Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ne mislite na iste stvari.
On misli na expand notifikacija, na primer kad ti stigne mejl pa uradiš expand da vidiš sadržaj.
A ti misliš na spuštanje notifikacionog panela.

Koliko se sećam , rekli su (MIUI9) da će repliciranja moći da se rade iz tog istog,jednog prozora.,iz notifikacija.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Pa i sada može , na miui 8 beti android 7.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa zašto je to onda new feature in MIUI9

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Ne mislite na iste stvari.
On misli na expand notifikacija, na primer kad ti stigne mejl pa uradiš expand da vidiš sadržaj.
A ti misliš na spuštanje notifikacionog panela.
E to, na to mislim, expanded notifications.

I ne prikazuje mi dodatne opcije u notifikaciji. Kao na primer, VIEW i MUTE za tapatalk. Zesca glupost ako moram da koristim dva prsta, to nisam znao.

Bolji je MIUI 9 svakako. Cekam global beta ili stable verziju :)

Screenshot_20170730-005837.png

Je l se desava jos nekome da ima odredjeni delay kada pali aplikacije? Kliknem na tapatalk,sekund se ne desava nista i tek onda ga pokrene. Primer i za dial pad,kliknem,upali beo ekran,drzi ga sekund pa tek onda pokaze brojeve.

Ја увек имам ту задршку код ТТ_а и на више ромова, тако да мислим да је до ТТа. Који је најгора апликација икада после фб_а

5.7.2 tapatalk se otvara instant, ove novije verzije imaju tu zadršku.

Krenuo sam da citam ovu temu od pocetka, i dosao sam na stranu 120 i ne mogu vise. Sto bi rekao Djordje Cvarkov, sve mi se pomesalo, sanjam da sam u turskom haremu, gde zive Indijci, da je sultan Dačić... :)

Ovako, ja trenutno imam Nexus 5x. Pre toga sam imao Nexus 5. Veliki ljubitelj golog Androida, ne koristim romove, ne treba mi igranje sa time. Ali me zato veoma nerviraju 2GB ram-a.

Prijatelj mi je pomenuo Note 4x i svidja mi se da ima verzija sa 4GB. E sad. Da li je iko ovde presao na Nexusa na 4x i da li je zazalio pa se vratio, ili obrnuto, da li se vratio na 4x sa Nexusa? Moja zena ima P9lite, i miui mi je malo cudan, posle golog androida.

Ja bih telefon kupio u prodavnici, ne bih se igrao sa preprodavcima.

Hvala unapred.

Ja sam davno koristio nexus 4 i u poredjenju sa note 3 nexus je imao daleko bolji ram menadzment, dok u poredjenju sa note 4x ne toliko, ali opet tvrdim da nexus sa 2gb rama i dobrim custom romom i kernelom ima bolji ram menadzment nego pola telefona sa 3gb rama... Ako izuzmes to, sve ostalo je na strani note 4x pa cak i u odnosu na nexus 5x (sem kamere, naravno)...

Kamera je isto, do nekle, bitna. Mada Nexus ima ludacki dobro, ili je to do HRD+, pretpostavljam da 4x ima losiju...samo ne znam koliko losiju, pa zbog toga i pisem ovde.

Ja sam prešao sa Nexus 5x na Note 4x i zadovoljan sam. Samo je kamera značajno bolja na Nexusu.

Note 4x ima bolji RAM menadžment od Nexus 5x. Više aplikacija drži u RAM, dok mi je često na 5x ubijao aplikacije u pozadini. Osakatili su Nexus sa tih 2GB RAM.

E Corax, ti mi trebas.

Osim kamere, sta ti je jos falilo sa Nexusa? Ja bih stavio Google now launcher, nekako mi cudno da je sve u folderima na ekranu.

Mozes da stavis i nova launcher. Ja sam neki dan presao na RR rom i meni se to malo ne svidja(za sada)... Ekstra radi tel, leti , ali navikao sam se zadnje dve god na miui plus nova.

Ja sam prešao sa Nexus 5x na Note 4x i zadovoljan sam. Samo je kamera značajno bolja na Nexusu.

