Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Miui i rr i los kod mene su su svi slicni ni na jednom preko 8h . Zavisi od upotrebe . To sto izvlacite 12+h za mene je nemoguce. U svakom slucaju izvucem dan sto mi je bitno . Nekad sa 10 nekad sa 50 posto bat

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naravno da je nerealno. Sa realnim korišćenjem pola od toga. Evo sada na batt je nekih 45 sati, 5 sati sot, ostalo još 38%.

No nije ni bitno koliko kome drzi u svakom slucaju je mnogo bolje nego bilo sta drugo sto smo pre posedovali ne ? :)

I LOS izvlaci 12h+ SOT, ali sa dobrim signalom mreže i wifi only u kuci.

Sa losim signalom i data only, mesovitom upotrebom (u kuci i van kuce), izvlaci 7h-8h SOT. To je bez igrica i gledanja klipova.

Sent from my Redmi Note 4X

Svaki ROM moze preko 10+h, ako je usage time 15-16h i fon se koristi cim se skine sa punjaca.Ja sam licno testirao RR, sa MIUI kernelom i izvukao 14h(onaj prvi nezvanicni RR)... Meni sada RR izvuce oko 9-10h SOT-a na 36h usage, ako sam 90% vremena na wifi i ekran mi na 12% osvetljenja.

Eto, a mi koji smo preko 12h na dati i sa jacim osvetljenjem imamo 5 do 7 h SOT-a eto .

Danas bi trebao da mi stigne rn 4x, pa da vidim kako stoji situacija sa punjenjem. Do sada sam koristio sony z2 i uvek sam punio tel preko noci, ostavim ga cele noci na punjac, ujutru skinem i to je to, da li je ovakav scenario pozeljan i recimo za rn 4x, i da li je to dobar nacin da se puni baterija?
Pitam ovo, jer sam citao raznorazne price o tome kako treba puniti bateriju, te da postoji razlika kako se puni li-on a kako li-po baterija...

Sent from my D6503 using Tapatalk

Moj ti je savet da ne ostavljas celu noc na punjacu nego cim se napuni da skidas sa punjaca, a mozes cak i ranije na nekih 90-95%... Praznis do 15-20%

Moj ti je savet da ne ostavljas celu noc na punjacu nego cim se napuni da skidas sa punjaca, a mozes cak i ranije na nekih 90-95%... Praznis do 15-20%

A tipa koriscenje dok je na punjacu izbegavati? Meni je klasika bila kazimo ga preko cele noci punjenje, pa onda se isprazni do 1% i onda na punjac preko noci...

Ja izbegavam da ga koristim dok je na punjacu jer se greje i nikad ga ne ostavljam da bude duze vreme na punjacu ako se bat. vec napunila na 100%

Danas bi trebao da mi stigne rn 4x, pa da vidim kako stoji situacija sa punjenjem. Do sada sam koristio sony z2 i uvek sam punio tel preko noci, ostavim ga cele noci na punjac, ujutru skinem i to je to, da li je ovakav scenario pozeljan i recimo za rn 4x, i da li je to dobar nacin da se puni baterija?
Pitam ovo, jer sam citao raznorazne price o tome kako treba puniti bateriju, te da postoji razlika kako se puni li-on a kako li-po baterija...

Otkad imam tel tako radim kao i ti i nikad nisam imao problema ni sa jednom baterijom ni na jednom telefonu

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Sta bi bilo kad bi disebleovao google app, od njihovih app koristim samo gmail i youtube jel ima to neke veze? Mozda je glupo pitanje, ali da pitam za svaki slucaj..
942f2284972c7266e8c6d44e093e3058.jpg

