Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Taj update imam nekoliko dana. Ništa novo nisam primetio. Baš. Sad ne vidim koja apk koliko troši. Dual screen će biti na na 9.
ac1e4c4f74f9890cc6632c3d35654369.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Negde, verovatno na XDA sam naišao na info da je lik imao oko 28gb prostora nakon brisanja/instalacije custom roma. E sad tamo se može svašta pročitati [emoji3]
To nikako nije moguce. Kad odes u TWRP pise kolika je cela data particija. Ko zna gde je on gledao.
Ljudi radi li kome onaj podijeljeni ekran ? Dvije aplikacije istovremeno.

To dolazi sa MIUI 9.

Primetio sam da mi se baterija ne trosi ujednaceno,od 100% do 50% imam oko 4-5 Sot. Od 50% pa na dole skupim oko 3h maksimalno. Kod vas kakva je situacija?

Nisu ukrali 10, oko 3gb su ćornuli :)
Proizvodjaci ne pisu da telefon ima 32gb slobodne interne memorije nego ukupno 32gb interne memorije.Njihove "mere" su malo drugacije ,pa dobijamo isti slucaj kao sa hard diskov-ima...
Problem je sve veci i kompleksniji Android, koji svakom verzijom raste kao kvasac i zauzima sve vise memorije :)

Sent from my Redmi Note 4X

Ne radi koleginici fingerprint odjednom. Kad uradi autofinperprint test izbaci fail, pa ide na enrol i tu pise enrol: pass.

Imate li ideju? Global rom je u pitanju, bl zakljucan...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Na ovom 7.0 jedino sta sam primijetio je da bar meni radi brze. Sto se baterije tice, kod mene se od 100-50 trosi brzo. A od 50 pa nize, ubijem se da je ispraznim. Inace mi se oslobodilo skoro 1gb memorije nadogradnjom. Bio sam na nesto malo vise od 3 slobodnog, sada preko 4

Poslednja izmena:
jel moguce da je ovoliko zaobljeno staklo??? uzeo sam usko zastitno staklo,pokriva cak i milimetar manje od ekrana, ali opet okolo ima vazduha... jel moguce da je oblo po 3 milimetra sa strane,ka unutrasnjosti ekrana cak, ne po bezelima....

Ja nemam problem, staklo je sirine taman koliko ekran. Do ovoga crnog

Na ovom 7.0 jedino sta sam primijetio je da bar meni radi brze. Sto se baterije tice, kod mene se od 100-50 trosi brzo. A od 50 pa nize, ubijem se da je ispraznim. Inace mi se oslobodilo skoro 1gb memorije nadogradnjom. Bio sam na nesto malo vise od 3 slobodnog, sada preko 4

Isti slucaj sa prostorom i kod mene..

Ja brisem stalno pomocu onoga Security. E sad ne znam moze li jos kako. Ovo je bas primijetna razlika. Ali svakako me obradovalo

Pozdrav svim forumasima koji prate ovu temu. Hitno mi je potrebna pomoc. Obzirom da mi je dans ispao moj LG g2 i pukao ekran skroz, a da putujem za dva dana na duzi put hitno mi je potreban nov telefon. Odlucio sam se da to bude neki Xiaomi. Na osnovu cena sa kp odlucio sam se za Redmi note 4x. Trazeci po netu da vidim iskustva jer mi se ne bacaju pare pored raznih testova dosao sam do ove teme koja mi je ulila poverenje u ovaj tel.

Tema je ogromna i uspeo sam jedva da procitam 30 -ak strana nasumicno sto je nista za informacije koje su mi potrebne. Obzirom da sam u pripremama za put (verovatno vecina zna koji to haos i tenzije - tako mi je i ispao moj tel) nema sanse da stignem da iscitam celu temu kako bi se adekvatno informisao jer vidim da se spominje 1000 stvari i varijacija.

Znam da je mozda bezobrazno ali molim sve dobre ljude sa iskustvom oko Xiaomi telefona i oko Note 4 da mi pomognu i daju mi smernice oko kupovine.

Evo sta me zanima:

- Da li je ok telefon?
- Koja verzija da li ova 4X ili ona obicna, koliko rama koji procesor, sta je bitno da gledam .....?
- Da li mozda neki drugi Xiaomi u pribliznom cenovnom rangu?
- Preporuka na PP za proverene prodavce sa kupujem prodajem ili odakle god?
- Naravno sve sto smatrate da mi je korisno da znam?

Nadam se da ce se naci neko da mi izadje u susret i pomogne mi sa savetima u toku sutrasnjeg dana. Bas sam kratak sa vremenom a zeleo bih da kupim ok telefon.