Note 4x ima bolji RAM menadžment od Nexus 5x. Više aplikacija drži u RAM, dok mi je često na 5x ubijao aplikacije u pozadini. Osakatili su Nexus sa tih 2GB RAM.

Je l' si ubacivao neki custom rom u nexus 5x? Bas cudno, jer je opste poznato da je nexusu 2gb sasvim dovoljno, mada sad mozda i ne :D meni nexus 4 kesirao skoro giga...

Nexus4 i nexus5 bolje kesiraju od n5x.

E Corax, ti mi trebas.

Osim kamere, sta ti je jos falilo sa Nexusa? Ja bih stavio Google now launcher, nekako mi cudno da je sve u folderima na ekranu.
Ništa mi ne nedostaje, eventualno češći update sa Nexusa. Koristim Nova Launcher i koristim telefon kao i pre. I jako sam zadovoljan. Ne zagreva se, fluidno radi, autonomija baterije je sjajna.
Je l' si ubacivao neki custom rom u nexus 5x? Bas cudno, jer je opste poznato da je nexusu 2gb sasvim dovoljno, mada sad mozda i ne :D meni nexus 4 kesirao skoro giga...

Ne, koristio sam ga sa stock ROM + root. Primetna je razlika u radu između Nexus 4, Nexus 5 i Nexus 5x. Imao sam sva tri (4 i 5 po više puta), a sa Nexus 4/5 sam jako zadovoljan, dok je u 5x stavljen 64-bitni čipset koji zauzima više RAM, pa je automatski manja količina dostupna korisniku. Sve u svemu, sa 5x nisam bio toliko zadovoljan kao sa 5.

A miui? Kaska li po pitanju mogucnosti Androida? Ili ima sve kao i Nugat?

MIUI 8 je baziran na Marshmallow. Dok MIUI 9, koji izlazi ubrzo, je baziran na Nougat. U odnosu na Nexus 5x sa Nougat-om trenutno će ti nedostajati Quick Switch između dve poslednje korišćene aplikacije (dupli pritisak na Recents taster) i Split Screen. Ali i to stiže sa MIUI 9. Dok sve ostalo ima + još gomilu mogućnosti za podešavanje.

Jos samo ovo, i necu vise.

Jesam li dobro shvatio, ili verzija sa 4gb rama ima slabiji procesor od ove sa 3gb? Mozda mi se pobrkalo, puno sam stvari procitao za kratko vreme.

@Teljan,
Нисам имао други "дејли драјвер" осим нексуса још од времена 4рке и прешао сам са 5икс (имао и 6П) на шаоми...Ако си гадљив на МИУИ, као што сам ја био, имаш ФЕНОМЕНАЛНЕ аосп ромове (АеХ и параноид нпр.) буквално нећеш приметити разлику (ја нисам),а променио сам све нексуса и ромова за нексусе што постоји...ОГРОМАН пљус за батерију на шаоми-ју (шта год радио и где био преко 8 сати 100%, знаш да је за 5икс то мисаона именица, често ако је сигнал ок батерија иде преко 10 сати лагано (13-14 чак), имао сам случај да телефон нисам пунио 3 хебена дана, било је само за "ало-молим" коришћење), телефон је КВАЛИТЕТНИЈЕ И БОЉЕ УРАЂЕН од 5икс, једино је камера лоша, није лоша али је на нексусу 5икс БОЉА, наравно имаш и готово извесну ствар да ће ти 5 икс упасти у бут луп...Имам верзију са 3ГБ рама, 4икс, није глобал на телекому ЛТЕ ради савршено за леленор немам искуства..
Имам картицу од 64ГБ (сан диск Ултра додуше) пуну свачега (слика, музике, видео снимака, бекапа фајлова, кед фајлова, растерских слика ) све ради феноменално нема задршки, корупције на картици (фајлова), а немаш појма колико је опуштено носити све то на телефону за разлику од 16 или 32 ГБ на нексусу (тј 10 и 24 гб за сториџ)...Клауд је добар али за 10 година када буде свуда 4Г и флет пакети, овако то је за "неке тамо"...
Скоро сам имао неке "кинезе" који су ме оставили без текста како раде и изгледају (неки УМИ модел и ЛеТВ) да имају боље камере само , апсолутно мораш бити овца да даш 800 евра за неки шљамсунг поред оваквих уређаја...
Е да, телефон (4икс са СД процесором) је мало лошије урађен од МТК верзије (имао сам и њега 3-4 месеца) али то је за друго питање и већ смо о томе писали...