Ne znam, ja ni na jednom custom romu nisam izvukao 14h+ (stock kernel), uostalom okacio bih neki ss ovde na forumu sa upotrebom baterije. Miui tj. globerom je druga prica, zato sam i kacio ss u cisto informativne svrhe i bez merenja duzine necega. Jedino sto ne volEm kad se neko podsmeva i napise kako se mobilni koristi u mraku (sa sve spustenim roletnama - ovo sam ja dodao), to mi je najjace od svega. Jok nisam mrdno iz sobe punih 40 sati tj. dva puna dana [emoji1], ma ne izlazim uopste iz stana mesecima, a sot u proseku 14+ SVAKI PUT na globe. E sad sto neko non-stop koristi 3G-4G + mobile data, nisam u toj prici jer svuda vatam wifi, samo u posebnim situacijama palim mob. data. Nema vise price o sotu, barem sto se mene tice, sve do probanja slatkisa oreo. Edit, slobodno ostavljaj telefon preko noci na punjacu jer kad se napuni do 100%, led dioda za punjenje se iskljuci i telefon staje sa punjenjem i ne puni se vise.

Poslednja izmena:
nikad ga ne ostavljam da bude duze vreme na punjacu ako se bat. vec napunila na 100%
Ovo ne smeta, svakako se tada praktično ne puni već koristi trickle charge da održava bateriju punom.

A tipa koriscenje dok je na punjacu izbegavati?
Po mogućnosti.
Nije tragedija po koja whatsapp poruka, ali nemoj neki browsing od pola sata i sl.

pa onda se isprazni do 1% i onda na punjac preko noci...
Ovo smeta, nemoj toliko cediti baterije ako nije moranje (tipa napolju si bez punjača).

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Uhhh, ni ja nisam ljubitelj orea, ali zato moja supruga, njoj omiljeni slatkis [emoji13] edit: evo uspesno flesovan Oreo https://youtu.be/kL8MjxkOqu0

Deluje mi da je fake.

Edit, slobodno ostavljaj telefon preko noci na punjacu jer kad se napuni do 100%, led dioda za punjenje se iskljuci i telefon staje sa punjenjem i ne puni se vise.

Najbolje je da se dopunjava, 20-80%. Na LOS-u ne gasi LED :D

Sta bi bilo kad bi disebleovao google app, od njihovih app koristim samo gmail i youtube jel ima to neke veze? Mozda je glupo pitanje, ali da pitam za svaki slucaj..
942f2284972c7266e8c6d44e093e3058.jpg

@Kidence pisao http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5096494

Poslednja izmena:
Pa od kog fona su portovali kernel? Jel ima neki fon sa Android O a da ima SD625?

4x. I pogrešna tema za pitanje :)

Gledaj da bude global zbog lte800 i nema da te boli glava. Trenutno je to Best buy .

Jel vam stoji ukljuceno onaj miui restrictions za bateriju ?
To fabricki bilo ukljuceno, ja iskljucih. Aj da kazem koju ovako na prvu loptu, cudan mi je malo posle z2, z2 ima bolji display, ovde mi boje malo kao isprano deluju, mada nisam slinuo foliju jos pa je mpzda do toga, kamera je omnivision, nisam nesto slikao mnogo, ono sto jesam deluje mi da je losija od z2, sve ostalo nemam zamerke, mogu reci da je sve kako treba... e da, i sad odoh na video snimanje, nema nikakvih opcija, niti mogu da biram rezoluciju. Verzija mi je 8.2.10.0.0, nema update nikakav, i na fb poruke ne izlaze u onaj bubble.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa nije valjda ona matirana fabricka ? Skini to baci zapali pa da vidis ekran

8.2.10.0 je zvanican rom, ako je 8.2.10.0.0, onda je kuvani rom i nema OTA update..

8.2.10.0 je zvanican rom, ako je 8.2.10.0.0, onda je kuvani rom i nema OTA update..

Kuvani je, sta to u prevodu znaci ?
Da ovaj tel nije dosao sa svojim zvanicnim romom i kako je to moguce ?
Da li je moguce vratiti na zvanican rom ?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno