Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Otkljucas bootloader, ubacis tel u fastboot, flesnes twrp iz adb-a, butujes twrp, fles lazyflasher ako hoces miui da koristis, fles supersu, wipe kes i dalvik... To bi bilo to

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
1. Otključao sam telefon sa onim Mi unlocker, koji je posle drugog puta (ono ponovo posle 72 sata) bio uspešan. Je li to znači da je otključan bootloader?
Ako ne kako se otključava?

2. U fastboot se ulazi na Volume - i Power on?

3. Kako flešati TWrp? Imam taj fajl. Preko kompa ili ...?

4. Kako butovati TWrp?

5. Gdje naći i kako taj lazyflasher?

7. I ovo zadnje Super su se samo instalira ili kako se flešuje?

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Udji u developer options i vidi da li ti je otkljucan bootloader. Za ostatak da ti ne pisem, pusticu ti tutorial na pp

Udji u developer options i vidi da li ti je otkljucan bootloader. Za ostatak da ti ne pisem, pusticu ti tutorial na pp

@dusanbbgk evo izgleda da jeste otključan bootloader, jer sam ranije ga već otključava sa mi unlock alatom.

46571a5373ad226e0f1e611e3c17e633.jpg
7b539af7eb888d0cf9564e3a805a4aec.jpg

evo ovako da napišem neke utiske, tj. da navedem neke stvari koje se meni ne dopadaju, jer svi manje-više znaju za sve prednosti i blagodati ovog fona. pa da počnem:

- za početak, mislim da mi je ovo zadnji telefon sa ovom dijagonalom (iako sam koristio fon i sa 5'7 dijagonalom), ali zadnje dve godine sam bio na 5'2 dijagonali i mislim da je savršena;

- ne dopada mi se parcijalnost miui-a, jer su negde zadržali stock opcije, negde koristili third party opcije (kao recimo swiftkey). ako već imaš svoj interfejs, onda neka bude potpun, a ne neki miks;

- možda nekom ovo ne smeta, ali mislim da ima i previše opcija i podešavanja unutar miui-a. pogotovo kad pređeš nakon mesec dana korištenja lineageos-a, gde sam telefon postavio u roku od 7-8min, dok ovde treba dosta više vremena;

- previše klizav;

sad par pitanja:

1. kako namestiti batery saver da se pali kao kod drugih modela na 20%, 15% ili 5%? ovde imam samo opciju da se pali kada baterija spadne ispod 60%, što je glupost;

2. ima li u opcijama neki clock&weather widget? ovako imam odvojeno sat, a ako hoću vreme, onda imam poseban widget koji zauzima veći deo ekrana. znači nešto kao što ima na emiui-u inferfejsu kod huawei modela.

3. kako namestiti da figerprint otključava na home screen, a ne na lock screen? ne vidim mu svrhu ako otključava na lock screen, jer fon ima "double tap to wake" opciju.

4. da li i kada ćemo dobiti miui 9?

5. može li silikonska maska i kaljeno staklo sa redmi note 4 i na redmi note 4x ili ne?

Poslednja izmena:
Da li postoji nacin ono vreme za pattern reaktivirati da ne bude 119 minuta...zaboravila je sestra sifru i sad moze da je ukuca na svakih 119 min. Mnogo brze bi je provalila da je uobicajeno 5 min ili 1 min..

Sent from my Le X820 using Tapatalk

na 5'2 dijagonali i mislim da je savršena

I meni je 5.2 taman kada postoje hw dugmići, 5 je malo, 5.5 je veliko za jednu ruku.

- ne dopada mi se parcijalnost miui-a, jer su negde zadržali stock opcije, negde koristili third party opcije (kao recimo swiftkey). ako već imaš svoj interfejs, onda neka bude potpun, a ne neki miks;

U pravu si, ili recimo rešenje za održavanje sa AV alatom

- možda nekom ovo ne smeta, ali mislim da ima i previše opcija i podešavanja unutar miui-a.

Meni ne smeta previše opcija, ali mi smeta što su nelogično raspoređene. Ni posle par meseci nisam uspevao iz prve da pogodim gde se šta nalazi. Na kraju sam isključivo najbrže dolazio do tražene opcije preko search settingsa. Ali nekada ni to nije pomagalo, recimo do "Recorded calls" nema načina da se dođe nikako osim posle samog razgovora pa da se klikne na snimak, onda se pokaže interfejs.

evo ovako da napišem neke utiske, tj. da navedem neke stvari koje se meni ne dopadaju, jer svi manje-više znaju za sve prednosti i blagodati ovog fona. pa da počnem:

- za početak, mislim da mi je ovo zadnji telefon sa ovom dijagonalom (iako sam koristio fon i sa 5'7 dijagonalom), ali zadnje dve godine sam bio na 5'2 dijagonali i mislim da je savršena;?
Šta ti ja rekoh u odgovoru na temi za R4P, ako ti paše 5,5" RN4 je odličan telefon (za te pare, naravno), meni recimo ne odgovara 5,5", veliko mi je za džep košulje, za džep pantalona. Tu mi je R4P sa 5" legao savršeno.

