Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ja imam sa 3 gb sd, radi sve brzo i fluidno, baterija odlicna, igrice nisam probao puno, ali sve su radile odlicno, ja sam imao bas 150e kad sam kupovao telefon tako da sam mogao samo verziju sa 3gb, nije puno skuplja verzija sa 4gb, da li se primeti razlika, moguce, ali ne drasticno sigurno...

Ja uvek prvo radim factory reset, making toga hard. Primetio sam, iz nekog razloga, kad ne odradim factory reset, mada to ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa ovim što želim da kažem, a to je da,kada se Android podigne, pa kada ponudi da izaberem jezik instalacije, kad ne odradim factory reset, uvek mi je default English, a trebalo Srpski, jer je uvek tako bilo. Do čega to može da bude?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

I to sve radis samo da bi imao postavljen srpski jezik?! Ne znam kako je na MIUI, ali na stock androidu setup wizard prepoznaje jezik preko SIM kartice.

Lepo wipe-uj data i cache particiju posle update-a, nece biti problema.

Pozdrav svima,

Imam Redmi Note 4x, globalna verzija sa 4gb rama i Helio x20 procesorom.

Vidim da su svi poceli da dobijaju update ali kod mene jos nista..

Da li neko ima slican problem?

Pozdrav svima,

Imam Redmi Note 4x, globalna verzija sa 4gb rama i Helio x20 procesorom.

Vidim da su svi poceli da dobijaju update ali kod mene jos nista..

Da li neko ima slican problem?
Tvoj je mediatek, za njega nije izasao novi update

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

I to sve radis samo da bi imao postavljen srpski jezik?! Ne znam kako je na MIUI, ali na stock androidu setup wizard prepoznaje jezik preko SIM kartice.

Lepo wipe-uj data i cache particiju posle update-a, nece biti problema.
Ne , nisi shvatio. Svakako odradim hard reset..cache+dalvik pa zatim ono 'YES' [emoji16] format. Uvek mi je Android ,pri prvom podizanju, nudio Srpski, ja prebacim na English i idem dalje. Međutim, primetio sam ,odavno već na RR-u, ukoliko ne odradim prvo factory reset, pa onda sve ostalo, tada mi je English default pri prvom podizanju sistema. Zbog čega je to tako? Ranije, na Windows-u je bilo da odradiš full format HD-a iz DOS-a , podigneš Windows, pronađeš da su neke stvari ostale iste kao iz prethodnog, formatiranje sistema. Tek kad odradiš zero fill, tada si siguran da je sve izbrisano..pa razmišljam da nije ta fora i sa Androidom..mada factory reset je samo vraćanje sistema na fabrički Settings.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja imam 4x sa 4gb i helio x20.ne igram igrice osim t11 tako da ne mogu da ti kazem kakav je za igre ali verovatno gura vecinu jacih.Za ono za sta ga ja koristim veoma brz,glasan,ekran cist i jasan i vise nego odlican za te pare.za 3gb sa sd proceserom ne znam ali sto kazu gore malo slabije performanse ali duzi vek baterije.Meni baterija gura dan i po u proseku zavisi kako ga akam.Namestio sam battery saver da mi se pali oko 11 i do ujutru u 6 i gasim u isto vreme wifi/mobile data.po nekim mojim merilima ustedi par %.ako te nesto interesuje konkretno pitaj.jedino sto sam menjao je punjac, jer sam dobio onaj fabricki sa UK uticnicom i produzetkom pa mi se iz nekog razloga telefon grejao prilikom punjenja dok ne dodje do nekih 30% i onda se polako smanjuje temperatura.onda sam kupio ugreen qc 3.0 punjac i njihov onaj usb i sad puni bez grejanja ikakvog.

Nije mi toliko bitna baterija koliko performanse.Jos mi samo reci da li je kamera toliko ocajna kao sto sam vidio na recenzijama?

