Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Znaci da nije zvanican, nego preradjen.

Sent from my Redmi Note 4X

Zavisi od koga kupujes... Svasta mozes dobiti , pa onda vi kupujte od strucnjaka sa KP kojima je sve Global rom cim ima vise jezika.

Zavisi od koga kupujes... Svasta mozes dobiti , pa onda vi kupujte od strucnjaka sa KP kojima je sve Global rom cim ima vise jezika.

Razumem ja da se svasta moze dobiti, ali ovde je pitanje sta se treba dobiti kupovinom redmi note 4x, dakle da li se treba dobiti zvanican rom, da znam da preduzimam korake u slucaju da se kupovinom ovog telefona mora dobiti zvanican rom?

Mozes dobiti kineski rom(koji ide fabricki) , mozes dobiti kuvani (vendor rom , flesuje kinez), mozes dobiti Global stable(takodje flesuje kinez ili prodavac kod nas ako zna).

Mozes dobiti kineski rom(koji ide fabricki) , mozes dobiti kuvani (vendor rom , flesuje kinez), mozes dobiti Global stable(takodje flesuje kinez ili prodavac kod nas ako zna).

Aa ok, dakle on dolazi fabricki sa kineskim romom, jasno. Dakle on da bi imao playstore mora se flesovati, a jel mogu ja da vratim na zvanican rom, da bi mogao da imam ota update ?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ova tema je ludilo pošto je telefon nenornalno popularan (sa pravom) i puno je xiaomi početnika [emoji41] Ništa dok neko ne napiše FAQ i HOWTOs [emoji4] Ovako se ista pitanja vrte u nedogled (a nisu ni noob-ovi krivi, milion postova ima u temi pa je teško naći šta ti treba).
Predlažem da neko sve to lepo napiše (@Kidence [emoji6] ) pa ne mora ni u prvi post nego kad god krenu npob pitanja samo kažeš post #tajitaj. Tako je bilo u mi4c temi kad je isti bio na vrhuncu popularnosti [emoji4]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Jeste, najbolje da Kidence ostavi svoj br telefona, pa da ga cimaju svi koji razmatraju da li će i kada, i zašto, MOŽDA uzeti ovaj mobilni.Mislim da je više nego dovoljno što na ovom forumu postoji tema u kojoj je apsolutno sve objašnjeno bar 10 puta.Problem je što ljude mrzi da čitaju, da koriste pretragu, ali bi svi hteli da baš njima, odmah odgovore poznavaoci koji su ama baš sve rekli.

@icanik88nis

Probaj da skines rom u zip formatu na telefon odavde

http://en.miui.com/download-321.html

Onda pokreni Updater app, gornji desni cosak na tri tackice, pa Choose zip i odaberi rom sto si skinuo i vidi jel hoce tako da odradi update...

Jeste, najbolje da Kidence ostavi svoj br telefona, pa da ga cimaju svi koji razmatraju da li će i kada, i zašto, MOŽDA uzeti ovaj mobilni.Mislim da je više nego dovoljno što na ovom forumu postoji tema u kojoj je apsolutno sve objašnjeno bar 10 puta.Problem je što ljude mrzi da čitaju, da koriste pretragu, ali bi svi hteli da baš njima, odmah odgovore poznavaoci koji su ama baš sve rekli.
+1

Gotovane uputite na search teme i gotovo. Nemojte pisati stalno jedno te isto. Njima treba, nek se pomuce malo.

Kasnije mod neki nek u prvi post baci FAQ i to je to.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Slazem se.

Onaj M-Kernel od BrateloSlava ne radi stabilno. Jeste da je najfluidniji, samo zabaguje telefon i restartuje se. PA, AEX, LOS, nebitno, na svakom je tako. LOS koristim par dana, ne planiram da ga menjam, a mislio sam malo da ga ubrzam nekim kernelom.

Interesantni su ElectraBlue v3.0 (GCC 7.2 + Linaro) i Velvet v5.1 (oba Linux Kernel 3.18.67). Priima Kernel je 3.18.31 kao i stock, sa raznim dodacima i optimizacijama. Faust mi nije uopste zanimljiv.

Sa ElectraBlue mi je brzi, ali malo vise trosi bateriju.

@Zile995

Ja sam na EB 2.0 i radi lepo...Samo sam ugasio AI i povecao min klok za GPU na 400... Baterija odlicna...Ne diram nista :)

I tako koristis na 400MHz? :D
Znaci da nema veci drain.

