Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ja sam presao pre neki dan, baterija je na papiru ista, ali sd625 je mnogo stedljiviji, izguram po 12h sota, dalje, dizajn bolji, ne klizi iz ruke, ekran nekako lepsi, kamera recimo da je bolja... Sve u svemu, isplati se

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pridobili ste me:)
Na sta da obratim paznju prilikom kupovine, citao sam da postoji problem sa zaglavljenim pixelima, da li postoji jos neka zavrzlama

Na sta da obratim paznju prilikom kupovine, citao sam da postoji problem sa zaglavljenim pixelima, da li postoji jos neka zavrzlama

Zaglavljeni pixeli postoje i na RN3Pro, imao sam jedan, sada su 3.
Ali ih i ne primecujem, jedino na beloj pozadini se vide.

Tianma displej nema te probleme, dok BOE ima... soni senzor kamere pravi bolje slike u odnosu na samsungov...

@gremlin74

Ma da , koristim staru verziju, pa mora da je zbog toga, ne prepoznaje lepo telefon...Ova nova mi lose radi , pa zato koristim i dalje staru.

Sent from my Redmi Note 4X

Hoću ja da imam X! [emoji23]

Čoveče, ova baterija je....

Pozdrav svima. Kupio sam pre neki dan telefon Xiaomi Redmi note 4 MTK verziju. 64 giga interne memorije i 4 giga RAM memorije. U Abaut phone telefon se vodi kao Xiaomi Redmi Note 4X. Imam jedan problem kiji ne mogu da rešim a tiče se podrške za 4G mrežu. U telefonu imam dve kartice ali ni sa jwdnom nemam 4G mrežu iako sam ih na prethodnom telefonu LG G5 imao. Čitao sam da jw stvar do ROM_a a ne do telefona. Po defaultu sam na telefonu imao miui Global ROM verziju 8.2.1.0. Juče sam prešao na beta verziju (zvaničnu) u nadi da u njoj postoji podrška za 4G. Naravno podrške nema. Telwfon nije rootovan, bootloader nije otključan ali to nameravam danas da odradim. Moje pitanje glasi: kiji ROM da instaliram kako bih dobio podršku za 4G? Da li podršku za 4G imaju oni nezvanični miui ROM-ovi sa xiaomi. eu sajta? Ili možda Epic ROM? Da li postoji način da se flešuje neki drugi modem pa da se u zvaničnoj verziji dobije 4G podrška? Ulazio sam i u engenering mode (kucao u dialeru *#*#4636#*#*) ali ni tamo nisam našao rešenje (ako ga je neko pronašao neka mi objasni šta je radio). Pomagajte braćo ako za boga znate :-D

Poslano sa mog Redmi Note 4X koristeći Tapatalk

Глупо питање јеси ли укључио 4г...

Poslednja izmena:
Naravno. 2. I mts i VIP

Još gluplje pitanje, čemu uopšte potreba tolika za 4g? Turi 3g i uživaj, radi sasvim korektno!

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Tianma displej nema te probleme, dok BOE ima... soni senzor kamere pravi bolje slike u odnosu na samsungov...

Urbani mit, "problema" je bilo u pojedinim komadima prvih serija, iz ko zna kojih izvora, i odavno se niko nije žalio.Skoro sam uzeo RN4 Global SD, sa BOE ekranom i Samsung senzorom, i mogu samo da kažem da telefon sabija koliko je dobar, displej je fantastičan, a jedini razlog odugovlačenja kupovine su bili komentari diljem interneta o shit kameri.Pošto sam se u jednom dužem periodu profesionalno bavio fotografijom, a i danas imam dslr, mogu slobodno da kažem da je kamera na ovom telefonu odlična, i to ne samo u ovom cenovnom rangu.Za moje potrebe i ovaj global MUI radi toliko optimizovano, da mi zaista ne pada na pamet da isprobavam alternativne romove.O procesoru i bateriji je sve rečeno, i nema potrebe da ponavljam.Vole ljudi malo da preteruju i da prepisuju, i ako bi jedini izvor informacija bili forumi i komentari, niko nikada ne bi ništa kupio.

Sve je tacno sto si rekao, samo sto ja nigde nisam naveo da je samsung senzor los ili nesto slicno, prosto sa sonijevim senzorom slike ispadnu bolje, a isto vazi i za displej, boe je imao problema sa pikselima sto ne znaci da ce i svaki sledeci primerak... Nadam se da sad razumes poentu posta

Još gluplje pitanje, čemu uopšte potreba tolika za 4g? Turi 3g i uživaj, radi sasvim korektno!

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
I ja sam tako mislio dok nisam video kako radi 4G. 60mbit/sec naspram 15 na 3G mreži. Pravo da ti kažem volim da sve što telefon podržava radi. A da je dobar telefon - dobar je!