MTK verzija ni po cemu nije toliko losa sem u trajanju baterije,mislim stvarno,citam pojedine komentare bolje radi SD od MTK verzije,ma dajte molim vas..Jedino po cemu je bolji a to je duze trajanje baterije jer Helio X20 srce bateriju kao lud,takav je na zalost procesor..Sve ostalo je dobro..Ah da,ako je neko "fan" romova,budzenja i ostalog igranja sa telefonom onda je za njega SD verzija..Kamera nije toliko ocajna kao sto si gledao na recenzijama,ima dodatnih stelovanja i filtera tako da fotka moze ispasti dosta dobro..Imam RN4 MTK verziju od januara i stvarno perfektno radi,jedina mana je trajnost baterije,posle nekih 12h ostane nekih 25-28% uz standardno koriscenje telefona,ako se uvedu igrice uz to dnevno standardno koriscenje ode baterija i to vrlo brzo na 18-20%..

Nije mi toliko bitna baterija koliko performanse.Jos mi samo reci da li je kamera toliko ocajna kao sto sam vidio na recenzijama?
Uzmi s625 verziji veruj mi na reč ..
Koristio i jedan i drugi preko 2m od toga 1m i jedan i drugi u isto vreme.

Mtk model ima " samo" dosta bolju izradu i donekle zvučnik i to je to. Sve ostalo je na strani s625

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mtk model ima " samo" dosta bolju izradu i donekle zvučnik i to je to. Sve ostalo je na strani s625

A to sto MTK verzija ima dosta bolju grafiku od SD verzije to nikom nista,perfomanse izgleda u ovom slucaju kad se porede ove dve verzije telefona ni malo nisu bitne a kad su drugi telefoni u pitanju poput HTC,Samsung,LG,itd onda su perfomanse itekako bitne,onda se gleda koji je procesor,koja grafika,sama izrada telefona,itd...Pa graficki cip iz MTK verzije je Mali-T880 MP4 koji je ubacen u telefon visoke hlase Huawei P9,to izgleda nista ne znaci,ko sljivi P9,nikakav telefon...Procesor iz MTK verzije je Helio X20 veoma mocan Mediatekov procesor.verovatno je i on smece od procesora i daleko kaska iza SD 625 koji se inace stavlja u srednji rang uredjaja..Kvalitet izrade na strani MTK..I sad dolazimo do jedinog atributa koji ima SD verzija a to je BATERIJA koja drzi dosta duze od MTK verzije jer je sam procesor SD625 slab potrosac i uz graficku adreno 506 mnogo bolje sve to optimizovano da bi baterijala drzala toliko koliko drzi,sto je za svaku pohvalu...Pored toga,SD verzija dozvoljava akanje i promenu romova ako je neko ljubitelj svega toga,onda je ta verzija pravi izazov za njega,ali reci da je MTK verzija losija od SD malo je bez veze..Onog koga boli uvo za menjanje romova i igranje telefonom na taj nacin,MTK verzija je sasvim pristojan i dobar telefon za njega..

Džabe mu taj mali t880 kada throttluje čim mob oseti da se pali igrica :)

Igre koje sam ja igrao na njemu su bile neigrive i to na performanse modu , bukvalno 10frejmova max. Adreno gpu u ovom s625 se pokazao makar 2 puta bolje ( npr csr racing 2 )

Poslednja izmena:
+ sto ovaj malisa ne gasi jezgra i tesko throttle-uje :)

Poslednji stable ROM za MTK nije update-ovan vec 3-4 meseca? Update na N uskoro? Hm, tesko.

4X не подржава quick charge ?

Podrzava S625 SoC. Xiaomi je iskljucio tu opciju sa razlogom. Kernel mora da ima omogucen QC, devovi izbegavaju tu opciju. Bolje nemoj da se zezas s tim. :D

Ne , nisi shvatio. Svakako odradim hard reset..cache+dalvik pa zatim ono 'YES' [emoji16] format. Uvek mi je Android ,pri prvom podizanju, nudio Srpski, ja prebacim na English i idem dalje. Međutim, primetio sam ,odavno već na RR-u, ukoliko ne odradim prvo factory reset, pa onda sve ostalo, tada mi je English default pri prvom podizanju sistema. Zbog čega je to tako?

