Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Da li se meni cini ili je baterija na Nougat verziji jos brutalnija (RN4X). Gledam sada, nakon 8 sati radnog dana i preko sat SOT-a baterija 89%.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Naručih adapter s kojim može microsd+dualsim, bez struganja. Pa javljam kad stigne... :)

@r!sc! kako radi LOS? :D

AEX + M-Kernel (Interactive + ZEN) 400MHz min freq. Au kako ovo radi, a drzim 2GHz max. Na 2.2GHz malo brze otvara aplikacije.
05b1a1b2bfb055c38734ebb2c42200d6.jpg

ca79915ba95fbad27652e685ff159179.jpg

fabbae33e3cb85d0692c48cf666d900f.jpg

Još sam na AEX... Nešto mi se ne prelazi, radi sjajno [emoji3]
Ima neke stvari koje dosta znače u svakodnevnom koriščenju... navika ☺.
Ali probam LOS, svakako [emoji4].

Koji sad pa to kernel... Više se ne može pratiti, a kamoli sve probati [emoji55]

Aj postuj linkove za kernel i firmware ☺

Poslednja izmena:
Takođe, u nekim app (Anymote smart remote) i dalje se oseća vibracija pri tapu iako je ona svugde u sistemskim podešavanjima isključena. To je neko vreme bio problem i u LOS-u, dok Cozzmy nije našao rešenje kako podešavati intezitet vibracije. Možda i ovde postoji opcija, ali nisam možda detaljno gledao.

Rešio, isključio Haptic Feedback u App ops. I Phone je takođe imao i malu vib kad se javi na poziv, i to je rešeno ☺.

Još sam na AEX... Nešto mi se ne prelazi, radi sjajno [emoji3]
Ima neke stvari koje dosta znače u svakodnevnom koriščenju... navika ☺.
Ali probam LOS, svakako [emoji4].

Koji sad pa to kernel... Više se ne može pratiti, a kamoli sve probati [emoji55]

Aj postuj linkove za kernel i firmware ☺
Evo izvucen firmware
https://drive.google.com/file/d/0Bx4Y-DsaLqEUQ1p4VnZxbW1fMjQ/view?usp=drivesdk

Mido kernel: https://androidfilehost.com/?fid=889764386195923743

Ovo je novi update Mido kernela, v3.5. Sada sam probao, GPU min freq je 100MHz sada :)

Poslednja izmena:
Aha, test verziju imam :D

Pazi ovaj drugi
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=73447762

- Added Underclock to 307Mhz (saves a lot of idle battery)
- Added KCal
- Added AutoSMP hotplug
- Added BFQ (v8r10, ported from 4.4 mainline), noop, sio, fiops, zen, maple, fifo ioscheds
- Added custom ramdisk with tweaks for battery and performance
- Added westood and set it as default
- Added sound engine
- Added many power efficient WQ
- Added thermal throttling interface
- Added SafetyNet checks
- Added a lot of memory leak fix
- Added support for TTL
- Added TONS of tweaks for battery and performance

Da li se zna otprilike kad se prvi modeli 5X stici kod nas? KP ili nesto slicno.
Gledam par review-a deluje kvalitetniji od 4x, naravno i skuplji

5x čekam i ja, uz razliku što ga neću uzeti na kp, već direktno od proizvođača + authentication code + DHL + Evropa, što je sigurno-sigurno :)

Poslednja izmena:
Postoji tema za 5x na forumu :)

Da li se zna otprilike kad se prvi modeli 5X stici kod nas? KP ili nesto slicno.
Gledam par review-a deluje kvalitetniji od 4x, naravno i skuplji
Porediš telefon iz Mi serije sa telefonom iz Redmi serije.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Verovatno je mislio na redmi note 5x mada nisam siguran da će nositi taj naziv.

Pa hoce cim taj naziv stoji na gsm areni :)

Ma naravno, a neko ga nema uopste :p
Salim se ;)

Stigao Cafele i sa ovim "staklom" u kombinaciji stiti telefon totalno. Obuhvata taman onaj deo stakla koji folija ne pokriva.
Mana je sto ova folija nema oleofobni premaz pa se masti kao luda i nije bas skliska pa prst pomalo zapinje.

Мене ово стакло иритира зато што нема рупицу за ону малу лампу за обавештења, или има а није на правом месту. Имам све три боје ових :( Зато користим ону провидну чак иако не покрива са стране

Poslednja izmena:
Napokon... Unazad ne znam koliko romova nije hteo da radi wifi direct / cast na LG . Sad probam sa AEX, radi ko bombonica [emoji11]
ce22cbf600bf7f94a6682771b1331daa.jpg

Мене ово стакло иритира зато што нема рупицу за ону малу лампу за обавештења, или има а није на правом месту. Имам све три боје ових :( Зато користим ону провидну чак иако не покрива са стране
Ima kako nema. Prvo sam narucio za Note 4 i tu je desno, a juce mi je stiglo za
Note 4X gde je raspored isti kao i na Note 4 global koji imam i gde je led levo

Stoji mi Prefer LTE opcija medjutim dobijam No service kada je 4G nedostupan, tj ne prebacuje sam na dostupnu mrezu 3G, 2G!? MIUI stable. Bug ili?

RR rom + HDR+ camera

Samsung senzor kamere

34zk747.jpg

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Kidence, lepo :)
Je l' to sa novom verzijom HDR+ kamere?

@r!sc! Sa onim kernelom mi totalno zablokira telefon posle nekog vremena (mozda zbog 400MHz freq) Dok sa Heisenber kernelom secka muzika kada se ugasi ekran. Faust kernel isto update-ovan.

Kad pogledas, najbolje je ostaviti stock kernel :D

Oke, nisam dirao ništa. Stock radi besprekorno. Juče sam imao 12 sati sot-a na dva dana, više na mob net nego wifi. Lego ROM posle jednog punjenja [emoji3].

Evo dve iz ladovinke, nova verzija HDR+, Samsung senzor: https://1drv.ms/f/s!Auh7gLqwGJDoi7ocSdJqf3Ezgbw6YQ

I da dodam, ovaj AEX ima fenomenalno čist zvuk tokom razgovora. Mts je u pitanju ako nekom znači.

Poslednja izmena:
Stara verzija, ona prva sto se pojavila...

Sent from my Redmi Note 4X

Nazad
Vrh Dno