Unapred hvala puno. Pozdrav Marko

- Telefon i je i vise nego OK
- Post koji objasnjava razlike medju modelima. Ako koristis Telenor, bitan ti je Band20. Ne znam kakva je situacija u Evropi sto se tice tih 800MHz stanica
- I za uredjaj pitaj korisnika kojeg sam citirao

Unapredio sam sistem na 8.5.4.0. Rutovanje isto kao i do sada (lejzi fleser i super su) prolazi.
Vecina ikonica sada ima beli okvir, a pre su bile providne. Mogu li se vratiti stare ikonice?

I ja probah dva stakla, oba imaju halo skroz po kraju ekrana, cini se dobro zaobljen po ivici.

Cekamo @Filip.V da preporuci to dobro staklo. Bilo bi super da je kupljeno kod nas, ne ceka mi se par nedelja iz Kine.

Neko je gore pitao za ikonice... Skini Fayna Dzyga temu i koristi njene ikonice. Gotovo sve su sredjene, bez onog okvira, sve u MIUI fazonu kao fabricke. Ima nekoliko hiljada ikonica. Na toj temi mozes cak i icons layout da menjas (4x4, 4x5, 5x5.... itd)

Ne znam uopste koje je staklo u pitanju. Jer samo dao ovome da ga stavi. Obratio paznju nijesam. Jedino znam da hvata samo ovo do crnog sa strane. Platio sam nesto ispod 5 evra

Poslednja izmena:
Instalio sam ovaj apdejt na 7.0 android. Brze radi cini mi se,FP radi brze i to mi se najvise svidja. Dobio sam oko 2gb slobodnog prostora. Ali ikonice su bljak,neverovatno.

Poslednja izmena:
Ljudi, jeli ovo to? Koliko sam skontao ovo je beta stable, i npr nije omogucen split screen? To je taj nightly update?

Prilozi

• Screenshot_2017-08-16-14-46-54-159_com.android.updater.png
    Screenshot_2017-08-16-14-46-54-159_com.android.updater.png
    437.9 KB · Pregleda: 138
Presao je iz Nightly u Stable...Sada dobijaju svi...Ovo je Android N, ali MIUI 8.

Pa da, oko mesec dana...ako ne i jace...
Mada videcemo kada izbace za ostale telefone, da li ce biti kao Global Stable ili Global Developer.

Poslednja izmena:
Stigao update.

Jedno nob pitanje..da li da odradim factory reset nakon instaliranja?

Moj savet je da uradis.Uvek kada se radi prelazak sa jedne verzije Androida na drugu, po meni najbolje je odraditi HR.
Mozes koristiti par dana telefon bez HR, pa ako bude sve ok...i ako te mrzi onda ne moras...mada pitanje samo kada ce neki servis da poludi i pocne da pravi probleme.

Ja uvek prvo radim factory reset, making toga hard. Primetio sam, iz nekog razloga, kad ne odradim factory reset, mada to ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa ovim što želim da kažem, a to je da,kada se Android podigne, pa kada ponudi da izaberem jezik instalacije, kad ne odradim factory reset, uvek mi je default English, a trebalo Srpski, jer je uvek tako bilo. Do čega to može da bude?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Ima li srpski nakon update-a?

Ja uvek prvo radim factory reset, making toga hard. Primetio sam, iz nekog razloga, kad ne odradim factory reset, mada to ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa ovim što želim da kažem, a to je da,kada se Android podigne, pa kada ponudi da izaberem jezik instalacije, kad ne odradim factory reset, uvek mi je default English, a trebalo Srpski, jer je uvek tako bilo. Do čega to može da bude?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

I jesu li Skype sesije posle toga stabilnije?

Hocu da kupim Redmi Note 4X moze li mi neko reci koja verzija je bolja sa 3gb ili 4gb rama posto viidm da je mala razlika u cijeni? hvala

Ja imam 4x sa 4gb i helio x20.ne igram igrice osim t11 tako da ne mogu da ti kazem kakav je za igre ali verovatno gura vecinu jacih.Za ono za sta ga ja koristim veoma brz,glasan,ekran cist i jasan i vise nego odlican za te pare.za 3gb sa sd proceserom ne znam ali sto kazu gore malo slabije performanse ali duzi vek baterije.Meni baterija gura dan i po u proseku zavisi kako ga akam.Namestio sam battery saver da mi se pali oko 11 i do ujutru u 6 i gasim u isto vreme wifi/mobile data.po nekim mojim merilima ustedi par %.ako te nesto interesuje konkretno pitaj.jedino sto sam menjao je punjac, jer sam dobio onaj fabricki sa UK uticnicom i produzetkom pa mi se iz nekog razloga telefon grejao prilikom punjenja dok ne dodje do nekih 30% i onda se polako smanjuje temperatura.onda sam kupio ugreen qc 3.0 punjac i njihov onaj usb i sad puni bez grejanja ikakvog.

Nazad
Vrh Dno