Ne znam. Samo kazem da ti je isto. Da li ce prikazivati srpski ili engleski, nije toliko vazno ni bitno za system update :)

Poslednja izmena:
Pa mozda i bude uskoro,neka bude i za 2 meseca pa sta sad??Jaka stvar dal ce dobiti N za koji dan ili za mesec dana..Vi procenjujete kakav je telefon i kupujete telefone da bi igrali najzahtevnije igrice na njima ili uopste da bi igrali igrice???Koliko imate godina kad vam je to presudno??Da li otvara sva jezgra kad se upali ova ili ona igra,koga briga za tako nesto sem mladu populaciju koja pored igranja igara na telefonu hoce u jednom danu da promeni po 2 razlicita roma da vidi sta ima prvi a sta drugi,daaaaa li prvi rom ima 2 opcije vise od drugog i posle dodje ovde i napise to,haha...Mislim stvarno momci,nipodistavate perfomanse MTK verzije jer ste fanovi igrica,budzenja telefona raznim romovima a sve to dozvoljava SD verzija..Ne bih rekao da je MTK tako los sa igricama..Jos ni jednom nije kasljucnuo dok se igraju igrice na njemu,isprobavao sam neke u vreme moje dokonosti dok sam imao povredjena ledja pa sam iz dosade bas igrao igrice na MTK verziji,i ne znam o cemu pricate da baguje,to nije tacno.. :)

Izbegavaju QC 3.0 zbog pregrevanja baterije i telefona...A RN4 MTK ce ostati na 6.0, kao sto je RN3 MTK ostao na 5.0.2..

Sent from my Redmi Note 4X

Jos ako SD dobije i 8.0 u buducnosti, to bi bio najbolji model za ove pare

E ako je bas to prelomno i kljucno da bude najbolji model za 135-155 evra.......
Sta sve nece covek da procita po forumu :D

Pa koji telefon je best buy do 150e?

Jos ako SD dobije i 8.0 u buducnosti, to bi bio najbolji model za ove pare

To može lako da se desi a samo zbog odlične prodaje u Indiji . Iz istog razloga se rn4 updejtuje maltene u isto vreme kad i mi5 i mi6.

Ako ne dobije zvanican 8.0, dobice custom 99.99%..... :) Nema zime za SD varijantu ;)

Jel jos nekom prijavljuje ovu gresku?
1d32952f8a610dbc7d84a176140c33b7.jpg

zasto ne koristiti qc punjac.rn4x ne podrzava qc ali punjac puni telefone koji ne podrzavaju kao obican 2A 5V punjac.Meni se sa fabrickim grejao do 30-35% ugreje sa 28-30 na 40-42.a sa ovim par stepeni ode gore i posle hladan nista.

Niko nije rekao da se ne koristiti QC punjac.Ja licno koristim QC 3.0 punjac, ali to nema veze. Telefon je sofverski regulisan kako da se puni.. Normalno je da se greje od 0 - 60% jer kada je baterija prazna, vuce najvise struje...tj puni sa skoro 2A, posle 60% se smanjuje snaga punjenja, kao i posle 90%...

Poslednja izmena:
Гледам да узмем неки пуњач и кабал, јербо овај фабрички ће скоро да звекне колико се греје ,а и смрди...

Гледам да узмем неки пуњач и кабал, јербо овај фабрички ће скоро да звекне колико се греје ,а и смрди...
EU punjač ili sa adapterom imaš? Meni ovaj sa EU mlak dok puni, kao i sam fon (AEX zadnji).

Ljudi do sinoc, tacnije dok sam odradio factory reset, telefon je radio normalno. Medjutim posle toga se pojavio nenormalan broj lagova. Ne znam je li greska sto sam vratio sve aplikacije i podatke preko bekapa ?

Nazad
Vrh Dno