Jos samo ovo, i necu vise.

Jesam li dobro shvatio, ili verzija sa 4gb rama ima slabiji procesor od ove sa 3gb? Mozda mi se pobrkalo, puno sam stvari procitao za kratko vreme.
Ne, mediatek verzija ima jaci procesor, ali ti ja savetuje (kao i svi ostali!?) da uzmes snapdragon verziju jer u realnom radu tu razliku neces primetiti, a pritom je sd625 mnogo stedljiviji sto se baterije tice

Ovako može samo da eksplodira zbog baterije, isto kao note 7... [emoji28]

Meni je vise cudnije radno vreme u toj prodavnici mob. telefona, pa dokle li rade tamo u Indiji, do ponoci? [emoji4]
A za ovo da li je u pitanju RN4 ili je neki drugi fablet, ko ce ga znati...na onom prvom linku ima sve, cak i racun koliko je platio RN4, a navodno Xiaomi mu je ustupio novi tel. cuvsi i videvsi sve ovo.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Ima li nekog sa MTK verzijom a da je na DEV romu i da nije dobio nedeljni update zadnjih 2 meseca skoro..Nesto mi cudno da ne dobijam toliko dugo nedeljne updejtove ili sam ja nesto cacnuo da mi ne dozvoljava i ne nudi update kad se ponudi..

Ima li nekog sa MTK verzijom a da je na DEV romu i da nije dobio nedeljni update zadnjih 2 meseca skoro..Nesto mi cudno da ne dobijam toliko dugo nedeljne updejtove ili sam ja nesto cacnuo da mi ne dozvoljava i ne nudi update kad se ponudi..
Nema updatea već par meseci. Čini mi se da sam na xiaomi. eu sajtu pročitah da updatea neće biti do avgusta 2017. godine što će reći da će sledeći update biti na verziju 9. Mene buni što nigde na videh datum nadogradnje na verziju 9 za Redmi Note 4 sa MTK procesorom, samo sam video za SD verziju.
Kad smo kod MTK verzijom reci mi koliko ti drži baterija?

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Kad smo kod MTK verzijom reci mi koliko ti drži baterija?

Pa dobro da znam,jer kod mene stoji jedna verzija updejta koju sam dobio pre skoro 2 meseca a na Xiaomi sajtu vidim neku sasvim drugu verziju za DEV rom..

Sto se tice baterije traje mi 1 dan sa normalnom upotrebom telefona (viber,pozivi,poruke,fb,messenger),ako igram neku igricu vise puta dnevno (tipa 6-7 puta) po 10tak min (sto i radim u zadnje vreme),zna da skine bateriju do 20%-22% za 5-6h pa da ga punim jos jednom u toku dana..Ovaj MTK procesor jeste snazan procesor ali je ogroman potrosac u odnosu na vase modele sa SD procesorom..Sve drugo je TOP stanje,od brzine,do signala,itd..

I ja sam na MTK procesoru. Pitao sam te zato što je na SD procesoru baterija baš dosta bolja tj. duže može da izdrži u odnosu na bateriju na telefonu sa MTK procesorom. Čitam da neki pominju 12 sati SOT-a što je za mene misaona imenica.. Za ostalo se slažem. Jedini problem koji ja imam jeste LTE signal. U okolini Lazarevca Vip radi na frekvenciji od 800 MHz tako da 4G signal mogu samo da sanjam. Bio sam u Beogradu preko vikenda - cepa 4G ko blesav!

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Prelomio sam i uzimam note 4x, pa me zanima par stvari.

Ima li razlike u radu između 3 i 4gb rama?
Kakve su šanse da naletim na Sony kameru?

Ajo neko zna gde može da se nabavi povoljno nek baci pp.

Vrh Dno