- za početak, mislim da mi je ovo zadnji telefon sa ovom dijagonalom (iako sam koristio fon i sa 5'7 dijagonalom), ali zadnje dve godine sam bio na 5'2 dijagonali i mislim da je savršena;

- možda nekom ovo ne smeta, ali mislim da ima i previše opcija i podešavanja unutar miui-a. pogotovo kad pređeš nakon mesec dana korištenja lineageos-a, gde sam telefon postavio u roku od 7-8min, dok ovde treba dosta više vremena;

- previše klizav;

sad par pitanja:

1. kako namestiti batery saver da se pali kao kod drugih modela na 20%, 15% ili 5%? ovde imam samo opciju da se pali kada baterija spadne ispod 60%, što je glupost;

2. ima li u opcijama neki clock&weather widget? ovako imam odvojeno sat, a ako hoću vreme, onda imam poseban widget koji zauzima veći deo ekrana. znači nešto kao što ima na emiui-u inferfejsu kod huawei modela.

3. kako namestiti da figerprint otključava na home screen, a ne na lock screen? ne vidim mu svrhu ako otključava na lock screen, jer fon ima "double tap to wake" opciju.

4. da li i kada ćemo dobiti miui 9?

5. može li silikonska maska i kaljeno staklo sa redmi note 4 i na redmi note 4x ili ne?
Imas widget sa satom i vremenskom prognozom spojeno, ja taj koristio.

Ne znam da li sam te dobro razumeo za fingerprint, ali on ti otkljuca potpuno telefon, kakav lock screen?

Miui 9 je izasao, ali nije jos stable verzija, bice uskoro.

Ne moze silikon i kaljeno sa rn4 na rn4x jer im raspored rupica nije isti

kad je ekran ugašen i kad stavim prst na fingerprint samo mi upali lock screen (swipe up to unlock), a ne na home screen.

Sigurno ti je tako podeseno... Procackaj opcije

Meni se to desava, samo prvi put kad ukljucim telefon, kasnije ide direktno na home

Ima da se ugasi i to za prvo paljenje...

ne znam gde da pogledam, sve sam pregledao šta ima pod opcijama "lock screen & password".

Aj kad procita neko ko je na miui nek objasni coveku da se ne pati :)

uspeo sam, posle čitanja miui foruma, nisam znao da treba postaviti prvo password, pattern ili pin za otključavanje da bi tek onda mogao dodatne opcije za fingerprint dobiti.

komplikovan ovaj miui :), nadam se da će devetka biti jednostavnija malo.

ok za masku i futrolu, ali ne vidim zašto kaljeno staklo ne bi moglo, koliko vidim ekran i raspored kamere i senzora je isti.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko vi koristite miui ali pola ovoga sto ste napisali nije tacno. Imas aplikaciju recording,ne znam zasto bi cekao da ti se pojavi kad snimas razgovor pa ulazis tako. A naravno da moras da podesis pin ili pattern ako ces da koristis fingerprint.

jel ono na miui 9 konačno imaju vlastitu tastaturu (gledam neke yt klipove, pa vidim nova tastatura)?

Ne znam zasto je toliko bitna ta vlastita tastatura :)

Da li Redmi Note 4 ima metalno kućište, i da li mu se vadi batereija ? Koji se trenutno model Redmi Note 4 najviše isplati za kupovinu ?

Nema vise vadjenja baterije. Ne pamtim da sam skoro video akturlan model na kome se vadi baterija. Tj, za svako vadjenje treba alat, sto nije neki problem s obzirom da se to radi jednom u nekoliko godina.

Sent from my NX569J using Tapatalk

Koji se trenutno model Redmi Note 4 najviše isplati za kupovinu ?

Pisano je o tome par strana unazad. Zar je teško pročitati i udariti pretragu?

Nije led notifikacija na istom mestu

mislim da to ima veze samo ako staklo fabrički ima rupicu na tom mestu. jer viđao sam na drugim telefonima kaljena stakla gde je led notifikacija bila pod staklom. a kod nekih čak i prednja kamera pod staklom (recimo j5).

Дајте неки предлог за футролу....[emoji57] [emoji58] [emoji57]

Voleo bih da neko kaze koliko cu "plakati" za note 4x 4gb/64gb, ukoliko uzmem 3gb/32gb, jer razlika u ceni jeste 155 prema 210, realno mislim ovako na prvu da ova razlika u ceni jeste prevelika za tih 1gb /32gb dodatnih koliko se dobija. Isto pitanje za neko misljenje, iako znam da je subjektivno, koliko je ruzno to sto je recimo zadnja strana zelena, a prednja bela, meni nekako tu odma prednost dobija crni, jer je sa obe strane crn, a nekako bih mozda za promenu da predjem na neku drugu boju, jer z2 koji koristim je crn...
Kazite koju drugari, nemoj se stiskate :p

Nazad
Vrh Dno