Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

RR je realno najdalji stock androidu, ne kazem da je los, da me ne shvati neko pogresno :) ali decko je trazio sto jednostavniji

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne diraj mi RR... Najkomletniji ROM od sve dece ;)

Sent from my Redmi Note 4X

Prodje i 25. a nista od MIUI 9 za nas (stable) smrtnike. Da li je neko dobio update?

Pa jednostavan je RR, ima sve... Gde ces jednostavnije od toga... ;)
A sto se tice 25-og i Stable rom-a to nigde nije najavljeno..25-ti je najavljen kao datum za druge modele kada dobijaju MIUI 9.
RN4(X) je dobio medju prvima MIUI 9.
Ako hoces da imas MIUI 9, flesni Developer rom.
Sto se tice OTA na MIUI 9, sumnjam da ce brzo.Barem mesec, dva dana dok se lepo ispegla. To je neka moja procena...

Poslednja izmena:
Нисам испратио...јел има неки девелопер 9 спакован за тврп?
Глобе ,ром нема верзију 9....

Нађох [emoji4]

Poslednja izmena:
Koji je najbolji kernel u kombinaciji sa RR romom?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Od juce sam primetio da mi ni google maps ni waze ne mogu naci gps,konstantno stoji "searching for gps". Ima li neko neki predlog ili savet? U opcijama mi stoji high accuracy

9ad8322d5ba39369c0f9872b95134fea.jpg

Poslednja izmena:
Je li u pitanju Miui. Tako je i meni. Ili promasi lokaciju. Nije uvijek ali cesto

Jeste miui. Radio je perfektno i od juce nema sanse da nadje lokaciju.

Zdravo drustvo, evo i mene da se uclanim na ovaj forum kao vlasnik Xiaomi redmi not 4 sa mtk procesorom 3gb/32gb. Ja ga koristim od decembra, zadovoljan sam tel, baterija bi mogla biti bolja ali prateci ovaj forum skontao sam da je do mtk procesora. Dodao bih da nisam ni blizu clanova koji menjaju, otkljucavaju ROM itd kod mene je sve fabricki jer je to za mene komplikovan i nisam dospeo jos uvek na taj nivo. Pozdrav jos jednom svima

Dobro došao na forum

Da li jos neko ima problem sa Google kalendarom na MIUI-u? Ukljucena je sinhronizacija i kao sinhronizuje se ali preko browsera ne vidim dogadjaje koje sam dodao

Koliko vam izgura baterija SoT-a i da li je kamera bar blizu one na Samsung Note 4 realno ili daleko od nje?

10h sot-a lagano, a sto se tice kamere, ako ces da slikas u lowlight osvetljenju, onda ce ti slike biti losije nego na samsungu, a sto se tice dobrog dnevnog osvetljenja, tu su prilicno slicne fotografije... Snimanje videa sigurno na strani samsunga

Sot u zavisnosti od mnogo faktora . Kod mene 6 do 8 h . Fotografije losije nego na note 4

Definitivno 3ca najbolja baterija posle lenovo p2 i max2.

Planiram da pazarim ovaj telefon za osobu koja ne zna engleski pa bi hteo da proverim još jednom za svaki slučaj da li global 32/3 verzije imaju srpski ili hrvatski jezik u sebi? Takođe sam izgubio u temi na šta treba obratiti pažnju kako bi se šanse za mrtve piksele svele na minimum a za sony senzor u telefonu povećale na maksimum?

Što se tiče maske i zaštitnog stakla bilo je predloga u temi za ove modele, da li se nešto bolje pojavilo u međuvremenu?

https://www.aliexpress.com/item/Pzoz-xiaomi-redmi-note-4-tempered-glass-full-cover-prime-screen-protector-for-xiaomi-note-4/32777994886.html?shortkey=BraMfayy&addresstype=600
https://ru.aliexpress.com/item/Phone-Cases-Carbon-Fiber-TPU-Case-For-Xiaomi-5-5s-Crystal-Silicon-Xiaomi-Redmi-3s-Cases/32794075467.html?shortkey=YbYjMfAr&addresstype=600
https://www.aliexpress.com/item/Cafele-Original-Soft-TPU-Phone-Case-for-Xiaomi-Redmi-Note-4-Note4-Ultra-thin-Protective-Cover/32800100166.html?spm=2114.13010608.0.0.5XngL1

I na kraju da li neko ima preporuku za proverenog prodavca sa kupujem prodajem za ove telefone?

Poslednja izmena:
Sanse za displej bez mrtvih piksela i sony senzor se svode na srecu, sta ti zapadne... Ne verujem da ces imati mrtvih piksela ali isto tako mislim da su manje sanse da dobijes primerak sa sony senzorom... Ja koliko znam ima srpski jezik i na 4x i na 4 global...

To staklo je ok, a maskica imas i boljih...

