Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Drugari,gde ima da se kupi dobro staklo ili folija za 4x? Neverovatno je da sam promenio milion telefona,svaki pazim,nosim u dzepu samo telefon,u torbi nosim fon u pregradi u kojoj niceg nema i nikada mi se ni jedan nije izgrebao. Jutros vadim telefon iz dzepa i vidim izgreban ekran! Neverovatno,bukvalno ga nikad ni sa cim drugim nisam nosio da se ne bi izgrebao. Razocaran sam zastitom ekrana,ni mesec dana nije izdrzao a da se ne izgrebe a bas ga cuvam. Mrzim folije i stakla ali izgleda da cu morati da stavim. Ili postoji neka fora da se ispolira ogrebotina?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ovaj twlefon nema skoro nikakvu zaštutu za ekran, zato ti se izgrebao. Morali su na nečemu da uštede da bi cena bila ivakva kakva jeste. Zaštitno staklo ćeš naći u svakoj malo bolje opremljenoj radnji dodatne opreme za telefone. Te zaštute nisu ništa posebno ali će ti za prvo vreme odraditi posao. Koštaju 500-600 dinara. Ja sam jednu takvu uzeo. Za nešto bolje konsultuj ebay.

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Ja ga 2 meseca koristim, nigde se nije izgrebao, vodim racuna ali nista preterano, kupio sam neko staklo sa kp, em ruzno izgleda, em je uze dosta, i vazduh se pojavio, narucio sam sa ebay neko videcu kad ce stici, nista nije osetljiviji ekran od nexus 4 kog sam imao pre...

I drugari koji custom probati - LOS Off, AOSP Ext, RR,...? Za firmware je verovatno preporuka zadnji isčupan iz MIUI 9? Koliko vidim krenula je i igra kernela - faust, velvet, ...

ROM: Probaj AEX v4.5 bez kernela. Stock kernel je podignut na 3.18.65 CAF.

Zadnji LOS off ima poveci system usage na 3GB verziji. 1.6GB mi je mnogo. Dao bih prednost cistim AOSP romovima. AOSP-CAF based najbolje rade.

Firmware: flesuj zadnji MIUI9 firmware pre flesovanja ROM-a.

Kernel: Faust, Velvet, Vulcan (vulcan.droidthug.me), ElectraBlue, Priima, M-Kernel. Meni je to sve slicno...

Vulcan(OC-ovan po defaultu na 2.2GHz), Velvet, ElectraBlue imaju najvise opcija. Probaj ElectraBlue ili Velvet. Stock dovoljno dobro radi, governor je lepo podesen. Jedino ako hoces da podesavas display, I/O scheduler i jos neke sitnice.

crDroid official odlican. Plus sad mi sve sljaka i kamera google modifikovana se samo instalira, bez da je metnes u sistem. Po mome skromnom misljenju, brzi je cak i od PA. Sve preporuke!

Sent from my Redmi Note 4X

Ima li tu neko iz Ns da ima Note 4? Da popijemo koje pivo i da mi objasni neke stvari,da ne citam sve od nule;-)

Telefon se ne greje prilikom punjenja na novom AEX romu...To je bio razlog zasto sam prestao da ga koristim.

Ne greje se ni meni vise.

Zasto je ovoliko RAM-a pojeo GS na AEX?

2160a437d57461c85d5376c0992c14ad.jpg

Haha, neverovatno. :D

Poslednja izmena:
Treba... Flesuj Magisk v13.3 :)

OK. Vajpovao sam sve, formatirao data, nakon instalacije AEX-a ostalo 22.5GB. OK?

Poslednja izmena:
Formatirao data? Kliknuo si dugme pored Advanced wipe u TWRP pa yes?

Oko 24GB je free kada sve formatiras (data + interna memorija).

Super, iskljucio si enkripciju sada. :) Ne znam sta imas na internoj, verovatno je sve ok.

Zile kod mene mirno...
479c948e894283d16d8a3f9edef0fd32.jpg

Vraćam apps preko Titaniuma...

Ne sviđa mi sa launcher, navikao na LOS-ov Trebuchet i njegova podešavanja (broj ikona, broj redova i kolona, tamni drawer, potpis ikona, itd...).

Takođe, u nekim app (Anymote smart remote) i dalje se oseća vibracija pri tapu iako je ona svugde u sistemskim podešavanjima isključena. To je neko vreme bio problem i u LOS-u, dok Cozzmy nije našao rešenje kako podešavati intezitet vibracije. Možda i ovde postoji opcija, ali nisam možda detaljno gledao.

Inače jako lepo radi, baš fluidno, nema ni trunke seckanja. Dosta bolje od mi4c i LOS-a, brže app startuje i drži u memoriji (3GB prema 2GB). Zvuk je tiši no na MIUI.

Lepo sve izgleda sa 401 dp.

Toliko za sada, sutra ću čačkati detaljnije.

Biće jako dobro kad se i LOS ispegla :)

Inače ja ne koristim gappse [emoji3]

Poslednja izmena:
Pozdrav svim forumasima koji prate ovu temu. Hitno mi je potrebna pomoc. Obzirom da mi je dans ispao moj LG g2 i pukao ekran skroz, a da putujem za dva dana na duzi put hitno mi je potreban nov telefon. Odlucio sam se da to bude neki Xiaomi. Na osnovu cena sa kp odlucio sam se za Redmi note 4x. Trazeci po netu da vidim iskustva jer mi se ne bacaju pare pored raznih testova dosao sam do ove teme koja mi je ulila poverenje u ovaj tel.

Tema je ogromna i uspeo sam jedva da procitam 30 -ak strana nasumicno sto je nista za informacije koje su mi potrebne. Obzirom da sam u pripremama za put (verovatno vecina zna koji to haos i tenzije - tako mi je i ispao moj tel) nema sanse da stignem da iscitam celu temu kako bi se adekvatno informisao jer vidim da se spominje 1000 stvari i varijacija.

Znam da je mozda bezobrazno ali molim sve dobre ljude sa iskustvom oko Xiaomi telefona i oko Note 4 da mi pomognu i daju mi smernice oko kupovine.

Evo sta me zanima:

- Da li je ok telefon?
- Koja verzija da li ova 4X ili ona obicna, koliko rama koji procesor, sta je bitno da gledam .....?
- Da li mozda neki drugi Xiaomi u pribliznom cenovnom rangu?
- Preporuka na PP za proverene prodavce sa kupujem prodajem ili odakle god?
- Naravno sve sto smatrate da mi je korisno da znam?

Nadam se da ce se naci neko da mi izadje u susret i pomogne mi sa savetima u toku sutrasnjeg dana. Bas sam kratak sa vremenom a zeleo bih da kupim ok telefon.

Unapred hvala puno. Pozdrav Marko

Upravo stigao OTA apdejt:

dcd1db47f7cbac74a040d99835463a1f.jpg

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Zoreli
Upravo sam apdejtovao.
Nevidim nigde dupli klik za odklucavanje ekrana.

Svima stigao update u isto vreme. Meni takodje.

Pa naravno da stize svima kada je presao u "Stable".

Sent from my Redmi Note 4X

Iii sta nam donosi taj update konkretno, android n? :D

Ljudi radi li kome onaj podijeljeni ekran ? Dvije aplikacije istovremeno.

Vrh Dno