot_20170916-231917.png

Poslednja izmena:
Vrh Dno