Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Pratiš više no ja... Ima li kakvih ozbiljnijih promena, vredi li probati?
Gledam changelog, nema ozbiljnijih promena. System usage mi je bio veci za 200-300MB na LOS-u, na AEX i AOSPA je ok. Ne znam zasto, nadam se da su ispravili to.

Probaj :) Meni vise ovaj LineageOS odgovara jer nema puno opcija i blizi je stock androidu, a ne volim natrpane romove.
Jedino AEX radi podmazano sa svim tim silnim opcijama.

Posle ove nadogradnje na Nougat, mnogo vise srce memoriju. Oko 1-1,1 giga je slobodno sa pogasenim aplikacijama dok je pre bilo 1,5-1,6 giga

Neko je gore pitao za ikonice... Skini Fayna Dzyga temu i koristi njene ikonice. Gotovo sve su sredjene, bez onog okvira, sve u MIUI fazonu kao fabricke. Ima nekoliko hiljada ikonica. Na toj temi mozes cak i icons layout da menjas (4x4, 4x5, 5x5.... itd)

Hvala!

I ja sam primetio da mi sad sa pogasenim aplikacijama slobodno samo 1,1 a pre je bilo 1,5gb.Zna li neko kako da pogasim, sklonim, sta god ovaj notes i recorder? X puta mi se desi u toku razgovora da mi se upali displej i uvetom stisnem record ili note.

Prilozi

• Screenshot_2017-08-17-13-47-59-282_com.android.incallui.png
    Screenshot_2017-08-17-13-47-59-282_com.android.incallui.png
    234.5 KB · Pregleda: 119
Meni vise ovaj LineageOS odgovara jer nema puno opcija i blizi je stock androidu, a ne volim natrpane romove.

Žile, kakav ti je AEX u odnosu na AOSPA? Ja imam AOSPA i baš sam zadovoljan, samo me sekira što dev napušta pa preuzima buildovanje neko drugi, što znači još su manje šanse da postane official u dogledno vreme. AEX nisam probao, a vidim dosta dobrih komentara. Dev je renomiran i rom je official. S druge strane, nervira me što neće da prihvati source code od PA za color engine, valjda je mnogo vremena potrošio na integraciju sa substratum pa mu je sad komplikovano da to izbaci. A meni je upravo ta opcija najbolja kod PA, jer na kraju krajeva svi hoće samo dark temu bez nekih filozofija, a za to ne treba substratum koji će još dugo biti upitan.

Meni vise ovaj LineageOS odgovara jer nema puno opcija i blizi je stock androidu, a ne volim natrpane romove.

Žile, kakav ti je AEX u odnosu na AOSPA? Ja imam AOSPA i baš sam zadovoljan, samo me sekira što dev napušta pa preuzima buildovanje neko drugi, što znači još su manje šanse da postane official u dogledno vreme. AEX nisam probao, a vidim dosta dobrih komentara. Dev je renomiran i rom je official. S druge strane, nervira me što neće da prihvati source code od PA za color engine, valjda je mnogo vremena potrošio na integraciju sa substratum pa mu je sad komplikovano da to izbaci. A meni je upravo ta opcija najbolja kod PA, jer na kraju krajeva svi hoće samo dark temu bez nekih filozofija, a za to ne treba substratum koji će još dugo biti upitan.

AOSPA je AOSPA, kao i LOS. Ozbiljni ROM-ovi, bez previse opcija i modifikacija.

AEX se cesto update-uje, dobar je i dev. Taj lik odrzava vise romova, ali AEX najvise unapredjuje. Color engine + Substratum ne idu zajedno, ali bolje bi bilo da ima samo color engine, odlican je zbog dark teme. Meni je bolji PA zbog toga sto je jednostavan ROM, ali AEX dobro radi. LOS based natrpane romove nisam puno testirao.

Vratrice se PA dev, trenutno je zauzet. Ovi poslednji build-ovi imaju FP i dt2w problem, i to me najvise nervira.

Poslednja izmena:
Otklonio si mi dilemu, zasad :)
Ostajem na PA.
Ali dobro je znati da je i AEX solidna alternativa.

LOS ima najviše šanse da bude vrhunski sređen. Držim fige. Za mi4c je ubedljivo najbolji ROM, ali je dev Cozzmy baš maksimalno uključen i prizeman momak.

Pa donirajte neku lovu tom što radi na los :) sigurno će se tako više cimati ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naravno, sve LOS izmene koje napravi Abhishek, drugi uvrste u svoje ROM-ove. Ispod haube skoro svi isti, osim CAF baziranih ROM-ova. :)

Vec su maksimalno sredjeni. 99% stvari radi, meni bolje i stabilnije nego MIUI.

Poslednja izmena:
Kakva je kamera na tim custom romovima? Jel kao fabricka, sa onim beauty zezancijama, ili? Ne pitam zbog sebe, naravno, meni to ne treba :D

Istina je da Nougatu, ima problema oko poziva najvise Znaci senzor malo radi dobro, pa ne radi. Desilo mi se da je poslije prekinutog poziva ekran bio crn, Morao sam ga forsirano iskljucit, da ga povrazim

Kakva je kamera na tim custom romovima? Jel kao fabricka, sa onim beauty zezancijama, ili? Ne pitam zbog sebe, naravno, meni to ne treba :D
Meni je na pa bolji photo sa hdr+, ali je video lošiji nego na miui (ovde malo laguje i fali slowmotion i time lapse).

Na pa je bolji call management, overall gledano, zvuk spk i head, brzina, ram, izgled dark, batt ista. Nešto od ovoga je i zbog novijeg fw.

Sa miui mi fali long press back to kill app i slowmotion cam. Za sve drugo ima zamenska app (dual space, call rec).

Ima hdr+? Cuo sam za tu kameru izvucenu iz nexusa, ali sam mislio da radi samo na SD820/821/835.

Slučajno izbrisao poslednji poruku...
Rešio problem sa mi remote, tako što sam uradio update aplikacije preko play store - a.

Super onda.
Pretpostavljam da mora root i da se nesto dodatno flesuje?

Probaj da u additional settings čekiraš region serbia i proveri nakon toga na play store ima li apdejta.

Poslednja izmena:
Ne radi tako. Nije mi htelo ni na MI 5S, a ni sad na note4x.
U oba slucaja sve sve stock.

Senzor u 4x je s5k3l8.

Nova beta ispravlja ovaj bug. Napokon :)

-Music player stopped working on the Lock screen after 10-15 minutes. ( Samo što u realnosti player nije uopšte ni radio :) )

Poslednja izmena:
Nisam te dobro razumeo zato sto si pitao kakva je na custom rom-u kamera, a @dkrstic je odgovorio da na PA radi HDR+

Ne radi na MIUI Nougat ROM-u :)

@Zile995: Ima li LOS zadršku kad iz recents ili iz app ideš tap na home butt? Na AEX-u je primetna zadrška.

Nazad
Vrh Dno