@Teljan,
Нисам имао други "дејли драјвер" осим нексуса још од времена 4рке и прешао сам са 5икс (имао и 6П) на шаоми...Ако си гадљив на МИУИ, као што сам ја био, имаш ФЕНОМЕНАЛНЕ аосп ромове (АеХ и параноид нпр.) буквално нећеш приметити разлику (ја нисам),а променио сам све нексуса и ромова за нексусе што постоји...ОГРОМАН пљус за батерију на шаоми-ју (шта год радио и где био преко 8 сати 100%, знаш да је за 5икс то мисаона именица, често ако је сигнал ок батерија иде преко 10 сати лагано (13-14 чак), имао сам случај да телефон нисам пунио 3 хебена дана, било је само за "ало-молим" коришћење), телефон је КВАЛИТЕТНИЈЕ И БОЉЕ УРАЂЕН од 5икс, једино је камера лоша, није лоша али је на нексусу 5икс БОЉА, наравно имаш и готово извесну ствар да ће ти 5 икс упасти у бут луп...Имам верзију са 3ГБ рама, 4икс, није глобал на телекому ЛТЕ ради савршено за леленор немам искуства..
Имам картицу од 64ГБ (сан диск Ултра додуше) пуну свачега (слика, музике, видео снимака, бекапа фајлова, кед фајлова, растерских слика ) све ради феноменално нема задршки, корупције на картици (фајлова), а немаш појма колико је опуштено носити све то на телефону за разлику од 16 или 32 ГБ на нексусу (тј 10 и 24 гб за сториџ)...Клауд је добар али за 10 година када буде свуда 4Г и флет пакети, овако то је за "неке тамо"...
Скоро сам имао неке "кинезе" који су ме оставили без текста како раде и изгледају (неки УМИ модел и ЛеТВ) да имају боље камере само , апсолутно мораш бити овца да даш 800 евра за неки шљамсунг поред оваквих уређаја...
Е да, телефон (4икс са СД процесором) је мало лошије урађен од МТК верзије (имао сам и њега 3-4 месеца) али то је за друго питање и већ смо о томе писали...