Poslednja izmena:
Evo kolika je baterija na poslednjem globeROM 7.8.24 (Miui 9). Brutalna, samo cu to reci. Ali ni blizu nijedan custom rom, neka me neko demantuje slobodno. Antutu 61.710, sva jezgra su ukljucena, nista nije pipnuto od nikakvih podesavanja za ustedu energije ili koriscen neki dodatni softver. Osvetljenje na 50-60% na Auto namesteno, wifi samo koriscen tj. bez mobilnog data.Screenshot_2017-08-27-23-20-10-506_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-27-23-20-15-999_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-27-23-20-31-439_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-27-23-20-38-271_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-27-23-21-49-316_com.android.settings.png

Sanse za displej bez mrtvih piksela i sony senzor se svode na srecu, sta ti zapadne... Ne verujem da ces imati mrtvih piksela ali isto tako mislim da su manje sanse da dobijes primerak sa sony senzorom... Ja koliko znam ima srpski jezik i na 4x i na 4 global...

To staklo je ok, a maskica imas i boljih...

Na 4 global nema srpski nego samo hrvatski.

Takodje, radi google camera kamera sa hdr+ ali mora da se doda u build.prop ova linija persist.camera.HAL3.enabled=1
Miui 9 radi kao zmaj! Ps: Probao sam Mokee rom i nista posebno nije (nekada je bio broj 1 na mojim proslim telefonima), nazalost. I da, ipak se ne vracam na crDroid, kao sto sam rekao, hehe [emoji1]

Poslednja izmena:
Onda moram na 9 def. Svi ga hvalite.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Evo kolika je baterija na poslednjem globeROM 7.8.24 (Miui 9). Brutalna, samo cu to reci. Ali ni blizu nijedan custom rom, neka me neko demantuje slobodno. Antutu 61.710, sva jezgra su ukljucena, nista nije pipnuto od nikakvih podesavanja za ustedu energije ili koriscen neki dodatni softver. Osvetljenje na 50-60% na Auto namesteno, wifi samo koriscen tj. bez mobilnog data.Pogledajte prilog 235413Pogledajte prilog 235414Pogledajte prilog 235415Pogledajte prilog 235416Pogledajte prilog 235417

Koji battery profile biras kod "kuvanja" roma?

Ja ne znam sta ste se svi naprzili na HDR+ kameru, kao da je bitno samo da radi...? Radi ona, ali su slike neupotrebljive, jer na svim tamnijim delovima dobije tackice, kao zvezde na nebu recimo... Ne obrade se do kraja slike, ne znam da li je do telefona (procesora), ili same aplikacije.
Rekao sam vec da je postojala i modovana kamera na nexusu (izvucena sa pixela). Isto su se javljale te tackice, ali samo dok pise da je obrada u toku. Cim se zavrsi, tackice nestaju.

Koji battery profile biras kod "kuvanja" roma?

Kao i uvek "Balanced", a podesio sam ovako, a evo ga i trenutno stanje. Izvlacio sam i na prethodnim globerom (miui 8) i do 18h SoT uz (moje) normalno koriscenje telefona, a u proseku ~14h ne znam da'l si pratio temu.
Da dodam jos za Mokee rom koji je veoma slican LOS-u, a to je da taj rom ima jednu unikatnu aplikaciju (Aegis) slicnu kao amplify i greenify, ali nisam probao jer se nisam zadrzao dugo na njemu, ali bi vredelo probati kako funkcionise i radi samo na Mokee romu. Evo kako otprilike izgleda aplikacija, ima i ss https://forum.xda-developers.com/android/software/app-aegis-hibernation-wakelocks-service-t3445546Screenshot_2017-08-28-03-00-44-465_org.mozilla.firefox.pngScreenshot_2017-08-28-03-02-35-814_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-28-03-02-43-732_com.miui.securitycenter.png

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta ste se svi naprzili na HDR+ kameru, kao da je bitno samo da radi...? Radi ona, ali su slike neupotrebljive, jer na svim tamnijim delovima dobije tackice, kao zvezde na nebu recimo... Ne obrade se do kraja slike, ne znam da li je do telefona (procesora), ili same aplikacije.
Rekao sam vec da je postojala i modovana kamera na nexusu (izvucena sa pixela). Isto su se javljale te tackice, ali samo dok pise da je obrada u toku. Cim se zavrsi, tackice nestaju.
Na custom romovima definitivno bolje slika nego bilo koja druga kamera, pa i od default stock cm kamere. Naravno tu mislim na dnevne fotke, steta samo sto ipak lose slika nocu gde ima dosta suma i vide se te "zvezdice" kao sto kazes.

Da, baterija na miui 9 je svemir...ako kažem da sam pre neki dan restartovao telefon jel sam pomislio da su zabagovali %...ja nikada ne punim telefon do kraja, max do nekih 80% i sada imam 72%, a 3.5 SOTa.. Znači sa 8% baterije tri sata SOTa....neksus 5x je imao toliko SOTa sa punom baterijom....
Koristim miui pro rom...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da, baterija na miui 9 je svemir...ako kažem da sam pre neki dan restartovao telefon jel sam pomislio da su zabagovali %...ja nikada ne punim telefon do kraja, max do nekih 80% i sada imam 72%, a 3.5 SOTa.. Znači sa 8% baterije tri sata SOTa....neksus 5x je imao toliko SOTa sa punom baterijom....
Koristim miui pro rom...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Koja je razlika između miuiPro i xiaomi.eu ROM-a kad je isti build u pitanju?

Nazad
Vrh Dno