Sve je tacno sto si rekao, samo sto ja nigde nisam naveo da je samsung senzor los ili nesto slicno, prosto sa sonijevim senzorom slike ispadnu bolje, a isto vazi i za displej, boe je imao problema sa pikselima sto ne znaci da ce i svaki sledeci primerak... Nadam se da sad razumes poentu posta

Ja sam samo reagovao na tvoju tvdnju da BOE ekran IMA problema, a pošto MOJ primerak ima Samsung senzor, izneo sam svoje mišljenje.Poenta je da si probleme u vezi sa BOE ekranom trebalo da napišeš u prošlom vremenu, i sve bi bilo ok. :)

Takođe Boe ekran i Samsung kamera, bez problema s pikselima

Ovo je zadnja verzija Miui 8 globerom-a 7.7.20 beta. Sutra izbacuju Miui 9 ;)Pogledajte prilog 233605Pogledajte prilog 233606Pogledajte prilog 233607

Hmmm, ovde zvanicno pise da Miui 9 izlazi(pa dobro, ok je to):
1. MIUI 9 Global Beta ROM Public Release Timeline
1) August 11th 2017
MIUI 9 Global Beta ROM for Mi 6 and Redmi Note 4 Qualcomm / Redmi Note 4X will be released to the public!

2) August 25th 2017
MIUI 9 Global Beta ROM for Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi Max 2, Mi Max 32G, Mi Max 64G/128G, and Redmi 4 (India Version) / Redmi 4X will be released to the public!

3) From late September 2017
MIUI 9 Global ROM for Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi 3/Prime, Redmi 3S/Prime, Redmi 4A, Redmi 4 Prime, Redmi Note Prime, Redmi Note 2, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 4 MTK, Mi 2/2S, Mi 3, Mi 4, Mi 4i, Mi Note, and Mi MIX will be successively released to the public!

2. MIUI 9 China Developer ROM Public Release Timeline
1) August 11th, 2017
MIUI 9 China Developer ROM for Mi 6, Mi 5X, and Redmi Note 4X Qualcomm will be released to the public!

2) August 25th, 2017
MIUI 9 China Developer ROM for Mi MIX, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 5c, Mi Max 2, Mi Max 32G, Mi Max 64G/128G, Mi 4S, Mi 4c, Mi Note Pro, and Redmi 4X will be released to the public!

3) From late September, 2017
MIUI 9 China ROM for all the other Xiaomi / Redmi devices (except Mi 1/1S and Mi 2A) will be successively released to the pub

http://en.miui.com/thread-711086-1-1.html

Mislim da prvo ide kineski miui9 pa posle mesec dana global. *** mora da se malo sačeka :)

Izašao update za AEX
8f437b9133fabda3635fafe8b8e539f2.jpg

Ide prvo china dev, pa global. Nacekacete se za global ROM.:)

7.7.20 dev rom nije izasao za RN4X?... Sta petljaju ovi sa miglobe-om :D

@Nikola1994
Ako flesujes update, vraca stare fajlove, izgubices onaj sound i mic fix.

Napravio sam flashable zip, probaj posle flesovanja rom-a. Radi i na MIUI 7.7.13

Prilozi

• fix-audio.zip
    186.9 KB · Pregleda: 15
Poslednja izmena:
Лепота...параноид бољи од АЕХ рома...тачно је да је "го као пиштољ" али заиста фаст ром...једино што је пуцкање звучника доста присутније него код аех...а...

Još jedno pitanje. Pošto nameravam da otključam bootloader da li moram da si prebacim tj da li moram da instaliram kinesku verziju miui ROM-a ili se bootloader može otključati i na Global verziji?

Mozes da otkljucas bootloader na Global stable ROM-u.

Ne moras, mozes i na Global Beta ROM-u.
Лепота...параноид бољи од АЕХ рома...тачно је да је "го као пиштољ" али заиста фаст ром...једино што је пуцкање звучника доста присутније него код аех...а...

Odlican rom
pa_mido-7.2.2-DEV-20170725.zip
https://androidfilehost.com/?fid=817550096634788467

https://youtu.be/cN23UIuSELI

Nije mi jasno šta znači ovo 43 na startu klipa ? Da ne reklamiraju bolji multitasking na miui9 ? :)

Poslednja izmena:
Valjda je toliko stvari unapredjeno u odnosu na miui 8...znam da se na tako nesto odnosi...

A ipak nije mt .. nego samo brze startovanje apk :( i kopiranje fore od huaweia kao šatro učenje navika korisnika i prebacivanje resursa na te apk..

Poslednja izmena:
Kad mi stigne poruka na whatsapp, ne pali se svetlo za notifikaciju. Za ostale (viber, sms, poziv) radi. Resenje? Xiaomi redmi note 4x

Custom notification za vatsap i uplais zarulju

Nazad
Vrh Dno