Mislim da v3 trosi malo vise jer ima ukljucen KSM, nisam probao bez njega. Adreno Idler isto gasim :)

Meni je electrablue lagovao koji god cpu governer i scheduler namestim na crDroidu. Onaj vulcan sam takodje probao, ali takodje koju god opciju namestim, antutu pokazuje 37-38k skor, zanimljivo bez laga, ali oseti se u radu da je sporiji telefon. Probao sam i ovaj (cini mi se brateloslavin) Mido-Kernel-v3.5-25-08-2017-11-11, taj je bio dobar i bez restarta, pokazivao je cini mi se skoro 68k antutu score, ali sam se ubrzo prebacio na miui.

Poslednja izmena:
Pa lagovao zbog gpu, ne zbog cpu.. :)

GPU, GPU... Izgleda da je to sredio na novijoj verziji. M-Kernel je po default-u OC-ovan. Tu verziju 25.08 sam koristio, 400MHz - 2GHz, GPU 100MHz - 700MHz. Ne vredi, samo se zabaguje, mozda je do UC-a, ali vidim na 4PDA da ljudima radi najnormalnije.

Probaj kada se budes vracao na neki LOS, AOSP... :) Memorisi to negde :D

Poslednja izmena:
GPU, GPU... Izgleda da je to sredio na novijoj verziji. M-Kernel je po default-u OC-ovan. Tu verziju 25.08 sam koristio, 400MHz - 2GHz, GPU 100MHz - 700MHz. Ne vredi, samo se zabaguje, mozda je do UC-a, ali vidim na 4PDA da ljudima radi najnormalnije.

Meni je bas dobro radio taj 25.08. ali sam ga kratko koristio, ali eto nije bilo nikakvog restarta. Uradi dirty flash svog roma, pa onda probaj ponovo flash m-kernel, mora da se nesto tu poremetilo.
Probaj kada se budes vracao na neki LOS, AOSP... :) Memorisi to negde :D

Probacu, stavicu u notes podsetnik [emoji5]

Pa imam LOS stock kernel boot.img.
Flesujem taj img iz twrp, pa onda magisk opet i na kraju taj kernel. Ne znam, ne bih rekao da kernel modifikuje sistemsku particiju, ne bi smeo.

Ne menja kernel sistemsku. Ti se ustvari uvek vracas na stock LOS kernel, pa onda flesujes drugi/druge kernele sto je pravilno... Mozda neka druga app u kombinaciji sa tim kernelom izaziva restarte, a ne sam kernel.

Manite se ljudi kernela više, nema ništa od toga. Xiaomijev stock je već dovoljno dobar, čim je toliki sot i standby time. Ne može više da se poboljša. Jedino gde bi moglo da bude poboljšanja je QC ali od toga za sada ništa. A ova ubrzanja i sl... sve je to placebo.

Delimicno si u pravu, dobar je i stock ali... Sa M-Kernelom ipak nije placebo, narocito skrol i brzina startovanja aplikacija. Pa skrolovanje u Play Store-u manje zabada, sta znam, ipak je fluidnije.

@Kidence Tako je, vracam se uvek na stock pa flesujem custom. Ali samo na tom kernelu, jednom je posle poziva pukao. Probacu 29.08 verziju, bez 400MHz, pa sta bude. :D

Poslednja izmena:
Jel moguce da mi posle roota krace traje baterija? Mislim, nidje veze, ali do sad opusteno 6-7 sati sot, a sada 5 (na 20 posto sam). Tako vec nekoliko dana, tj nekoliko punjenja.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako ova tema izgleda zadnjih 20 stranica ja imam utisak da vi vase somije urnisete. :D Place mi se kad vidim sta im sve radite samo zarad jos 5 min sot-a. Sta je problem pa neko zeli da menja miui, radi bez problema, baterija drzi po ceo dan i uz najgore mucenje... Cemu sve to? :D

Ja se ne opterecujem time, nikad nisam merio. Kao sto vidis, nisam izneo nikakve detalje, briga me sta koliko trosi od aplikacija. Samo mi je cudno sto se potrosnja toliko promenila u danu kad sam ga rutovao.
Inace ga ne stedim, koristim smarfon bas za ono za sta je namenjen. A ne kao neki sto izvace 10h sot i srecni su zbog toga, a koriste ga kao da je nokia 3310.

Onaj M-Kernel od BrateloSlava ne radi stabilno. Jeste da je najfluidniji, samo zabaguje telefon i restartuje se. PA, AEX, LOS, nebitno, na svakom je tako. LOS koristim par dana, ne planiram da ga menjam, a mislio sam malo da ga ubrzam nekim kernelom.

Meni isto lose radi sa njegovim kernelom, pogotovo FP, treba mu vise od sekund da prihvati... 2x ubagovao totalno telefon (los +brateloslava)

Nazad
Vrh Dno